Bril kan spotgoedkoop (telegraaf.nl)


Opticiens moeten voor hun bestaan vrezen. De een na de andere prijsvechter verschijnt op de markt om hun torenhoge marges te breken.Charlie Temple, sinds vier maanden in bedrijf, verkoopt naar eigen zeggen goede brillen voor een tientje, hele goede voor €25 en de allerbeste voor €38, en dat is inclusief geslepen glazen van welke sterkte en met welke cilinders dan ook. Ook nog: Vandaag besteld is morgen in huis, keurig in een mooi doosje.Dat kan niet! ,,Dat kan wel’’, zegt ondernemer Leon Planken (40) van Charlie Temple. ,,Een bril is geen hoogwaardig product. Het is een montuur en twee glazen. Bij auto’s is er een reden voor een prijsverschil, omdat er een verschil in kwaliteit is, maar bij brillen is dat niet zo. Onze brillen, ik was er vorige week nog, komen uit dezelfde Chinese fabrieken als de dure merken Tom Ford en Lindberg. Het is precies dezelfde kwaliteit.’’ ...

door Voxpopuli in Economie  ·  32 Reacties

  • 0
  • 828x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik zie het al voor mij, weer kleine zelfstandige opticiens die moeten ophouden met hun zaakje en weer lege panden.
Maar wat moet je dan dief zijn van je eigen portemonnee.

0
1 Kiki

Een bril met echt kwaliteitsglas, geslepen in de juiste sterkt en gecorrigeerd voor bepaalde afwijkingen voor een tientje! Dat moeten we hebben!

1
2 Nicks R. Van

Je zal wel gek zijn om nog meer te betalen voor een bril

1
3 DaSilva

Interessant. Simpele zielen kijken alleen naar de materiaalkosten. Echter, voor een bril heb je het meten van de sterkte nodig, een winkel waar je kunt passen en aanpassen, eventueel bijstellen en repareren, dat betekent arbeidsloon en huur. Hoeveel brillen moet je dan per dag omzetten om uit de kosten te komen, bij een lrijs van een tientje? Of zien wd al deze spekkopers over een jaar bij de Belbus van Kassa, met klachten over hun (vernielde) ogen, verkeerde sterktes, verkeerde maten, verkeerde cylinders, kapotte brillen, krassen, verkleuringen, slechte service, onbereikbare medewerkers? Waarom koop je geen bril op de markt, eigenlijk? Of via internet?

3
4 BiancaLS

De meeste brillenzaken betalen huur, personeel en de merknaam van de bril die ze verkopen, daar heb je hier allemaal niet mee te maken.
Ik heb even gekeken op de site ziet er goed uit hoor

1
5 DaSilva

Mjah als je geen pand en personeel nodig hebt dan is wel vaker heel goedkoop , maar dan heb je verder ook geen service en is het vaak zoek maar lekker uit ...

Het is allemaal wat hoor ...

0
6 MarcusCole

Mijn vriendin heeft vorig jaar haar ogen laten laseren voor iets meer dan 1000 euro per oog (inclusief "opties als nacht blindheid en contrasten) Ze is er nog steeds elke dag erg blij mee dat ze het heeft gedaan. Nooit meer een bril, dat is echt geweldig voor haar omdat het altijd in de weg zat of kapot ging.

0
7 xtremy

De bestelprocedure bij Charlie Temple zegt het volgende:

"Oogmeting zelf invullen
Heb je jouw oogmeting of brilrecept bij de hand? Dan kun je deze direct invullen op onze website. Kies dan tijdens het bestellen voor 'Ik heb mijn oogmeting bij de hand en vul zelf mijn sterkte in'. Dan kun je daar je sterktes invullen."

En een stukje verderop:

"Sterkte opvragen bij jouw opticien
Ben je jouw brilrecept kwijt of heb je deze niet meer, dan kunnen we ook jouw opticien voor je bellen om je gegevens op te vragen. Kies tijdens het bestellen voor 'Jullie regelen het! Bel mijn opticien voor mijn gegevens' en dan zorgen wij dat we jouw oogmeting ontvangen".

Wat ik mij afvraag is:
1. Is het niet verstandig om eerst je ogen opnieuw op te laten meten voordat je een nieuwe bril koopt?
2. Wil je opticiën hieraan meewerken?
3. Zijn je ogen niet verslechterd in de loop der tijd?
4. Opticiëns zien tijdens een meting vaak of er iets mis is met je ogen (te hoge oogdruk, beginnende staar, of nog erger en verwijzen dan door naar een oogarts. Wordt hiermee niet blijvende schade voorkomen?

