Weer kink in de kabel voor omstreden donorwet (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Politiek  ·  42 Reacties

  • 10
  • 679x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De motie van senator Jopie Nooren verzocht de regering expliciet om te regelen dat 'de arts niet over zal gaan tot donatie als er geen nabestaanden zijn of nabestaanden ernstige bezwaren tegen de donatie hebben'. Maar nu blijkt ineens dat deze passage is verdwenen (zie foto onderaan het artikel) uit de gewijzigde motie die rondgaat. Terwijl die voorwaarde essentieel is voor meerdere senatoren om in te stemmen met de hele donorwet.

2
1 chouffleur

De PvdA wilde de boel belazeren.

3
2 Wild Rover

Conclusie, niet geregistreerd, geen enkel recht meer
Wat overigens haaks staat op het Belgische systeem.

5
3 chouffleur

Weer een smerige streek van bedriegers partij D66, nooit te vertrouwen die smiechten.

3
4 Positivo

* Verwijderd door de redactie *

5 Undertaker

Deze motie moet van tafel. Stel dat ik er lig en dat er geen nabestaanden zijn die toestemming moeten geven voor mijn organen dan gaat het niet door. Belachelijk. Het zijn mijn organen en niet die van mijn nabestaanden. Ik wil ze afstaan maar niet allemaal. En dat moet duidelijk worden.

Met deze motie mag je zelf niet meer beslissen want ook als je toestemming hebt gegeven dan nog moeten de nabestaanden beslissen. Daarom is het beter dat iedereen donor is tenzij je expliciet nee zegt

16
6 Jan met de korte achternaam

Is de baan van Pia nu nog niet veilig bij de transplantatiestichting of eurotransplant?
Of zat haar echtgenoot in een adviesorgaan daar.?

5
7 chouffleur

"Zij heeft eerder al op dringend verzoek van de senaat in een brief uitgesproken dat wat haar betreft nabestaanden het laatste woord hebben bij een besluit over orgaandonatie."

Maar dat staat dus niet in het goed te keuren wetsvoorstel.
En die brief raakt natuurlijk gewoon zoek.
Het is en blijft een onhandig opererende, totaal incompetente, tut hola.
Gelukkig!

2
8 in holland

Mag hopen dat die donor-wet ingediend zoals deze nu ingediend is door Pia Dijkstra het niet haalt en we de gewone registratie houden zoals deze voorheen was.

1
9 Eindpenthode

Garantie? Dat is iets op stofzuigers..

2
10 chouffleur

Hoop dat de wet het niet haalt. Al is het maar om die Dijkstra af te laten gaan lol.

5
11 Yisrael

@10 precies ja. schandalig

0
12 semperpenis

** gebruiker verwijderd **

Geen wonder dat lokale PVDA-afdelingen een andere naam gaan gebruiken tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen.
https://www.ad.nl/politiek/veel-lokale-pvda-afdelingen-kiezen-andere-naam~a393dc8b/

13 verwijderd9139144

* Verwijderd door de redactie *

14 Robin

** gebruiker verwijderd **

Uit Elsevier ,
Voor Alexander Pechtold is ‘redelijkheid’ het DNA van zijn partij D66, zei hij op het laatste partijcongres, in november. ‘Het sterkste gen in het DNA van D66 is dat van de redelijkheid. De oplossingsgerichtheid. Het wars zijn van absolute zekerheden.’"
Maar hier is toch geen ruimte van de redelijkheid van Pechtold , dit Moet door iedereen zijn strot gedrukt worden .
Notoire leugenaars , een misselijk makende industrie in den Haag .

15 verwijderd682241

@6

Nee!!!! Niemand is donor tenzij jij expliciet aangeeft het wel te willen zijn. Dan kom je maar een keer van je luie reet en vul je een codicil in.....

5
16 Caliber

@9 Als dat zou gebeuren zou er wel de regeling voor in de plaats moeten komen dat mensen die zelf geen donor zijn ook geen organen mogen ontvangen!

9
17 dummydum

@10 Garantie? Dat is iets op stofzuigers..

