door Trompetsignaal in Wetenschap  ·  78 Reacties

  • 10
  • 955x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 question

0
51 MarcusCole

Die zijn al heel,heel, heel lang, geleden langs geweest, Maar toen was hier nog geen bewust leven, en zijn toen verder maar gegaan. Heeel misschien, wat ik niet waarschijnlijk acht, zullen we mekaar treffen.
Maar het is er wel!

1
52 ontken

Sorry, amnesia haze.

1
53 ontken

@53 Ligt het daaraan was het namelijk eens met @52 komt door de haze question

0
54 RonMVV

warp drive

1
55 semperpenis

@55 Transwarp nog sneller

0
56 RonMVV

* Verwijderd door de redactie *

57 Undertaker

Al die religieuzen dolgelukkig..............

0
58 Tiidmasine

@57 In Kerkrade staat er ook een ... die praten heel erg raar daar, maar de ufo zit nooit vol

0
59 RonMVV

Weet iemand of aliens een lange neus hebben en liegen dat ze zwart zien?

3
60 Leugenaar

@47 “Zou zelfs stellen dat voor deze beschavingen 'leefbare' planeten gezien worden als een bedreiging, omdat leven nu eenmaal komt met 'anti-leven' (aka. virussen en bacteriën) en die roeiden half Zuid-Amerika uit enkel door 'bezoek'.”

De mensen in zuid Amerika waren (en zijn nog steeds) 99,9% identiek aan de mensen op de rest van de wereld. De kans dat een buitenaardse levensvorm, die volledig onafhankelijk van ons leven miljarden jaren evolutie heeft doorgemaakt, ons efficiënter kan besmetten en ziek maken dan leven dat miljarden jaren samen MET ons is geëvolueerd mag je gerust op nul zetten.

Verder zou het mooi zijn als technologische beschaving met een ‘verlichting’ komt waarbij rijkdom geen waarde meer heeft (als in Star Trek). Helaas is daar geen teken van te zien op dit moment. Mensen die veel hebben willen alleen maar meer. We komen niet zomaar los van onze biologie.

0
61 Attercopus

@60 Of geblondeerd haar

0
62 RonMVV

@61 Tav. virussen en bacterien, alhoewel ik je redenering begrijp en het er ten dele mee eens ben, zijn er echter twee zaken die meespelen. Ook wij zijn miljarden jaren samen geëvolueerd met deze virussen en bacteriën, cq. wij hebben ons gewapend tegen hun invloed middels ons afweersysteem, iets dat Alien organismen niet hebben ... Ook, en helaas, weten we niet hoe Alien leven eruit ziet, en in hoeverre het gebaseerd is op DNA en hoe 'gelijk' het is aan het leven op onze aarde. Als dit in aanzienlijke mate hetzelfde is, kun je ze in genetisch opzicht wellicht het beste vergelijken met zuigelingen van welk een soort ook op aarde (waarop hun DNA het meest gelijkt) ... ik zou dus zeker niet spreken van een risico van 0,0% , gezien de onzekerheid lijkt me een 50% (ze lopen wel of niet dat risico, 50/50) aannemelijker.

Mensen inderdaad, maar dan heb je mijn bijdrage of niet goed gelezen of niet goed begrepen. Als wij eenmaal technologisch net iets verder zijn dan dat wij onze Astroïde gordel (tussen mars en jupiter) kunnen mijnen; en dat daarmee op grote schaal kunnen doen, dan stort onze grondstoffen economie volledig in.

Voeg je daarbij het mijnen van enkele planeten, en de diverse manen, als mede het bereiken en mijnen van de Kuipergordel (dat laatste als iets dat ik als 'voorwaarde' zou voorstellen aangaande het bereiken van voldoende technologische vooruitgang om ons zonnestelsel daadwerkelijk voor lange termijn te verlaten, als 'natte vinger' mijlpaal).

