Anti Trump demonstraties in de VS. (npr.org)


Boze demonstranten gingen in verschillende steden de straat op om hun onvrede te uiten over de uitslag van de verkiezingen. ...

door Schildpad in Buitenland  ·  39 Reacties

  • 0
  • 430x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

p twitter:
https://twitter.com/search?f=tweets&vertical=news&q=protests&src=typd

0
1 Schildpad

Linkse mensen zijn wat dat betreft net moslims, veel kwaad en anderen krijgen altijd de schuld.
weinig zelfreflectie.
Pak je verlies en ga verder met je leven.
De democratie heeft gezegevierd.

20
2 Positivo

CNN - America Fights Back - Protests in Major American Cities Against Racist President-Elect Trump

0
3 Schildpad

** gebruiker verwijderd **

@2positivo

- er bestaat geen links in de USA
- de meeste publieksstemmen gingen naar Clinton

''net moslims''? zionist zeker.

4 ---deleteduser---

** gebruiker verwijderd **

@3

Trump; uitslag niet accepteren.
en dus ""pakt het volk het land nu terug''

5 ---deleteduser---

* Verwijderd door de redactie *

6 Zie Hier

Demonstreren is een grondwettelijk recht in de meeste westerse democratieën. Er zijn groepen mensen die dat recht gebruiken. Wat is het probleem?

1
7 Je Zus Mina

En dat noemt zichzelf "democrats".

13
8 PostvakIN1

@2

Los van het feit dat je hier generaliserende nonsens zit te verkondigen vergeet je gemakshalve dat de meerderheid van de Amerikaanse kiezer voor Hillary Clinton heeft gekozen. Dus als je 'democratie' zo belangrijk vindt kun je dat gegeven niet onder het tapijt vegen.
Trump heeft inderdaad gewonnen, niet door de meerderheid van de stemmen van het electoraat maar door het systeem, saillant detail.
Verder heeft dit natuurlijk niets met moslims te maken, deze protesten linken aan de Islam betreft borrelpraat.

Neemt niet weg dat Donald Trump op basis van het systeem in combinatie met een juiste hoeveelheid stemmen deze verkiezingen heeft gewonnen. Neemt niet weg dat er serieus naar dit systeem gekeken kan worden, zeker wanneer men een beter en een meer eerlijke democratische verkiezing koestert voor de toekomst. Want nu worden districten in regio's op basis van politieke voorkeur van de populatie samengesteld en dat is op z'n zachts gezegd ook controversieel.
Echte democratie omhelst het principe: elke stem telt en de mogelijkheid dat elke staatsburger zonder bureaucratische rompslomp op de dag van de verkiezingen zich kan uitspreken. Want nu moet je jezelf eerst registreren in Amerika voordat je kunt gaan stemmen, een achterhaald en onnodig obstakel.

1
9 Dragje

@7

Retorische vraag natuurlijk, maar sommige onnozele gefrustreerde nieuwskoerier bezoekers vinden democratische principes opeens niet zo relevant wanneer het even niet uitkomt. wel hysterisch krakelen over een vermeende dictatuur van de EU maar bij minst geringste tegengeluid wat gebruik maakt van democratische principes zijn deze demonstranten opeens 'linkse gutsies' en 'moslims'. Emotionele prietpraat van lui die niets begrijpen van wat democratie omhelst.

2
10 Dragje

@2 ,

je praat, zoals standaard, poep.

0
11 jodelatedieho

Allemaal tevergeefs , Trump heeft de verkiezingen gewonnen en dit zal niet worden teruggedraaid omdat teleurgestelde mensen lopen te demonstreren.

4
12 El Matador

Slechte verliezers en realiteitsontkenners.
Trump is President & life is hard, deal with it.

