Nederland totaal verziekt door zwaar bewaakte Sint-intocht (telegraaf.nl)


Politici vinden het van de zotte dat er zulke strenge beveiligingsmaatregelen nodig zijn bij de intocht van Sinterklaas morgen. ...

door Tipin in Politiek  ·  63 Reacties

  • 0
  • 1061x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Maar ja, wij mogen blijkbaar niet meer voor onze eigen gebruiken opkomen, want dan ben je 'dominant' zoals Simons zei. Blijkbaar is onze toekomst dus dat we ons maar neer moeten blijven leggen bij de wil van een luidruchtige minderheid die gewoon, als ze haar zin niet krijgt, harder gaat schreeuwen (zoals Prem), met geweld gaan dreigen en natuurlijk bij de verraders die zonder het volk in te lichten overstag gaan zoals in Amsterdam, waar mensen zonder waarschuwing ineens niet-zwarte Pieten voorgeschoteld kregen.

Terwijl een echte discussie over racisme niet eens normaal gevoerd kan worden met de tegenstanders ervan, want zodra je met steekhoudende argumenten komt dan is het ineens oorverdovend stil... tot het volgende protest waar ze gewoon weer dezelfde leuzen herhalen dan.

Zie bijvoorbeeld dit draadje voor een helder voorbeeld: https://www.nieuwskoerier.nl/news/20614-npo-pubers-kiezen-voor-zwarte-piet en dan vooral het totale gebrek aan inhoudelijke reacties nadat je erop wees dat de link tussen Zwarte Piet en racisme helemaal niet concreet gemaakt wordt door de tegenstanders, maar vervolgens wel gebruikt wordt als excuus om 'een groter verschijnsel' wat dan 'institutioneel racisme' zou moeten zijn, aan te vallen.

Oftewel, men misbruikt en verpest een kinderfeest en een Nederlands cultureel gebruik om te kunnen ageren tegen 'institutioneel racisme' terwijl helemaal niet bewezen is dat Zwarte Piet een vorm van wat voor soort racisme dan ook is... of zou leiden tot racistische denkbeelden bij kinderen.

0
51 progressiefliberaal

@50

Als het gedaan is met ZP is het ook gedaan met Sinterklaas. Dat is een onverbreekbare twee-eenheid. Net als b.v. Suske en Wiske.

ZP weg betekent de dood voor het Sinterklaasfeest en welkom Kerstman.

Dan hebben die grafzerken dus een complete traditie om zeep geholpen (met hulp van jou, kubusje, Dragje en andere sympathisanten) en dat zal ze levenslang niet in dank worden afgenomen.

Mark my words voor de verandering maar eens.

1
52 BVZ

@50 ,

Aan beide kanten had verstandiger gereageerd kunnen worden, dat klopt (en dan heb ik het zowel over walgelijke opmerkingen op social media van mensen die zich in onnodige bewoordingen tegen de anti-Pieten keerden als de bestuurders die last hebben van zwakke knieën).

Maar dat neemt niet weg dat een groepje schreeuwlelijkerds en doordrammers zoals Prem en Simons die jaar in jaar uit weer dezelfde niet-onderbouwde statements maken (zoals klagen over 'dominantie' of alle Nederlanders voor racisten uitmaken) wat vervolgens enkel dient om een hoop olie op het vuur te gooien iedere keer weer, zij hebben wat mij betreft het meest schuld hebben aan de totaal verziekte sfeer. Als er nog iets van een normale discussie te voeren was, dan had het inderdaad wellicht niet zover hoeven komen. Maar met schreeuwlelijkerds, aan welke kant ze zich ook bevinden, is niet normaal te discussiëren en krijg je enkel een hoop irritatie.

0
53 progressiefliberaal

Kort gezegd, dat het zover gekomen is, heeft alles te maken met het jaar in jaar uit herhalen van dezelfde provocerende statements van een selecte groep doordrammers en het kwaad bloed wat dit zette bij anderen. Het enige doel is ook altijd geweest om Zwarte Piet te laten verdwijnen, oftewel aanpassing van een groot deel van Nederland aan de onvrede van een selecte club.

Het is niet zozeer een gevolg van voortschrijdend inzicht o.i.d., nee, het is gewoon hetzelfde wat je krijgt als je een kind de kans geeft door te drammen: uiteindelijk is er toegegeven in plaats van het gewoon te negeren (bij gebrek om een normale discussie te voeren gezien de aard van de provocerende statements die steeds weer tot vervelens toe herhaald werden) en het in een kamertje uit te laten mokken tegen de muur.

