door verdwijderd21 in Politiek  ·  36 Reacties

  • 6
  • 530x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Voor 17 miljoen inwoners windmolens plaatsen valt ook niet mee.... Ons landje is domweg zwaar overbevolkt.

12
1 LoydMorris

En maar schreeuwen niemand doet wat in Nederland regering niet bedrijven niet en de burgers niet , en dan hebben we allemaal ambities om het CO2 naar beneden te brengen maar niks word gerealiseerd , ja hier in Amsterdam hebben ze een paar borden neerzetten dat je met bromfietsen/scooters van voor 2010 niet meer de stad in mag.
In Noorwegen doen ze het goed daar mag in 2020 geen auto's meer op benzinemotoren verkocht worden en alleen nog auto's met een elektromotor verkocht worden waar ook nog een belasting voordeel op zit.

6
2 qubix

@2
Ja maar in Noorwegen is dat wel een stuk gemakkelijker dan hier lijkt mij. Het is in oppervlakte ruim 7 keer zo groot als Nederland en toch met maar 5,3 miljoen inwoners. En de elektriciteit kostte daar in de jaren 70 al geen ene drol, en toen kookte iedereen daar al elektrisch op kookplaten. Door de zogenaamde witte steenkool die daar volop aanwezig is ofwel de energie die wordt ontleend aan water.

3
3 rebo

@1 Ruimte zat voor windmolens maar dat gezeik van mensen over hun uitzicht.

13
4 Oebie

@4
Er is geen ruimte zat voor windmolens. Nederland zou moeten inzetten op zonne-energie of waterkrachtcentrales, open braakliggende terreinen volbouwen met zonnepanelen in plaats van woningen.

6
5 Interessant
6 Interessant

Inmiddels staan die zonnepanelen er en zijn ze bezig met de aanleg van elektriciteit kabels.
Dit behoort bij @6

2
7 Interessant

@5 ook de burger zou zelf veel meer kunnen doen maar als ik hier de reacties lees over huizen zonder gas dan moet er nog in heel veel hoofden wat veranderen.

5
8 streek

@8
Ik heb zonnepanelen en ga binnenkort over op elektrisch koken, de cv die nog wel op gas draait heeft ook elektra nodig maar om die te vervangen is een te dure grap

0
9 Interessant

@9 helemaal goed, en die kachel houdt er ook eens mee op.
Dan kan men overstappen.
Wij doen het ook niet in 1 keer in ons huidige huis maar het huis wat wij net gekocht hebben en waar de boel allemaal vervangen moet worden gaat gasloos worden.
Maar ik zie nog zo veel daken waar geen paneel op te vinden is terwijl ze mooi richting zon liggen.

0
10 streek

Dankzij de kabinetten Rutte.

4
11 SergioLeone

We zitten al tijden onder knoet van rechts-christelijke kabinetten. En die zijn er niet voor de burgers, maar voor bedrijven en hun leiders. Ten koste van de burgers en ten koste van het milieu. Want dat kan deze lieden niets schelen; zij vinden de korte termijn het belangrijkst. De toekomst van onze kinderen zal hen worst wezen; onbelangrijk.
En de burger laat zich vanaf een half jaar voor Kamerverkiezingen weer bang maken ("met links de afgrond in!!!") en weer verleiden via idiote beloftes en mooie woorden. We krijgen wat we stemmen, en u stemt zelf tegen de toekomst van uw kinderen.

3
12 weerman

Voorlopig zal het niet beter worden als er word ingezet op toename van het bevolkings-aantal.
Het is onnatuurlijk/onmogelijk om met meer mensen minder vuil te maken! Het brengt wel meer geld in de schatkist.

2
13 Verwonderd

@4 Wilt u de Godsganselijke dag tegen die wieken aan kijken?

6
14 LoydMorris

@14 Geen problemen mee als het deze wereld helpt. Overleven of doodgaan hmmmmm.
Moeilijk hoor die keuzes.

6
15 Oebie

@5 We hebben veel wind dus ik ben groot voorstander van iedere gemeente zijn eigen windmolens.

4
16 Oebie

@16 Voorstander hier om de bevolking met 2 a 3 miljoen te laten krimpen hier voorkomt een hoop problemen

6
17 Ikke44

@15 Of Kernernergie natuurlijk

5
18 Ikke44

@18 Ben ik op tegen. Die rommel moeten we niet meer willen. Ooit in de verre toekomst kernfusie maar dat is nog heel ver weg.

