'Abrikozenpitten nu overal uit de schappen' (rtlnieuws.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Gezondheid  ·  46 Reacties

  • 0
  • 445x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het onderwerp -n.a.v. het artikel in de VK- wordt hier al besproken:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/250874-giftige-abrikozenpitten-verkocht-als-superfood-niet-meer-te-koop-in-nederland

1
1 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

2 Robin

@2

Speciaal voor jou Robin: de "kracht" van die pitten:

De symptomen bij een cyanide vergiftiging zijn afhankelijk van de concentratie waarmee het slachtoffer in contact komt. In lage doseringen worden gezien:

Ademgeur ruikt naar bittere amandelen
Hoofdpijn en duizeligheid
Krachtsverlies
Verwardheid
Soms misselijkheid en braken
Soms snelle en diepe ademhaling, later gevolgd door afname van de ademhaling en hypoventilatie

Ernstige vergiftigingen:
Het slachtoffer is verward en suf, heeft een snelle (vaak diepe) ademhaling, heeft snelle hartslag en een lage bloeddruk.

Kortademigheid en zuurstoftekort
Snelle en diepe ademhaling, gevolgd door vertraging en meer oppervakkige ademhaling (hypoventilatie)
Snelle hartfrequentie, later een trage hartfrequentie (bradycardie)
Lage bloeddruk (hypotensie)
Intredende bewusteloosheid, sufheid
Ademhalingsstilstand (apneu)

Zeer hoge concentraties:

Snelle bewusteloosheid
Overlijden

Soms worden longoedeem (uit zich als hevige benauwdheid en reutelen) en tranende ogen gezien. Sommige cyanideverbindingen geven ernstige huidirritatie en blaarvorming.

Er is meestal geen sprake van cyanose omdat cyanide de transportcapaciteit van hemoglobine voor zuurstof nauwelijks beïnvloed.

0
3 Endandit

@3
Doe geen moeite... Robin is de ultieme belichaming van het alternatieve gedachtegoed: alles wat door artsen, wetenschappers en gezondheidsdiensten wordt afgeraden/verboden omdat het slecht zou zijn voor mensen, is 'dus' kennelijk goed voor je (want anders zouden 'ze' het niet zo nadrukkelijk afraden, ze willen immers dat het slecht gaat met iedereen).

En alles wat juist door artsen, wetenschappers en gezondheidsdiensten wordt aangeraden, moet je beslist weigeren, want dan dans je naar hun pijpen en loopt het slecht met je af (want dat is immers wat 'ze' willen en spekt hun kas).

Dat die artsen enzovoort juist het allerbeste voorhebben met mensen (en zich daartoe deels ook letterlijk verplicht hebben), is kennelijk ondenkbaar...

Ik moet zeggen dat dit een van de hardnekkigste en ergste diep trieste gevallen van paranoia is die ik in lange tijd heb gezien.

0
4 RichardR

@4

"Ik moet zeggen dat dit een van de hardnekkigste en ergste diep trieste gevallen van paranoia is die ik in lange tijd heb gezien."

Ik dacht dat ik de ergste gevallen op nujij wel gezien had .... ik zat er naast.

0
5 Endandit

@5 Nujij is verhuisd naar NK. Dat is toch wel algemeen bekend?

2
6 Criticaster

@5
SMB kwam gisteren trouwens met een aardige inventarisatie van alle bekende 'argumenten' en 'kritiekpunten' van de Robins onder ons: https://sciencebasedmedicine.org/answering-our-critics-again/

En uiteraard is dat ook hier van toepassing: alle kritiek op kwakzalverij en andere alternatieve volksverlakkerij wordt meteen beantwoord met beschuldigingen dat we (mensen zoals jij, ik en diverse anderen) vast wel betaald worden voor onze 'propaganda', dat we de 'concurrentie' van 'natuurlijke' dingen de nek om willen draaien, dat anekdotes en persoonlijke ervaring van mensen belangrijker zijn dan wetenschappelijke inzichten over hetzelfde onderwerp enzovoort enzovoort.

