door Jumper in Binnenland  ·  25 Reacties

  • 4
  • 530x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tsja ze gaan niet zeggen dat vliegen verboden moet worden b.v..

2
1 Nerva

** gebruiker verwijderd **

De bijdrage van persoonsverkeer aan de NO2 concentraties is in Nederland gemiddeld 13%. 
TNO heeft berekend dat houtstook in de winter gemiddeld verantwoordelijk is voor 10% van de fijnstofconcentraties. 

En de overige 77% mogen ze met rust laten question.

2 verwijderd2420

Gelijk doen, afgelopen met dat gestink van die vieze houtkachels en allesbranders in woonwijken.

7
3 Oebie

Wij moeten allemaal aan de collectieve verwarming en afhankelijk van de multinational voor alle energie, en mogen ons niet meer onafhankelijk kunnen verplaatsen.

Nu Opwarming niet meer werkt, komen ze hiermee. Maar geplande slijtage, die al sinds de jaren '60 is ontmaskerd, is nog nooit iets tegen gedaan, en bedrijven krijgen nog steeds mega-korting op energie en belasting. Intussen moeten hele stukken regenwoud plaats maken voor suikerriet-plantages en gmo-gewassen voor de voedingsmiddelen-industrie. Terwijl bomen essentieel zijn voor het uit de lucht halen van fijnstof, en vocht in de lucht ook.

6
4 Wendel

Een VW Diesel die tot 40 keer zoveel giftige NOx de lucht inpomt mag van de EU in Nederland blijven rijden na een fake-fix: https://www.autoblog.nl/nieuws/oeps-nox-fix-voor-volkswagen-diesels-afgekeurd-83564

Gas-tax is inmiddels hoger dan de prijs van gas :http://www.politalk.nl/2016/07/03/de-belasting-over-gas-is-vanaf-1-juli-hoger-dan-de-gasprijs-zelf/

In de tussentijd mag een Duitse energiebedrijf wel goedkoop miljarden m3 gas verstoken tot 2027: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/190316/Duitse-energiereus-stopt-versneld-met-import-Gronings-gas

1
5 Ruud100

Pallet kachels..... hout door grote dieseltankers naar Europa vervoeren vanuit de V.S. En daar de bossen kappen......

2
6 FUBAR76

en TNO hoe belangrijk is die bijdrage dan in procenten uitgedrukt? iets van 2% of zo?

1
7 Roomboterbabbelaar

@7 Uit het artikel "Houtstook zorgt vooral voor fijnstof in de lucht. TNO heeft berekend dat houtstook in de winter gemiddeld verantwoordelijk is voor 10% van de fijnstofconcentraties. "

2
8 Ruud100

Hier een artikel over hoe 16 schepen meer uitstoot veroorzaken dan alle auto's bij elkaar. http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1229857/How-16-ships-create-pollution-cars-world.html

1
9 Daniël

TNO is dat zo'n overheidsorganisatie? Diezelfde roverheid die kwatsch uitslaat zodra het de bakkes opendoet? Zeg hoeveel mensen stoken eigenlijk op hout ineens? Hebben die geen schoorstenen? Of nieuwe types kachel die alle pellet bijna volledig verbranden? Je zou door heel Nederland de houtkachels moeten ruiken als die zoveel rook uitstoten. Toch raar, eerst jarenlang klagen over het CO2 dat door houtkachels wordt uitgestoten, maar nu is de boosdoener ineens fijnstof?

3
10 Ness

Als de overheid flink aan houtstookaccijnzen kon verdienen, zouden ze houtstook ook niet verbieden...

2
11 Remkraan

Ik blijf gewoon door stoken.

1
12 eigenmening

@12 Dat doet de meesten. Sommigen worden zelfs boos als iemand ze vraagt rekening te houden met andere of wijst op de gevolgen voor de luchtkwaliteit.

3
13 Ruud100

@11 Ja, goed idee, eindeloos vervuilen en houtstoken moet alleen mogelijk zijn voor rijke mensen. (zoals ministers)

0
14 Ruud100

@13 .
Ik ben niet rijk maar arm en kan gratis aan schoon hout komen en ik ben niet gek om mij blauw te betalen aan gas en daar aanhangende belastingen.
Zodra men gaat stoppen met vliegen om het milieu te beschermen ben ik ook berijd om te stoppen met stoken.
De vliegtuigen maken de meeste vervuilingen.

1
15 eigenmening

Hout was toch CO 2 neutraal, daarom hebben zeer velen een een zeer dure palletkachel gekocht.
Binnenkort verboden?