10
13 knuter

@12

Klopt, maar dat neemt niet weg dat men het recht heeft om te demonstreren waarmee wel een signaal kan worden afgegeven die Trump serieus zou moeten nemen. Mocht Trump daadwerkelijk bijvoorbeeld een manhunt op illegalen gaan formeren en beginnen met het bouwen van een controversiele muur kan je er zeker van zijn dat de protesten in omvang flink zullen gaan groeien.
Trump kan dat wel wegwuiven maar daarmee snijd hij zichzelf mee in de vingers. Een ontregelde samenleving waar voortdurend sprake is van wijd verspreide onrust helpt Trump immers ook niet om plannen te concretiseren. Hij is president van de bevolking en niet louter van zijn eigen hersenspinsels.

0
14 Dragje

@13

Je spreekt jezelf tegen. Het is de realiteit wat deze mensen doet besluiten om te demonstreren.

1
15 Dragje

@6 In het Midden-Oosten en Afrika was het rustig? U heeft zeker nooit opgelet tijdens de geschiedenisles? In bijvoorbeeld het Midden-Oosten is het al ruim 1,400 jaar onrustig.

0
16 Bluth

@13 Trump heeft zelf meerdere malen gezegd dat, mocht hij verliezen, hij de uitslag niet zal accepteren.

Dus nu niet zo piepen.

0
17 Bluth

Het rare is dat rechts altijd demonstreerde, maar bij is het altijd rellen!

7
18 Zie Hier

@14 Wellicht komt dat Second Amendment over een paar jaar nog wel van pas en dan waarvoor de Founding Fathers het ook daadwerkelijk bedoelde. question

0
19 Bluth

@9 De Amerikanen klagen al best wel lang over dat systeem. Maar de ene keer werkt het voor de Democraten, en de andere keer voor de Republikeinen dus veranderen zal het niet snel.

Bernie Sanders was hier trouwens wel héél uitgesproken over... Maar ja... =(

0
20 Bluth

@2 Je hebt kennelijk toch wel een zeer beperkte interpretatie van democratie. Democratie is er voor iedereen, en niet alleen voor degenen die op een specifieke partij of president gestemd hebben. Ook degenen die op de 'verliezende' partij gestemd hebben blijven hun recht op demonstratie behouden en ook het recht om hun mening te uiten. Jouw opmerking getuigt enkel van een anti-democratische houding.

0
21 Crannbuidhe

@20

Klopt. Masr ongeacht wie er wint levert het vask genoeg controverses op, net als in de tijd met Al Gore, die eveens de meeste stemmen kreeg maar de verkiezingen toch verloor. Wanneer het systeem niet zou funderen op basis van voorgecalculeerde kiesdistricten en aantal kiesmannen maar gewoon op basis van 'one person one vota that counts' principe kun je daarmee deze controverses mee weghalen. Niemand kan een uitslag dan op basis van een democratisch systeem betwisten. De meeste stemmen geven dan de doorslag.

Er zal vast een nieuwe Bernie Sanders opstaan in de nabije toekomst.

0
22 Dragje

@20 nou het schijnt nog maar 2 maal gebeurt te zijn dat de uitslag was zoals nu en beide keren verloren de democraten.

1
23 streek

@22 Die controversie duurt jammer genoeg nooit lang genoeg. Maar wellicht zal daar nu verandering in komen omdat nu wel heel pijnlijk duidelijk is geworden dat zo'n (corrupt) systeem niet werkt.

Bernie Sanders dropte laatst bij Bill Maher een kleine hint dat 'ie het over 4 jaar wellicht weer gaat proberen.

De Democraten hebben gewoon de fout gemaakt om Clinton naar voren te schuiven, en niet Sanders. Toen nog de fout om Clinton op dubieuze wijze naar voren te schuiven en nu hebben ze het deksel op de neus gekregen.

Aan de ene kant ben ik ook wel nieuwsgierig naar wat er nu gaat gebeuren nu Trump president is. Vanuit dat oogpunt leek het mij wel 'leuk' als 'ie zou winnen...

0
24 Bluth

Links tuig in actia.

8
25 moya155

@4
- Voor extreemlinks is alles rechts.
- Het aantal "publieksstemmen" doet er niet toe in de VS.

"Zionist zeker"? Antisemiet zeker.

9
26 Mrs. K

@24

Mee eens.