4
19 Oebie

@12 het is te makkelijk alles maar af te schuiven op de overheid. Begin gewoon zelf met die veranderingen en laat die overheid links liggen.
Kijk maar naar wat er gebeurt als de overheid iets aankondigt zoals nu met het bouwbesluit.
Heel veel staan direkt op hun achterste benen en brullen dat het onzin is en dat we gewoon gas willen etc. Terwijl het heel goed zonder gas kan maar men is gewend geraakt aan het gemak van die gasleiding in huis en wil niet eens nadenken over hoe het anders kan.
Wat dat betreft heeft u gelijk dat burgers lui zijn en zich makkelijk bang laten maken en dan maar weer op partijen stemmen die weinig willen doen aan de milieuvraagstukken.

1
20 streek

@19 Ik vind windmolens rommel veel te laag rendement

5
21 Ikke44

windmolens en zonnecellen moeten voorzien worden van batterijen van minstens een derde van het jaarverbruik en die kosten minstens 5 ton per MWh - een gezinnetje moet zodoende een paar miljoen investeren en na 10 jaar opnieuw...

4
22 Jeb

@8 Leuk gesteld, maar onze wijk wordt in 2030 helemaal van het gas afgesloten door de gemeente.
De kosten voor een overgang naar elektrisch van de huizen in onze wijk belopen zo'n 35.000 euro volgens de deskundigen van Stedin.
Deze kosten komen totaal voor rekening van de burger aldus onze aardige wethouder. Helaas zijn er veel mensen die dat geld niet op hun spaarrekening hebben (wij óók niet) en die komen in de problemen.
Een extra hypotheek is niet te krijgen als je 75 jaar bent en die investeringen halen wij er nóóit meer uit.
Er wordt veel te gemakkelijk over die energie transitie gesproken, maar er is nog heel erg veel onduidelijk.
Als alle woningen in Nederland gasvrij zouden zijn levert dat slechts 18% vermindering op.
Waarom zo inzetten op woningen? Voer het gasloos maken wat geleideker in.
Nieuwe woningen standaard met zonnepanelen/warmtewisselaar/warmtepomp opleveren. Zonnepanelen op alle daken in een wijk aanleggen via de gemeente en met subsidie, zodat het goedkoper wordt i.p.v. ieder voor zichzelf.

1
23 Willem123

@23 dan zult u zelf toch meer moeten doen. 2030 duurt nog 12 jaar. Doe het stukje voor stukje.
Begin te sparen en met zonnepanelen. Verdiep u in de subsidiemogelijkheden en zoek verder dan alleen wat Stedin u nu verteld.
Dan gaat de overgang al geleidelijk.
Dat bedoel ik met die angst, iedereen schuift maar door en door en hikt maar aan tegen zo'n bedrag. En dat snap ik wel maar deel dat bedrag dan eens in meerdere porties, verdeel de overgang en doe telkens wat.

2
24 streek

@22

Net de afrekening binnen .
Met mijn zonnepanelen betaal ik over een heel jaar voor stroom € 14 .
Bij een verbruik van 4800 KWh.
Een aardig rendement voor milieu en mijn portemonnee.
Met een investering van ca € 7000.
Nu het gas nog ....

3
25 No newstoday

@23

Met en afgelost huis bespaar je al honderden per maand .
Een extra hypotheek krijg je als oudere wel als de waarde van je afgeloste huis een aantal malen hoger is.
Dan vallen ze zich er geen bult aan .

3
26 No newstoday

Verdeel de vervuiling die Nederland uitvoert voor andere landen en hevel die naar het bestemmingsland en dan ziet het er een stuk beter uit.

Veeteelt voor export is niet nodig hier, laat de boeren maar verhuizen naar de export landen.
Rotterdam mag geen industriële processen meer uitvoeren voor Duitsland en andere EU landen zonder dat zij de vervuiling overnemen.
Alle uitstootgassen van vrachtvervoer die bestemd is voor de export niet meer meetellen.