1
16 Positivo

@13 .
Maar dat zijn dezelfde mensen die zomers buiten regelmatig barbeknoeien en daarna de vuurkorf aanzetten en een of twee keer per jaar met het vliegtuig eropuit gaan en met hun dieseltje naar het vliegveld, bedoel je die mensen?
Ik kan mij niet veroorloven om te gaan vliegen en rij ook geen diesel maar hybride.

0
17 eigenmening

@6 : Maar die pellets worden toch gemaakt van houtzagerij-afval, zaagsel dus, dat sowieso ontstaat wanneer ze bomen kappen en hout zagen voor andere doeleinden, al was het om dat stuk grond als landbouwgrond te kunnen gebruiken?

1
18 Wendel

@8 : En dat kleine percentage gaan ze aanpakken, want het betreft een gemakkelijk doelwit: de burger. De weg van de minste weerstand, plus dat dat hun eigenlijke doelwit IS.

1
19 Wendel

@15 : IK eis dat ze eerst aan geplande slijtage gaan werken, voordat ze mij aanpakken. Het delven van grondstoffen, vervoer naar de fabriek, verwerken tot produkten, vervoer naar opslag, vervoer naar supermarkt of ander verkooppunt, hoeveel energie = fijnstof/CO2/luchtvervuiling EN bodemvervuiling EN watervervuiling EN natuurvernietiging kost dat wel niet?

1
20 Wendel

@20 .
Zoals je al schreef in @19 .
de gewone man gaan zij aanpakken omdat die niet zo hard tegenpruttelt als de grote bedrijven.
Maar mijn grens hebben zij hiermee bereikt als zij voor mijn deur staan kunnen zij afgevoerd worden in een aluminium kist.

0
21 eigenmening

Voor de mensen die het dus niet door hebben. Dit gaat over fijnstof en NO2 (raar dat het niet NOx (NO en NO2)) die direct gezondheidsschade kunnen veroorzaken en dus niet CO2 die de klimaatverandering veroorzaakt.

1
22 Wetenschappertje

Nederland moet van het aardgas af vanwege Groningen (terecht) en de reductie van CO2 uitstoot uit fossiele brandstoffen (valt ook wat voor te zeggen).

Vervolgens schaffen hele volksstammen hout- en pelletkachels aan en die blijken te zorgen voor een verminderde luchtkwaliteit. Dat kon een kleuter zien aankomen.

Een voor een gewone burger betaalbaar alternatief is er op dit moment niet, aangezien de aanschaf van een warmtepomp, buffervat etc toch al gauw 15000 euro kost.

Mooi, dit soort berichten, maar wat willen we nu?

1
23 RvdM

@22 : Net zo oncontroleerbaar/onzichtbaar voor ons als opwarming en CO2, dus net zo bruikbaar voor hun doelen.

@23 : Dat mensen beloond worden om datgene te doen, wat de overheid wil, niet bestraft om te laten, wat zij niet willen, zodat wij uiteindelijk gedwongen worden, te doen wat zij wel willen. Zo bepalen zij door middel van financieel opdrijven van de "kudde", meestal in subgroepen per keer anders zijn er teveel tegenstanders tegelijk, wat wij doen en laten tot in steeds meer detail.

Daarnaast behoort de overheid ons uitsluitend datgene op te leggen, dat voor ons als leden van een natie van belang is, niet datgene dat een internationaal orgaan beweert, dat voor de hele aardbol van belang is. Zeker gezien dat die internationale organen zijn verworden tot instrumenten van belangenbehartiging voor groepjes rijken en machtigen, niet voor daadwerkelijke belangen van alle landen en burgers ter wereld.

Denk eens even aan wat voor leger en politie-organisatie een Wereld-Orde zich kan veroorloven en de onmogelijkheid, ze te wippen voor normale mensen als zowel de techniek als de hele machts-pyramide eenmaal is geïnstalleerd.

1
24 Wendel

@18 , was dat maar zo. Aflevering van Tegenlicht gezien, en dat laat toch een andere waarheid zien. Persoonlijk vindt ik het een integer programma. Zijn trouwens niet de enige die vraagtekens zetten bij het energieneutraal krijgen van Nederland. Meerdere programma's gezien, daarbij zie je Henk Kamp struikelen over de bs die hij verkondigd mbt dit onderwerp (in tegenlicht)

0
25 FUBAR76

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@1 Antisemitisme richting de Israëlische regering is niet minder kwalijk of is antisemitisme dan ineens ‘kritiek op Israël’ :-)? ...

zojuist geplaatst door JackKropotkin

LoydMorris
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Bizar dat zo’n figuur in de Kamer zit. . ...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

icnivad
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

De enige met wie ze echt zouden moeten praten staan er natuurlijk niet bij 😂En dat zijn imams en moskeeën....

