door Fresh in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 4
  • 400x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nu nog iets voor homo's die in elkaar getrempt worden Amsterdam, maar de daders daarvan ligt natuurlijk gevoelig bij een linksch bestuur.

8
1 Spraypaint

@1 Verder alles goed met je? Probeer het eens on topic.

10
2 Oebie

Moeten ze landelijk doen. Ze moeten een keer een zwarte lijst maken en zowel de fok als verkoop van honden op die lijst gewoon verbieden.

9
3 Oebie

Allahadam gaat straks het onreine dier uit hun toekomstige sharia stad verbannen.

Dit is nog maar het begin van het linkse sharia plan van D66 en GL.

Let maar op !

11
4 Dachtutniet

@4 Nog zo'n typetje
Verder alles goed met je? Probeer het eens on topic.

9
5 Oebie

plaatje van een herder wordt dan afgebeeld :/:/

iedereen weet dat het hier gaat om pitbulls die onder staffords staan geboekt, tokkiehonden

3
6 Chuckles

Het grootste probleem met stoere honden, is dat de eigenaar van binnen vaak niet stoer is.

En die combi is dodelijk, soms letterlijk.

2
7 HenkG

* Verwijderd door de redactie *

8 Dachtutniet

@7 ... en dan vooral de eigenaren die niet met honden om kunnen gaan. Anders zou het in de meeste gevallen ook met "gevaarlijke" honden nog wel meevallen.

2
9 TedjeR

@8 Nee hoor ik heb geen hekel aan honden. Ik heb een hekel aan tuig met tuighonden.

8
10 Oebie

@9 150.000 hondenbeten per jaar het valt niet echt mee. Veel van die beten komen van honden van prima baasjes. Het blijft gewoon een dier. Als het dan een dier met een klemkaak is dan is het een gevaarlijk dier. Onwenselijk in woonwijken met veel kinderen en kleine hondjes.

9
11 Oebie

@11 Dan is het geen prima baasje. Of het "slachtoffer" heeft zitten uitlokken zodat het op een manier overmacht was voor het baasje.

2
12 solidsteel

@12 Nee hoor dieren kunnen net als mensen onverwachte dingen doen. Dieren worden ook oud net als mensen en licht dement net als mensen enzovoorts. Hebben hersenafwijkingen net als mensen. De ernstigste incidenten zijn eenvoudig te voorkomen door bepaalde rassen te verbieden.

11
13 Oebie

Ik vind dit toch wel zorgelijk. Ook 'bijtincidenten' zonder verwonding... 2 maal en je hond wordt gemuilkorfd of zelfs in beslag genomen. Gaat dat niet wat ver?

Als er geen enkele verwonding is gaat het meestal om een snauw of sneppen. Meer dan de ultieme waarschuwing dat de ander (vaak een andere hond) moet opdonderen is het dan niet.

Ik zie het al voor me.. Loop ik lekker in het bos, in losloopgebied, komt er zo'n onopgevoede kolos op mijn teef afgestormd en duikt er bovenop om even lekker te gaan rijden. Mijn teef is daar niet van gediend en snauwt even vies van zich af. Dat mislukte baasje doet een aangifte en ik krijg een brief thuis dat als mijn hond weer zoiets doet, ze gemuilkorfd en misschien zelfs in beslag wordt genomen... Grrrrr...

1
14 Mariska3

@11 ; Ik lees nergens dat het alleen om honden gaat die op de HR lijst staan. Die HR honden eigenaren hebben dus hun zin. Als jouw Chihuahua twee keer grauwt naar een andere hond dan kan die in beslag worden genomen.... Hoeft geen druppel bloed bij te komen kijken. Dát staat wel in het artikel.

2
15 Mariska3

@15 Dat zeg ik ook ik geef alleen aan dat de ernstigste incidenten veelal om een handvol populaire rassen gaat. Het gaat om bijtincidenten niet om grommen.

