Pech voor Sylvana! Historisch onderzoek toont aan: Sinterklaasfeest heeft niets met slavernij of racisme te maken (drimble.nl)


Dat mensen die graag Sinterklaas vieren met Zwarte Piet doorgaans totaal geen racisten zijn wisten we eigenlijk allemaal al. Maar historisch onderzoek geeft Quinsy en Sylvana nu écht de deksel op de neus. Racisme? Daar heeft nog nooit iets van geklopt. ...

door Mortimer in Binnenland  ·  96 Reacties

  • 0
  • 1618x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 Ah, eindelijk word kerst er ook bijgehaald. Laat me raden, de kabouters op de noordpool worden ook gediscrimineerd?

Zucht

1
51 Shit...Fan...WhatAMess

Sorry, dubbel

0
52 Shit...Fan...WhatAMess

@49
De echte terroristen van onze samenleving zijn de armen van geest, die generalisaties nodig hebben om de wereld vorm te kunnen geven.

8
53 Realisme graag!

Klaar met dit draadje...bye

0
54 Shit...Fan...WhatAMess

@50
Leuke afleidingsmanoeuvre, maar geen antwoord op mijn vraag.

9
55 Realisme graag!

@54
Uitgeluld blijkbaar.....

8
56 Realisme graag!

Met die logica toont dit stuk vooral aan dat zwarte Piet niet bij Sint Nicolaas hoort

2
57 Utrecht_83

Zwarte Pieten zijn hardwerkende mensen met hart voor de zaak.
Ik zie de gelijkenis niet hoor ...
question

0
58 Equalizer

Goed werk weer van Mortimer, echt een dagtaak om al die onzinsites bij te houden en die troep hier neer te pleuren.

1
59 ben22

2050 Nederland viert al lang geen sinterklaas meer, maar massaal offerfeest. Op alle pleinen in steden worden massaal dieren ritueel geofferd. De PvdA premier opent het feest en offert eigenhandig het eerste schaap.

3
60 Grover

Sylvana gelooft dat Zwarte piet een Surinamer is,..

Niet meer en niet minder

0
61 iedereen heeft recht op mijn mening

@60 Goed idee, wij moeten het offerfeest, onverdoofd slachten en het suikerfeest aan gaan passen. Meer nog: die moeten afgeschaft worden. Veel te veel ellende.

0
62 gaulette

@30 Even je lange tenen binnen halen, we struikelen er over. Jij hebt die slaventijd niet meegemaakt, dus loop niet zo te brullen.

0
63 gaulette

Tja deze dame is behoorlijk fan van zich zelf waardoor ze haar ik boven anderen stelt. Iedereen is fout behalve als ze het met haar eens zijn. Nu botst ze met de echte wereld die ver van haar realiteit staan en ik denk dat haar frustraties niks met zwarte piet te maken heeft maar gewoon haar eigen onlust gevoel er op botviert. Want hoe kan je iemand die niet op uiterlijk of wat je bent rijk of niet geloof of wat dan ook oordeelt racistisch noemen. Als het uiterlijk het probleem is nou dan weet ik nog wel meer wat niet deugt.

