’Farmaceuten vullen hun zakken’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Moskowfiets in Media  ·  50 Reacties

  • 22
  • 726x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Eindelijk eens een keer een verstandige lezersbrief.

6
1 WijzeDwaas

Kunnen de onderzoeken v.w.b. zulke zeldzame ziektes niet beter plaatsvinden op universiteiten?

0
2 fin.demeer

Tja de Aston Martins moeten ergens van betaald worden...

3
3 Mark

@1 Ik begrijp dat deze in uw straatje past !! Zo zie je maar dat ook lezersbrieven soms van belang kunnen zijn !

4
4 Moskowfiets

Marktwerking zou gereguleerd moeten worden in de farmaceutische industrie. Hun producten worden namelijk zo gefabriceerd dat de werking ervan beperkt blijft waardoor er meer van moet worden afgenomen om het gewenste effect te sorteren. Goed voor hun alsmaar stijgende brutowinstmarge, maar slecht voor de afnemers en uiteindelijk ook voor de belastingbetaler.

7
5 Black65

@2
dat gebeurt al, met subsidies van de burgerij, daarna worden de resultaten 'verkocht' aan farmaceuten...die het vervolgens verkopen aan de burgerij

in feite betaalt de burger twee keer

5
6 Grootmoeder

Deze ziekte komt toch niet alleen voor in Nederland? Het lijkt mij dat zeldzame aandoeningen in de hele wereld voorkomen en dat de medicijnen die worden ontwikkeld voor de hele wereld bestemd zijn. Qua afzetgebied is Nederland zeer klein i.v.m. de wereldbevolking.

@ Veel medicijnen worden (deels) ontwikkeld op universiteiten, in ieder geval veel onderzoek.

1
7 Honda RA302

Laatste zin @7 is bestemd voor @2 .

0
8 Honda RA302

@5 Marktwerking zou helemaal afgeschaft moeten worden in de farmaceutische wereld.
(idiote) winsten binnenharken op basis van de zieke mens. Hoe laag kunnen we zinken?

2
9 Mark

* Verwijderd door de redactie *

10 Captain Hero

@4

Maar in de Telegraaf zijn zinnige opinies zeldzaam….

10
11 WijzeDwaas

@11 Idem uw reacties

6
12 Moskowfiets

Als er ergens 'n rol voor EU/Brussel is weggelegd, is dat hier wel! Maak met regelmaat vanuit Brussel centraal faire prijsafspraken over de kostprijs van medicijnen met de farmaceuten, dan kan je 'n vuist maken tegen de exorbitante prijzen die nu nog te pas en te onpas worden gehanteerd. !

0
13 Moskowfiets

@10

Wat @6 schrijft is nog verstandiger. We worden collectief genaaid door de farmaceuten en het boeventuig hangt bovenmenselijke prijskaartjes aan een mensenleven.

Je zou het georganiseerde misdaad kunnen noemen…..

4
14 WijzeDwaas

En alweer een ingezonden brief van een lezertje van wakker Nederland. Wanneer stopt TS hier nu mee, dit als nieuws te promoten?

11
15 Gut

** gebruiker verwijderd **

@12 Gelukkig zijn er dan nog bijna zeven-en-een-half duizend zinnige reacties van u te vinden op NK. Pfff.

16 verwijderd23941

* Verwijderd door de redactie *

17 Captain Hero

@16

Lol…maar nu weer on topic. Het topic is de georganiseerde misdaad van de farmaceutische industrie.

4
18 WijzeDwaas

** gebruiker verwijderd **

@18 I know. Maar als iemand op zo'n flauwe manier off topic gaat laat ik me er ook toe verleiden.

19 verwijderd23941

@9
aan gezonde mensen verdienen ze niets dus willen ze zolang mogelijk profiteren van zieke mensen om maximaal rendement te kunnen scoren.
het gaat niet om mensenlevens maar om de knaken.

2
20 ongelovenloos

@20 en @9

Er zijn ook mensen die denken als ze medicijnen krijgen dat ze zelf niets meer hoeven te doen. Voorbeeld hoge bloeddruk, twee verschillende medicijnen en nog veel chips en slik eten.
Ik ben blij dat ik van de medicijnen af ben.

2
21 Erika

Elke branche vult zijn zakken dus op zich zegt dat weinig. Bij gezondheidszorg is dat extra, mensen bezuinigen niet snel op dat vlak en zijn goed beïnvloedbaar en het is een ENORME markt. Dit zegt alles over kapitalisme en weinig over de farmaceutische branche of hun middelen zelf. Ook de alternatieven verdienen grof geld. Reken maar eens uit wat je, per gram, voor de werkzame stof in homeopathische middeltjes betaalt, dan schrik je

Maar ik vind dat we in Europa een groot centraal lab moeten maken waar we nieuwe geneesmiddelen kunnen ontwikkelen. Bekostig dat vanuit de overheid, en koppel dat los van de uiteindelijke productie. Die moet gewoon tegen kostprijs kunnen.

