door Havermout in Binnenland  ·  23 Reacties

  • 1
  • 739x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Mooi, je laat dieren niet willens en wetens creperen.

5
1 Reagentje

Er zijn geen natuurlijk vijanden in dat gebied. Dus Staatswanbeheer heeft aangekondigd te overwegen nu wolven en beren uit te zetten in de Doodsvaardersplassen

// gniffel, gniffel //

3
2 Piet Pijlenboog

Gelukkig

2
3 Interessant

Heel goed,want ze kunnen geen kant op.

2
4 nelson8

Tsja, nu bijvoeren, en van de zomer weer afschieten. Rare ideeën over natuurlijke selectie.
Betrof het kakkerlakken, dan lag het gemoed wellicht zeer anders.

2
5 Malander

Wat een compleet geretardeerde actie weer. Omdat mensen het "zielig" vinden en massaal gaan lopen janken buigen ze. Terwijl ze dondersgoed weten dat dit op de lange termijn negatieve gevolgen heeft. Volgend jaar zijn er daardoor meer dieren en is voedsel nog schaarser. En uiteraard zit dan weer half Nederland moord en brand te roepen en huilie huilie te doen omdat het zo zielig is. Vicieuze cirkel noemen we dat.

7
6 David

@1 Wat heb je tot dusver gedaan aan het willens en wetens van het creperen van mensen? In Afrika bijvoorbeeld?

7
7 Malander

* Verwijderd door de redactie *

8 Captain Hero

Zwak van de provincie. Natuurlijk is het zielig om die beesten dood te laten gaan maar zo is de natuur nu eenmaal en al helemaal omdat ze geen natuurlijke vijanden in dat gebied hebben. Om te zeggen dat Nederland geen natuur heeft vind ik onzin, die paarden of andere beesten weten dat toch niet.
Dan moeten de mensen die nu zaten te janken dat er bij gevoederd moet worden straks niet gaan janken omdat er weer te veel grazers lopen die alles opvreten en daarom afgeschoten moeten worden.

4
9 A Passenger

Ze moeten wel om verder gezichtsverlies tegen te gaan.
Onderlinge ruzies zorgen voor onbetrouwbaar bestuur.
Dat onbetrouwbare is ook terug te zien aan de afgang rond het te openen vliegveld aldaar.
Prima om deze beesten niet "zomaar" aan hun lot over te laten.
Zie het stillen van de ergste honger als noodhulp.
Als Staatsbosbeheer de klap te boven is, de temperatuur weer naar het normale is gestegen kan zij het park op een vredige en volwassen manier sluiten. Dieren laat je elders opvangen en gebied geef je terug aan de vogels.

4
10 shym

@10 Hoezo normale temperatuur? Het is winter dan is het toch normaal dat het een beetje vriest.

0
11 A Passenger

Ben trouwens wel benieuwd hoe het zou gaan als het pakweg een maand of langer nog stevig zou blijven vriezen zodat dan bijna alles dood zou gaan.. Want in normale doen gaan beesten dan op zoek naar gebied waar nog wel het broodnodige te halen valt, of waar meer beschutting is. Dit is in feite een gesloten reservaat.

1
12 handsfree

@12 Mee eens. Normaal trekken dieren verder naar gebieden met voedsel, dat kan daar niet.

2
13 Hoezodan

Het valt me nog mee dat er nog geen activisten hekken hebben gesloopt om de dieren te bevrijden.

1
14 Schildpad

Zo dom dit.
Gisteren een goed verhaal van Esther Ouwehand over de situatie.
Dieren gaan in de winter in een soort spaarstand. Nu wordt er voer ingegooid wat ze uit die stand haalt. De zwakke dieren gaan strijden met de sterkere om bij het voer te komen, dit verliezen ze sowieso én ze verbruiken er ook nog eens extra energie bij.

Het provinciaal bestuur (VVD en SGP) wil duizenden dieren afschieten en er een recreatiegebied van maken met o.a. huisjes. Lekker jagen, bijvoeren, afschieten helemaal toppie voor het jagersvolk. Het gaat ze niet om de dieren want dan zouden ze wel pleiten voor een verbinding met de Veluwe en andere gebieden.
Het bijvoeren moet in dit licht gezien worden.

1
15 PuurHagelslag

@7 : Wat een vraag zeg. Ik heb in het verleden goede doelen voor mensen in Afrika gesteund, maar met alle respect: het was, is en blijft een bodemloze put. Voor de rest zie ik niet zo de relatie tussen mensen in Afrika en die dieren. En wat heb jij dan wel voor beide gedaan? Overigens denk ik dat dieren meer bijdragen aan het voortbestaan van de natuur en de aarde dan mensen. In die zin gaan mijn hart en steun meer uit naar dieren dan naar mensen.

