door Brolin in Buitenland  ·  70 Reacties

  • 6
  • 1017x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Irak oorlog op valse gronden begonnen..., tigtallen mensen vermoord...

Ze behoren in jail..., maar dat gebeurt niet...

3
51 Tjeesus...,

@48 Eh, als je 1500 jaar terug gaat in welk land of regio ter wereld dan ook, dan is de overheersende regel armoede en uitbuiting.

Hou het even simpel op het Rusland van nu, van na de val van de Soviet Unie. Dan zie je zeker wel vooruitgang en het ontstaan van middenklassen, in de meeste steden zeker wel. Met het Tsaristische Rusland is het geen vergelijk.

0
52 d6072b01

* Verwijderd door de redactie *

53 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

54 Chat Baker

@49 @50 Ik kan nog wel meer landen noemen met misstanden. Maar zulke vergelijkingen zijn niet relevant en komen op mij over als het bagatelliseren van een reële situatie in Rusland waar mensen altijd kansarm zijn gehouden en dat blijkbaar okee vinden. question

4
55 Steenloper

@55 Met de kanttekeningen dat het off-topic is (tenzij het over uitgaven aan militaire doeleinden vs armoede gaat, maar dan is de VS zeker ook fair game), en ten tweede, dat er in het moderne Rusland wel degelijk kansen zijn voor mensen om zich te ontwikkelen. Er wordt hard gewerkt, veel gestudeerd en als je goed bent, kun je heel veel bereiken in een zich nog ontwikkelende economie.

0
56 d6072b01

@52 Je eerste alinea kan ik wel in meegaan, was meer bedoeld om te laten zien dat daar van oudsher een patroon gaande is en daarin weinig tot niets is veranderd.

Je tweede alinea waag ik te betwijfelen. Goed onderwijs wordt voor een steeds grotere groep onbereikbaar, in tegenstelling tot de periode tijdens het communisme, alleen loonde het in die periode dan weer niet om je te onderscheiden. Middenklasse is nog altijd zeer kwetsbaar en klein. Het aantal dakloze Russen loopt in de vele miljoenen, dus de gang terug naar de sociale verhoudingen t.t.v. het tsarentijdperk is wel degelijk ingezet, en daar wordt helemaal niets tegen ondernomen.

@56 Is onwaar. De kansen zijn er nog, maar voor een groeiende groep onbereikbaar geworden. Het helpt ook niet mee dat in laatste 20 jaar veel afgestudeerde hoogopgeleide Russen elke kans grijpen om in het buitenland aan de slag te gaan, zoals ondergetekende en veel van mijn familieleden en kennissen aldaar. Het helpt wel om verder te kijken dan de betere wijken in Moskou.

2
57 Steenloper

@29 PipoDeC
@17 @18 Chat Baker heeft niet in de kroeg gezeten maar heeft naar een goed programma gekeken question

Update 31 juli 2017:
De Europese Unie moet volgens de Duitse minister van Economie en Energie, Brigitte Zypries, snel tegenmaatregelen overwegen tegen de Amerikaanse sancties tegen Rusland. Duitsland vreest dat de sancties ook Europese bedrijven zullen treffen.
https://www.nu.nl/buitenland/4862978/duitsland-dringt-tegenmaatregelen-nieuwe-sancties-vs.html

16
58 Uit Den Haag

@57 Waarmee vergelijk je? Ik heb jaren gewerkt in Moskou, Russische kennissen en collega's, ook uit provinciesteden, veel gereisd. Het schoolsysteem van nabij gezien. Ja, er zijn nog een hoop problemen. Ja, niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Maar er zijn nog steeds mogelijkheden je te ontwikkelen als je het wilt.

Dat er een teruggang is ingezet naar het tsarentijdperk, nee, dat zie ik niet.