Dat is ook de reden dat de EU stofzuigers van 2.000 watt verbiedt, omdat ze gewoon niet kunnen hebben dat die harder zuigen dat hun beleid.
Maar dat terzijde.

0
18 in holland

"De motie van senator Jopie Nooren verzocht de regering expliciet om te regelen dat 'de arts niet over zal gaan tot donatie als er geen nabestaanden zijn of nabestaanden ernstige bezwaren tegen de donatie hebben'. Maar nu blijkt ineens dat deze passage is verdwenen (zie foto onderaan het artikel) uit de gewijzigde motie die rondgaat. Terwijl die voorwaarde essentieel is voor meerdere senatoren om in te stemmen met de hele donorwet."

WIE heeft dat geflikt, uiteindelijk proberen ze voor de verkeerde tekst te laten stemmen? Wat een walgelijk figuur, die behoort te worden aangeklaagd wegens landverraad. Dit is een zo openlijke daad van sabotage van de NL regering, dat kun je niet ongestraft laten.

1
19 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

20 Lone Wolf

@16 de Belgische wet is hierin duidelijk
Ja betekent ja zonder meer.
Nee betekent nee zonder meer
Niet geregistreerd is verplicht nabestaanden vragen.
Duidelijk

3
21 chouffleur

Overigens, als de nabestaanden een doorslaggevende rol spelen, prima, maar alleen natuurlijk niet als iemand NEE heeft gezegd en de nabestaanden toch JA zeggen, hoop ik? Je zult maar ruzie met je familie hebben omdat een paar narcisten daar jou altijd saboteren en kapot willen hebben, dat soort families bestaan óók. Je moet er even niet aan denken dat je daar hulpeloos ligt en dat tuig heeft vrij spel om je alsnog dood te krijgen.

3
22 Wendel

De nieuwe wet staat toe dat ongeregistreerd zonder voorafgaand overleg met nabestaanden er organen geoogst gaan worden

2
23 chouffleur

@22 Precies.Er zijn genoeg mensen die als nog na enige tijd nog uit coma zijn gekomen en dan zal je familie even vroegtijdig gaan beslissen dat jij maar donor mag zijn.

1
24 Eindpenthode

* Verwijderd door de redactie *

25 Lone Wolf

@25 Heel D66 is een maffiazooitje met die ex-veilingmeester Pechtold voorop.
Als we die zijn gang laten gaan zijn we zo meteen staatseigendom.

1
26 Eindpenthode

@17 ,

Gaaaappp......

5
27 Bender Rodriquez

* Verwijderd door de redactie *

28 Robin

Eindpunt methode stapt niet wat coma betekend. In coma zijn betekend dat je leeft en dus niet dood bent. En organen halen ze uit je als je 100% dood bent. Dat is het verschil

Vroeger was de wereld anders en niet zo verdeeld. Toen was het elkaar helpen. Voor elkaar opkomen, elkaars leven redden indien nodig. Nu laten ze gewoon anderen doodgaan zoals eindpunt en Yisrael.

Maar goed als de wet het niet haalt dan blijft het bij het oude. Mensen bepalen dan of andere mensen dood gaan zonder dat het hun ook maar iets interesseert.
En hebben ze zelf een orgaan nodig dan kijkt de arts of ze zelf donor zijn, zo niet dan kan het zijn dat ze langer moeten wachten. Een paar kennissen hebben dat zelf meegemaakt toen ze zich lieten uitschrijven en ze zakten op de wachtlijst. Een heeft zich weer ingeschreven en stond gelijk een stuk hoger

10
29 Jan met de korte achternaam

* Verwijderd door de redactie *

30 Robin

Die Donorwet moet er niet komen! Ik hoop dat Pia bakzeil haalt.

1
31 Nicks R. Van

De PVDA is dus bezig de boel te belazeren.
Net doen alsof, maar achter de schermen mee gaan met Pia.

1
32 Marrie

@7
Misschien als Pia D haar buit binnen heeft, dat ze dan van het politieke toneel verdwijnt en ergens anders opduikt bij n transplantatie bedrijf.