Er klopt uiteraard weinig of niets van; ik word niet betaald om hier mijn mening te geven (anders zou ik inmiddels denk ik wel met pensioen kunnen question )-- integendeel, ik zit vaak kostbare werktijd te vermorsen(*) aan het weerspreken van nitwits. Ik heb ook niks met farmaceuten (heb er zelfs nog nooit producten voor ontwikkeld), noch heb ik aandelen in de pillenindustrie. En oh, ik ben dol op de natuur, mag er als het even kan dagelijks minstens een uur in rondfietsen, en ik erger me ook dood aan telkens maar weer nieuw aangelegde wegen en toenemend vliegverkeer enzovoort. En ik rijd geen auto, ga niet op vliegvakantie, en eet zoveel mogelijk vegetarisch en biologisch ... Allemaal dingen waar het alternatieve volk ook mee wegloopt. Ik ben denk ik alleen wat genuanceerder in mijn mening over tal van dingen, in plaats van het ene radicaal af te wijzen en het andere blind te omarmen. Zo zijn farmaceuten geen lieverdjes en doen ze een hoop foute dingen -- maar veel van hun producten zijn desondanks prima en zelfs onmisbaar (wat denk ik ook juist de reden is dat ze zich de nodige misstanden denken te kunnen veroorloven...). Naja, het moge duidelijk zijn. En nu moet er toch echt weer hard doorgewerkt worden.

*: Al word ik wel 'beloond' in de vorm van opgedane kennis: ik heb enorm veel geleerd van het eindeloos nazoeken en uitpluizen van al die beweringen (goed zowel als fout) op gezondheidsgebied, en dat komt me inmiddels ook in mijn werk soms van pas.

0
7 RichardR

@7

"Al word ik wel 'beloond' in de vorm van opgedane kennis: ik heb enorm veel geleerd van het eindeloos nazoeken en uitpluizen van al die beweringen (goed zowel als fout) op gezondheidsgebied, en dat komt me inmiddels ook in mijn werk soms van pas."

Dat geldt ook voor mij. En ook ik heb niets te maken met de medische wereld.
Laat staan dat ik betaald wordt. Was het maar zo question

0
8 Endandit

@7
Jij geeft die kennis weer in beknopte vorm door aan ons. Ik steek er wat van op.
Het weegt ruimschoots op tegen de troep die R&R en consorten hier neerplempen.

0
9 kwatta

@6
Dat is onjuist.
Nujij is opgeheven en NK is in het gat gesprongen.

0
10 kwatta

@9
"Het weegt ruimschoots op tegen de troep die R&R en consorten hier neerplempen."
Naja, dank voor het compliment, en stiekem is de uitgekraamde nonsens natuurlijk vaak een mooie aangever om uit te leggen hoe het *wel* zit(*). Verder vind ik dat ik mezelf nog te vaak bezondig aan grof taalgebruik -- want eigenlijk weet ik ook wel dat al die alternatief gelovigen (en zelfs de meeste kwakzalvers) het niet per se kwaad bedoelen, maar dat op zich nog verdedigbare opvattingen (bijvoorbeeld niet te snel naar de pillen grijpen, kritisch zijn over farmaceuten, wetenschappers niet blindelings geloven, maar ook zelf dingen nazoeken) op een of andere manier hebben laten ontsporen in wat toch het meest lijkt op een extremistische religie. Zie ook onderstaande link.

*: Ik heb hier nogal 'misbruik' van gemaakt door vriendelijk doch consequent te blijven hameren op antivaccinatie-extremisten alhier: https://vactruth.com/2018/01/22/vaccine-supporter-threatens-mass-shooting/

0
11 RichardR

@7 @8 Ik heb wel in de medische wereld gezeten. In financiële zin zat ik er midden in.