0
59 d6072b01

@59 Ik vind dat een leider die 18 jaar aan de macht is en elke vorm van oppositie uit de weg heeft geruimd en er weer 4 jaar bij gaat krijgen, zich wel degelijk laat vergelijken met de situatie van toen. In combinatie met een groeiende kloof tussen arm en rijk, een toenemend aantal mensen die de aansluiting op de samenleving door overheidsmaatregelen heeft verloren, ja, dat vind ik echt terug bij af. Dat het nu, gemiddeld genomen en met een optimistische blik, nog enigszins meevalt, doet niets af aan het feit dat de voorzieningen gestaag worden afgebroken, wat niet te rijmen is met het gegeven dat de inkomsten van het land fors zijn toegenomen sinds de val van het communisme.

Ik reageerde bovendien op een reactie wat de Russische bevolking aan die raketten heeft, wat mij uit het hart is gegrepen. In Rusland worden verkeerde prioriteiten gesteld en dat is inmiddels akelig zichtbaar aan het worden.

2
60 Steenloper

@60 Dat sentiment hoor je ook, dat klopt. En dat Rusland beter verdient dan de huidige kliek klopt ook. Maar ik vond je beoordeling wat negatief ten opzichte van mijn ervaringen (ok, als gastarbeider, maar niet expat in een compound question. Ik heb veel mensen leren kennen die gebleven zijn, successen hebben gekend, mislukkingen, en alles ertussen. Ook mensen die weer teruggekeerd zijn in de laatste tien jaar, na inderdaad vertrokken te zijn in de jaren negentig.

De oorspronkelijke opmerking @13 Gaat het helpen bij de armoede bestrijding? Nee, waarschijnlijk niet veel, behalve dan dat er geld gaat naar een sector waar Russen in werken en technologieen worden ontwikkeld die elders wellicht toepasbaar zijn. Uitgaven aan wapensystemen zouden ook niet mijn eerste prioriteit zijn, maar economie is economie.

0
61 d6072b01

@53 , "en heeft daar nooit die weapons of mass destruction aangetroffen..."

Dat ze niet aangetroffen zijn, wil niet zeggen dat ze er niet waren.

Feit is dat Sadam ze wel al een sgebruikt had tegen de eigen bevolking.

En tijdens de inspecties heb ik niet anders gezoen dan eerst toegang weigeren tot een plek waar de inspecteurs wilden controleren. Die weigering duurde een aantal dagen. En dan mochten de inspecteurs toch controleren. Vonden ze niets.

En bij de volgende locatie begon het spelletje weer van voor af aan. Eerst weigeren. Na dagen toegeven. He, niets gevonden.

En zo ging het van plek tot plek.


Ik vind dat lijken op een kind dat iets achter zijn rug verborgen houdt, nooit beide handen tegelijk laat zien en ook nog denkt zijn ouders daarmee voor d egek te kunnen houden.


Maar als hij niets te verbergen had, waarom dan bij elke locatie weer steevast eerst toegang van de inspecteurs weigeren?

4
62 Weet geen naam

@58 Ik vermoede al zo iets (als je de kwalificatie weg laat), maar dan geef je een linkje als bron... Dit was zo'n "eigen wereldje" verwijzing waar velen niets mee kunnen. Tja.

1
63 PipoDeC

@62 Ze waren er niet. Dat is ook gewoon duidelijk geworden, terwijl de oorlog vorderde. Dat ze er nog waren was een dom soort bluf.
Verder waren de inspecteurs volledig tegenstander van ingrijpen. Dat moet toch duidelijk genoeg zijn. Die malle wapens werden als excuus gebruikt om in te grijpen. Toen ze er niet waren werd dat ook makkelijk terzijde geschoven door de Amerikaanse authoriteiten die een "toch is het goed dat Sadam weg is" mentaliteit hadden. Te naief voor woorden natuurlijk. Er waren alleen verliezers in die oorlog. Behalve de wapenhandelaren. En een paar players in het olie wereldje. We betalen nog elke dag de gevolgen van de destabilisatie.

Een stabiele staat kan enkel ontstaan vanuit die staat zelf. Dat is waar het keer op keer gigantisch mis gaat. Helaas.