2
27 niet-alles-geloven

@25


4800kWh per jaar
€7,000 investering
3.5%rente
15 jaar looptijd
€608 rente met aflossing per jaar
€0.13 per kWh kosten
€0.23 per kWh verkoopprijs incl. net + belasting
€0.10 niet betaald per kWh
€496 niet betaald per jaar
€14 rekening
€482 netto kosten voor de gemeenschap van uw actie per jaar

3
28 Jeb

@8
huizen zonder gas goed voor het milieu is de grootste oplichterij die er is en kost een hoop geld voor de particulier en gaat alleen maar over Groningen
Gewoon apparatuur ombouwen zodat het buitenlandse gas in Nederland te gebruiken is
Hier in Ierland hebben we niets anders dan gedram dat juist iedereen aan het gas moet omdat het zo milieu vriendelijk is zonder een schadelijke CO 2 uitstoot
Wie moeten we hier nu geloven , stelletje oplichters

1
29 eoghanfeehily

@29 probleem met dat buitenlandse gas is dat het ook op raakt daarbij worden we dan afhankelijk van de grillen van een figuur als Putin.
En die kosten vallen echt wel mee hoor.
Gas is de hoogste kostenpost op de energierekening. Voor dat bedrag kun je veel doen.

2
30 streek

Vreemde vergelijking. In de top 3 staan Zweden, Finland en Letland met een bevolkingsdichtheid van 22,1/km², 16,4/km², en 30,1km². De bevolkingsdichtheid in de Europese Unie is volgens wikipedia 116/km². De bevolkingsdichtheid in Nederland... 411,3/km². Alleen Malta heeft een nog hogere bevolkingsdichtheid.

1
31 Boelie123

@27 zit wat in, ware het niet dat kooldioxide geen probleem is, eerder een zegen

3
32 Jeb

Kun je dan toch eindelijk bewezen zien dat het invoeren van allerlei milieuheffingen alsmede het verhogen van alles wat maar een beetje met het milieu te maken heeft geen ene donder helpt: er wordt geen grammetje minder CO2 uit gestoten. AL die heffingen op de levering van gas is enkel aangewend om de Staatskas te vullen! Sterker nog de subsidie op het rijden met een elektrische auto of het plaatsen van zonnepanelen wordt maar zeer mondjesmaat gegeven. Een Regering die het milieu voorstaat, zou dan toch veel meer bezig moeten zijn alle Nederlanders over te laten gaan op energiezuinige middelen?

1
33 Nicks R. Van

Tja, stilstand is achteruitgang ...

En met een partij als het CDA die iets meer dan een jaar geleden nog pleitte voor kolencentrales, een VVD met een petroleum dildo diep in de a-andelen, en CU die waarschijnlijk van mening is dat God klimaat verandering nooit zou toelaten en als we er iets aan zouden willen doen en enkel middels gebed iets aan kunnen veranderen... En dan hebben we nog de partij van de Lafaard Pechtholt, die blijkbaar met het grootste gemak alle eigen principes overboord mikt voor een plek op het plushe...

Voorlopig hoeven we dus niet te rekenen op onze Regering als het gaat om de grootste uitdaging voor de Mensheid. Die schuiven verantwoordelijkheid liever af of vooruit en gaan lekker conservatief repressief op de spreekwoordelijke rem staan. Ook vraagt dit issue om wijs leiderschap, en zeg nu zelf, waar in de politiek vind je dat nog...

0
34 mightimouse

@24 Leuk gezegd hoor, maar hoe moet ik sparen van AOW en een klein pensioen?
In 2030 ben ik hopelijk 87.
Ik wordt door de gemeente (en rijk) verplicht om over te schakelen naar andere energie vormen voor verwarming. Keuze is er niet.
Ik wordt op hoge kosten gejaagd die ik nooit meer terug verdien

1
35 Willem123

@35 verhuizen?
En ja sorry hoor maar sparen kan altijd. Zowel mijn moeder als mijn schoonmoeder als diverse van mijn oom en tantes hebben slecht AOW en klein pensioen en toch sparen ze allemaal.

1
36 streek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

Oversterfte is nog steeds gaande. En onze jankende HOERnalisten doen hier geen enkel onderzoek naar.Bang voor hun baantje en niet onafhankel...

2 minuten geleden geplaatst door Rooibos

wildersfan
Maurice de Hond waarschuwt voor toenemende polarisatie: Extremen worden steeds groter!

Dat snap ik wel. Academici willen hun lätte en avocado's en om dat te realiseren voeren ze laagopgeleiden in ruil voor een sportabonnement af n...

