door Havermout in Overig  ·  43 Reacties

  • 1
  • 476x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Weet je wat kan Piet: de boom in!

5
1 Prof. Zuurbekje

en zo ondertussen zit letterlijk en figuurlijk de helft van Nederland met de klereherrie

3
2 beertje36

Schiphol is vergelijkbaar met de aardgaswinning. Tientallen jaren heeft Schiphol de regels in hun voordeel weten om te buigen. Een klein vergelijkbaar bedrijf zou zoiets nooit voorelkaar hebben gekregen, maar 'een van de motoren van onze economie' wel.

2
3 Myth63

Nee, men moet eens inziet dat men tegen de limiet is opgelopen en het daar ophoud.
Verder hebben we niets met de uitkeringen van de aandeelhouders te maken.

4
4 Hein2

Er moet gewoon minder worden gevlogen, niks uitbreiden. Wat denken deze mensen eigenlijk?

5
5 zewa

Hier is het aantal vliegtuigen al met meer dan 40% gestegen in een paar jaar.

1
6 gaulette

** gebruiker verwijderd **

"Het is een illusie dat je kunt groeien zonder dat niemand van de omwonenden er last van heeft, zegt Elbers, die benadrukt de zorgen van omwonenden te begrijpen. Maar terwijl in Nederland de discussie over uitbreiding vastloopt, groeien concurrenten door."

Schimmig stuk vlieg tuig: willens en wetens over de ruggen van mensen proberen een concurrentiepositie te verkrijgen. Het zou interessant zijn als Elbers vertelt hoe ver hij daar in wil gaan: het slopen van nog meer dorpen? Mensenlevens offeren?

Luchtvaart en ethiek, het zou mooi zijn als dergelijke vervuilers daar een workshop in zouden krijgen. Snappen ze het dan nog niet, dan lijkt me een jaartje of twee brommen een prima oplossing, samen met Kalbfleisch en Westenberg (meineed), Alders (oplichting), Eurlings (nepotisme) en niet te vergeten Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus (luchtvaartslavinnetje en drugstransportfaciliteerder).

7 verdwijderd21

Eigenlijk te gek voor woorden.

Er zijn maxima afgesproken en deze hufter denkt dat niet niet meer gelden.

2
8 MARCUSAURELIUS

En jij mag in de herrie zitten voor een vracht overslag bedrijf, uit het buitenland met zijn aandeelhouders ook in het buitenland.

0
9 Hein2

@5

Klopt het zou wereldwijd aan banden moeten worden gelegd.
Maar leg dat zo'n aso maar eens uit.

2
10 MARCUSAURELIUS

Lelystad is prima, maar hoe zit het dan met de treinen er naar toe? Wordt er een lijntje en nachtlijntje aangelegd of moet je zelf maar zien hoe je er komt??...

5
11 FNKTD

Tja het zijn multinationals die vliegbedrijven, en die willen uitbreiden: goed voor de economie zegt de regering. Alleen merken de inwoners de minpunten en nergens een pluspunt.
Het helpt niet dat er steeds meer vliegmaatschappijen komen die spotgoedkoop vliegen.

Neem dan eens genoegen met iets minder, neem eens genoegen met rust in je land, maar nee hoor Rutte ziet het allemaal groot, heel groot. Rutte: Nederland is maar een klein landje, wat al overvol is, dus geen mensen meer binnenlaten, geen uitbreiding van vliegmaatschappijen, rust in de tent.

1
12 gaulette

@11
Niks prima.
De hele Veluwe wordt dan door lawaai overlast geteisterd.
Dat is schadelijk voor mens en dier.

0
13 MARCUSAURELIUS

Quote : " KLM-topman: 'Als Lelystad niet opengaat, moet Schiphol uitbreiden' "

Gandalf : " Want anders ? " question

Maar eh, "Groningen Airport Eelde" en "Maastricht Aachen Airport" zijn er toch ook nog?