21 minuten geleden geplaatst door icnivad

JackKropotkin
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

@1 Klopt, als Nee dan Nee en optreden als daar geen gehoor aan wordt gegeven. De angst voor ‘escalatie’ is een ziekte geworden. ...

24 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Begin met op te treden bij demonstratie stop met knuffelen van raddraaiers!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Ja en natuurlijk vooral stil blijven zitten en niets doen!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Column | Na regen komt nog meer regen

Veel woorden weinig zeggende inhoud!Leven is simpel als je zelf de beslissingen neemt en er voor staat!! Dan heb je dus je leven in je eig...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Begin dan eerst eens die demonstranten op en aan te pakken!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Hendrianus
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

Triest dat de rechter dit niet heeft doorzien....

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Antisemitisme is niet haat verspreiden over een geloof. Die opmerking is of gewoon onwetendheid of beweegt zich al richting antisemitisme zel...

1 uur geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Tamilnadu Porn VideosSuuny Leoni XxxSabina Rouge PornRailey DiselIndian Suhagrat Sexy VideoPorn Step SiblingsSexy Granny NudeSexo PornoLena Paul CreampiedPakisatn Xnxxسكس مطابخJapanes Porn UncensoredFutanari FnafAsian Porn HdR. PornCrlebrouletteNaughty America X VideoHot Nangi PicAngel Youngs Train My HoleKeralasexvidosErotic WifeTeenage Pornography VideosPersiann BaddieNinouniniBlack PronoSexme XMaddie O ReillyMadaje Con Final Felizسكس أفغانيHollywood Xxx Sexy Movie6annonceAndropenisSex ComFabswingwrsBhadbhabie NudesCar HandjobsAnushka Shetty NakedXxx Sexy Video MovieTuition PornIndia Local Xxx VideoPriya RaipornKamasutra PornographyAnna Bell Peaks PornTraci Lords Pornography VideosRoughest PornKasey GrantTop Indian PornstarsAdulttokEhntaiAznueeVideoporno LesbianasMia CollinsSexymen NakedBeach Sex XxxKemonokko TsuushinGood Sex VideoBigasstwerkRoughsex PornHnetai MangaDesperate Ameteurs Porn69 BlowjobWolf Girl PornAll Hot Web SeriesLoyal_triniPorn Hot IndianBf Download Bf BfBf Sexy Bf Sexy Bf Sexy Bf Sexy BfNew Hindi Bf XxxAshe Marie PornDakota Taylor PornEscrotsPornohd GayWww SexmexHow To SuckcockMs_sapphireIsmygirlXxx Mom JapanesRulepornsDumpertCouple Seeking Men DelhiNude Super ModelsEncoxadaPublic Agent IndianGirls Omegle.comSunny Leone Ka Hot VideoBlack Balls SuckSkylar Snow PovTitsintopsforumChubby Pussy PicsTina Dutta NudeHaley Spades NudeTs Emma RoseXx Video LokalBrutal PeggingTictok NideHentausSonu Gowda XxxChloe WaterzFree Porn Downloadable SitesE Hentai GalleryPornos Francais AmateurCaramel KittwnTamanna Bhatia Sex VideoSunny Leone Porn FuckMina Luxx ShoplyfterIndian PornstarChinese Porn VideoOne Piece Uta PornVideos Xxx Pornos GratisTurkish PornosuFree Porn StoroesLatest Hd Porn MoviesMature Lady SexMikaylah Onlyfans LeakChloenoaLogan Wall.pornMia Khalifa Anal SexHard Kiss SexKiss And SexingPenolpe Cruz NakedIntament PornJordan Carver Nude NakedTrrn PornWww.litrotica.comJenya LanoNew Big XxxHollywood Fucking MoviesXxx Sexy VoiceJapanese FuckedLinda Lovelace PornFacesitting AnimrPerfectgirls NeHistorinhas PornosIsland Boys BjFlorida PornPorn Hd VFirst Time Xxx Hd VideoPetite Hd PornBondage CafeKatrina Kaif Porn VideoWww Porn Hindi ComSexi MarthiEnf/cmnfTamil X VideoNonnuforumPov JoiSkinny Nude MilfPornos CaricaturasHindi Xxx VoicePure Sex Com