0
54 progressiefliberaal

Het meest frappante is ook nog wel dat ik jaren geleden - toen ik zelf nog niet zo heel ver voorbij de leeftijd van Sinterklaasvieren was - bij het lezen van een bericht over groene pieten op NU.nl nog zoiets had van: 'ach, als er mensen zijn die aanstoot nemen aan Zwarte Piet, laat dan ook gewoon groene, blauwe en rode pieten meelopen. Ze zijn immers toch al vrij kleurrijk gekleed dus wat maakt het ook uit?'

Maar dan was het dus vrijwillig gegaan. Na het jarenlange uitdagen door anti-Zwarte Pieten met provocerende statements zoals dat 'alle Nederlanders racisten zijn' of dat Zwarte Piet racistisch is zonder dat de tegenstanders dus een fatsoenlijke discussie voor ogen hadden (in plaats daarvan wilden ze alleen maar uitdagen en reacties uitlokken, zo leek het vaak te zijn) - laat staan dat er dus enigszins iets van een logische redenering en deductie te vinden was in de uitspraken van de anti-Zwarte Pieten club - ben ik het eigenlijk gewoon helemaal zat.

Op mijn begrip hoeven ze niet meer te rekenen en daar hebben ze het zelf naar gemaakt.

0
55 progressiefliberaal

@38
Ik te simplistisch ?
Waar haalt u racistisch associaties vandaan bij een fictief figuur als Zwarte Piet ?
Zwarte Piet heeft geen enkele connectie met racisme.
Wie zijn die illegale migranten , om ons Nederlanders van racisme te beschuldigen ?
Slavenhandel is iets van een paar honderd jaar geleden.
Niemand kan mij verantwoordelijk stellen daarvoor.
Wij stellen de huidige Duitsers ook niet verantwoordelijk voor de oorlogszucht van hun ouders en voorouders , nog maar 70 jaar geleden ?
Wij stellen ook de Spanjaarden niet verantwoordelijk voor de 80-jarige oorlog een paar honderd jaar geleden , waarin half Nederland is uitgeroeid.
Sinterklaas met Zwarte Piet zijn een traditioneel fictief verhaal als basis voor een kinderfeest.
Wie hier illegaal komt teren op Sociale uitkeringen , heeft geen enkel recht om dit feest te veroordelen.
Niemand hoeft dit feest met ons Nederlanders mee te vieren.
Maar wie dat wel wil, mag dat doen.
Als ik naar Marokko ga , kan ik daar ook niet het Suikerfeest gaan veranderen om welke reden dan ook.
Dan heb je dat als vaststaand feit maar te accepteren.
Nederlanders willen dit feest niet veranderen , daar hebben de nieuwkomers het maar mee te doen.
Ze kunnen het meevieren , of thuis een spelletje "Zwarte Pieten" gaan doen.

Niemand kan ergens een ander land binnenwandelen , zich daar door de Bevolking laten onderhouden vanuit het Sociale Stelsel waarvoor de Nederlanders tientallen jaren betaald hebben , en dan ook nog eens de culturele tradities gaan veranderen.
Onze regering had al jaren geleden de media ter verantwoording moeten roepen dat dit NIET kan.
Natuurlijk veranderen tradities soms in de loop der jaren.
Maar alleen vanuit de Bevolking.
Niet van bovenaf opgelegd , en zeker niet opgelegd door mensen die hier illegaal zijn.

0
56 Jalinda

@56

Dragje is een KOZP sympathisant, en derhalve niet voor rede vatbaar.

1
57 BVZ

Breaking News: de regenboogpieten zijn ook afgekeurd. Dit omdat zij verwijzen naar Zwarte Piet als symbool van racisme en slavernij.

0
58 Arthur2000

@56
P.S.: De Nederlandse regering is dood- en doodziek.
Zij moeten demonstraties verbieden bij de intocht van Sinterklaas.

Het is te geschift voor woorden.
Dat er miljoenen moeten worden uitgegeven voor de bescherming van een kinderfeest.

Als er problemen komen , is alleen de Ned. Regering verantwoordelijk.

0
59 Jalinda

@58 Arthur2000

U zit er naast...kent U de regenboogvlag?

0
60 Grootmoeder

van cultuurrelativisme naar cultuuronverschilligheid tot cultuurontkenning.
Dat dit zover heeft kunnen komen is omdat onze politici meer geinteresseerd zijn in de financiële markten zijn dan van wat zich in de samenleving afspeelt.
Mocht dit kinderfeest vandaag escaleren dan is dat niet de schuld van de ja of nee zwarte pieters, nee volledig op het conto van onze politici die totaal niet bewust zijn van wat cultuur inhoud en als je daarmee gaat morrelen voer is voor hevige conflicten.