2
14 Gandalf

Groeien zonder extra overlast kan best:

Stillere motoren bijvoorbeeld.
Netjes landen, door betere training en controle is hier veel overlast te beperken.
Oude vliegtuigen weren, vergelijkbaar met een milieuzone alleen dan vooral tegen het geluid.

7
15 Jackd

@13

wel een hele economische impuls voor het Zuiderzee Eiland. Daar moeten die paar konijnen en reebokken op de Veluwe, ALS ze al last hebben maar aan wennen

7
16 FNKTD

@10 Precies. Het is schandalig dat zo'n knuppel die alleen maar een één-dimensionaal voorstellingsvermogen heeft van " als wij maar winst maken" zn gang kan gaan, maar voor de goede orde de nadelen en schade die vliegen zondermeer met zich meebrengt vergeet.

Als hij niet meer kan groeien, stoot dan eens die belachelijke overstapcapaciteit is af. 70% procent van de activiteiten op Schiphol bestaat uit faciliteren van overstappers....

2
17 Mark

@2 Nee hoor bij ons is het rustig, gewoon verhuizen

@14 Dat vinden jullie te ver weg, Gandalf

2
18 wijs

@16
Het gaat hier om honderdduizenden mensen.
Dat jou dat geen donder interesseert zegt veel.

3
19 MARCUSAURELIUS

@15 kan misschien zo zijn, maar waarom toch altijd maar groeien?
Neem eens een voorbeeld aan het Scandinavische economische model: kwaliteit ipv die onzinnige en uiteindelijk desastreuze obsessie voor kwantiteit.

3
20 Mark

@15

Zorg daar dan maar eerst voor.
Voorlopig is daar nog geen enkele kijk op.

1
21 MARCUSAURELIUS

@14 :
Er zijn inderdaad vliegvelden genoeg, maar Lelystad-airport is het eigendom van Schiphol, daar zit de crux.

0
22 Prof. Zuurbekje

@18
" te ver weg? "
Nee hoor, Gandalf woont in Hoogeveen/Drenthe. question
Maar "Galdalf" heeft deze eeuw nog niet gevlogen, meen ik, dus ik mis het ook niet als Eelde toch ongeschikt is. question

0
23 Gandalf

@20

Dat is het probleem: De Groei is heilig.

Dat maakt dat afspraken met dit soort Tokkies als Elebers nutteloos zijn.
Zodra ze een grens bereiken, gaan de prompt eisen om er over heen te mogen.

Dit soort aso-mensen helpt onze planeet naar de sodemieter, zo makkelijk is het.

3
24 MARCUSAURELIUS

@10

als die mensen niks meer te eten hebben, dan zullen ze SNEL stoppen met klagen..

5
25 FNKTD

@23 Sorry, het is hun te ver weg

1
26 wijs

@25
Gelul.
Die mensen zullen er geen hap minder door eten.

1
27 MARCUSAURELIUS

@27

het zijn toch maar gristenen die daar zitten, die gaan 'ons' echt niks tegen houden. Hey, praat ik nou als een VVd'er?? Anyway, vliegen is beter dan dat iedereen dadelijk, als Fewas zn zin krijgt en vliegen alleen weer voor rijken beschikbaar is, weer in zn autootje zinloze tochten gaan maken. Dat is VEEL vervuilender...

2
28 FNKTD

Kijk, als we nou een regering met visie hadden gehad dan hadden we na de voltooiing van de 2e maasvlakte tijdens de economische mallaise van 2008-2016 een heel nieuw eiland voor de kust van Nederland aangelegd, voor zowel de aansluiting van alle windparken, als mede voor een groot vliegveld, met een directe spoor verbinding naar de 'treinstation Amsterdam Schiphol'. En dan hadden we nu van Schiphol en omstreken een natuurgebied kunnen maken (met een klein stukje uitbreiding van Amsterdam zelf, om zo het woning aanbod gezond te houden).