0
64 magikeven

@30 Discussie blijft zo eindeloos doorgaan. Argumenten die historisch onderbouwd zijn zorgen er blijkbaar niet voor dat het gevoel van discriminatie misplaatst is. Zolang er mensen zijn die zich ondanks de historische context toch vernederd of gediscrimineerd voelen blijven we in deze visuele cirkel. Als praktijkvoorbeeld geef ik hier een situatie waarin mijn collega zich vorige week in bevond. Deze collega is in mijn ogen één van de integerste mensen die ik ken, en met het hart op de goede plaats. Hij was op een zwaarbeladen bezoek bij familie en bij vertrek stapte hij in de lift waarin zich op dat moment al een man bevond. Collega was na zijn familiebezoek niet goed geluimd en verzuimde daardoor de man in de lift gedag of goedemorgen te zeggen. De man vroeg mijn collega meteen waarom hij geen gedag tegen hem zij, en dat hij dat waarschijnlijk deed omdat hij donkergetint was. Hij vond dus dat hij hem discrimineerde. Mijn collega vertelde dat hij verbaasd was door zijn opmerking, en vertelde hem dat hij slecht gehumeurd was en daarom geen zin had om gedag te zeggen. De man zei dat hij het gevoel had dat het niet waar was en reageerde nogmaals verbolgen. Met andere woorden je kan een discussie nooit winnen als de ander niet open staat voor de opmerking dat je het niet zo bedoeld. Hij had mijn collega er wel op aan kunnen spreken dat het hier om een beleefdheidsprincipe gaat. En dan nog heeft mijn collega het recht om niets te zeggen tegen wie dan ook die op dat moment in de lift stond, maar dan heb je het nog steeds niet over discriminerend gedrag. Oftewel je krijgt een patstelling, omdat de één zich oprecht gediscrimineerd voelt, en de ander van mening is dat hij geen racist is of totaal niet de intentie had om te discrimineren. Vraag is nu of mijn collega uit zogenaamd fatsoen het boetekleed aan had moeten trekken om de patstelling te doorbreken, of moet het “discriminatie slachtoffer” accepteren dat zijn gevoel misplaatst is. Bij beide personen speelt een gevoel dat hem onrecht aangedaan is, en geen van beide vindt dat hij schuldig is of toe moet geven aan de ander. Discriminatie is in mijn ogen iets dat oprecht bestreden moet worden. Echter de conclusie discriminatie wordt in sommige gevallen ook te snel getrokken, waardoor er ook een tweedeling tussen mensen of maatschappij ontstaat. Mijn persoonlijke mening is, relativeer en baseer je op harde feiten voordat je iemand beschuldigd. Kijk naar het hier en nu, en haal geen oude koeien uit de sloot om te gebruiken om discriminatie aan te kaarten, er zijn genoeg voorbeelden te noemen in het heden die een veel duidelijker beeld geven van onrecht en ellende veroorzaakt door discriminatie dat zelfs Zwarte Piet er bleek van wordt.

1
65 Mvid-

* Verwijderd door de redactie *

66 Gr@ndioos

@60

Denk dat er dan helemaal geen feest meer is alleen met de ku klux clan en dan komen de zonen van poetin en assad als gast. Er bestaat dan alleen nog een school waar men leert schuld aan een ander geven en hoe steek ik veren in mijn eigen reed. Ook mogen we tot ons 100 ste werken zijn er grote muren om landen van witte en zwarte mensen en gaat men alleen naar de kerk van de dikke ik waar gepreekt word eigen krop eerst

3
67 magikeven

En toch blijf ik het dan raar vinden dat een Turkse sinterklaas als een prachtige oude rose man wordt neergezet, en daar zijn nog vreemdere staaltjes van.; die man is mediterraans. question

1
68 Gradje

@5 "De geest is immers allang uit de fles."
Die kan weer terug in de fles hoor, Who you gonna call?

0
69 Bob de Brouwer

@30 "Leuk artikel maar de historische context is helemaal niet bepalend hier.
We hebben te maken met een aantal blanken die zich één keer per jaar zwart schminken om een grappige neger te spelen.

En dat is wèl racistisch!"

Je bent niet erg realistisch. Men schminkt zich zwart om de bevrijding van zwarte slaven te vieren. Niet om donkere mensen belachelijk te maken. Daar is Sylvana veel beter in.

In white chicks worden blanke meiden belachelijk gemaakt. Hoor je daar hier iemand over klagen? Ik ben ze nog niet tegenkomen. Da's humor, moet kunnen. Maar menigeen hier zal zich niet zwart schminken om "negers" belachelijk te maken hoor.
Wat jij stelt is dus gewoon onzin.

0
70 Bob de Brouwer

wil nog steeds niet zeggen dat het als racisme ervaren wordt. waar het eigenlijk om te doen was...

0
71 pizzafried

want ja....zwarte mensen zijn dus allemaal het kwade....leuk omdat je kinderen te vertellen....

5
72 pizzafried

@70 het beeld is nog net even iets anders. maar ok. whatever joh...

4
73 pizzafried

maar goed wie het echte verhaal van de sint kent weet dat die zwarte pieten geen slaven waren ze kregen als knecht betaald.