2
64 PipoDeC

@4 "...Gaat allen rustig slapen, niks aan de hand…..doorlopen mensen....."''

Ja gekkie! Jij kunt gerust slapen want de EU heeft de grootste troef nog achter de hand: al die duizenden raketgeleerden die met bootjes en hulp van Soros de Middellandse Zee zijn overgestoken naar Europa om de door Brussel veroorzaakte rampgebieden te ontvluchten.....!

6
65 CoolMemories

@64 , Misschien waren ze er inderdaad niet meer.

Maar de combinatie: Ooit echt gebruikt en toegang dagen weigeren alvorens inspectie toe te staan. Het maakt je natuurlijk wel verdacht he?

Ik vind het niet gek dat er dan mensen niet geloven dat je ze niet meer hebt maar dat ze eerder denken dat je de boel probeert te belazeren.

Dus even los van het feit of het starten van de oorlog nu wel of niet correct was.

Sadam heeft natuurlijk zelf ook met vuur gespeeld. De resoluties waren heel duidelijk: Toegang geven tot locaties die de inspecteurs aanwezen.

Als je dan gaat lopen dreineren, speel je natuurlijk wel een gevaarlijk spelletje.

2
66 Weet geen naam

@66

Wat een gevaarlijk spel is geweest, is die van VS amassadeur April Glaspie.

Die heeft tegen Saddam gezegd dat de VS zich niet met arabische kwesties zal gaan bemoeien, dit gesprek was op 25 juli 1990, 8 dagen later viel Irak Koeweit binnen.

Dit heeft geleid tot de 1e golfoorlog onder Bush sr, waarna Bush jr het in de 2e golfoorlog heeft afgemaakt.

En wie belazert de beoel dan eigenlijk en dan kan ik me indenken dat Saddam op het laatst denkt, ze zoeken het maar uit met hun resoluties, ze zijn niet te vertrouwen!

1
67 garriet

Ik zal straks eens op RT.com kijken naar het echte verhaal.
Het klinkt als de grijsgedraaide anti Rusland grammafoonplaat die de media gebruikt.

3
68 techcenter

@66 Je haalt weer dat toegang weigeren verhaal. Dat klopt niet. De inspecteurs waren nog vollop bezig en hebben zelf *niet* de conclusie getrokken dat de medewerking niet verleend werd. Er kon er maar één beoordelen of dat zo was, en dat was Hans Blix. En hij was mega duidelijk, al voor de oorlog begon. Hij had op dat moment weer voldoende medewerking en kon de beschuldigingen controleren, tot ze terug getrokken werden.

De inval in Iraq leunde op leugens, dat is onomstotelijk vast komen te staan.

Zie bijv hier voor wat meer achtergronden:
https://www.volkskrant.nl/archief/oorlog-irak-leunde-wel-op-leugens~a690644/

2
69 PipoDeC

Gewoon 25.000 dummy's produceren en in tijden van Pang Pang richting Putin sturen.
Dan zal zijn voorraad spookraketten snel slinken .
En dan............Pats !

1
70 m+m = Z

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
spookrijder
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@26 Genoeg geluld . Blijkbaar ben jij de enige die het belangrijk vindt dat Geert een allochtoon is. Racist!...

2 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@26 Hm ja Chat GPT is daar nogal dubbel over. Niet helemaal correct denk ik. Nu zegt het dit:Dat klopt, Geert Wilders' moeder is geboren in ...

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

eh
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

#8 gevonden:"Dat heeft voornamelijk drie redenen. In de eerste plaats weet het regime tot in zijn botten dat het zelfs de norse berusting van ...

7 minuten geleden geplaatst door eh

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@22 "van wie beide ouders ook in Nederland zijn geboren" Zie 24, zie je 17. Nederlands-Indië was toch echt buitenland. ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
Offtopic

@2875 Ha die Ron, dankje kerel.RedBull staat koud....

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@24 Ja en?...