Er lagen al plannen in de kast voor een 'Schiphol in zee' ... en met de behoefte van een 'stopcontact' voor windmolens, hadden die mooi gecombineerd kunnen worden. EN, met een dergelijk groot civiel project had de economie mooi een steun kunnen krijgen.

Ook een hoge snelheidslijn vanuit dit station naar een centraal gelegen locatie in Noord Nederland (Friesland/Groningen/Drenthe), en dan niet zo'n zweefkees ding, maar gewoon een spoorlijn, had kunnen zorgen voor economische impulsen in die regio, die nu leidt onder de gevolgen van de gaswinning, en straks dus door het gebrek aan gaswinning.

Maar, ipv. al die mooie projecten waar Nederland eigenlijk al jaren op zit te wachten, krijgen en een stel 'Roze Olifanten' op de weg. Een mooi roze voorgespiegeld verhaaltje over zuur en zoet, waardoor niemand nog voorbij die olifant kon kijken.

0
29 mightimouse

Allemaal mensen die nooit vliegen.....

2
30 LoydMorris

vol is vol. Ook in de lucht is er maar een beperkte ruimte. Net als de grond in NL op een gegeven moment moet je limieten gaan accepteren. Het is mij overigens totaal niet duidelijk waarom er meer en meer vluchten moeten komen. Terwijl vliegen erg vervuilend is en boeren, auto's , woningen etc. allemaal wel aan eco normen moeten voldoen. Vooral om maar aan de co2 regels van de EU te voldoen. Zolang die vliegtuigen mogen blijven vliegen zet dat erg weinig zoden aan de dijk!

0
31 Merlinswit

Ik stel voor deze deze meneer, met daarbij alles van de leiding van Schiphol, eerst 's een jaar of 10, met gezin, op een van de lawaaiigste plekken rond Schiphol gaat wonen. Gewoon, als gebaar, zeg maar. Als ze dat *met z'n allen doen*, dan kijken we *daarna* wel of het met het lawaai nog een graadje erger (en viezer) mag.

0
32 handsfree

* Verwijderd door de redactie *

33 Robin

@18 ik woon ook op een plek waar het betrekkelijk rustig is, maar kom erg regelmatig in Noord Holland, heel die provincie heeft last van Schiphol, heel Zuid Holland heeft last van R'dam/DH airport, Limburg zucht onder Aken/Maastricht, Eindhoven.... Flevoland, vul maar aan met een paar militaire luchthavens en die ik vergeten ben, je ontkent nog steeds dat half nederland er al last van heeft?

0
34 beertje36

@29 Lijkt me allemaal heel erg duur om te doen tijdens een crisis.

1
35 VaY

@14 vergeet airport Twente niet. Hier landt zelfs een 747.

0
36 Ikzeg:

@35 Tja, dat is de keuze van onze regering, er ligt nog vele malen langer een logisch economische theorie aangaande overheidsbestedingen, waarin er wordt gepleit voor 'bezuinigingen en systeemoptimalisatie' tijdens goede jaren, en 'spenderen en investeren' in slechte jaren.

Schrijf de politieke partij van uw keuze of politici, of zij zich wensen te conformeren aan een dergelijk logisch systeem, of niet ... zo niet, stem op een partij die dat wel doet !

Vandaag las ik meerdere malen dat 'de nederlandse burger' geen spaarpotje heeft voor slechte tijden. Maar ehrm. onze regering leeft op onze pof, en heeft enkel 'bestedingspotjes'. Dus tja, wat de regering doet is goed voor ons land en ons allen, doet ook zo ?!?