8
16 Oebie

@14 Tsja als een hond in je jas bijt heb je misschien geen verwonding maar wat nou als je in een t-shirtje had gelopen?

11
17 Oebie

Puur het feit dat er geen enkele verwonding hoeft te zijn voor een maatregel zorgt er ook nog eens voor dat de bewijslast flinterdun is. Heb je ruzie met je buren die een hond hebben? Doe je gewoon aangifte van een 'bijtincident'....

0
18 Mariska3

@13 Als baasje moet je dan hierop anticiperen. En je spreekt jezelf tegen want eerst is het dementie en dan het ras?

1
19 solidsteel

@18 Idd . Dat zie ik ook nog wel gebeuren . Is een beetje een tendens aan het worden de laatste tijd , zie #metoo.

0
20 solidsteel

@16 ; Ik heb een hond en ik hang ook wel rond op dierenfora. Je wilt niet weten hoe vaak er gesproken wordt over een 'bijtincident' of een 'aanval' terwijl het om grauwen of sneppen gaat. Mensen schrikken er van en vinden het eng. Het is echter GEEN bijten.

0
21 Mariska3

@19 Nee hoor u heeft een probleem met begrijpend lezen. Ik zeg dat honden om tal van redenen kunnen bijten en dat de ernstigste incidenten vaker voorkomen met bepaalde rassen verder niks.

8
22 Oebie

@21 Ik heb het over het artikel niet over wat jij denkt te zien op straat.

9
23 Oebie

@22 ; Als het artikel hebt gelezen dan weet je dat het ook om zulke lichte "bijt"incidenten gaat dat er geen enkele vorm van verwonding aanwezig is. Dus nee, het gaat niet alleen om ernstige incidenten.

0
24 Mariska3

@21
Ten eerste gaat het om een voorstel,
ten tweede is dit de procedure voor de 1e lijn. En zorgt dat elk voorval geregistreerd wordt en verder door deskundigen "wordt gezien".
Er is ook geen sprake van een wet maar van een protocol. Dat MOET je niet altijd volgen, maar biedt een standaard reactie.
Dus ik denk dat je nu nog niet kunt voorspellen wie er wel en niet wordt afgemaakt.
Relax question

2
25 HenkG

Over het algemeen genomen zijn de kleinere hondenrassen betrokken bij de meeste bijtincidenten. Het probleem is dat de grotere honden logischerwijs meer schade aanrichten, en de focus hierop ligt. Maar moet je daarom die hondenrassen daar de schuld van geven? Herdershonden en verschillende husky-rassen horen ook bij de honden die met hun beet dodelijk kunnen zijn, en zelfs labradors en retrievers kunnen behoorlijk wat schade aanrichten en zijn ook betrokken bij bijtincidenten.

De hond is niet het probleem, de opvoeding van de hond en dus de eigenaar zijn het probleem. Het is niet alleen maar een paar keer per dag een rondje om, voeren en af en toe een beetje speelsheid. Een labrador bijvoorbeeld heeft over het algemeen veel speelsheid nodig. Een rottweiler heeft daarentegen dan weer veel uitdagingen nodig. Aardig wat mensen doen geen onderzoek naar de aard van de hond die ze willen...

Tel daarbij om dat het vaak voorkomt dat de hond te weinig beweging krijgt. Dan nog een onjuiste/onduidelijke opvoeding, en de idioten die denken dat hun hond een 'vechthond' is, wat kan de hond eraan doen dat de mens zo dom is?

1
26 Bluth

@24 En dat is prima als zo'n hondje dan nog een keer de fout in gaat kunnen ze het baasje aanpakken en terecht. Hou je keffertjes in bedwang.

7
27 Oebie

Gaan ze nou etnisch profileren in Amsterdam!?

2
28 Hangingmen

@28 ; Nee, hoezo?