Helaas heb ik daarnaast een behoorlijk aantal gevallen van dichtbij gezien waarin de medische wereld tekort schoot, fouten maakte, mensen veroordeelde tot levenslange medicijnen, dan wel verkeerde medicijnen toediende waarna andere problemen optraden. Aanklachten wegens letselschade volgden, waarna duidelijk werd dat e.e.a. werd getraineerd door het hand-boven-hoofd-principe.

Ik heb dus niet al te veel vertrouwen in de medische wereld. Hetgeen op NK sowieso al goed is voor minimaal 5 minnetjes question

5
12 Criticaster

@10 Correct. Echter de populatie op NK is grotendeels identiek aan die van nujij.

0
13 Criticaster

@12
Vertrouwen is hier de crux.
Ik heb nog wel vertrouwen in mensen, ook al ben ik wel eens opgelicht.
Je moet wel vertrouwen hebben, anders kan je niet functioneren in deze wereld.
Zo vertrouw ik mijn garage, het voedsel dat ik koop, mijn huisarts, mijn tandarts, de piloten van het vliegtuig waarmee ik naar mijn vakantiebestemming ga.
Ik heb zelfs vertrouwen in alternatieve genezers, alleen weet ik dan wel dat het kwakzalvers zijn, dus kom ik er niet.

0
14 kwatta

@12

Niemand zal ooit beweren dat alles in de medische wereld perfect verloopt.
De farmacie maakt zich, net als elke andere bedrijfstak, soms schuldig aan kwalijke praktijken. Maar daarmee is niet alles wat de bedrijfstak ontwikkelt per definitie slecht. De meeste medicijnen werken gewoon. En net als veel andere zaken hebben ze soms nare en ongewenste bijwerkingen.
Elektriciteit is een fantastische uitvinding, maar soms doodt het mensen. Veiigheidsgordels ook. Die redden talloze levens, maar soms veroorazaken ze schade of zelfs de dood. Voor medicijnen geldt dat ook.
Artsen zijn, net als ieder ander in ieder ander vak, vaak goed, soms uitstekend en soms gewoon slecht.

Het punt is dat veel mensen volkomen ongenuanceerd op de tekortkomingen wijzen, zonder de enorme voordelen die de medische industrie in al haar vormen voor de gemiddelde mens betekent te erkennen.
Het ergste is dat deze ongenuanceerde beschuldigingen voornamelijk stammen uit de koker van mensen die, uit puur winstbejag, allerlei leugens en overtrokken berichten de wereld in sturen. Ik heb het dan vooral over de kwakzalvers, die alleen kunnen verdienen door degenen die daadwerkelijk mensen kunnen redden of hun leven kunnen verbeteren, in diskrediet brengen door regelrechte leugens te verkopen.

Ik ben niet pro-farma. Ik ben wel anti-kwak. En niet zo'n klein beetje ook.
Dat de kritiekpunten vanuit de groep waartoe ik mezelf reken niet altijd duidelijk naar voren komt is te wijten aan het fanatisme waarmee de kwakzalver vereerders aanvallen.

0
15 Endandit

@12
Er is zeker het nodige aan te merken op de reguliere medische en wetenschappelijke wereld (en ik sta er als elektronicatechneut met biomedische specialisatie ook met één been in). Dit is echter niet uniek voor de medische of zelfs farmaceutische wereld -- alle grote organisaties en structuren hebben zo hun makken, en ik ken eigenlijk geen enkele club van meer dan een paar dozijn mensen waar niet een zekere mate van bureaucratie heerst, en waar niet zo nu en dan misstanden de kop opsteken.
Dit alles is echter geen goed excuus om blatante nonsens te verdedigen, zoals bewezen onwerkzame alternatieve behandelingen -- echte artsen en farmaceuten mogen met enige regelmaat de mist ingaan met onbewezen of foute dingen, kwakzalvers doen dit 100% van de tijd. De laatstgenoemden houden ook zeer hardnekkig vast aan hun foute inzichten en onwerkzame behandelingen, terwijl artsen (deels verplicht!) per saldo wèl dingen aanpassen aan de laatste inzichten van wat wel en niet zinvol is.
En laat ik maar helemaal niet beginnen over mallotigheid zoals het opkomen voor de vrije verkoop van zwaar giftige voedingswaar of het 'bekritiseren' van vaccinatie met argumenten die lijnrecht in tegenspraak zijn met de realiteit.