1
37 mightimouse

@29 Volgens mij kun je inderdaad op de achterkant van een sigarendoosje in grote lijnen uitrekenen wat zo'n off-shore vliegveld, met bijkomende voorzieningen, op welke afstand van de kust, op welke waterdiepte, met welke verbindingen, zo'n beetje zou moeten kosten, en wat het oplevert. Nou ja, niet dat ik dat kan, maar Rijkswaterstaat en alle daarmee samenhangende instituten en zo *kunnen* dat, uitrekenen, en de uitvoerbaarheid, kosten en opbrengsten inschatten. En het zou Schiphol, en de BV Nederland, sieren als ze daar *voor* zouden zijn, in plaats van het primitieve idee van het overschot van de Schiphol-ellende te dumpen naar Lelystad en gebieden en mensen daar ver omheen. En stop intussen *alle* investeringen in Lelystad, want omdat dat er *niet* gaat komen is dat gewoon weggegooid geld.

1
38 handsfree

@38 ofwel, doe het meteen goed, of doe het niet question

0
39 mightimouse

Oh, en dan dat off-shore vliegveld, met verbindingen, ook nog (even) combineren met een Delta-werken-achtige bescherming tegen een stijgende zeespiegel. Kost wat, maar dan heb je ook wat question

0
40 handsfree

Lelystad ligt op de oostelijke aanvliegroutes van Schiphol. Misschien is een nieuw stuk polder ten noorden van de Flevopolder een (lange termijn) oplossing? Er is dan ook een noord-zuid baan en een oost-west baan mogelijk. Aan- en uitvliegen vanaf een "afsluitdijkbaan"?
Maar het lijkt een enorm gecompliceerd probleem met alleen maar verliezers. De randstad slipt vol.

0
41 logikus

** gebruiker verwijderd **

Vooralsnog is luchtvaart afhankelijk van fossiele brandstoffen waarvan we weten dat de schaarste alleen maar zal toenemen.

Luchtvaart in NL is al tijden géén motor meer van de Nederlandse economie. Desondanks worden luchthavens noch luchtvaartmaatschappijen een duimbreed in de weg gelegd. Sterker: miljarden en miljarden subsidies worden er in de sector gepompt en niemand kan uitleggen waarom anders dan "ja, maar anders kunnen we niet concurreren!".

Luchtvaart is dé bedrijfstak waarin de privileges ten opzichte van andere sectoren schril afsteken: de vervuiler betaalt niet, de vervuiler betaalt zelfs geen belasting op tickets en ook niet op kerosine.
De redenen dat Schiphol positieve cijfers laat zien komt louter door parkeertarieven, vastgoed en detailhandel op de luchthaven, het vliegen zelf kóst de NV per saldo geld.

Intercontinentaal vliegen zal onvermijdelijk blijven al zal de prijs van een vluchtje de komende jaren fors toenemen. Continentaal zal de trein veel goedkoper, schoner en efficiënter worden.

Maar ja, in de luchtvaart is de Balkenendenorm nog steeds niet doorgevoerd (4 x is heel gewoon) en zal de lobby er voor zorgen dat er nog jááááren zinloos geïnvesteerd gaat worden in een veranderende markt: megalomane luchthaven projecten waar straks nauwelijks gebruik van wordt gemaakt.

Enne, bovenstaande weten we al meer dan 30 jaar...

42 verdwijderd21

Klimaatdoelen zullen weer niet gehaald worden.

0
43 Aragon

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@41 Beter lezen, en vooral begrijpen. Maar dat is voor iemand die niet gehinderd door enig fatsoen, schaamte, kennis of verstand ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@34 Nee dat gaat niet want ze spreken geen Nederlands bij aankomst in Ter Apel.Hoe dan ook moet de selectie procedure om gelukzoekers en vlu...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@37 Laat ik het nu helemaal niet over afkomst of kleur gehad hebben. Kan je "aangifte" zo de prullenbak in. 😂...

4 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@6 En dan moeten toegeven dat het christenen waren die de grootste moord op joden op hun geweten hebben?Natuurlijk niet, dit moet gebruikt...

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@49 Je hebt blijkbaar echt geen idee. Jouw interpretatie komt eigenlijk alleen maar voor in extreemrechtse kringen, zelfs in islamistische milie...

