door Wilmama in Gezondheid  ·  14 Reacties

  • 5
  • 613x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik zoek een slim mens die mij precies uit kan leggen waar Leendert Kunst mee bezig is. Daar heb ik niet genoeg snappertjes voor. question
De Gelderse natuurarts schrijft: “Ieder persoon met een beetje intelligentie die mijn website leest, begrijpt hoe het in zijn werk gaat. Slimme mensen stellen mij dergelijke vragen niet.”

Eindquotes bronartikel:
(**) Geen uitleg
Leendert Kunst is niet bereid uit te leggen wat hij uitspookt met het bloed van zijn patiënten, laat hij per e-mail weten. Vragen hierover wil hij niet beantwoorden. Hij werkt volgens “de regelen der kunst”. Of wel volgens “uitsluitend lege artis”, zo omschrijft Kunst het, verwijzend naar zijn naam en naar zijn gymnasiumopleiding.

De Gelderse natuurarts schrijft: “Ieder persoon met een beetje intelligentie die mijn website leest, begrijpt hoe het in zijn werk gaat. Slimme mensen stellen mij dergelijke vragen niet.” Hij wil geen toelichting geven omdat het “boegbeeld van uw vereniging een te grote hinderpaal vormt voor een gedachtenwisseling.”

Kunst doelt hier op bestuurslid Cees Renckens, voormalig voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. “Ik reageer pas nadat het u is gelukt deze collega het zwijgen op te leggen over mij en mijn werk. Als u dit in schriftelijke vorm per ondertekende brief meldt dan pas zal ik serieus op uw verzoek reageren”. Renckens heeft Kunst in de media afgelopen veertig jaar omschreven als kwakzalver, begin januari 2018 opnieuw en is niet voornemens daarmee te stoppen.

4
1 Wilmama

@1 "Ik zoek een slim mens die mij precies uit kan leggen waar Leendert Kunst mee bezig is."

Simpel: kwakzalverij. Of hij is een oplichter, of iemand met grootse zelfoverschatting.

3
2 Attercopus

@2

Beide...?

2
3 Münchhausen

@3 Ik denk niet zo snel allebei. Voor mij is het altijd een open vraag of een kwakzalver een botte oplichter is of dat hij/zij het goed bedoelt (maar volledig van de werkelijkheid is losgezongen). Tot het tegendeel aangetoond is ga ik dus maar van het laatste uit.

0
4 Attercopus

Het is duidelijk dat Broer Scholtens geen voorstander is van alternatieve geneeskunde. Dat mag hij natuurlijk zijn maar laat dan je persoonlijk oordeel varen en meld enkel feiten. Laat het aan de lezer over wat die er van moet vinden.

6
5 Nicks R. Van

@5
Er bestaat niet zoiets als alternatieve geneeskunde. Je kunt hoogstens spreken van alternatieve behandelwijzen oftewel kwakzalverij. In ieder geval op geen enkele manier gelijkwaardig aan de eisen die aan reguliere geneeskunde gesteld worden.

Daarnaast is het een feit dat het Q-koorts Expertisecentrum van het Radboudumc in Nijmegen enkele dagen geleden al waarschuwde tegen de handel en wandel van Leendert Kunst:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/235001-radboudumc-raadt-gevaarlijke-q-koortsbehandeling-af?page=1

De VtdK komt nu met een vollediger verhaal en er is door hen tevergeefs contact opgenomen met Kunst en hoe. Dan vind ik dat dit nog erger is dan van de pot gerukt en hoop ik van harte dat er al een klacht ingediend is bij de IGJ.

2
6 Wilmama

@6 het gaat mij in mijn reactie over de manier waarop iemand -in dit geval Broer Scholten als auteur- verslag doet van de praktijken van Leenders. Hij geeft al in het begin zijn mening in niet mis te verstane bewoordingen wat hij er van vindt. Dat vind ik een kwalijke manier van verslag doen. Zijn persoonlijke mening is niet relevant.

3
7 Nicks R. Van

@7 Leenders moet zijn Leendert Kunst

1
8 Nicks R. Van

@7
Kunst is een kwakzalver en bedrieger die zieke mensen niet alleen valse hoop verkoopt, maar tevens hun leven in gevaar brengt met een idiote behandeling waarvoor geen enkele vorm van plausibiliteit laat staat bewijs van werkzaamheid bestaat.
Dit zijn feiten die niets met een mening te maken hebben.