Kortom: kritisch zijn ten aanzien van bepaalde dingen is goed, maar laat het niet ontaarden in blinde haat, waarbij het object van die haat (bijvoorbeeld vaccinatie) ook steeds meer wordt opgetuigd tot een symbool van alles wat maar fout kan zijn.

En nog even wat betreft je kritiek op onze zorgwereld: tja, ik kan niet anders dan je deels gelijk geven, al kan ik jouw beweringen natuurlijk niet goed natrekken. Hoe dan ook, het is toch echt het beste wat we hebben -- en laten we er dan met z'n allen aan doorwerken om het nog beter te maken (in plaats van er alleen maar tegenaan te schoppen).

0
16 RichardR

@2 Hoeveel van die pitten artikelen hebben wij nu al voorbij zien komen? Zouden ze eens moeten doen bij fouten met medicijnen question

8
17 Rattocasi

@17 Wat zouden ze moeten doe bij fouten met medicijnen? Veel pitten artikelen voorbij laten komen?

0
18 LanCaster

@18 ben je niet iets vergeten in die zin?

7
19 Rattocasi

@19 Welk lettertje ontbreekt er dat je het niet meer kan volgen?

0
20 LanCaster

* Verwijderd door de redactie *

21 Robin

@21 : nou, dan werk je toch lekker wat abrikozenpitten naar binnen: heb je geen last meer van 'Big Pharma'.

0
22 Archeont

* Verwijderd door de redactie *

23 Robin

@12

Big Chakrakaarsbranders: dodelijke peperdure ongeorganiseerde misdaad.

0
24 Norton

@23 : ik zou die waarschuwingen op chloor-, zoutzuur- en terpentijnoplossingen ook maar negeren Roodvinkje: vast een complot van Big Chemical die de heilzame werking van die spulletjes voor het grote publiek geheim te houden.

1
25 Archeont

* Verwijderd door de redactie *

26 Robin

@26

Precies, en benzeen is prima spul om je handen mee schoon te maken.
Opdrinken kan altijd nog.....

0
27 Norton

* Verwijderd door de redactie *

28 Robin

* Verwijderd door de redactie *

29 Robin

@26 : Die mensen die 'schieten met een kanon' hebben heel wat meer succes in de behandeling tegen verschillende kankers dan die frauduleuze natuurneukers waarvan jij zo kritiekloos de aars likt.

0
30 Archeont

@28 Lulkoek van een leugenaar.

0
31 LanCaster

@29 Ach ben je erweer?
Lekker schreeuwen zonder bewijs te leveren?
Ongelooflijke zwamneus.

1
32 arcenist

@20 Vraag alleen ben je niet iets vergeten? heeft niks met niet kunnen volgen te maken echter omdat je het vergeten was kan je het misschien zelf niet meer volgen ?

5
33 Rattocasi

@33 Welk lettertje ontbreekt er dat je het niet meer kan volgen?

0
34 LanCaster

@28

Morgen ieder volwassene dan maar een een kilo pitten laten eten: ik vrees dat het aardig stil wordt op straat.

0
35 Norton

@34 Waarom denk je dat ik het niet kan volgen?