Charlie Temple ziet een bril alleen maar als een stukje plastic met wat glas. Men kan blijkbaar stunten omdat ze gratis gebruik maken van de deskundigheid van een ander. Stunten met je ogen lijkt mij buitengewoon onverstandig en kan blijvende schade veroorzaken. Kijk uit wat je doet!

0
8 Belazerd

@8 nope.. je kan ieder jaar je oogboldruk laten meten , gratis. Over het algemeen veranderd een brilrecept niet zoveel.
Behalve rond je 50ste. Daarna nauwe meer.
Dus dit kan best.

1
9 Voxpopuli

Rattige ondernemerspraktijken en rattige klanten, dus. Je gaat je ogen laten meten bij Hans Anders, bij Specsavers, of bij een echte opticien. Kosten voor Anders c.s. dus. Of men gaat naar de oogarts, volgend jaar de zorgpremie weer omhoog. Ik ken het uit mijn winkeltijd. De ene na de anders klant, ik hrb dit op internet gekocht, maar nu klemt het, doet het zeer, ik snap het niet, ik zie toch niet scherp, hij is gevallen, of hij moet versteld worden. Hans Anders c.s. gaan overspoeld worden met klanten van heer Temple die toch wel service en onderhoud nodig hebben. Zal Temple niet mee zitten, denk ik. Die ligt net zijn jacht af te meren in St. Tropez.

1
10 BiancaLS

@8
Inderdaad. Elke keer als je bij de opticien een nieuwe bril gaat kopen, worden je ogen opnieuw gemeten. En in mijn geval zit er iedere keer weer een verandering in..
Dan heb je niks aan zo'n Charlie Temple.
En een opticien is ook alert op afwijkingen aan je ogen o.d. en kan je adviseren naar een oogarts te gaan. Dat is via Charlie niet mogelijk op deze manier.

1
11 GreyB

Het gaat ook niet in alle gevallen op maar voor iemand die net een nieuwe bril heeft laten aanmeten en er graag een bril bij wil is dit ideaal.
Een oogmeting bij Hans Anders of specsavers zonder dat je een bril afneemt kost gewoon geld dus niks zorgpremie weer omhoog
De bril kun je gewoon laten repareren of aanpassen bij de opticien tenminste hier wel hoor kost meestal iets van een tientje

0
12 DaSilva

@10 Het is sowieso het beste om je ogen bij een oogarts te laten (op)meten, die is veel deskundiger dan opticiens, de oogarts ziet ook veel sneller of er iets niet goed is.

0
13 JohnZero

@12 mijn metingen bij Anders en Specsavers waren gratis, ook zonder aankoop, en die zorgpremie sloeg op het halen van een recept bij de oogarts. Maar zoals jij het schetst wordt het dus kosten meting (10-25 euro?), kosten onderhoud (10 euro per keer) en dus die bril van een tientje. Ik vrees dat als Temple een succes wordt, Anders, Specs en alle andere opticiens strenger gaan worden en meer en vaker kosten gaan berekenen, dan wel hun klanten beter moeten gaan controleren. Wantrouwen wordt de basis.

1
14 BiancaLS

@9 Ja dat kan wel , maar apparatuur om je oogkwaliteit op te meten lijkt me ook nog echt heel erg goedkoop , al helemaal niet voor de weinige authentieke opticiens die er zijn ,ik herken ik heb mijn bril gekocht bij Hans Anders da's ook een keten ...

Maar zo'n Temple zorgt inderdaad wel voor dat kwantiteit over kwaliteit gaat ...

0
15 MarcusCole

@9 Gratis bestaat niet. Ook het meten van de oogdruk zal gedaan moeten worden door iemand die niet voor niets werkt en met apparatuur waarin geinvesteerd is. Door preventief signaleren van oogproblemen door een opticiën, worden hoge kosten van een medisch specialist voorkomen. Voor Charlie Temple is het alleen maar "handel". Totdat je nergens meer terecht kunt voor deskundig onderzoek en advies. Daarna richten dat soort ondernemers zich gewoon weer op iets anders.

0
16 Belazerd

Ach, dan nemen we toch elke drie maanden een nieuwe bril?
Maar aan de andere kant, een goede oogmeting is wel heel belangrijk, en kan problemen voorkomen.

0
17 hein

Voor mij ideaal. Ik moet altijd voor control naar een oogarts. Mijn sterkte is al jaren gelijk.
Vraag me af of ik dat tientje kan declareren bij Menzis. :p

1
18 Aunti

@18
Hollander.