En oh, uit @5 :
"Laat het aan de lezer over wat die er van moet vinden."
De lezer beschikt doorgaans niet over wetenschappelijke of medische kennis, en gaat volledig af op wat mensen beweren. In de oren van de gemiddelde leek hebben de mooie praatjes van alternatieve bedriegers zoals Kunst evenveel gewicht als de woorden van degenen die zeggen dat de behandelingen van Kunst niet werken. Het is daarom nodig om duidelijk te zijn -- en Broer Scholtens doet dat nog behoorlijk netjes door alleen het woord 'kwakzalver' te bezigen en erop te wijzen dat Kunst al decennia lang allerlei onbewezen behandelingen verkoopt.

0
9 RichardR

Op onderstaande link een informatief artikel over de houdbaarheid van bloed.
https://www.scientias.nl/bloed-mogelijk-aanzienlijk-korter-houdbaar-dan-gedacht/

[Op dit moment slaan de meeste bloedbanken bloed maximaal zes weken op. “Het werkt eigenlijk net zoals met melk in de supermarkt,” vertelt onderzoeker Steven Frank. In de supermarkt zetten ze de oude pakken melk vooraan, zodat deze als eerste verkocht worden. Zo gaat het ook in de bloedbank: het oude bloed moet eerst op, om te voorkomen dat het over de datum gaat. Maar wellicht wordt het tijd om in de bloedbanken het één en ander te veranderen. “Steeds meer informatie vertelt ons dat de houdbaarheid van bloed niet zes weken is,” vertelt Frank. Of het haalbaar is om bloed korter op te slaan? Waarschijnlijk niet. Als bloedbanken bloed maar drie weken mogen opslaan, komen ze hoogstwaarschijnlijk bloed tekort. Toch lijkt het geen kwaad te kunnen om nog eens kritisch naar de opslag van bloed te kijken. Zo bleek uit eerder onderzoek bijvoorbeeld dat patiënten die een hartoperatie ondergingen en bloed ontvingen dat drie weken of langer opgeslagen was geweest een twee keer grotere kans hadden om te overlijden dan patiënten die bloed van hooguit tien dagen oud ontvingen.]

M.a.w. ieder persoon met een beetje intelligentie begrijpt dat dit niet veel goeds kan brengen.

2
10 DaSilva

@1

Wat kunst beweerd is dat bacteriën makkelijk in onze bloedbaan kunnen komen en als gevolg van medicijnen zoals antibiotica, kennelijk heel makkelijk over kunnen gaan tot L-vorm [1]. Dit is echter aperte nonsens aangezien bacteriën niet zo'n hele makkelijke toegang tot onze bloedbaan hebben en bacteriën helemaal niet zo makkelijk over kunnen gaan in L-vorm en van lang niet alle bacteriën is bekend of ze dat überhaupt wel kunnen. Bijkomende claim van Kunst is dat deze L-vorm of CWD bacteriën zoals ze ook wel heten ziektes kunnen veroorzaken, dit is nog allerminst bewezen, dus als hij hier bewijs voor heeft, heeft hij een scoop van heb ik jouw daar en kan hij de vakbladen uitkiezen waarin hij mag publiceren.

Wat de "bahandeling" van het bloed inhoudt laat Kunst nogal vaag, maar ik vermoed dat hij het bloed domweg laat verrotten bij 37°C. Wat hij beweert klopt, DNA komt op deze manier vrij omdat cellen (en dus ook bacteriën), kapot gaan na verloop van tijd. Hij vergeet echter te melden dat in ons bloed DNAses zitten, dit zijn enzymen die DNA kapotknippen. Door deze enzym activiteit houdt je uiteindelijk kleine stukjes DNA over die niet immunogeen zijn en vervolgens gewoon worden opgeruimd door ons lichaam. Hiermee vervalt zijn claim dat ons immuunsysteem bij het inspuiten van dit bloed (wordt niet vermeld hoe, intraveneus of anders) het DNA kan herkennen als vreemd. Ik weet ook niet of ons lichaam het verschil tussen ons eigen DNA en bacterieel DNA kan herkennen.
Een volgend fenomeen is dat bij het afsterven van cellen allerlei processen op gang komen die (giftige)afvalstoffen produceren, nu zal de hoeveelheid bloed die teruggespoten wordt niet heel groot zijn, maar toch, het blijft afval en sommige stoffen zijn best giftig die je, indien je ziekt bent, niet in al te grote hoeveelheden in je lichaam wil spuiten.