En reken de Amerikanen maar gelijk de hoofdprijs, kan het voor ons iets goedkoper. Dat zou Donald andersom ook doen question

4
22 HenkG

@9 Gereguleerde marktwerking genereert echter - als er tenminste geen sprake is van kartelvorming - onderlinge concurrentie tussen de medicijnproducenten, wat voor de consument zou moeten leiden tot lagere prijzen.
Daarom wel marktwerking in de farmaceutische industrie, maar dan wel STERK gereguleerd, dus aan banden gelegd.

0
23 Black65

@23

In dit geval is er alleen schijn marktwerking.

Dat komt omdat men zich niet kan permitteren om dood te gaan en moet kopen.
Dat is anders bij broodroosters, te duur dan worden ze nauwelijks verkocht.

0
24 MARCUSAURELIUS

@24 Dan is het aan de politiek om hierin orde op zaken te stellen. Een bijkans schier onmogelijke opgave, aangezien de partij (VVD) met de meeste invloed op de huidige politieke besluitvorming en als oplossing voor elk maatschappelijk probleem als credo hanteert: "Marktwerking, marktwerking en nog eens marktwerking".

1
25 Black65

schandalig dat ze over ruggen van deze zieke mensen zoveel winst maken. voor mij zijn ze geen haar beter dan criminelen. van mij mag die directeur deze ziekte krijgen, kijken wat of hij dan vind van de prijs van "zijn" medicijn.

1
26 Roomboterbabbelaar

De boevenclub farmaceuten wilt alleen maar aan je 'verdienen' ze zijn er niet bij gebaat om jou beter te maken. Dan verdienen ze niks.

1
27 DONKEY R

Ik kreeg laatst medicijnen tegen maagzuur. Nier falen en lever falen waren twee van de tientallen mogelijke bijwerkingen. Niet genomen. Wat is er mis met rennies denk je dan. Nieuwe medicijnen lijken erop gericht te zijn om coute que coute die ene klacht te verhelpen en waarbij de collateral damage in de vorm van tientallen mogelijke bijwerkingen als onbelangrijk wordt gezien. En die kans dat die bijwerkingen optreden wordt doorgaans veel te laag ingeschat.

2
28 Conradijntje

@23 /@24 Het oude liberalisme van vroeger is inderdaad marktwerking en concurrentie. Neo liberalisme - wat we nu hebben is wat anders - daar maken grote bedrijven - denk aan zorgverzekeraars - afspraken met de overheid. Overheid en grote commerciële bedrijven werken hier samen dus heb je kartelvorming, monopolieposities en geen marktwerking en concurrentie. Dit lijdt tot prijsstijgingen. Marktwerking is inderdaad ook lariekoek bij gezondheidszorg. Marktwerking werkt alleen als je ook de optie hebt om niet te kopen. Als je halfdood op straat ligt en onmiddellijk geholpen moet worden heb je die optie (en tijd om te shoppen) helemaal niet. Bovendien is het basispakket verplicht.

Ik ben bang dat als de overheid zich met de farmaceutische sector gaat bemoeien hetzelfde gebeurd.

0
29 Conradijntje

@28

Dan kunnen ze weer medicijnen verkopen tegen de bijwerkingen. (Geen grap)

3
30 WijzeDwaas

@23

Er is helemaal geen marktwerking wat de farmaceutische industrie betreft.
Big Pharma heeft een monopoly in ons zorgsysteem…..

4
31 WijzeDwaas

Medicijnen worden niet alleen voor Nederland en hun basisverzekering ontwikkeld.
Wel voor de hele wereld.
En daar zijn vast wel heel dure verzekeringen die ze vergoeden en veel rijken die ze zo wel kunnen betalen .

3
32 No newstoday

@25

De politiek kan niet zo heel erg veel buiten onderhandelen .
Kunnen ze hier niet genoeg verdienen , zitten we zonder en verkopen ze ze in landen waar men wel betaalt.
Dan zijn patienten de dupe.

3
33 No newstoday

@29 Duidelijk. Goed uiteengezet.

0
34 Black65

@31 Ben inmiddels door @29 op de hoogte gesteld.

0
35 Black65

@9 is het niet eerlijker dat mensen die iets nuttigs doen daar goed aan verdienen dan mensen die niets toevoegen aan de maatschappij?