0
19 supermax

@19 nee gehandicapte alleenstaande moeder. Das internationaal beroerd.

0
20 Aunti

@14 klopt wat je zegt dat wist ik niet, dacht dat je zowat overal moest betalen.
Maar goed, ik kan nog wel een kekke zonnebril op sterkte gebruiken question

0
21 DaSilva

Zooooo.... heb net een bril gekocht... montuur 190 euro.... en toen kwamen de glazen .. 300 euro per glas.. ... hoop er nog tig jaren mee te doen!

0
22 Sempre

Laat mijn ogen jaarlijks controleren bij de oogarts i.v.m. diabetes en beginnende staar. Krijg zonder gezeur een recept mee voor de glazen. Bestel via internut een nieuwe bril. Hoef daar ook geen verzekering voor.

0
23 Tiidmasine

@1 , over 50 jaar moet je je kleinkinderen uitleggen wat winkels precies waren.

0
24 NU IK

Hij is ook al een keer of twee op BNR geweest. Overigens is er ook https://www.lensway.nl/ ook heel goedkoop merkmonturen en lensen. Ze komen ook af en toe rond met een bus of zo voor oogmetingen.

0
25 rubbie

Heb in totaal 3 brillen besteld de laatste weken en ben zeer tevreden! Had ingelogd bij Hans Anders, daar stond toevallig mijn brilrecept nog in het systeem en was dus online te bekijken. Dit heb ik gewoon overgenomen op de website van Charlie Temple question

De kwaliteit van de glazen is echt heel er goed, beter dan mijn veel te dure brillen die ik vroeger altijd heb gehad. Mijn zie je in ieder geval NOOIT meer bij een opticien.

0
26 Dannydekr

@4 : Misschien heb jij een bril nodig?

2
27 N.Nescio

@ #27

Alsof je je eigen vlees meeneemt naar een restaurant..... effe klaarmaken graag,.....

1
28 Liwwie

** gebruiker verwijderd **

Handige jongen die Temple.
Gebruik maken van andermans gediplomeerde opticiens.
Beginnende oogafwijkingen worden niet geconstateerd.
Ik ben door een opticien van Hans Anders naar de oogarts doorverwezen en dat was maar goed ook.
Er ontstaat vertrouwen en samenwerking, begeleiding naar de beste oplossing in een persoonlijk contact.
Dat is wat ik wil.
Als je jong bent en je hebt een vaste afwijking waarvoor je niet naar de oogarts hoeft is Temple's concept wel verleidelijk.

29 Chienus

@29 wellicht dat de optometrist weer een belangrijkere rol kan gaan spelen in de toekomst en niet zozeer de opticien waar de kwaliteit van metingen ook heel vaak niet correct blijkt te zijn, zoals laatst nog bleek:
http://radar.avrotros.nl/nieuws/detail/oogmeting-opticienketens-niet-accuraat/

Als je een goed brilrecept hebt, kan iedereen een goede bril produceren. Een optometrist is wat mij betreft betrouwbaarder dan een opticien.

0
30 Dannydekr

6 jaar geleden had ik een leesbril nodig. Mijn huisarts adviseerde mij om naar een bekende
winkel te gaan en daar een leesbril aan te schaffen. Deze leesbril kostte mij toen 2 euro.

0
31 fabrie

** gebruiker verwijderd **

@30
Daar heeft U een punt.

32 Chienus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Wees er op tijd bij: ALDI gaat laptop verkopen

@5,Je hebt het zelf mis, Graaier heeft gelijk volgens jouw eigen bron.De verkoopprijs is 479 euro....

zojuist geplaatst door progressiefliberaal

Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@103 Jij zegt: "Rusland heeft bewijs dat de NAVO aanwezig is in Oekraïne" "Rusland, Poetin, beweert dat er Westerse soldaten (NAVO...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Malinois
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@102Verder dan dat gereutel kom je niet.Vanaf 1 mei kun je het bewijs bezichtigen ergens rondom Moskou. Zogenaamd goed oorlogsmaterieel ...

4 minuten geleden geplaatst door Malinois

progressiefliberaal
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

Moeten ze daar zelf weten, hebben wij niks mee te maken. Elk land heeft nu eenmaal zijn eigen wetten....

6 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Snorrie
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@103 Dan wordt het tijd dat ze dat bewijs eens presenteren.Net als dat bewijs over die britten en fransen....