Waarbij een circulaire grondstoffen economie ongetwijfeld onderdeel is van die technologische vooruitgang, zonder dat de daadwerkelijke behoefte van de mens (in calorieën, woonbehoefte en 'afleiding' behoefte) waarschijnlijk veranderd. Dan snap je hopelijk dat 'individuele rijkdom' geen fuck meer voorstelt, we hebben van alles zoveel dat er niets tot weinig nog enige waarde heeft op basis van vraag en aanbod.

Dat zal iedere beschaving die zichzelf zover technologisch ontwikkeld door maken .. wij mensen echter zijn nog maar net ons Aap zijn ontgroeid; Wij zijn een organisme dat aan de rand staat van het zijn van een bedreiging voor onze Galactische Omgeving, nog nauwelijks mentaal verlicht en met rudimentaire ruimtevaart technologie. Wij zijn niet eens in staat om het klimaat op onze eigen planeet positief te beïnvloeden voor ons eigen gebruik, en daarmee dus inderdaad opzoek naar voor ons leefbare planeten. Die daarmee dus ook leefbaar zijn voor leven dat zich 'ongeveer' op een zelfde basis heeft ontwikkeld als het onze. Helaas, en voor onze omgeving mogelijk gelukkig, lijken we zo'n planeet echter nog niet gevonden te hebben.

1
63 mightimouse

@63 Ik zie niet hoe het halen van grondstoffen van asteroïden of andere planeten deze grondstoffen ineens spotgoedkoop zouden maken. Zowel het halen als het zuiveren zijn en blijven energetisch dure zaken.

Bovendien maakt de ruwe grondstofprijs maar een klein deel uit van de uiteindelijke aanschafprijs van goederen.

0
64 LanCaster

@64 https://en.wikipedia.org/wiki/Asteroid_mining even scrollen naar 'Potential Targets', en dat is dan nog enkel wat er hier redelijk dichtbij aan 'waarde' te vinden is. Terwijl we 'hier' spreken over het op relatief eenvoudige, edoch technologisch hoogstaande, wijze 'strip'-mijnen van onze astroïde gordel.

Tav. halen en zuiveren als mede productie, ga je volgens mij uit van de huidige stand van de technologie en productie wijze ... Energie is er in overvloed en qua productie is het niet onwaarschijnlijk dat robots veel van ons zullen overnemen, prognoses van de bevolkingsgroei laten zien dat 11miljard zeer waarschijnlijk de 'top' zal zijn voor de komende millennia.

Met een beperkte populatie, ongelimiteerde energie en ongelimiteerde grondstoffen, dacht je dan dat er daadwerkelijk nog iets van een economie over blijft zoals wij die nu kennen?

0
65 mightimouse

@63 "Ook wij zijn miljarden jaren samen geëvolueerd met deze virussen en bacteriën, cq. wij hebben ons gewapend tegen hun invloed middels ons afweersysteem, iets dat Alien organismen niet hebben ... "

Buitenaards leven zal niet eens bacterien en virussen evolueren zoals wij die kennen (als dat wel zo is moeten we het creationisme serieus gaan nemen). Een ziekteverwekker moet vrij nauwkeurig aansluiten op de fysiologie van de gastheer, en voor virussen moet al helemaal het systeem goed kloppen. De kans dat buitenaards leven DNA heeft acht ik bijzonder klein, en de kans dat het dezelfde codering heeft als ons leven mag je gerust op nul zetten.

"Als wij eenmaal technologisch net iets verder zijn dan dat wij onze Astroïde gordel (tussen mars en jupiter) kunnen mijnen; en dat daarmee op grote schaal kunnen doen, dan stort onze grondstoffen economie volledig in."

In het verleden is onze economie nog nooit ingestort door het ontdekken van nieuwe grondstoffen. Ik zie dat dus ook niet in de toekomst gebeuren.

0
66 Attercopus

* Verwijderd door de redactie *

67 Captain Hero

Haha, nanu nanu. Mork & Mindy : )

0
68 Dunkelheit

@65 Waar haal je die ongelimiteerde energie dan weer vandaan?
Je lijkt te geloven in een jaren-50 SciFi utopie.