0
74 magikeven

@41
Deze week komt er een nieuwe serie op tv van de 'Brabo-neger' een neger uit Brabant met een eigen tv programma..die zichzelf een neger noemt..tis wat he question

0
75 netcat

Hier nog een leuk linkje voor de zeikerds hier: http://www.mediacourant.nl/2016/06/braboneger-vindt-sylvana-simons-enorme-jankerd/

0
76 netcat

@24 Laat jij maar lekker je stem bepalen door de zwarte pieten discussie.

Dan ben je niet slimmer dan Sylvana.

0
77 Hollander1967

Dochter van 2,5 heeft een prachtige middag beleefd bij de intocht van Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten. Geen onderzoek voor nodig.

0
78 Hoofd bijzaken

@60
Dit gaat allemaal gebeuren op de nationale feestdag voor alle burgers, die een oud-politicus Klaver, ooit in 2017 had ingevoerd...

0
79 Dieke

Via Drimble word je doorgestuurd naar De Dagelijkse Standaard. Bij Hoaxwiki staat er onder andere dit over de DDS:

De Dagelijkse Standaard (dagelijksestandaard.nl), soms afgekort tot DDS, is een (extreem)rechts-conservatieve clickbait-website die enerzijds artikels met sensationele en hyperbole titels, en anderzijds pseudowetenschap (o.a. ontkenning van de klimaatverandering), hoaxes en haatberichten publiceert. Als bron van informatie is deze website verwerpelijk. (http://nl.hoax.wikia.com/wiki/De_Dagelijkse_Standaard )

2
80 Lolalila

@70
White chicks was een eenmalige comedie, dat is toch net iets anders dan een jaarlijks terugkerend ritueel zoals het sinterklaasfeest. Voor mij zit daar het verschil tussen de twee.

Verder heb je wel gelijk, ook die film was op het randje, waar blonde jetset meisjes belachelijk gemaakt worden. Door de beperkte doelgroep komen ze er mee weg.

8
81 Realisme graag!

De navolgende tekst plaatste ik op 27 augustus 2015 op Nujij..

"Zwarte Pieten zijn eeuwenoude wezens van de nacht. Het contrast licht-donker is een bijzonder wezenlijk onderdeel van de traditie.

Onder de figuur Sint Nicolaas is nog altijd de Germaanse oppergod Wodan herkenbaar.
De God
- van de dichtkunst, vandaar de rijmelarij
- van de alwetendheid, vandaar het Grote Boek
- berijder van een bovennatuurlijk paard, vandaar het paard van Sinterklaas.
Het paard is doorgaans wit: in de Germaanse mythologie een teken dat het afkomstig
is uit de Wereld van geesten en goden. Nog tot het einde van de Middeleeuwen ziet men in boekverluchtingen het ideaal van witte paarden en witte honden (chien blanc) telkens terugkeren.
- [ Wodan de God, ] die de verpersoonlijking is van de tijd en de zonneschijf, vandaar zijn connectie met licht en donker, dag en nacht, de seizoenen en de zonnewende in december.
Sinterklaas draagt witte en rode kleding. De kleuren bij uitstek in de Germaanse en Keltische mythen.

Rond het einde van het jaar ondernam Wodan met zijn schaar van nachtwezens de Wilde Jacht, waarbij hij vruchtbaarheid voor het nieuwe jaar bracht over de wereld. Vandaar De tocht van Sint Nicolaas en zijn Pieten, met name in de nacht van 5 op 6 december en het brengen van geschenken.
Vandaar de koeken (oorspronkelijk offerkoeken) en de wortel als offer voor het paard.

1. We hebben hier dus te maken met eeuwenoud, nog levend cultuurgoed.
Dat eigenlijk door 13 eeuwen heen verbazingwekkend goed bewaard is.
2. De tegenstelling licht-donker is essentieel, want de Pieten zijn oorspronkelijk nachtwezens, Nachtalven in de Germaanse mythologie. Dat verklaart ook hun grillig karakter. Het zijn bovennatuurlijke wezens. Het verband met slavernij is een onhoudbaar misverstand.
3. Bij de kerstening werden vele aan Wodan verbonden gronden gewijd aan de volksheilige Nicolaas. Oorringen verwijzen niet naar slaven, maar naar zeelieden binnen de Nicolaaslegende, wier beschermheilige hij ook was. Zeelieden droegen een gouden oorring, omdat de waarde ervan altijd voldoende was om het te begraven bij schipbreuk.