1
36 Utrecht_83

@33 Tuurlijk kan de politiek hier wel degelijk in interveniëren aangezien ze samen met 't parlement de wetgevende macht vertegenwoordigt. Wel een kwestie van lange adem. De farmaceutische industrie heeft echter een zeer sterke lobby in Den Haag waar met name de VVD, D'66 en 't CDA oren naar hebben. Laten die partijen nou net deel uitmaken van 't huidige kabinet.

0
37 Black65

@31 ja want "big pharma" is 1 bedrijf zonder concurrentie.

1
38 Utrecht_83

@38

Als u dat denkt, dan heeft u het mis.

3
39 WijzeDwaas

@23 die marktwerking is er in de praktijk nauwelijks. De industrie oogst vooral laag hangend fruit, namelijk de 'money makers' , cholesterol, bloeddruk en diabetis middelen.

0
40 Myth63

@40 De meeste nog gezonde consumenten zouden deze "moneymakers" echter kunnen omzeilen / uitstellen door een gezonde leefwijze. Preventie kan in dit verband immers geen kwaad.

0
41 Black65

@39 Ohhhhhhhh. Dus wie heeft er dan een monopolie?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Monopolie

1
42 Utrecht_83

@41 inderdaad, maar een arts wordt niet beloond voor preventieve instructies. De westerse wereld is erg gefocust op iets doen of iets oplossen.

Iets doen is in. Iets laten niet. Minder (verkeerd) eten, minder de auto gebruiken, minder energie verbruiken zijn niet echt populair.

0
43 Myth63

@40 Inderdaad. Omdat ik zelf cholesterol verlagende middelen (statines) voorgeschreven kreeg terwijl mijn niveau al laag was (4.3) en ik behoorlijk last kreeg van 1 van de bijwerkingen heb ik me goed ingelezen in de problematiek. Op het internet stikt het er van de Nederlandse sites met gebruikers die last hebben van de bijwerkingen en zogenaamd 1 op de half miljoen zou daar hooguit last van moeten hebben volgens de bijsluiter - klopt dus niet. In de USA moet bijna iedereen cholesterol verlagende middelen slikken (de normen liggen er veel lager als in Europa) en is het een markt van meer dan 10 miljard dollar. Verder komt mij die jacht op cholesterol over als symptoom in plaats van oorzaak bestrijding.

1
44 Conradijntje

@44 Het klopt inderdaad niet als al die mensen bijwerkingen claimen zonder deze te melden bij het lareb zodat ze eventueel de waarschuwing kunnen aanpassen. Het stikt op het internet van de mensen die van alles en nog wat claimen.

Prik door de onzin heen.

1
45 Utrecht_83

Corruptie mag ten alle tijden aangepakt worden , maar dat geld voor mij bij alle bedrijfstakken ...

0
46 MarcusCole

@43 Een eyeopener.

0
47 Black65

De EU zou een sterke vuist kunnen maken tegen de farmaceutische industrie, wij zijn toch een rijke grote markt. De super hoge prijs van Spinraza moeten ze niet accepteren.

0
48 kwatta

@43 "Minder (verkeerd) eten"

Hebben huisartsen doorgaans geen verstand van. Zit ook een beetje tegen de homeopathie aan hoewel er natuurlijk wel voedseldeskundigen binnen de reguliere geneeskundige bestaan. Overigens is dat dan weer een gevecht tegen een andere machtige industrie: die van de massaproductie van ongezond voedsel.
Verder is die 10 minuten die elke huisarts voor z'n patiënt krijgt onvoldoende voor een goede diagnose en gaat het bezoek aan de huisarts vaak niet dieper dan symptoom --> pilletje --> neven/bijwerkingen --> pilletje. De farmaceutische industrie is er gebaat mee.

2
49 Conradijntje

@36 absoluut, maar niet dmv zorg, een basisbehoefte in een samenleving. Mensen vragen er niet om ziek te worden en dat is heel wat anders als doelgericht een pak koek of een auto aan te schaffen.

0
50 Mark

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Schildpad
GeenStijl: Talentloze NPO-prutser zeikt gewone mensen af: "Taakstraf voor luisteren naar Frans Bauer"

Zo'n pipo die dictatortje wil zijn, maar te dom is om dat door te hebben XDDom-links domvolk XD...