0
33 Marrie

@8 onzin, die brief is nu onderdeel van de werdgeschiedenis.

5
34 Utrecht_83

PvdA onbetrouwbare rode rothonden dus.
Laten de twijfelburgers weer in de steek.

3
35 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

36 Lone Wolf

Zo lang ik geen eigen rechter mag zijn over mijn lichaam, mag ook de staat niet automatisch de eigenaar van mijn lichaam worden.

Zoveel mensen snakken naar het einde van hun leven maar krijgen geen kans om er waardig uit te stappen, zolang dat niet goed is geregeld dan ook geen automatisch donorschap via de wet.

1
37 corretje

* Verwijderd door de redactie *

38 Undertaker

Uit interne stukken van de senaat, in handen van deze krant, blijkt dat PvdA-senator Nooren is teruggefloten door de griffier, in overleg met de voorzitter. Die heeft haar erop gewezen dat haar verzoeken (de arts zal niet overgaan tot donatie als er geen nabestaanden zijn of als die ernstige bezwaren hebben) 'aanzienlijk verder gaan dan hetgeen thans in de wet/het wetsvoorstel is geregeld'.

Momenteel is alleen wettelijk geregeld dat iemand aan zijn nabestaanden kan overlaten te beslissen wat er met de organen moet gebeuren bij zijn dood. En dat de wens van de nabestaande wordt gevolgd als die 'aannemelijk' kan maken dat de vermelding in het donorregister niet goed is.
Kortom, het zal je kind van 18 maar wezen die daar Ongeregistreerd ligt, en je vervolgens geen inspraak meer hebt over het verloop van zijn coma.
Gewoon omdat die organen zo lekker vers en gewild zijn

2
39 chouffleur

@29 : U draait de zaken om. Niet de weigeraar bepaalt of anderen doodgaan, u stelt ze dus als moordenaar voor. Nee, de eisende donor die niet wil wachten tot iemand spontaan echt doodgaat, maar zo snel mogeljk wil horen, dat iemand hersendood is zodat hij snel dat orgaan kan inpikken van een nog levend iemand, DIE is de moordenaar.

Als je het dan zo nodig zo wilt voorstellen.

Uiteindelijk, het orgaan is van de coma-patiënt, niet van de wachtlijstpatiënt. Uw poging om weigeraars als moordenaars af te schilderen, is stuitend, walgelijk.

2
40 Wendel

Wet is een gedrocht en mag van mij in de prullenbak.

0
41 niet-alles-geloven

Zolang er niet met simpele tekst een duidelijk voorstel komt en alleen maar gekronkel om de zin door te drijven maar alles bij het oude laten dan.

Niet iedereen weet voor zichzelf of hij/zij ja of nee wil zeggen. Best moeilijk ook, meestal weet je iets pas als een situatie zich voordoet wat je zal doen.

0
42 GroenOog

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

Ze hebben het al zo ver laten komen dat ze een wapen moeten dragen willen ze zich kunnen verdedigen....

24 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@83 @89Aardige inside info over de reden en hoe het ging toen ;"they spat on us"Special Report: Why Ukraine spurned the EU and e...

25 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Twee onfrisse figuren waarvan ik me wel eens afvraag of ze wel een douche hebben....

25 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

LoydMorris
Joost Klein vertrokken naar Eurovisie Songfestival: 'Mijn doel is twaalf punten'

Kan iemand hem vertellen dat hij het kleerhaakje nog even uit z'n jas moet halen. . . . ...

28 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ongelovenloos
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Het grootste probleem zijn die ouders die hun kind laten kiezen wat ze willen zijn , een jongetje of een meisje.Ere zijn er ook bij die een zo...

28 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@83"Relevanter is de vraag: had het parlement de volmacht om 'm af te zetten?"Het deel van het parlement dat niet verjaagd was? Nee , ...