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

elsemiek
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@149 Jack jij weet denk ik wel hoe dat zit bij Lenny Kuhr over joods zijn , ik weet dat ook niet precies https://www.nieuwskoerier.nl/news/9...

11 minuten geleden geplaatst door elsemiek

duurendaal
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@96 wildersfan"De NAVO tanks worden, as we speak, terug getrokken. Het ultra moderne NAVO materieel heeft gefaald. "Dit gaat over het ve...

12 minuten geleden geplaatst door duurendaal

elsemiek
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@32 Ze heeft zich al op vrij jonge leeftijd bekeerd tot het jodendom , maar is niet Joods voor zover ik t lees op internet Er zijn wel constru...

13 minuten geleden geplaatst door elsemiek

welofniet
Kortsluiting in hoofd maakte Youp van ‘t Hek ‘zeer verdrietig’: ‘Maar wappies lieten me weer lachen’

@12 Ik zeg toch ook hij lult links maar vult rechts.Heb ik dan gezegd dat hij op de PVDA of Groen Links stemt maar zo praat hij wel hij hang...

15 minuten geleden geplaatst door welofniet

Reconquista
GeenStijl: Hoera islam! Irak maakt homorelaties strafbaar

@1Ze lezen het wel maar ze nemen het niet in zich op. Het lijkt wel alsof ze een soort filter in hun hoofd hebben die al het negatieve over de...

17 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Alean CroftAntravassnaThreesome Porn VideoMom LickingOnlyfans XvideosHentai TeenTickle ParadiseSasha SparrowXxx IndianMiohentAsian RapepornGawr Gura PornJail Porn GayMelenie Lynskey NudeAlicia SilverstonenakedEva Divine PornBrazzers 4kVery Hot Sex ComSpit Sex VideoMommy Daughter PornAnime Futanari PornSpicybigbuttRule34 ComSocialmediagiaPorhupIndian NakedMena CarlisleEbony Bbw Blow JobsPayton Preslee PovEroticsex ScenesBlack Chyna OnlyfansMasalaeenEros Nyc EscortMilana Vayntrub NakedNami Rule34Blondes GangbangedGirl_of_yourdreamsPamela RioMom Son SeduceBokep Tante IndonesiaRedhead PornstarAva Devine BlowjobJaldi KaroNude Tattoo GirlsPorn Lesbian TribKazumi PussyFarang Ding DongRedhead Gay PornSchool Bus Xxx VideoVideo Sunny Leone XxxFnaf Futa PornAunty Sex StoryAnkita Dave Sex VideoSx VidosSukihana PornBright DesireWattson On Holiday DzooworksCelebrity JijadHq PornográficoBlack Lasbian PornGlamrock Freddy Rule 34European Sex MoviesHollywood Sexy SongNude Naked VideoDesi Aunty AnalIchhapore SuratBusty Blonde BlowjobLime TorrentsHentaibirthKiara LordStella BrooksLarge TubeImagesxxxKerala Hot SexFree Indian Gay PornRussian First Time Sex VideoMelanie Hicks LatestTeen Handjob CompilationVaginatatooIris Black PornRule 34.pahealTaimin AsagiPornografia EspañolChun Li SexVideo Mixed WrestlingGay Demon Slayer PornXnxx SardarThedandangler LeaksCandy Love XxxEvasive AnglesJessica Robbins PornMom And Son Make LoveFree Nude TeeniesFatal MordelAmy Schumer NudeSex Video Indian FreeMarian Franco VideosHoma-095BestindianpornEr PornWww Sax HdShannon DalonzoRecurbate.Hd Sexy Bf VideoNew Porn Story In HindiHungry Twinks 2Hentaifox ComXnxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxBondage WrestlingDurry PornPornmemHentaipulse.Historia Em Quadrinhos SexoNaked VelebsSnackychanTelugu Sex Old ManCheating Wives VideosLesbian TreewayFirst Time FistedGdp BlondeNaked At The BarAna De Armas NudeOlivia JayyOlder Lady Nude PicsKorean Girl NudeJapnese Movies PornLuscious.neyHentaifozSexvideoliveMilf FuckLin May JovenAkidearest LeaksLatin America CupidoToricummingsBollywood XxnxWettmelons OnlyfansIndian Girl Hd PornReal Hidden Camera Sex VideosHot Indian Couple VideoTamil Actress Boobs NudeHitomi Tanaka TitsStar Wars Lesbian PornPonografia VerPriyanka Chopra SexyH PornAyumi Anime PornShradda Kapoor HotThe FanbusSamoa PronHot Sexy Tites