En zelfs dan, als de mens niets meer hoeft te doen, als alles door robots en automaten wordt gedaan, denk je dat de mens daar dan gelukkig van wordt?
Mensen zonder nut, ambitie of doel - vreselijk moet dat zijn.

0
69 LanCaster

@66 Ehrm nee? waarom zouden we creationisme serieus moeten gaan nemen? ... we stellen toch ook (en nemen waar) dat ons periodiek systeem der elementen in het heelal op dezelfde wijze in elkaar steekt. Waarom zou levenloze materie zich anders ontwikkelen dan levende materie (denk ook aan isotopen), al snap ik dat levenloze materie geen evolutie mee maakt (maar ik bedoel 'in de basis bouwstoffen'). Maar helaas weten we niet hoe of wat buitenaards leven is, maar aannemen dat het op basis van koolstof chemie is gevormd is niet onwaarschijnlijk gezien de overvloed aan dit element. Ook is Panspermia nog altijd een valide hypothese...

Dat ligt helemaal aan de ziekte verwekker en hoe specifiek deze is, er zijn reeds virussen die een combinatie zijn tussen mensen, varken en vogel griep; ook maakt de evolutie dat overspringen van virussen meer te maken heeft met veelvuldig contact met beschikbare hosts, dan de 'make up' en 'specialisatie' van het virus. Dat is namelijk ook hoe bacteriën resistentie ontwikkelden, en hoe virussen over springen.



Tav. grondstoffen, geloof niet dat je je realiseert hoe groot de omvang is van de hoeveelheid aan grondstoffen die ons in ons zonnestelsel ter beschikking staan. En dat niet-instorten komt door de snelheid waarmee die grondstoffen in het verleden daadwerkelijk ontgonnen konden worden, bijna alles droeg vooral bij aan groei... EN, de toevoer is ten alle tijden gereguleerd en gecontroleerd, kijk bv. naar OPEC. Maar ook in de mijnbouw gaat de boel gewoon 'op slot' als de winst niet voldoende is...

De wereld economie (GWP) heeft nu de omvang van 61 Trillion dollar ( https://en.wikipedia.org/wiki/World_economy ) ... Anteros alleen ( https://en.wikipedia.org/wiki/Asteroid_mining ) vertegenwoordigd reeds een waarde van zo'n 8% ... maar goed, blijf lekker vast houden aan hoe de wereld nu is, voorlopig komen we nog niet eens in de buurt van een hoogstaande beschaving.

0
70 mightimouse

@70 "waarom zouden we creationisme serieus moeten gaan nemen?"

Een beetje kennis van biologie en evolutie is nodig om dat te snappen.

"voorlopig komen we nog niet eens in de buurt van een hoogstaande beschaving."

Ik betwijfel of er 'hoogstaande beschavingen' bestaan of zullen bestaan.

0
71 Attercopus

@69 Vanuit de bewering dat een oppervlakte aan zonnepanelen zo ongeveer ter grootte van de Benelux, in de Sahara, voldoende zou zijn om de wereld te voorzien in de huidige Energie behoefte van de wereld (kan ook Europa zijn, tis al weer een tijdje geleden dat ik het las).

Het is echt niet voor niets dat zonnecellen overal worden tegengewerkt en vertraagd. Overheden zijn veel te bang wat er gebeurd als hele delen van onze economie instorten (met name fossiele brandstof en nucleaire brandstoffen), waarbij ook de winsten van nu reeds hele rijken (en in sommige gevallen overheden zelf) onder druk komen te staan, die geven hun melkkoeien niet zonder slag of stoot op...

Waarom denk je bv. dat er de voorkeur wordt gegeven aan wind? Naar mijn mening omdat het klootjes volk niet tot nauwelijks in staat is op die schaal te produceren, hetgeen betekend dat deze windvelden in 'private handen' kunnen blijven, en het winst voor de reeds rijken model in stand kan blijven. Ook is het niet voor niets dat men in Davos spreekt over een universeel basis inkomen, dat is echt niet vanuit socialistische of communistische motieven, maar om ervoor te zorgen dat de pleuris niet uitbreekt omdat niemand meer in staat is geld te verdienen...