Het is stuitend om te zien dat je in sommige landen al een gevangenisstraf kan krijgen als je een cultureel/religieus feest verstoord, maar dat het hier in Nederland de omgekeerde wereld is. Teveel tolerantie is voer voor intolerantie.

0
61 Mark

Mijn kleine meid van 3 vind het allemaal prachtig of ze nu zwart geel of paars zijn de pieten zij vind het allemaal prachtig degene die er waarde aan hangen zijn de volwassenen of deze nu voor of tegenstanders zijn. Persoonlijk voor mij mag hij zwart blijven. Wat mij het meeste stoort in het hele gebeuren dat een feest wat draait om de kinderen word verstoort. Protesteren en discussies voeren doe je maar buiten de intochten om. Ik woon niet zover van maassluis maar geen haar op mijn hoofd dat ik daar nu naar toe ga hoe moet ik mijn kleine meid uitleggen als er iets mis gaat . Dat een stelletje debiele volwassenen met elkaar op de vuist gaan of dat er mensen staan te protesteren tegen piet die zei zo leuk vind . Zijn er geen belangrijkere zaken als dit voor deze mensen ?

1
62 dnns1973

Het zou fijn zijn als de Pietendiscussie eens zou stoppen....
https://www.scribd.com/document/330786959/Waarom-Zwarte-Piet-Mocht-Blijven

0
63 Pepernood

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Gonzo Xxx ComXxx DirtyVirtual Reality Xxx VideosBig Tity OrgyYiddiesBig Tit Girl FuckedBraces Girl BlowjobMegnutt02 FapelloTiktok NuceAnushka Shetty NavelRashmi Sex PhotosSavita Bhabhi Hindi Pdf FreeWww Xxx MalluBlack Porn MidgetsKemono AprtyKowaremono RisaStar Whores Princess Lay Abby Cross And Danny DTranny Fucked HardLick Feet GirlfriendOrangutan TitisAriella XxxBig Balls FutaEporner DownloadSexy Nora FatehiPhoenix Marie GifNude Porn MoviesShe Will Cheat ComKannada Saree SexNurumassage PornMom Share Bad With SonFrutanari PornListcrawl Las VegasGromitsplazaTao Tsuchiya SexPeitite PornAnlella Sarga NudeBritsh PornIndian Hindi Xx VideoPee PornStar Française NueSling Shot Nip SlipNikki NudeKerelasexDesi Village PronKerala Porn MoviesBengali New Sex StoryPrada Xxx VideoSex Video Download Full MovieKarza In EnglishMiakhalifasexvideosNude EvaBoss Sex StoriesPrivate Lessons 1975Fffm PornOragyTubeprnstarBoafodeSally Firlds NudeMary.rockPlug Talk Full VideosRhodes Porn StarAna De Armas Sex ScenesXnxx TransTickling Feet PornPornot UbeMarina ShirashiXxx Mom IndRough CreampieMusl PornKenna James Amateur AllureAss GrabWww Sex Tv ComIndian Romantic Xxx VideoIndian Saree Aunty Sex VideosArpita Aunty NudeBengali Chuda Chudi StoryDiablo 4 PornMeggyeggo OnlyfansDouble XxxCow HentaiMilfyouPoonam Pandey PornLisa BikiniFree Squirting VideosSki Bri DreddJeuxpornoVoyur-house.tvAncianas PornHairypusyNiño PollaRandi ChudaiKindfgirlsItalia Porn MovieHot Sexy X VideosBlack People Make LoveCody Lane GangbangedTube GalireReddit Like SitesAdamevevodFree TubespotFlashing Tits In PublicBangla Hot SexxxJapanese XxxxNepali Sex VidioRajasthani Hindi Sex VideoAfrican Aunty SexKushboo Sexy VideoChut Lund SexAsiam Mom PornHomemade VoyeurismAlice In Wonderland Porn VideoThauland PornбонгакамсDesi Bengali XvideoPorn Painful AnalOvguideNoodlemagazimeBig Black Ass FukXnxx Video Com WwwAnabelle ChongSex Video Download ComPorn Son Blackmails MomChinese Fart PornTaste Test PornNude Vintage CelebDonbooruAnimated Porn CartoonX Porn MoviesAnimal XexNude VistaHentai Eng DubNude Movie NameDad DpJapanese Erotic VideosBerazers MilfFantopiaEmber SnowChanel West Coast PornographyFull Episodes Of Playboy SwingFree Celebrety PornRed TubesSunny Leone Full MovieXx Sex Hd VideoSister AnalsexAdultwork AppNetorare HentaiHayley Atwell BoobsFull Hd Xnxx ComTamil Xnx VideosDesi Aunty Xnxx Video