1
16 Reagentje

@11 , Natuurlijk, ik weet niet of je het gemerkt hebt maar vorige week zat er echt wel wat lente in de lucht die abrupt werd ingenomen door deze wat onverwachtse vorst. En vandaag 1 maart? Zegt je toch ook wel wat?
Begin meteorologische lente?

1
17 shym

Dit is geen ‘natuur’. In de (echte) natuur waren die beesten al lang op zoek gegaan naar betere gebieden. Daarbij zouden ook zwakkeren gesneuveld zijn, maar die hadden dan nog een kans. Hier niet. Dit is in feite een hele grote, en goedkope, dierentuin met grote grazers. Zoals het is, is het een mislukt experiment. Wil het nog wat worden, dan moeten ze de ruimte hebben zoals ze die in de echte natuur ook hebben, en niet in een reservaat dat in feite een gevangenis is.

0
18 handsfree

@15 : alle respect voor Ouwehand maar die lieden zijn keihard aangetast door het maakbaarheidsvirus. Die denken dat alles maakbaar is omdat het in theorie maakbaar te denken valt, mits je aan de praktijk en alle gezond verstand voorbijgaat. Wat wil Ouwehand nou, natuurlijke selectie voor een kudde grazers op een omheind terrein zonder natuurlijke vijanden? Het credo 'de sterkten zullen overleven' gaat helemaal niet op; in plaats daarvan kreperen ze allemaal.

Ouwehand&Co verkrachten het concept natuurlijke selectie. Voor grazers is dat: weten hoe je met jagers als wolven en beren moet afrekenen, en je jongen moet beschermen, en hard kunnen rennen. Hebbie wel eens grazers zien knokken op een polletje gras? Dit is nivo 'het leger moet moestuintjes aanleggen op missies'. Volkomen van de realiteit los!

1
19 Ness

,,Een misvatting", zeggen ze bij Staatsbosbeheer: ,,Het bijvoeren is geen oplossing voor het welzijn van de dieren. Het helpt ze niet. Voor dieren die in kuddes leven is het namelijk zo dat door het natuurlijke kuddegedrag de sterkere dieren het eten wegkapen en de zwakkere dieren (bijvoorbeeld oudere dieren of verzwakte dieren) niet aan bod komen." Zeg was dat niet natuurlijke selectie, dat oudere en verzwakte dieren het loodje leggen? Dus verhongeren is eigenlijk hulp en welzijn? Je blijft lachen...

En dan deze: ",,Door bij te voeren houd je meer dieren in leven, dus komen er het volgende jaar meer jongen, die op hun beurt weer moeten worden bijgevoerd." Ja ze moeten dan worden bijgevoerd, omdat er een hek om dat terrein zit dus kan de kudde niet uitbreiden op natuurlijke wijze, en omdat er geen vijanden zijn die op jongen azen. En dat noemen ze dan 'puur natuur'. Maakbaarheidsfanaten, doodenge mensen.

1
20 Ness

Zou 'Staatsbeheer' wel es van de Grote Migraties van kuddedieren in Afrika hebben gehoord? Zouden ze wel weten, hoewel de wrede D666 achterlijk ervan af SPAT, dat olifanten bijv HEEL Afrika doorlopen op zoek naar voedsel? Kennen ze de trek van de Gnoes wel? Menig komiek nl wel.
Deze clowns van 'staatsbosbeheer' ONMIDDELIJK ONTSLAAN en kijken waar ze hun "ideeen" hebben opgedaan....

0
21 FNKTD

@17 Ik heb nog niks gemerkt van de lente. Narcissen en krokussen beginnen op te komen maar dat doen ze altijd tegen het eind van de winter. En meteorologische lente? Ik denk niet dat de weer zich iets aantrekt van wat voor een naam de mens er aan geeft.
Over de hele wereld is het weer aan het veranderen. Bv. in landen waar nu de droge periode zou moeten zijn begonnen regent het nog veel te veel.

0
22 A Passenger

Dank voor je reactie, staat weinig nieuws in.

2
23 shym

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mac Benac
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@158 Hoi Jack, lees even iets van een Wikipagina over het verschil tussen communisme en socialisme. Heb je je hele verdere leven iets aan. 👍...

zojuist geplaatst door Mac Benac

Bob Sleebaan
de tranen van Timmermans | Vrijspreker.nl

De man heeft een hekel aan de PVV kiezers en wil daarom zoveel mogelijk nieuwe kiezers binnen loodsen. "NietS nalaten om aan de macht te kom...