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@28 Hé ik hoor weer een lama schijten...Wat een fantastische bijdrage heb je weer gegeven in dit topic.MSM schaapje....

21 minuten geleden geplaatst door Rooibos

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@39 Het tempo moet nog verder omgaan. Omdat mensen anders blijven slapen....

28 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@64 Grote kop in de Telegraaf: NAVO verovert Oekraïne door de baarmoeder. New York Times kopt: NATO enlargement secured by the uterus. Victory ...

43 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@64 Ja, inderdaad. Waarschijnlijk zijn dat soort figuren met een kalashnikov opgegroeid. Ze kunnen met een kalashnikov waar wij niet van kunnen ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
-Michael van der Galien- Erdogan krijgt van Rutte wat hij wil en steunt hem nu voor NAVO-topman

Apart. Mijn vader zei laatst tegen mij dat hij Rutte die baan gewoon niet gunde. Daar was ik wel van onder de indruk. Ik weet het niet. Rutt...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@63 Goed idee. Geef ze daar een gratis huis en een kalashnikov....

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Indian Desi Hot Sex VideoBf Xxx GirlStormi DenialsMargopov NudeR BdsmMargo Robbie NudeCartoon Laga DoDesi Public NudeCosmic Sex NudeKei FubukiFree.brazzers.comBambi Woods PornHarley West LeakedHairy Teen PornFanvan LeakedViolet Myers B-odyguar-dAmateur NueContos Eróticos Em QuadrinhosBig Booty Ebony XxxMinthra Sex SceneFlesh Light Gay PornBig Bubblebutt PornWackawackamunv2Lisa Ann BlowjobSexual Massage VidsTori Black XvideosWww Indian Xxxx VideoSani Lone PornNude Public ShowerEbony Pluse.comCamsturbateSexo Ao Vivo BrasilKimpossible Porn2whitediamondsUnenthusiastic HandjobMj Baby OnlyfansErica XtasyCayeene KleinSchool Teacher And Student XnxxStep Sister TittiesApolonia Lapiedra PornXxxteenpornPorn Lesbian BlackMami JordanHard PornosuWwwxxnxChrissy Teigen. UdeBhabhi Dever XnxxOldman Gaysex VideosTentacleshentaiMedusa PornParis Love PornDaphne Porn Scooby DooSanya Malhotra Sexانیمه XxxxxFamily Porn TvBest Tamil PornSavita Bhabi Pron VideoMonics Belluci NudeFemme Nue PornographiqueFree BrazzresAlexis Knapp NudeHaely SpadesHannah Barron NakedHabesha Sex VideoVer Videos PrnoNudes At The BeachGirls Do Porn AnalPornografia Con CaballosAmoureangelsAnjali PornRedtubepornStretched NudesSpankbangzVictoria LanMulheres Nua Ao VivoHetai AnimeTukifdVaginas In PornLilly Colins NudeInscetflixMoneytalks XxxBafdiehubBig Women In The NudeBur PelaYanet Garcia LeakedLia GottiQuincy Roee PornImpregnation EroticaBianca Belair NakedUncensored Anime HentaiNew Brazzer VideosCrzy PornFree Porn MoviesxxxGay Dadfy PornMamás CachondasMom Snd Son XxxJad FirePrevmomThe Minion PornAvhotmomXcideisAdraina Maya高清 无码Family Thereoy PornBoda SabjiFreeuse Newslilian Stone And Athena HeartPeli CulaspornoBoobs MasturbationXxx Marathi Video HdEebony AnalSex Cam CacheeNami HentiDeepika Xxx VideoBest Lesbian SexSavannahs Sweet Ass BrazzersWife In The Glory HoleBlack Teen SexAshley BlankenshipFree Full Porn MoveisVest Porn MoviesBaixar Pornos GrátisXxxx Sexy VideoXxx ChestAngie Griffin LeaksSaxi Porn VideoXxx StorieaAiken Sc EscortsPornobrasileirosBrea BensonPantyrub PornArabe NudesMusasclassEngland Xx VideoWidow Sex VideosBlu Film IndiaJapanese Magic MirrorPornhub CaseirosBigbooborgyChat42Celeb Sex MoviesX Videos X MasterPornh7bThicknstackedXxx Black MomHentaisitesAnimeidhentaisAmatuer Wife PornCamryn Cordova LeakedNew Xxx Sexy Videos