12 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

    "Iemand met een migratieachtergrond is een persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren" https://www.cbs.nl...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Schildpad
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

Ik wil een wet dat mensen die zich laten provoceren verplicht een jaren lange cursus weerbaarheid moeten gaan volgen!!! XDXD...

13 minuten geleden geplaatst door Schildpad

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@19 Tuurlijk begrijp ik dat. Had dat ook niet verwacht gezien jouw, volkomen nutteloze, veelvildige meldingsbijdragen op dit forum. ...

14 minuten geleden geplaatst door VBOH

wildersfan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Over een paar jaar staan de meeste woningen waarschijnlijk leeg en en liggen de cruiseboten er verlaten bij. Miljoenen zijn er dan verdwenen in ...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Anime Nude FiltersTalking Dirty HandjobMale Porn Stara91网Imagefap.cpomTwinktwitterMegan.mariiiee OnlyfansNicolebrooks000Dani Daniels Anal PornMia Khalifa Swimming PoolSexys PornGay Pornhub TwitterHookers Close To MeXxxnx Tik TokPornos SadicosSaree XxxXx Blue VideoGentle SexCali SparksHorny BrotherMargo PornstarTexasbukkeFree Lesbo Porn MoviesXxx Video PakistanGirlfriend Sex ComAmber Heard BoobsOverwatch AnalXxx Horny PornStickam Teens FlashingPornos En SexoPornbbsAmrikan XxxPorn Real StoryTv Woman PornPorn In TailandSexo LigMaked Male CelebritiesNicole Aniston Sex VideosHollywood Actress Sex MoviesSexy Mom XxSouth Indian College Sex VideosFull Sex Video Sunny LeoneBrother And Sister Sleeping XvideoFinesse2tymes Sex VideoMassage Japan HotAnime With PornographyBig Booty Black PornosApex P O R NDad SexTits With Big NippleSlingshot NipslipLovexxxxxxSexviodesGayporn BlogFemale PorneXxx Funy VideoNhentai SleepingKhatarnak PornBritney Amber BlowFull Length Sexual MoviesLindsay Lee ShoplyfterBest Porn StarDamplisDeepthroar PornAnushka Shetty Xxx VideosXxx NetOutdoor SexyPlayboy Tripple.playNaked Couple SexingTiganuBad Girl SexYoung Sex TubeJune PalmerAzucaralejandraBlack Bbw XxxPorn Movie Download SiteKeezmoiesJoyce Zarza PornVouyeur TvPorno Amador RealPaola ReyHd Porn SideJav GutuXhalster.Luci Lui NudeNanga PhotoHd Sixe VideoAmouranglesDesi Hd Porn DownloadAriel PaolaFast Night Sex ComPorn Bbw EbonyVideo DesexopornoMelody Anderson NudeManjula Sex VideoSexsi VidoeCumming Deep In ThroatTs DollLauren Phoenix PornCuck RedditVends Ta Culotte ComLive Rampant TvSexo Lésbico XvideoWisconsin NudeWeb Series SexSonic Porn GameAnna RoseHentairule34Val Steele BbcNaughty Amaerica PornTexas PresleyXncx Free PornAubry KateIm CummingJeniferlopez NakedPorn Massage VideosDad Creampied DaughterJulia SonnetHttps://xjav.tubeJawan Ladki Ki Chudai VideoPorn Son Blackmails MomSkylar Vox VrFre Taboo PornBlack Andwhite PornXxx Video Hindi 2019Indian Hairy NudeBf Bengali Bf Bengali BfBrothers And SisterssexFrankie PornCn.pornhubcomStory EroticSummer Glau NakedCamster.comBrainwash HentaiXnxx Vidos ComKannada Sex Video HotFc2 GangbangArmy PornIndian Bhabhi FingeringZoe ExcogiDojinNaked CelwbrityNew Big Boobs VideoSexy Video SamanthaChristina Aguilera PornBeth LilyDakotajamesViernamese PornNursetitsPornstats