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

FrisseBries
Offtopic

@2764Ik heb inderdaad niets met rechtsextremisten. ...

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Nou, de getatoeëerde elite kan weer los.....................

3 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

JackKropotkin
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@157 Haha, als je alleen die regels van Jekkers liedje leest lijkt het wel erg op oubollig communistische nonsens. ...

3 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

FrisseBries
Offtopic

En het gaat hier natuurlijk weer helemaal nergens over. Een persoon die per se wil dat haar gegevens verwijderd worden. Gewoon niet meer komen e...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Offtopic

@2766Dat mag jij dan vinden. Ik vind dat Olivia dit ook gewoon dit achter zich kan laten, en dat heb ik al tijden geleden geschreven.Dat O...

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ik zou niet weten wie de Joodse gemeenschap is in Nederland. Hoe zie ik dat? Ik zie alleen maar mensen om me heen....

8 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

VBOH
Offtopic

@2765 Ik neem Olivia niet in bescherming. Daar is namelijk totaal geen reden voor. Ze kan namelijk prima haar eigen zaken behandelen.Dat jij...

10 minuten geleden geplaatst door VBOH

FrisseBries
Zo kom je van je slechte gewoonten af, volgens een psycholoog

Goed artikel....

11 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Nepali Sex Video Full HdOld Mom Hot SexSucking Cumming CockWomen Wrestling NudeMelina Goransson NudeAsian Sex VideoTestro PornMeninosonlineGiantess R34Sexy Saree ModelBig TitscartoonMature PirnStarryfawnnXxx Chudai Hindi VideoPornos Caseros En MexicoPlaygirlcris NudesStep Sibs CaughtMusic Festival PornPierced Tongue BlowjobsFree Poen MoviesLzzy Halestorm NudeAngela White NewXxx Dehati HdAnon-ibHot Indian Girl PornPunjabi Adult VideoMelody Marks XxxFoto Amadoras Nuasالکسیس تگذاسAlia Bhatt Hot VideoXxx Sister And Brother ComMomfuck DadImagefspAbella Danger GifBusty HartSummer Brielle XxxHighschool Of The Dead Henti成人 网址Amateur SpitroastCherry Crush BjMadison Ivy Sex VideosHorror Bf VideoPictures Of Naked GirlsHd Indian Aunty SexKyros ChristianDeepnufeTamil Selfie SexNaked Lesbians AnimeLexi2legit LeakSasur Xxx VideoLesbianlapdanceE621/netAmatuer PawgPorn Doe ComPriya Ka XxxBig Bhabi SexCojiendo A Mi HermanoHot Sex In HotelSex PomAnalfuck VideosPee Xxx VideoPenis PictureGeneral Butch R34Kannada Heroine XxxNailedhardPerfect Black TitsMessy DiaperAria PornIs That Dick Good Yes KingFree Lesbian Black PronFortniteporn ComDevyn Cole PornstarIndya Marie NudeHot Sexy Indian XxxAnna Nicole Smith PussyBarklicious PornTchatche.comFgay PorRegan FoxxTorcher SexKiki Cherry PornhubAlyssa Quinn PornVillage PussyDesi Porn 4kEnglish SuhagratMika Tan PornTeacher BlowjobHotgvibe ComSexy Nude FuckKya DakotaSankaku ComplFree Full Brazzer VideosAimee Garcia NakedKeerthy Suresh Sex VideosWifes Sister Wants My Cheating Cock JazGigi Paris ReviewsBangla Sex BfPunjabi Xxx Porn VideoMelody Marks BlackedHindu Aunty Sex VideoVerosika Mayday PornHentai FantasyDildosex ToysGay Sex AnimePokemon NudesJill Roberts ScreamPron MJul-179Cosplay Big TittiesNaked Amateur MomsHindi Sexy Mms VideoNew DesixnxxSelf Sex VideoGoddess XxxCamwhores TcIndian Porn MatureAva Adams PicsKannada Actress SexFutoku No Guild HentaiLesbean Porn PicsPorn Movies Of The 80'sBest Big TitsPlaybou PlusFanlsyRu 34Sonakshi Sinha Ki XxxSexy Naked Indian GirlsMy Friends Fucked My MomBangli Xxxx VideoBaby FeriosaMomxvideosSexxx.conOurhome2netCardi BpussyPokimane SexBarazzers ComMondomongerSandra Bullock Nude PhotosNude Girls PussyFirst Night Video SexHentai PokemonEviesunset NudeForest Sex ComNude Celeb MoviesVideos Pornos En MexicoBrezars VideoNaked Gym WomenBbw CramelSex Picture Video SexBea York Porn