1
29 Mariska3

@28 Ze gaan racistisch profileren. question

(hondenRAS, ter verduidelijking voor de gevoelige onder ons)

1
30 Bluth

@30 ; Nee dus. Er wordt in dat protocol geen onderscheid gemaakt in het ras.

1
31 Mariska3

Landelijke aanlijn plicht voorkomt al veel narigheid.

2
32 Gratiebarmhart

Aanlijnplicht?!?!
Mijn hond beschermt zijn territorium dat is de lengte van zijn lijn.
Als ie niet aangelijnt is en niet op eigen erf is hij dus in een ander territorium en wil dan alleen maar spelen en snuffelen.

0
33 Ronald79

@31 Dat was al een tijdje duidelijk, ik maakte dan ook een grapje. Sorry, zal ik niet meer doen. question

0
34 Bluth

@11 Ik heb er begrip voor dat "in context lezen" soms lastig is...

De meeste hondenbeten worden namelijk veroorzaakt door honden met gedragsproblemen. In het overgrote deel van de gevallen blijken die terug te voeren op het gedrag van de eigenaar.

0
35 TedjeR

Wie dat heeft bedacht

heeft een hondenbaan

0
36 HenkG

Al dat geneuzel over dat bijtende honden wel uitgelokt zullen zijn of een slechte opvoeding hebben gehad is gewoon wegkijkerij -- er zijn absoluut verschillen tussen hondenrassen wat betreft risico's.
En helaas pindakaas, pitbulls zijn toch echt veruit de gevaarlijkste honden, want ze zijn onberekenbaar, relatief agressief, vasthoudend en sterk. Dit is ook duidelijk te zien in de statistieken, zie https://www.dogsbite.org/dog-bite-statistics-quick-statistics.php . Eén verweer klopt wel: die honden kunnen hier niet veel aan doen, want ze zijn juist expliciet gefokt op deze eigenschappen.
Ik denk echter dat maatregelen tegen deze en enkele andere hondenrassen zoals rottweilers dan ook gewoon terecht zijn.

Maar ja, de eigenaars van dit soort beesten en vaak ook andere hondenliefhebbers willen dit uiteraard niet horen... Zelfs toen een maand geleden een Amerikaanse vrouw werd doodgebeten en half opgegeten door haar eigen pitbulls, kreeg de politie nota bene dreigberichtjes dat ze de honden niet vals moesten beschuldigen en op zoek moesten naar de 'echte' moordenaar: https://www.washingtonpost.com/news/animalia/wp/2017/12/19/people-couldnt-believe-two-dogs-killed-their-owner-so-the-sheriff-described-the-horror/?utm_term=.e09092155786

0
37 RichardR

@33 niet iedere hond is daar van gediend en niet iedere mens dat een hond heel vrolijk op je af komt. anders om een hond is geen allemans vriendje heeft ook zijn voor en af keur, dat geeft al te veel en vaak conflict zelfs de braafste hebben wel eens en geven wel eens een snauw.

Dat is ongewenst aan lijn plicht is voor de honden en de mensen veel duidelijker.

1
38 Gratiebarmhart

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Heej, who cares, dit willen we hier ook....

11 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

EN we moeten Nederland wat groener maken, want de Nederlanders gebruiken te veel spullen dat best niet nodig is XXD...

15 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Meer mensen, meer ik te bouwen heb :D Die huidige inwoners moeten eens stoppen met Racistisch en Xenofobisch te zijn XD...

16 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

En de EU belofte was : 3% groei per jaar XD Dus, meer huizen bouwen (verdien ik geld aan) XD Bek houden en meedoen, of anders ben je een racist....

19 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Bahahahaha, zelf-gemaakte probleem. :) Nederland was het land van Demokraten EN het zou best wel xenofobisch en racistisch zijn als je die mense...

19 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Vageali6888
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Vroeger was de politiek er voor het volk, nu is de hiërarchie volledig omgedraaid.VN/WTO/WHOEUDen HaagEn dan pas wij...