Snap niet waar jij vandaan haalt dat dat betekend dat de mens zonder nut, ambitie of doel komt te zitten. Het veranderd hooguit het nut de ambitie en het doel van de mens. Zo verwacht ik dat de 'arts & crafts' beweging in zekere zin terug komt, 'custom' is iets dat voor robots nog altijd erg lastig is, en een verdere diversificatie van zelf expressie past best in de huidige ontwikkeling van de vrije mens. Ook staat er nu reeds meer content op youtube dan een mens in zijn leven kan verstouwen, zijn er meer uren aan games dan je aan uren leven hebt, zijn er hobbies te over, plekken om te zien en te bezoeken, om over kennis vergaring en ontwikkeling nog maar te zwijgen. Wij mensen hebben echt meer dan voldoende te doen als onze basis behoeften door robots worden verzorgd.

1
72 mightimouse

@72 "Het is echt niet voor niets dat zonnecellen overal worden tegengewerkt en vertraagd."
Dat klinkt me teveel als een samenzweringsverhaaltje.

Niet iedereen kan kunstenaar worden, tegen de tijd dat robots de mensheid volledig kunnen pamperen is 'custom' ook geen probleem meer voor die machines.

Alleen maar games spelen of YT kijken gaat ook vervelen. Maar goed, waarschijnlijk zullen we het geen van beide meemaken dus wie het bij het rechte eind heeft zullen we evenmin te weten komen.

0
73 LanCaster

@73 Hmm, ik hoop nog wel wat jaartjes mee te gaan ...

Je hoeft ook geen kunstenaar te zijn, en je kan meer leren dan je nu misschien denkt. Ook kan je een groot deel van je dag vullen met bv. discussiëren op het internet, zijn zat mensen die dat nu reeds doen ;P

0
74 mightimouse

@74 Die jaren zijn je van harte gegund, maar ik zie dat exploiteren van asteroïden of planeten op een noemenswaardige schaal in de nabije toekomst (zeg 40 jaar) nog niet gebeuren.

0
75 LanCaster

@75 Ik eerlijk gezegd ook niet, maar een basis inkomen en vergaande robotisering lijkt (zo ik af en toe lees) mogelijk niet eens zo ver weg, ook de energie voorziening (en mogelijke overvloed) steen in principe voor de deur... onze oude dag zou er dus maar zo eens heel anders uit kunnen zien dan die van tegenwoordig.

0
76 mightimouse

@76 Een basisinkomen (als het komt) wordt niet meer dan dat: een bedrag waar je net van kunt leven. De meeste mensen willen meer dan dat, en bovendien het aanzien dat met een goede baan gepaard gaat.
Er is voortdurend geautomatiseerd, vanaf de eerste stoommachines en weefgetouwen, er kwamen steeds weer andere banen voor in de plaats.

0
77 LanCaster

Helaas, de laatste intelligente levensvorm binnen bevliegbare afstand is anderhalf miljoen jaar geleden uitgestorven en de eerstvolgende is nu net in het stenen tijdperk beland. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat aliens niet alleen te ver maar ook gewoon te vroeg of te laat kunnen zijn voor contact met ons ras.

0
78 Echwaarjoh?

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@26 Hm ja Chat GPT is daar nogal dubbel over. Niet helemaal correct denk ik. Nu zegt het dit:Dat klopt, Geert Wilders' moeder is geboren in ...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

eh
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

#8 gevonden:"Dat heeft voornamelijk drie redenen. In de eerste plaats weet het regime tot in zijn botten dat het zelfs de norse berusting van ...

5 minuten geleden geplaatst door eh

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@22 "van wie beide ouders ook in Nederland zijn geboren" Zie 24, zie je 17. Nederlands-Indië was toch echt buitenland. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
Offtopic

@2875 Ha die Ron, dankje kerel.RedBull staat koud....

9 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@24 Ja en?...

10 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

    "Iemand met een migratieachtergrond is een persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren" https://www.cbs.nl...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Schildpad
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

Ik wil een wet dat mensen die zich laten provoceren verplicht een jaren lange cursus weerbaarheid moeten gaan volgen!!! XDXD...