De hele controverse is overigens met een minimale ingreep op te lossen.
Maak de Pieten nachtzwart, met een zweem blauw. Ontdoe hen van kroeshaar. Geef hen geen 17e eeuws, maar een 15e eeuws pak uit tijden van vóór de Ontdekkingsreizen en slavernij.
Smink de Pieten een ster en een halve maan op het gezicht. Vinden kinderen prachtig.


De ingreep met Regenboogpieten is een onnodige aantasting van het cultuurgoed en komt alleen voort uit doelbewust gezocht politiek correct gedram,

Opmerkelijk is dat Sociale Zaken zich opwerpt facilitator, om de gedaanteverwisseling van het Sint Nicolaasfeest tot stand te brengen. Het Ministerie van Onderwijs en Cultuur gaat over eeuwenoud cultureel erfgoed.

Vraag is ook waarom Sociale Zaken het overleg telkens terug leidt naar Pieten in allerlei kleuren, de Regenboogpiet.

Ik kan in de gang van zaken weinig anders ontwaren dan een verborgen agenda.
De staat wenst de multiculturele samenleving af te dwingen. De veelkleurige regenboog is multicultureel symbool bij uitstek. Dat moet de kinderen met de paplepel worden ingegoten. De staat wantrouwt blanke ouders op dit leerstuk en grijpt daarom via het Sint Nicolaasfeest, het Sinterklaasjournaal/media en de school direct in de opvoeding van kinderen in ..
Al verbergt Sociale Zaken het einddoel natuurlijk achter vele overlegsessies.
Want direct ingrijpen in de opvoeding over de hoofden van ouders heen, dat staat wel heel erg slecht.


Tot slot, bemerk ik bij de antislavernij activisten die zich keren tegen Zwarte Piet geen enkele betrokkenheid op de problemen van hedendaagse slavernij in de Arabische Wereld, Pakistan, India, Bangladesh of China. Evenmin bij Asscher en de rest van het kabinet, of media.

1
82 duurendaal

@82
Dat is allemaal waar, maar volgens mij gaat het in de pietendiscussie juist om het feit dat wij 'zwart, donker' automatisch associëren met het kwaad en het alles wat 'wit, blank, licht' is, automatisch associëren met het goede.
Als ik het tenminste allemaal nog een beetje heb kunnen volgen, want de tenen lijken tegenwoordig langer dan ze ooit geweest zijn, op alle fronten.

3
83 Gradje

@33 oeioeioei
"De nieuwe piet, of weet ik wat voor piet is zal die mensen weer laten aansluiten."

Nee, helaas naief gedacht. Het feest zal nooit meer als vanouds worden.
Als zwarte piet weg is dan komt de volgende aanval op onze cultuur. Dat is eenvoudig te voorspellen...
En de politiek (links en vvd d66) werkt hieraan mee en maakt het mogelijk.

0
84 Big Tony
85 Moetffmijneikwijt

@5 Ik denk dat je bedoeld dat de Sylvana's zich niet aan gaan passen na dit bericht!.

0
86 Verwonderd

De VARA moet nu weer op zoek naar een ander slachtoffer na het debacle van de antirook maffia door Sonja Barend en nu Zwarte Piet verbannen. Ik stel het volgende voor. Iedereen weet dat suiker heel slecht is voor onze gezondheid. Ik zelf maak daar dagelijks misbruik van. Het kost een vermogen om zorg te verlenen aan de suikerbeesten. Ik stel voor om het Suikerfeest naar de verdoemenis te helpen. Komop VARA, je kunt het!

1
87 Verwonderd

Pech voor het artikel, het draait helemaal niet om de vraag of zwarte piet iets met het slavernij verleden te maken heeft. Het draait om de uiterlijke kenmerken van zwarte piet die associaties oproepen met de racistische verschijning van blackface.

@87
Onnozele reactie. De hele zwarte pieten debat heeft werkelijk niets met de VARA te maken,

9
88 Dragje

@85

Dat verklaard een hoop. Dank voor het melden.