26 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@5 Heb jij het helemaal afgeluisterd? 😃 Ik moet nog 20 minuten. 😁...

31 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Vageali6888
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

20 keer een stad als Amersfoort erbij intussen, en de autochtone bevolking kromp...https://youtu.be/wftARWunM2I?si=22B-_uN9nKx2P8n9...

33 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Laat de politie nou gewoon hun werk doen.Als ze iemand willen controleren moeten ze dat gewoon kunnen doen.Zij zijn praktijkdeskundigen .E...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Facebookmily PornXxxnx AfricaTeenager Forced PornMelhores Jogos HentaisKrista Allen NudesDddbriiJayne Mansfield NudesXnxx Aunty RomancePorn Video CoBhavana PornOnlyfanbusBelessa PlusDrama PornhubLesbian Spank BangBeurettes BlogLatin Porn AnalNudevista.copmHema Watson NudeJenna Sinatra NakedFuta FnafNude MagicalAll Hindi Sex VideoMagic Production PornIndian Open Sex MovieNeferpitou HentaiDdf NetAdult Masaage Near MeKorean Prone VideoXxx Video Hindi MaXxx Dasi NewCherokee D AssxxxCeleberty NipslipTamanna SexLesbian Moms PornTitty Bouncingافضل المواقع الاباحيةMeghan Markle NudePorn ClascFuddi PicsGloryholesecretScarlet MaeThreesome With WifeFamouscartoon PornMackenzue MaceThighdeologySexual Chronicle Of French FamilyFree Porn Video DesiSalwar Kameez XxxAlexandra PornBluefilmFilm De Cul GratuitTeenage Hd PornDoing Doggy StyleIndian Sec VideoNew Full XxxGay Eboy PornLesbian Strapon HardcorePornhd LatestTamil Porn ImagesFire ForcehentaiDesi Girl Hard FuckNude Women BeachPornodPokemon Porn HypnoNude India ActressesOnline Sex StoresBucolyse PornVídeo Pornografia CaseiroMarcela Latin BabeDouble Penetration AnusAshtyn Sommer OnlyfansWwwxnxxcowPornos ParejasBlue Film Sexy Video Blue Film Sexy VideoXxx Indian GandXxx Sexy Indian SexSexy Hindi Porn MovieMegan Guthrie PornWetpussygamersSkipthega EsHqporner.cokLiterotica.cimBdsm StroriesCams PornosWife Cheating PornPor No FamosasHanata NakedMms XvideoKamwali BaiBrazzers JohnnyBhabhi And Devar Xxx VideoXxx Kiran LeeSunny Leon Sexy VideoSexviodeosLizbeth Rodriguez NakedTastyblaccsXnxxporn ComMom Pov SquirtLatino Amateur PornOnlyfans Top EarnersHentai CartoonBlack Female PornstarsBoston LstcrawlerAneroxia PornAnglefanSexy AsmrtistsSunny Leone Hot FilmAnime Anal PornGauge PornCherie Deville DpNude Beach PortugalPornografia RedAva AustenSex Video Angreji MeinDesi Village Girl Xxx VideoMy Stepson Wants To Be My Husband . Kourtney LoveCall Girl X VideoLactating PornTop Sex Stories SitesXxx Sexy Porn IndianArab Bbw PornPrincess Peach NakedSara Jay MomRebecca Moore XxxNattukattai Sex VideosIndian Actress Porn VideosHotel Transylvania PornAsain Porn MassageOld Women MasturbatingHot Web Series Netflix 2020 ListSsex HdKimber WoodsKate Winslet Nude SexChaterbaitPorn BosqueAngelina Jolie PronWeb Can SexSis XvidDevar Bhabhi Ki Blue FilmStacy Cruz New VideoMia KalifiaFree Adult ChatsBrandy Love ComMyvudsterCelbrity Deepfake PornFree Hot Sex MoviesHot Thai PornCartoon TittesCockmilking MachineBlack Girl Gangbang