11 minuten geleden geplaatst door Schildpad

VBOH
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@19 Tuurlijk begrijp ik dat. Had dat ook niet verwacht gezien jouw, volkomen nutteloze, veelvildige meldingsbijdragen op dit forum. ...

11 minuten geleden geplaatst door VBOH

wildersfan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Over een paar jaar staan de meeste woningen waarschijnlijk leeg en en liggen de cruiseboten er verlaten bij. Miljoenen zijn er dan verdwenen in ...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Iemand die in Nederland is geboren en van wie beide ouders ook in Nederland zijn geboren, maar van wie ten minste één van de grootouders in he...

13 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Light Skin Big TitsNaked SisNaked Videos PornDylan Geick LpsgSexay VideoNina Elle PornMoriah Mills Porn VideosDesi Boob GrabLetirotica StoriesDaftsex .comPregnant Sister Sex VideoBrother Fuckhis SisterPornstars LisسِكِسِxxxNude R UTrisha Paytaz NudesHarley Quinn Cartoon PornLong Toungue PornExploitedcollegegirCassidy KleonBig Boobs Porn MoviesIndian Boys XnxxLive Sex XvideosMiranda 1985Alexandra Daddario Hot MoviesHow To Suck CockHollywood Movie Hot SceneNude Boobs ShowDesi Aunty HardcoreXhamster Indian MoviesNude Showering WomenAlish KlassAsian Spa PornNude FricaBokep ArabianR/tinytitsTelecharger Videos PornhubG E HetaiVideos De Sexo IncestoJanbAkari NiimuraTatsumaki NhentaiScuba Steph TitsFuckrussianGym PornBlack Slave PornHikari SenaEnony Granny PornBdsm Slave PositionsSiri Dahl ThreesomeFilme Pornô De NovinhaKatie ChummingsSpanish Sex VideoMale And Male PornBdsmsoutraCollege Xxx Video ComDesi Cum EatingSaniliyan Sex VideosThe Addams Family XxxBangtubeShemale On Female PornFemale Ejaculating PornPublichumiliation PornLauren Cohen PornLesbian Blonde Big TitDogfartnetworlSexual Club StoriesSwllow PornAria SkyTaiva Porn VideosSouthekayi In EnglishSky Bri NsfwX Bf SexyInsex PornYespornpleViole AnalLesbianporn KissingVladislava NudeFootjob XxxSalma HayekpornoNikki Michelle PornLysbian PornRajasthani Hindi Sex VideoSex PronoRedtube X VideosFree-abbywintersPornô Brasileiro CaseiroLicking PussyItadaki SeisePakistani Nanga MujraTailorsexAdult Video ChudachudiJapanese Cheating Mom SexTaboo 5Hot Porn LesEliza Ibarra FullHanimaeNifty Archive StoriesHd Porns MoviesSky Freedom HentaiJosephine JamesPorn CreampiedZareen Khan Xxx VideoSnx SexLori Greiner HotHindi Sex Video Hindi Sex VideoIndian Anal Sex VideoShakeela Telugu SexSamantha Sex Videos DownloadIndian First Time FuckDevar Bhabhi Ka SamacharPorn Tube8Black AdultpornSilvie DeluxMandy Muse OnlyfabsSex DollaNaruto PorncomicsLisa CrossJane Symour NudeXxxxxxxxxxxdSautan In EnglishPallavi SexSmooch And SexLexi Lore CreampiePornstar SearchingManhwa.18E Hentai ForumsPorn Chainsaw ManSl XxxStocking TeaeGia SinclaireJav MeguriTara Sutaria BoobsWhitney Wren NakedSexy Video Bf Sexy BfTamil FemdomNew Sensation XxxBabita Ka XxxUncensored Hentai ListBdsm Xxx HdPimping PornAdult Pron VedioPorn Ronda RouseySxyprn PovPorn Games No Signing UpPiratebay PorgRichh Desلیسیدن پاXxxbrazzersvideosMia Khalifa Face