Kortom, deze "behandelmoethode" staat vol van (foutieve) aannames die niet onderstuend worden door enig stukje bewijs. Nee, wat ik hierin lees is iemand die een aantal valide processen en gebeurtenissen op een rijtje heeft gezet en daar vervolgens lijntjes tussen heeft getrokken als ware er een causaal verband tussen de processen. Ik mis de bewijsvoering hiervoor en die gaan we waarschijnlijk niet krijgen want wij zijn in zijn ogen te dom om dat te bevatten. Tja, dat hebben we vaker gehoord met dit soort figuren.

Conclusie: een met aan zekerhied grenzende waarschijnlijkheid zijnde onzin en mogelijk zelfs gevaarlijk.

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/L-form_bacteria

0
11 silversurfer

@11
[ Hiermee vervalt zijn claim dat ons immuunsysteem bij het inspuiten van dit bloed (wordt niet vermeld hoe, intraveneus of anders) het DNA kan herkennen als vreemd.]
Dat staat in de 1e alinea: onderhuids in de lies in de buurt van lymfeklieren.

Natuurarts Leendert Kunst, nu zo’n 83 jaar, behandelt q-koortspatiënten met een vreemde “autovaccinatie”-behandeling. Hij prutst wat met bloed dat hij bij de patiënt heeft afgetapt en vervolgens om de paar weken in partjes weer terug injecteert, onderhuids in de lies in de buurt van lymfeklieren. Het immuunsysteem krijgt volgens Kunst zo een flinke oppepper. Overblijfselen van de Q-koortsbacterie verdwijnen als sneeuw voor de zon.

0
12 Wilmama

@12

oeps, overheen gelezen...dank. Subcutaan dus, tja dan weet ik niet wat voor effect dat zou hebben, zover reikt mij kennis niet.

0
13 silversurfer

@13
Leendert Kunst beweert onder meer: “Het uiteindelijke autovaccin is eigenlijk niets anders dan bloed dat wekenlang op lichaamstemperatuur bewaard is onder steriele omstandigheden en in constante beweging gehouden. Dit betekent een langdurig afbraakproces van alle bioactieve moleculen in het bloed, met uitzondering van de menselijke en bacteriële DNA moleculen, die vrijwel ‘onverwoestbaar’ zijn.”

Die 'onverwoestbare' bacteriële DNA moleculen zaten van tevoren dus ook al in het bloed en werden niet herkend door het immuunsysteem. Dan lukt dat logischerwijs daarna ook niet, want de kenmerken zijn hetzelfde gebleven. Ik kan i.i.g. niet bedenken wat het immuunsysteem hier achteraf van zou moeten leren en in het geheugen opslaan.

Kunst en/of de patiënt zelf injecteert het spul 12x onderhuids in de lies in de buurt van lymfeklieren.
Daar zie ik de meerwaarde niet van en riekt dit m.i. sterk naar louter interessantdoenerij. Én niet ongevaarlijk, want aan de voorkant in de lies loopt een aantal grote bloedvaten en zenuwen. Deze voorzien het been van het nodige bloed en aansturing. De grote beenslagader is een van deze bloedvaten. Je zult als doe-het-zelver maar eens (meerdere keren) misprikken! Ik moet er niet aan denken.

Hier staat een duidelijke afbeelding van het overdrukke 'wegennet' in de lies:
http://www.chirurgenoperatie.nl/wp/algemene-chirurgie/liespijn/

Disclaimer: ook ik heb er niet voor doorgeleerd, en als ik er (te ver) naast zit hoor ik dat graag.

2
14 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
soapbox
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@69 Marxisme eindigt altijd in totalitair communisme , dus dat klopt wel. Elke keer beloven ze wat anders en was het niet het echte communisme o...

2 minuten geleden geplaatst door soapbox

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@80 Daar valt over te twisten.....

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Mja.... Je moet er niet van op kijken als Rusland dc Baltische staten opneemt in haar Federatie. Mja...dat is niet hetzelfde als Polen aanvallen...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Zie Hier
Van de toeslagen is de politiek en de burger nog lang niet af

Hebben ze dan nogsteeds geen computers bij de belastingdienst?...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Das weer knap binnenlopen voor de NGO s...