0
27 Dragje

@26 Zionist of antisemiet (of niet), kleine kinderen is waar jullie je beiden naar gedragen. question

0
28 Bluth

@27 Gek hé, dat ik zo'n Bernie-supporter ben? question

0
29 Bluth

@9 en @10 Het is wel typisch links om geweld gebruiken "een democratisch recht" te vinden, vgl. AFA en de IS. "Er zal vast een nieuwe Sanders opstaan". Ik ben geen Trump-fan maar het blijft hilarisch hoe Democrats en hun linkse fans in Europa op de overwinning van Trump reageren. Zo'n beetje als een groot deel van de SP-aanhang rond verkiezingen: blind geloven in een enorme overwinning en zichzelf alsnog tot winnaar uitroepend (terwijl ze dat niet zijn), enkel omdat ze wat meer zetels hadden dan na de vorige verkiezingen. De Democrats en de linkse media prezen Clinton ook de hemel in (en brandden Trump openlijk af), zeker van de overwinning, maar de fans voelen zich achteraf toch winnaar, want "meer publieksstemmen". En bij beide groepen zie je dezelfde verzuurde woede als de tegenstander wint.

4
30 Mrs. K

@28 Ook nog iets inhoudelijks bij te dragen? Een uitleg waarom sommige linkse stemmers zoveel moeite lijken te hebben met democratie, bijvoorbeeld?

6
31 Mrs. K

@30 Dat geweld is net zo typisch links, als dat het typisch rechts is.

0
32 Bluth

@31 Haha, u probeert het helemaal mooi te maken.

Ik reageerde inhoudelijk op de onzin van u in @26 . Dat jullie je beiden als kleine kinderen gedragen, meer inhoudelijk kan het niet betreffende jullie reacties.

0
33 Bluth

@31

Integendeel, als "linkse" kiezer en democraat in hart en nieren vind ik het juist belangrijk dat de partij die de meeste stemmen krijgt wint, dat is in Amerika Hillary Clinton.

1
34 Dragje

@30 ,

ook voor u, noch de Democraten noch de media zijn links.
Met dit soort reacties maakt u uzelf alleen maar totaal ongeloofwaardig...

1
35 jodelatedieho

@35 : Wat een onzin. Natuurlijk zijn die links. Dat ze meer rechts zijn dan wat hier links is doet er niet toe. Democraten zijn linkser dan de republikeinen en dus daarom links . Niets meer , niets minder.

3
36 solidsteel

@32 Voorop gesteld: Democrats en andere Trump-haters hebben uiteraard het volste recht om te demonstreren, dat het op rellen uitloopt is echter wel tekenend. Ook hier in Nederland zijn demonstraties van progressieven vaker gewelddadig dan demonstraties van conservatieven, helaas. Ik moet niets hebben van bv. Pegida, maar daar komen toch echt minder rellen voor dan bij demo's van AFA of de IS. Heb jij rechtse demonstranten weleens een linkse demo zien verstoren? Andersom is regelmatig het geval...

0
37 Mrs. K

@35 Voor uiterst links is alles rechts, dat begrijp ik wel.

0
38 Mrs. K

@36 Democrats zijn sociaal-liberaal. Voor uiterst links is D66 ook rechts, vandaar dat zij er zo over denken question

0
39 Mrs. K

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

@2 Inderdaad. Die 2 procent inflatie die ze nastreven is uit duim gezogen....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

Oude oorlogstactiek, treinen/ vliegtuigen/troepen met oorlogsmaterieel rondjes laten rijden/vliegen/ marcheren...

6 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Rooibos
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

nog steeds 2,7 % !Waarom niet eens keer -2,7 % ?? En dat alles goedkoper word en de welvaart voor mensen echt toeneemt ?Oohh nee die Haa...

11 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Sarcoff
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Ik zie het er van komen dat men ze met de belofte van een kalifaat in de EU naar de frontlinie in Rusland gaat trachten te sturen, zowel moslimm...

11 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
Ook supermarkten verkopen steeds meer shakes en eiwitrepen

Het nieuwe verdien model belazeren met een gezond etiket voor luie domme mensen!...

