’NPO verheerlijkt wiet roken’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Doehetlekkerzelf in Overig  ·  22 Reacties

  • 4
  • 698x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zucht, de opinie van een wereldvreemde muts

2
1 DaStef

Zelf slokt ze iedere avond een liter wijn weg met 3 katten op schoot.

9
2 Oebie

Natuurlijk, de overheid gaat het zelf kweken, dus nu gaan ze het promoten.

12
3 Positivo

Ook al rookt de hele wereld wiet, mij zullen ze er nooit aan krijgen. Blijf graag helder in m'n hoofd.

8
4 Black65

@4

U drinkt ook niet?

Ik doe beiden niet, maar wiet en bier daar zit in de kern geen verschil in, de enige uitzondering is de maatschappelijke acceptatie van de producten. Waar geen mens raar opkijk als je elke week een kratje wegtikt, is lijden in last als je een jointje pakt.

4
5 DaStef

@5 tussen bier en wiet zit wel degelijk een verschil.
Alcohol is een stuk schadelijker dan wiet.
Alcohol is ook dan hard drugs en wiet soft drugs.

Al gebruik ik ook beiden niet.
Ik blijf liever helder.

2
6 meneer van het nieuws

@5 Wiet en bier zijn wel degelijk héél verschillend.

Alcohol is een hard drug en verslavend, cannabis is een softdrugs en één van de minst verslavende stofjes (cannabinoïde) voor de mens.
Aan alcohol is niets medisch, behalve desinfecterend. Aan cannabis zitten behoorlijk wat medische eigenschappen.
Alcohol is verslavend, en potentieel dodelijk. Cannabis is niet verslavend, en je kan er niet dood aan gaan.

Afijn, zo kan ik nog wel letterlijk een uur doorgaan.

Cannabis volledig legaliseren en vrijgeven, uit handen van de overheid.

1
7 Bluth

de Telegraaf demoniseert wiet roken.

1
8 3RN5T

@8 De Telegraaf gaat er ook heel kortzichtig vanuit dat je wiet alleen op kan roken (blowen). Een jointje op zijn tijd is lekker (het is leuk om te draaien) maar ik prefereer toch echt de vaporizer!

1
9 Bluth

@7

Niet in de perceptie van de gemiddelde burger, dat is ook de grote drempel t.o.v. acceptatie en de bereidheid om te legaliseren.

Daarnaast is het niet eens de Nederlandse publieke opinie waar je mee te maken hebt maar vooral de publieke opinie van onze buurlanden, waar cannabis zelfs nog veel meer in het verdomhoekje zit.

1
10 DaStef

@9 Ik ben ook erg blij met m'n Da Vinci Ascent.

0
11 3RN5T

@6 en @7

Overigens is alcohol wettelijk geen harddrug het staat namelijk niet in de Opiumwet, en bij normaal gebruik wordt het zelfs door de jellinek kliniek niet als harddrug gezien.

Vanuit de definitie van de jeilinek kliniek kun je ook cannabis "hard" gebruiken. bij matig gebruik is het relatief onschuldig, bij hard gebruik niet.

https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/waarom-is-alcohol-geen-harddrug/

0
12 DaStef

@12 Hoe de wet het nu nog ziet is niet zo relevant. Alcohol is feitelijk een hard drug, dit valt neit te ontkennen.

Bij Jellinek denken ze nog dat cannabis verslavend is en dat je er een overdosis van kan nemen. Sindsdien kan ik die onzin-organisatie op geen enkele wijze serieus nemen. Iets "hard" gebruiken maak het geen hard drug.

MDMA is bijvoorbeeld minder schadelijk dan alcohol. GHB is minder schadelijk dan alcohol. De Opiumwet is pure bull shit.

1
13 Bluth

@12 "Hasj en wiet zijn dan softdrugs maar men kan het wel op een harde manier gebruiken. Bijvoorbeeld door elke dag te blowen en voortdurend stoned te zijn. Ook dan krijgen hasj of wiet alle eigenschappen van een harddrug."

Haha, wat een idioterie! Ze hebben daar dus niet eens door dat cannabinoïde van nature door ons lichaam worden aangemaakt, en dat die niet plotseling veranderen in een hard drugs als je elke dag wiet consumeert.