2 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@51 "Dat er geen plek zou zijn is onzin. " Oh ja, omdat er zoveel plek is slapen mensen weer op de grond, stoelen etc. Al maande...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

ON topic: "Russia display captured Western combat vehicles during the 9 May parade in Moscow" https://armyrecognition.com/ukraine_-_ru...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@47Dat is dus steeds het probleem met Van der Burg: jij beloofd veel maar het gebeurt niet of hij kan het niet waarmaken.Dat er geen plek zo...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Krav
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Nee hoor, want dat staat gelijk aan werken....

11 minuten geleden geplaatst door Krav

Nicks R. Van
‘We moeten nu CO2 gaan verwijderen willen we de opwarming beperken’

@8 Ja, maar dat gaat stoppen als er op grote schaal CO2 wordt opgeslagen....

14 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

eh
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

@5@6The Free Thought Project: thefreethoughtproject.comxThe Last Great Stand: thelastgreatstand.com (zie MBFC) De "I" zit tussen de...

18 minuten geleden geplaatst door eh

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

ad 47 : dat werkt heeft heedt de praktijk uitgewezen. >> dat werkt NIET heeft de praktijk uitgewezen. ...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Hoe waarschijnlijk zijn nieuwe verkiezingen?

@3 Oh ja, er staan 'ons' vast situaties te wachten die ongekend zijn, en waar 'we' toch mee zullen moeten omgaan. En dat met aantal g...

27 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

eh
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

@5Ach ja, " hetzelfde woord".Maar niet dezelfde krant....

29 minuten geleden geplaatst door eh

NK. App
Gentle Femdom HentaiBellsafilmsBoku Wa Chiisana Succubus No ShimobWww X Art ComShow Wifes TitsHd Sex DoctorAshley Anderson Porn VideoAreil Winter PornNoodle PornSextelegramFilles NuesAlexa DellanosBig Balls PornA.i PornhubPersephanii EromeScarlet Vas NakedBreast Expansion -youtubeIndian Big Ass PornPunjabi Xxx KandScarlett Johansson Fake Nude情色 电影PornhdhdBlack Man SexIndian Web Series XhamsterEmilywillis Porn40 SomethingmagTrading Places Jamie Lee CurtisSex West IndiesRussian Bf HdCornhunShane DicelJapanses Porn StarCameltoe Up SkirtHindi Gay XxxTamil Hot Xxx MovieSexy FacesittingSpanking StorriesBella Poarch Cum TributeCockloversBest PawgWww Xxx Sex HdBhai BfNicole Wallace NudeNadia Goher PornEporner4kHentais LesbianBest Ebony PornstartsThisvid PornRedit BondageHot Girl Xxx ComRiyal Sex VideosAll Saxy VideoSoirse Ronan NudeXxx In HotGardener SexFrenchpornhubHd Porn MovoesCoomer PartyManga OrigibeCollege PornMaria BoseWife Strips For FriendsNaked WoBest Xnxx EverMarwadi Girl SexBur PelPornhub KidnappedMassage Mom PornPornou AmadorMissionary Se XXnnx.bigBelle Delphine Rule 34Ebony Teen NudeSunny LenoRomantic Porn For WomenSexynudewomenNude WomanMarie Bunny NudeFast Time SaxHotmallusexFreya SteinTs Sienna GraceXfanstyQueen CammiiPorn Videos BhojpuriSunny Hot XxxTrue Detective Sexy SceneSearchcelebrityhdKarma Rx HotAmenda Nicole PornXxx Sexy Video First TimeHentao BorutoHoli Ki Bf VideoSkipthegames Columbia MissouriSocrates HentaiPornhub Snow WhiteSedona ReignVideo Xxx Hindi HdBeautiful Nude TeenagersBlack Man White Girl XxxDredd CreampieTeens With No PantiesHunter X Hunter PornCarrie-anne Moss NudeOne Piece HeantaiBlowing Her Back OutPooornReally Family Porn3d Porn ComicesWww Xhamste RcomStevie Nicks NakedIndian Old Age SexCrystal Lust BjMamta Kulkarni XxxHot Naked BathJapannes Massage PornNude Petite WomenNaked Women SelfiesXmaster Sex VideoRashmika Mandana PornBelly Punch PornIndian Desi Sexy Blue FilmAsmrineMelhores Sites Pornográficos BrasileirosAsiatica SexoSecurtary PornXx Video Sex HdNude Porn Hd VideoMom Casting PornSiska VideoGoddess HasmikGigi Hadid NudRajasthan Ladies SexCartoonsexyIndian Bbw Porn VideosPriyanka Chopra Video XxxGirlsdopornasian7 Inch BbcTits TokBlack Granny PornographyPornherGak TrizzyKeralasexgirlFree PussyRicky SpanishAdriana SageSai Tamhankar NudeHandjob In MassageNice Breast PornXvid Twitter