15 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Laurens Dassen én Volt-pimpende media AFGEMAAKT: 'Waarom geven ze dit irrelevante mannetje zoveel aandacht?'

Het is niet alleen dat kwalletje maar ook kneus Paternotte zijn niet van het beeld af te slaan WNL en OP1 krijg je voortdurend die braakballen v...

24 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

Niemand kan beargumenteren waarom er inflatie moet zijn. Dat is vreemd....

36 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

https://rumble.com/v455x4k-pfizer-insider-admits-mrna-set-to-kill-billions-within-months.html...

38 minuten geleden geplaatst door Rooibos

wildersfan
Maurice de Hond waarschuwt voor toenemende polarisatie: Extremen worden steeds groter!

Die Rob de Wijk zit iedereen op te hitsen voor een oorlog, maar hij vindt zichzelf te goed om naar het front te gaan. Dat soort mensen moeten ze...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Malayalam Actor Sex VideoAnime Porn VideodMilitary Babe Glory HoleSmoking Fem DomAtlanta ListcrawlersXnxc BbwNude Latina SexyCojiendo Con Mi MadrastraXxxx Hot Video HdHindi BuluAmateurs Gon WildPorn Pov FreeNude SiteSkinny Blonde PornGishi Wa Yan Mama Junyuu ChuuMiru TightsWomen Fingering ThemselvesBest Asian OnlyfansPornos De JaponésGay Teen Porn PicsJessica Camacho NudeLez Face SittingPorn Video FingeringHouse Party PornWife Creampied By StrangerNhentai CodeBdsm HentiaAmerican X VedioMainstreamincestFree X RatedKing Noire PornDarling DanikaWww Xxx KoreaSexoamadoresBabe HearderPussy3dShiny CockXxx Free PronXnx PoranJessitronnSkinny Mature NudeNude Sexy BlackMidget SexJoyspronDani Daniels CuteHd Porn Videos Step MomSexmom And SonCouple XxxIpad Porn FreeKaley Cuco NudeScort DirectoryThe Erotic Review WebsiteXxx HanpsterSydney Sweeney Sex SceneHottest Ariana GrandeChristina Ricci ToplesDehati Bhabhi XxxSexo 18Nurs Xxx VideoClass Sex VideoHumping VideosKimmy Kim SoccerTvsexeSissy MaidMale Porn SrarsLove Sex XxxPregnant Only FansGloryhole ListIsla Moon VideosSymran K NudeShae LarenAntonio Brown Pool UncensoredKorean Love MakingFree Bdsm VideoNude Female CelebretiesBlackambush Full VideoXlovBarazzers MilfSpangbamgVideos NudaPokimane Deep FakesNude Kristanna LokenManisha Koirala Sexy FilmFreegrannypornoBbw EscordBrezer Sex VideoIsexychat ComChagurbateAmerican Girl Sex VideoMaturepussy PicturesHot StepmomxxxFeee OornLesbians Tounge SuckingInstageam PornNikki RhoadesJohnnysinsGumballhentaiCharlize Yheron NudeGinebra BelucviFake Hostel ComDoible Penetration PornBengali Suhagrat VideoNude Sara Ali KhanSkylarmaexo Onlyfans LeakThekarupsCum On BallsMiss AliceAmime Porn HubJesse Pony XxxCamcamNude Women EroticaGandi Video XIndiangf Videos ComAndhra Girls Sex VideosDesi OornPornography Mia KhalifaMuslim.pornoWsexNadia Ali Hot VideoIndian Sex Girl HdKelly MaddisonMom Seduce Son PornGianna Michaels FacialPorndiscordAnimesex PicSpank Bang PartyThai EscortsXxx Girl NumberAhaana Krishna HotRachel Star AnalNudes TiktokPorn For CartoonActrices X FrancaisesMasajista Con Final.felizPainanalSeduced By MomBigtitsatworkBdsmbreakPonu VideoMilf VoreDesi Hard Sex ComRandi Xx VideoFuck BabeAriella Ferrera New PornNokrani Sex ComPorn 18 And AbusedGruping In BusMegan Rain Bang BusTamil Aunty Hot NudePainful Fuck