Mijn hemel zeg, dat deze organisatie nog bestaat. Enige kennis van zaken hebben ze daar op geen enkele wijze. En als je ze belt en ze met de feiten op de neus drukt, dan hangen ze op. question

1
14 Bluth

@14

U kunt wel als een bok op de haverkist er met gestrekte poot ingaan, maar zelfs het Trimbos instituut maakt min of meer de afweging in mate van gebruik. Die stelt op voorhand dat Alcohol een harddrug is, maar houd ook een slag om de arm wat betreft de mate van het gebruik.

Wat mij betreft kan cannabis ook gewoon worden gelegaliseerd, dat heeft alleen maar voordelen en niet op de laatste plaats een fiscaal voordeel, na legalisering kun je het namelijk belasten, iets wat nu niet mogelijk is.

Maar dat cannabis volledig onschuldig is, is ook niet geheel waar, er zijn wel degelijk gevallen bekend dat cannabis psychoses kunnen versterken.
https://www.drugsinfo.nl/publiek/vraag-en-antwoord/resultaten/antwoord/?vraag=8748

Desondanks denk ik dat bij normaal gebruik cannabis relatief ongevaarlijk is, en dat je eventuele stepping-stone (softdrugs is opstap naar harddrugs) effecten kunt voorkomen door cannabis uit de illegaliteit te halen.

0
15 DaStef

@15 Natuurlijk is mate belangrijk, dat is met alles zo. Maar dat is nu juist het hele hypocriete aan 'illegale drugs'. Als je cocaïne, MDMA, LSD, paddo's (hallucinerende middelen zoals DMT e.d.) enzovoorts met mate gebruikt, is er niets aan de hand. Als je een drug 'hard' gebruikt, dan is de soft drug niet plotseling een hard drug.

Cannabis veroorzaken geen psychoses, dat is dus weer een leuke verdraaiing van de feiten. Cannabis (de cannabinoïde) kan een psychose triggeren bij mensen die hier al gevoelig voor zijn. Hier kan cannabis dus niets aan doen.

Ondanks heel veel pogingen is de (gesponsorde) wetenschap nooit in staat geweest om ook maar één aandoening te linken aan cannabis. Er is (tot dusver) geen negatief effect aan cannabis. Het misbruiken hiervan is niet de schuld van cannabis. question

Dat effect komt puur en alleen omdat de meeste dealers ook andere drugs verkopen.

1
16 Bluth

@5 Ik drink ook niet, maar heb wel een ongezonde voorkeur voor zoetigheid.

0
17 Black65

@16

"Cannabis veroorzaken geen psychoses"

Dat stel ik ook helemaal niet, ik stel alleen dat cannabis psychoses kan versterken, sterker nog ik heb dit van zeer nabij gezien, ik geef cannabis hiervan niet de schuld.

Het is net als met vuurwapens, "Guns dont kill people, people kill people" desondanks treffen we wel maatregelen inzake handhaving en gebruik. Het hypocriete is daarbij dat alcohol daarbij wordt ontzien terwijl cannabis formeel is verboden.

"Dat effect komt puur en alleen omdat de meeste dealers ook andere drugs verkopen."
Precies, en dat is voor mij de hoofdreden om Cannabis, maar eventueel ook andere vormen van minder verslavende drugs, te legaliseren.

Volgens mij is Cannabis minder verslavend dan alcohol, maar dat kan ik hier zo niet onderbouwen.

0
18 DaStef

@18 "Dat stel ik ook helemaal niet, ik stel alleen dat cannabis psychoses kan versterken, sterker nog ik heb dit van zeer nabij gezien, ik geef cannabis hiervan niet de schuld."

Waarom stel je dan dat cannabis niet onschuldig is als cannabis niet de schuldige is aan die psychose? Het is niet zo dat je een verhoogt risico hebt op psychoses wanneer je cannabis consumeert, dus kan je ook niet stellen dat cannabis psychoses versterkt, en dat cannabis niet onschuldig is (wat dit betreft).

Nee, het is compleet niet zoals dat argument. Vuurwapens hebben als doel mensen te doden, hiervoor worden ze ook gebruikt. Cannabis heeft niet als doel om psychoses te 'triggeren'.