8 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

@3 Nou ja... D66 denkt wel in rangen en standen. Zo proberen wel te beteren. Maar het gaat moeizaam....

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Offtopic

@2688 Het zou ook kunnen dat er zóveel gemaild werd, dat die mails al sinds een jaar automatisch in de spambox verdwijnen....

11 minuten geleden geplaatst door Querido not

Zie Hier
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Aan zo n figuur aandacht is net als pissen tegen de wind in!...

11 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Querido not
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

@1 Dat ligt eraan welke vorm de stageplek heeft. Bij de ene werkgever is het een onderdeel van je opleiding en zal alles onder begeleiding m...

14 minuten geleden geplaatst door Querido not

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@43Zoek eerst de definitie maar eens op en laat je dat even uitleggen....

15 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Hindi Adult Full Movie日本 成人 动漫Dojq Cat NudeBbrt MoblieBlonde With Big TitsBengali Desi PanuBeach Porn VideosXvideos ThreesomeHd Porn BengaliThe Office Porn3d AnalMissy LuvAsian SphYuri Manga HentSex Indian VidioTrain Sex VideoSaxxi MoviAdriana Chechik JoiChineseavRosana RosesLorena Milky PeruBrezzars Hd PornFilmes Pornô Com Meninas NovinhasHentais YubeNf BystyMature OrgasmingAria SexHindiporn AudioHitomi Tanaka And Angela WhiteFotos Amadoras PeladaLight Skin PornstarsCumshot CompilayionAss Lick FemdomHuge As PornBig Boops PornWhite And White PornStep Sister Porn HdSophie Leone XxxXxx Porn Sex HardcoreJapanese Village XxxAnal LoverBig Booty Sex VideosSexe Video Gratuit AmateurFabswinger UkFemale Wrestlers Of WweTylene BuckPorn To Mp4Bra Panty PicRhea SexOdia Aunty SexXxx Sex GarlCorrina Kopf NakedNaked Women AsianIsekai HentaiIndian Hardcore Porn VideosSunny Leone Hot Video ComYoung With Older PornChristen Applegate NudeStriper WifeNhentHotporn FileMeilleur Vidéo PornographiqueNaked BooHot Sexy CoupleXnxx HiXxxxx FuckSunny Leone Rough SexRefence Sexe ComBoquete AnimeBhabhi Ki Chudai Ki KahaniStep Xxx VideoSex OrnWet Tshirt ContestXvideo LeonePorn Videos.xomAnal CastingpornPorn Hd Full VideoFnf Mommy Mearest PornJasmin CamVer Pornos EspañolasGhost NippleJapanese UpskirtAngele PornPorn Ben10Enigma SadenessBbc MassageIndigo White LeakedAnime WithsexAriana Grande PornBig Tits GofBrazilyan PornNaked Men Of MexicoPriscillawtffRashi Khanna Hot SexTeenfidelity Xxxاجمل افلام سكسيXxx Sex Com VideoXvideoauntySharon White SexSpxrkleybratKelly Brook NudeTamil Actors Sex VideosHot Sex Video LiveSex Audio BengaliLobstertubrHistoria Em Quadrinho PornoLearning The Hard Way HentaiPunjabi Aunty XnxxAunty With Boy Sex VideosRekha Sex SceneKamukta Com Audio StoryCzhechvrمنتدي السكس العربيOvertime Megan NudesRule3 4Porn XxlGay PornkoreanMundohentaiGayvteen PornSeduced WifeHannah BrookspornMeiko AskaraCollege Girl Bf VideoEmma Magnolia CreampieHindi Chudai FilmBlackphatassFuntari Porn ComicsSkip Thw GamesHindi Web Series Hot SceneSouth Africa Hot SexShion UtsonomiyaBig Boobs And AnalVec JavIndian Housewife PornFanily Nude BeachErotic MasajeKindgirls.ocmCadye MercuryBbw PornhubTisha Campbell NudeXxxhamster.conMature XnxxWedding Sex VideoNeha Kakkar XxxxXxx Dubai VideoJuanita BelleNewest Anime PornSchool Hindi XxxTrick Massage ComTits In Topa