4
89 Dragje

Wanneer hoor ik Sylvana is over die 300 moslimvrouwen alleen al in Amsterdam die opgesloten zitten in hun huis? Lijkt mij toch een behoorlijke vorm van slavernij in het hier en nu!
https://www.nieuwskoerier.nl/news/10595-alleen-al-300-islamitische-vrouwen-in-amsterdam-gevangen-in-eigen-huis

0
90 Rattocasi

@2

'je moet niet met gario en syl afrekenen maar met de linkse rode deken van links. '

Wat vreemd dan toch dat er in uitgerekend links bolwerk Leeuwarden maar 1 soort Zwarte Piet bestaat. Het was gisteren weer een vanouds geweldige intocht alhier zonder ook maar 1 wanklank........

1
91 Liwwie

@82 ***De hele controverse is overigens met een minimale ingreep op te lossen.
Maak de Pieten nachtzwart, met een zweem blauw. Ontdoe hen van kroeshaar. Geef hen geen 17e eeuws, maar een 15e eeuws pak uit tijden van vóór de Ontdekkingsreizen en slavernij.
Smink de Pieten een ster en een halve maan op het gezicht. Vinden kinderen prachtig. ****

Nee! Dat is niet de oplossing.
De anti groep wil helemaal geen Piet meer.
Ennuhh ik persoonlijk blief ook geen halve maan op mijn Piet.

0
92 Aunti

Voor de slechte verstaander https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Vlag_van_Turkije

0
93 Aunti

Vorig jaar in Willemstad.
Allemaal Zwarte Pieten en helemaal geen 'zeur pieten'.


Blijkbaar kan het wel en dan ook nog eens daar waar je de meeste 'zeur pieten' zou verwachten.

0
94 Malinois

@91 De ZP gaat veranderen, ook in Leeuwarden. Dat is zeker.

Is overigens geen nieuws, want ZP is in de loop van de tijd sowieso behoorlijk veranderd. Op foto's uit het begin van vorige eeuw was ZP een meer oosters gekleed figuur, die tamelijk licht geschminkt was. Onder invloed van de Sinterklaas intocht in Amsterdam in de jaren 30 is de donker geschminkte ZP in 17e eeuws kleurig kostuum ontstaan die bepalend is geworden voor het uiterlijk tot nu. Maar ook het gedrag en sociale standing is geëvolueerd: van boeman tot kindervriend, van bediende tot acrobaat, van alle pieten zijn en doen hetzelfde tot gespecialiseerde pieten, van anonieme pieten tot pieten met een eigen naam.

Nu is het tijd om het uiterlijk weer eens aan te pakken en bij de tijd te brengen en daarbij moet je zorgen dat het feest zomin mogelijk mensen buitensluit.

1
95 oeioeioei

@82 mijn bijdrage
@83 Gradje

Als het meningsverschil gaat over licht versus donker dat wordt geassocieerd met goed en kwaad, dan gaat het veel breder dan Zwarte Piet en moet je de associatie aanpakken en niet zwarte Piet als zijnde een vrij willekeurig gevolg van die associatie.

Moeten schilderijen en beeldende kunst waarin donkere kleuren, schaduwen en veel zwart verwerkt zijn dan ook uit het openbare leven verbannen worden?
Mogen rouwenden geen zwart meer dragen bij begrafenissen?

@92 Aunti.
Het halve maantje of een tweetal , drietal kleine sterren vinden kinderen leuk, dacht ik zo.
En het valt op; kinderen met een donkere huidskleur worden daar niet mee geboren. Het onderscheid is meteen duidelijk.

Maar Zwarte Piet Zwarte Piet laten is voor mij geen bezwaar. Hopelijk krijgt U Uw wens vervuld.

0
96 duurendaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Ron MVV Maastricht .
Muziekdraadje

Deep Purple - Highway Starhttps://www.youtube.com/watch?v=Wr9ie2J2690...

1 uur geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Olivia
Muziekdraadje

Tavares - Don't Take Away The Music https://www.youtube.com/watch?v=sFktT-k4G_Y...

1 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Spargo-Just For You https://www.youtube.com/watch?v=MCpwqmrbyqQ...