4
36 Rattocasi

@35 Bij een voltooid leven was het wel mooi een oplossing geweest.
Snelle bewusteloosheid
Overlijden

5
37 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

38 Robin

Er vallen jaarlijks inderdaad zo'n 1100 doden te betreuren door fouten met medicijnen. Er wordt aan gewerkt om dit te verminderen, maar omdat het in meerderheid gaat om fouten die (oude, vergeetachtige) patiënten zelf maken, is dat lastig. (Farmaceuten valt hierin voor de verandering niet veel te verwijten.)
Medicijnen houden echter ook talloze duizenden mensen in leven. En oh, al die gevaarlijke medicijnen liggen ook niet zomaar in het schap tussen de M&M's ...

Die pitten daarentegen zijn nergens goed voor. Ze hebben geen enkel gezondheidsvoordeel en zijn alleen maar giftig. En nee, dat een stel hersenloze zweefkezen blijft roepen dat ze gezond zijn is geen reden om ze dan maar gewoon in de vrije verkoop te houden. Gelukkig zien de aanbieders van die pitten dit zelf ook in.

Overigens is de medicijnproblematiek in de VS inderdaad zeer zorgwekkend te noemen(*), en dat kun je de farma wèl deels kwalijk nemen, want ze maken daar reclame voor zware, verslavende opiaten alsof het onschuldige middeltjes zijn. Ook het voorschrijfbeleid is daar op z'n zachtst gezegd nogal gemakkelijk. Maar dat verschilt dus nogal van hoe het er hier aan toegaat.

*: Wanneer dat cijfer van 300.000 medicijndoden zelfs maar bij benadering klopt, gaan daar naar verhouding dus vijftien keer(!) zoveel mensen dood door medicatie als hier. De meeste medicijndoden in de VS vallen voor zover ik kan zien ook vooral door opiaten en verwante stoffen, terwijl

0
39 RichardR

Oeps, laatste zin van @39 per ongeluk gewist voor verzending...

"... terwijl hier ook vaak andere middelen een rol spelen, zoals hartmedicatie en anti-epileptica."

0
40 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

41 Robin

@41
Je hebt zeker het bericht gemist dat de sterfte aan kinderkanker enorm is gedaald door de huidige medische behandelmogelijkheden.
Het komt iig niet door homeopathie.

0
42 kwatta

@41
[ Welke rechter gaat die massamoordenaars aanspreken ?]

Dat gaat niet een rechter doen want het alternatief is helemaal geen medicijnen meer en dan praten we over miljarden doden door gebrek aan medicijnen is dat de bedoeling?

2
43 DaSilva

* Verwijderd door de redactie *

44 Robin

@44
En waar haal jij onderstaande info vandaan?

[Sterfgevallen door medicijngebruik zit in de hoek van pillen die onvoldoende zijn uitgetest (en dus niet helpen), met te veel aan bijwerkingen (dus ongeschikt) en menging en wisselwerking van verschillende pillen in één lichaam (dus falen van producent in combinatie met arts).

1
45 DaSilva

@45 Duim.

0
46 LanCaster

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Narcissist CEOs hire people like them

@2 Snorrie. Een directeur van een groot bedrijf zal misschien niet iedereen van de werkvloer gesproken hebben voordat ze in dienst treden. Maar ...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Veelgebruikte zoetstof in snoep en frisdrank mogelijk schadelijk voor gezondheid

Waarom word er niet gezegd dat neotaam afgeleid is van aspartaam?Neotaam verschilt van aspartaam door de aanwezigheid van een 3,3-dimethylbuty...

5 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

spookrijder
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Wel een mooie vrouw, dat zal die ouwe Frits ook wel hebben gevonden....

6 minuten geleden geplaatst door spookrijder

spookrijder
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Schandalig dat ze uberhaupt op die positie terecht is gekomen....

7 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Snorrie
Narcissist CEOs hire people like them

Moet dan wel een CEO van een heel klein bedrijfje zijn als ie zich bezig moet houden met sollicitaties. 😁...

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@14 Haha... ik denk het wel. Mensen zijn simpele kopieermachines. => Goebbels says repeat a lie often enough and people will believe it....