28 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Wedergeboren
Let op: WhatsApp kan geen video’s versturen op Android-toestellen

   Niets van gemerkt toen ik vandaag 2 filmpjes naar het buitenland stuurde. Dat ging perfect. ...

30 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ongelovenloos
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

@5Zo is het .Laat iedereen eens kijken waarvoor Amerika zich zo inzet voor een niets bedoelend landje.Als Amerika er geen voordeel uit k...

31 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Olivia
Muziekdraadje

Tres Natas - Spirit in the sky https://www.youtube.com/watch?v=fBUjdhlYSeo...

34 minuten geleden geplaatst door Olivia

ongelovenloos
Aardappels uit Nederland of rijst uit Azië: wat kun je beter eten voor het klimaat?

Gewoon eten waar je zin in hebt .Doen ze in de rest van de wereld ook....

39 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Filthy PornU18chanPornmovie SitesSex Sex Sexy SexyAlison Tyler PornOffice Boss Sex VideoSxyprn.vomXnxx Indian Sex ComBhavana Hot BoobsSharing Drunk WifeXnxx Indian FuckReal Girl SexBlue Film Bhejiye Blue FilmAssian PornZazie Beetz NakedHomestuck PornBangladesh X VedioAbg NinjaCute Indian Porn VideosEmma Marx SubmissionJapamese NudeDaddy 4kErotic Sex StoryPawg TumblrPakistani Sex PictureSunny Leone NudeTeacher Ko PelaHenati HavenBrazzers HottieNayanthara Sex ComicsOnly Fan BusBangladeshsexvideoBlack PronoDirtyrouleeteSkip The Game Near MeAdult ItchioEncontros Casuais EsShalina DavineAnal SexhdAnime CowgirlIce Cream PornBoy Fuck LadyAll Telugu Heroines XxxAlex Bliss NudeWww Xxx Fuck Video ComWaifumia LeakSoft Boobs PressVideos Of Kama SutraCumshot On The FaceWomenpornstarsGirl FudiArbic XxxTarzan SexKristina Sweet PornEnf CfnmNhdtb-753Nepali Puti ChikekoShplyfter PornBlacked JapaneseBazzer PronCâmeras De Sexo Ao VivoFilme Eróticos BrasileirosWww.xhaster.cimJohhny SinsAmy Poehler NudeHeerleader PornNude Men PicturesXnxx Indian Old ManKagny Lynn CarterPorn Anime GamesGay Porn TwinkySoles PornWww Sex StoryXx Sex XxBig Booty Latino PornSunny Leone Ki Sexy Movie HdXxx RusiaElla Hollywood PornChloe Surreal CreampieFakeagentcreampieAdults FindersAdult Video HamsterNaked Indian MenRushpornPornô Brasileiro FilmeGetinthe Car NudeXxx NsMessage Parlor Happy EndingTelugu Full Sex VideosVillage Aunty XvideoNamitha NudeXxx Marathi MovieCanwhoresGrace Charis LeakSariixo OnlyfansOmegle CapsPururin.toXxxxxxxxxxxmHunter Mcgrady NudeBhabibsexPwan Shop XxxDescarga Pornos GratisSquirt SoloSexvbioStrp ChatForced BdsmNude Gf BfSexci MoviInstagram Live Nipple SlipsCeleberty Nude LeaksXxx Japan OldPorn With BhabhiCheating Wife PornMamagen Pornпороо хабMmsmasalaScooby Doo PornographyMillajovovich NudeXexy VideoYgwbtJason And Lena PornPlomer PornTop PornaSeiren GratisFace Down Ass Up PornShraddha Das Hot SceneHot Nude IndiaRayne Woods PornHorny RedheadsBig Black AnalTinypornMargo StilleyFamous Male PornstarsHarlee Mcbride ImdbStella DanielsInfluencer NudeCutiebooty.x OnlyfansMixamAnt XxxLesbian Boobs NudeDemidiorFemboy NhentaiPhun.orhSeman SwallowingSerena Pokemon NudeAmala Paul BoobsDrake HentaiIndian Actress Porn HubPorn ClmicsPornos Lesbianas