1 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Sparks - When I'm With You https://www.youtube.com/watch?v=TVTH7OsNbhs...

1 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1948 Dat lijkt me ook irritant dat ze dat eerst willen lezen , dan is de spontaniteit toch weg?...

2 uur geleden geplaatst door elsemiek

eh
Offtopic

@1935Ik heb het over momenteel.Soms duurt de moderatie lang, en dan mis ik wanneer het tevoorschijn komt.Andere keren gaat dat veel snelle...

2 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1944 Ik kan me dit niet herinneren , schijnbaar was ik op dat moment er niet . Had ik het wel gelezen had ik ook niet geweten dat jij dit was...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

eh
Offtopic

@1924@1936...

2 uur geleden geplaatst door eh

Olivia
Offtopic

@1943Nee dat van die taalnazi heb ik geen boodschap aan . Dat ze maar lullen wat ze willen , als je daar je ego mee op moet krikken dan stell...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

elsemiek
Offtopic

@1942 Ik had t snel door maar een paar anderen ook 🤣...

2 uur geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Pillow Princess PornMakelovenot PornXvideo Desi HdCharmi KaurZendaya Nude SceneTube Porn FilmDevyn DevineIndonesian PornvideosBbw FeedeesXvidio InBrookemarks OnlyfansBest Ebony BlowjobDesi PapaStripxhatPorngames]Porn KiaXrare PornSkyler ReneDeshi Porn MovieDaringsex Lovers TouchBrandilove OnlyfansEbony Car BlowjobCock And BallsJapanese Milk PornSwingerpornoPierre WoodmanPorn HombreSaxeySapna Ki ChudaiVidmate XxIsiah MawellSxx VedeoHot WifexxxXxx Adult SexWww Sextamil ComVietnam HookerJulianne More NudeFucking BitchSexy Girls In SkirtsReddot HotwifeMom Pov ComLela Star PornNangi Nangi BfKashtanka XxxGirls Do Porn 445Indian Porn Videos AuntyPakistani Leaked VideosPunjabi Anal SexAunty Ki Mast ChudaiChada ChadeForced Sex Videos IndianEmma Hix Vina SkyNew Sentation PornBrooke Paige PornJewish MilfWritten PornCambros TvChupornCody CummingasDesi Vergin SexJapanese Sec VideoNetflix Movies With NudityPunjabi Porn StoriesJul-268Ebony Cheating PornFishnetxxxTransexuel PornoGifs Do PornDanneel Ackles NudeTelugu Aunty ActressSex Com 18 YearsGreta Thunberg TwerkingEbony Finger SoloWww TamilxvideosIndian Aunty Open SexFather And SonpornPorn Male BondagePokemon Gardevoir PornSpider Gwen FeetNew Sex Full MovieMysore Mallige XxxSexy SuhagratHindi Adult PictureHorny CoupleSenior Xx VideoSatinsexListcrawelXvideos Pornografia GrátisRebecca StillesSexmex XxxXtapesTired Up PornRakul Preet Singh In SareeSexy HotwifeBlake Blossom BlackedDownload Ullu SeriesJesseswitch PornSahkeela SaxLili Reinhart PornEecortsNikita KinkaAnastasyakhEmily Willis PornhubXnxx SeyIndian Sister PornTelugu Sex NudeLacation PornComics Porn AdultCholo JaiWww Xxx Live Video ComRocketplayElectric Sex VideoCheer Leader PornGay Five Nights At Freddy's PornBasor RatChubby MilfAnal XLana SwallowsThe Forest PornMy Naked GirlfriendOktocuro PornBlack Vagina FinderLiliths ThroneLeaknudeVideo Pornographie FranceVivastreet BeNude InfluenceusesForumcandaulismeAnime Pornô Sem CensuraAsian JoiGrammy NormaCabin PornTamil And SexBus Groping SexMila Sobolov PornAunty Xxx PhotoPorn PunshimentDass-167BoysnudeAmateurfistingLesbian Wrestle PornInterracial Homemade PornRococo SteeleBlue Film Sex MovieImpitis PornMonica SageCute Desi XxxHot Fucking ClipsSleeping Sister PornExhibitionism Porn