4 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@39 Dan kunnen we niets meer lezen van bv ronin. ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Defcte burger
BBB wil actie tegen Jodenhaat: 'Nooit meer is nu' - NieuwRechts.nl

Ik mis nog een paar woorden bij haar opsommingen ; Brug en gebouwen projecties. ...

7 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Ik stel voor dat de NK admin een scheldfilter ontwikkelt. ...

8 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@13 Zeker en als je toch je eigen groepjes wil toevoegen dan kan je het islamitisch smaldeel, de allergrootste groep antisemieten in Nederland, ...

9 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Bram brabant
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Mooi. Daar liggen ze goed. Nu maar hopen dat dat asielgespuis het even doorgeeft aan het thuisfront.👍👍...

10 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

NK. App
Indian Hd XxxxDesi Homemade XxxPorn Daughter FatherClothed Female Nude Male PornManhwa AdiltVtchat PornPussy With TattooPrivate Home SexTentsexBokep Mom JpgMelhor Porn GayBrazzers LatestMother And Son PronAsian SquirtBisexual CuckholdWww Xxx Malayalam VideosBlack Lady FuckBf Sexy Full Movie HdJenny Haze AnalPlug Talk XxxSexyblondesRedbone Ebony PornSongapore PornChatuebatPenthouse Petzسكس البرزيليFemale Porn GamesXxx Teen HindiDesi Sister NudePornstar Sunny DayPo R.nPornostar AsiaNina NorthFacesitting StoriesOral Xxx VideoXnxxx CMiss BananaDana Vespoli PornViolet Cox PornEscotsDesicdoAsain Gay PornVideo X Video X VideoSchool Xxx PhotoPornopizzaWww_xnxx ComJiggly Jenna StarSuny KeoneDonna Munshi HotBrazzer With MomMalice In LalalandBooty In Shorts PornI See You Porn ComicMarried Couple SexAngel Sins PornElla Knox Sex VideosSunny Leone X VidosTarjan MovieTamilnadu Village Sex VideoDick CumDesisezAngelina Jolie Sex Video DownloadXxx Videos First NightMallu Porn StarStreet BlowjobsSwingers Porn AmatureInterracail DpListcrawler Max 80Vietnamese Porn StarsSextag. ComSecrethentaiOlder Woman NudeXxn 18Misti Basu NudeAtqofficialPureruby NudeSunny Leone Boobs SuckingKatrina Kaif Sex Video Full HdIndian Actress Sex PornXxxinsestoTeetee PawgPeriscope.pornoXhmmasterHuge CumshotsSchoolgirl PinningSonam Bajwa BfMarathi Bf DownloadCelebrity HandjobMen On Women PornNoodlemagazinsPorn White On BlackSava.schultzNaked CelbirtyRikka OnoDee Willaims PornMorbocornudosBerazzers VedioWw Sex ComeDesi Babhi Sex VideosAssamese New XvideoSex Video Tamil ActressMeth Head PornBoycut For WomenKajol Ki SexyMommy And Me OnlyfansBigtittygothegg Onlyfans Leaks日本av在线Filme Porno DeWww.fatalmodel.com.brJolyne Kujo HentaiFurry CreampieXxx In SareeBangla Bf BlueIndian Nude Stage DanceFree Teen Lesbian PornSune Leone Xxx VideosCeleberty NipplePorn TheterAfrican VaginaBest TittiesNutajuNude RunningJanett Jackson NudeOldboy NudeAnalmomMomswithboySekushiloverJacqueline Ki Sexy VideoHd PornsterA ZnudeBlack Nudes TeensFoot Smell PornMaid KyoikuIndia Pron HubUncensored Big BoobsPron Movies HotSalad Tossing PornBed Page ManhattanPorn Videos To WatchFatalmoldelLrsbian Porn VideosClassic Porn FilmHq PornBest Hindi PronNude RoommateLatin PhornoMya DiamondBas SexYuzurihaProrno Tube