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Universiteit Leiden stelt opnieuw hoogleraar op non-actief wegens grensoverschrijdend gedrag

@5 Nou ja.. en ook nog eens een rapport in @3 . Een heel erg slechte dag voor de breiclub zo te lezen....

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Benzardi
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’Dat klopt, maar Wilders mag wel zeggen wat v...

13 minuten geleden geplaatst door Benzardi

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Zolang de aanvoer niet op enige wijze sterk ontmoedigd of afgeknepen gaat worden, stevenen we in dit land af op een overload aan asielzoekers. E...

13 minuten geleden geplaatst door VBOH

wildersfan
Narcissist CEOs hire people like them

Dat geloof ik direct. Want herkenning en het werkt voor hun ook gewoon beter. Maar hulp zoeken, daar ben ik het niet mee eens. Met name academis...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Porn ChezMonster Girl QuestBlowjobs BiAjmer Sex VideoPool Sex VideosSavita Bhabhi Movie DownloadNaked Arab GirlsSexy EscortMay ThaipornHorney BankGranny Small TitsFollandoperraFree PornaJiegoaSkinny Milf NudeForceing PornDiora Baird In PlayboySunny Ray LeakOld Bf Video無料 エロ どうがVika BorjaHot Sexy Naked VideoPron Video FamilySwap SmutSuck My ClitNolly Porn3dporn CartoonsDeewilliamsIndian Doggy Style SexXhamster FilmFirst Time Doing Sex VideoXxx Video Punjabi ComAsia Foot WorshipPunjabi Kudi Sex VideoSexy Pussy FuckGf PronSuper Aunty XxxXxx Desi Doggy StylePorn Mom SeductionRealistic PornographyCrickex.Porn Force GayMale MasturbatingIndian Sex KahaniDesi Ladki ChutPrvr-072Indian Hotel Porn18 Plus VideosShemale Anime PornWife Nude In PublicDry Humping NakedNaked PicturesElaanna'sIcespice NudeNicki Minaj Sex TapeMessage Sex ComIndian Mistress Feet LickFree O O R NHandjob Massage ParlourAfrican Lesbo PornXxx DotarIndian Couple Romance PornExtreme Anal DildoingLuxury Sky NudeRuel34videoTravestichztBrazalian PornBeautiful Desi NudeGangbang PicsLovefans ClubSexy Cat GirlsSuper Girl Sex VideoBwwmDesi Porn Sexy VideoBhai Behan SexFupa PornRawuelle_starKomik TapSexe Amateurs. FrXnxx Kamwali成人 网Asian Porn Hard CoreSex Video 2001Redhead DildoingTeen Anal FistingCumming On LipsHot Fast Sex VideoSm00ches PornXvideos HotelDani Daniels Sex ComSandy QueenofswordsShemaltubeXxx HddMary_marlowTrisha SexNaked SupermodelsAnna Belle BradyThottubNtrman HentaiZia CristalHd Sexy Video TamilElderly PornBusty HanjobAnime HentiaAmateur Porn Websites3d Xx XErect NipplesPussyvoreWresling Gay PornDesi Bathroom SexRohini Sex VideoNanga VideoCute FuckingAdina JewelIntergram Pornпорно тик токBamby WoodsVrcjat PornSara Jay LezMia Khalifa CancionesWww.beegIndian Sax BfRomance Karte Hue SexMelonstube ComGals Porn PicsBondage ComicIndian Bathroom SexNangi Nahati Hui LadkiyanDesi Bhabi XSexx VidiyosAmysbigwishPicnic PornLesbian Naked SexyCanada PornPorn Camle ToeWickedwhims PornWhiptraxAsian Porn GrannySunnyy Leone PornKyrieruFilmincestNaked Transgender WomanDid XxxPoren Hd VideosDaughter In PornLesbian69Real Sister Blow JobWake Up Blow JobPorn De LesbianThree Some Black Porn