Alle drugs uit de criminaliteit halen lijkt mij de beste optie, en cannabis en psychedelische drugs te legaliseren.

De actieve stofjes in cannabis, cannabinoïde, worden al door ons lichaam aangemaakt. We hebben receptoren voor cannabinoïde, cannabis is één van de minst verslavende drugs voor de mens, daar cannabinoïde zo ongeveer het minst verslavende stofjes voor de mens zijn.

1
19 Bluth

Je kan er lekker stoned van worden. En er bij blowen longkanker mee oplopen. Maar dat laatste is minder belangrijk. Denken de dealers en gebruikers.

3
20 Bart Boudewijn

@20 Je krijgt geen longkanker van cannabis, ook niet wanneer je het in een joint rookt. Je moet natuurlijk wel alleen cannabis roken, niet de tabak mixen. Maar dat mensen het mixen met tabak en dat je daar longkanker van krijgt is niet de schuld van cannabis.

Krijg je longkanker van cannabis wanneer je het eet?

0
21 Bluth

@20

Blow je het toch niet, of blow je zonder tabak, er zijn andere mogelijkheden.

0
22 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@40 Lol, je schrijft nog steeds dezelfde onzin. Je bent dus gewoon een sneue antisemiet, daar hoeft niet meer over getwijfeld te worden. ...

2 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@84 Maar dat is het 'm nu juist. Je moet het niet zo ver laten komen dat je eraf gegooid wordt want dan lachen sommige mensen in hun vuistje. J...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@82 "Als een ware NSB'er. Het feit dat mijn reacties blijven staan, betekend dat mijn reacties aan de huisregels voldoen. " Al weer sche...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Ze kunnen ook beter onder de grond liggen....

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@79 Dank je Bop. Ik was het gisteren zo zat dat ik toen niet meer kon/wilde reageren. Gezien mijn vermoeden dat men mij ee...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@66 Als een ware NSB'er. Het feit dat mijn reacties blijven staan, betekend dat mijn reacties aan de huisregels voldoen. 😇...

19 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@78 "Dat is geen schelden maar een constatering" Ik constateer dat JIJ een klote trol bent. Dat is geen schelden, een constaterin...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@1 Nee die hebben geen ruimte in hun kapitale villas. Ook niet in hun overige panden. Ze gaan vast voorstellen om sociale huurhuizen op te delen...

21 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@77 Mijn humor is leuker. 😁...

22 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Pooja Kashyap Web SeriesBoobs Nipple KissNude Celeberty VideosBelly Expansion TaylormadeclipsMia Malkova SquirtingTufos GrtisBig Tit AnalLesbian Tribbing GifsBoat PornSona SexyNaked Japanese GirlfriendLesbian Clit SuckerReddit Hentai SitesHd VideospornOnly AnalPam Anderson SextapeNaked Horny WomenDesi XvdeosHamster Se XIndia XnxcAdult Search AtlantaAmy Jackson Xxx VideoMature Dp PornPorn TutorialXxx SunNew Style Sex VideoPenny LorenAncient XxxAveena LeeCrystal BandidaPorn On BrazzerLocal NudesTittyfuck CompilationAftynrose LeakedTud8Torrie Wilson Sex VideoPerfect Girld ComDesi52Hollywood Movie Xxx HindiCandy Loving NudeJohny Sins WifeKate Beckinsale Sex91制片厂Xxx Hot BoudiYour Priya Porn VideoDesi Bhabhi Ki ChutMum And Son Sex Video HdCzech Home OrgyBig Boobs Yoga PornPronebone CompilationDvp WifeHentaiyaoiNaked KissingShopia RossiBf Bengali BfKeeley Hazell NakedMia Melano NudeIndian Jungle Sex ComBest Korean Porn SiteResident Evil Ashley PornHuge Tits OnlyfansFingeringvaginaMilf PaegAmateur Asian AnalPronesexSofa XxxFree Movie Porn SiteBrazserVideo PornographySleeping Sex Video MomBlack Tit Nude10 Inch CockMorgan Lee XxxAssamese Xxx StoryCristal Chase PornBrazzers PoolTwinks BlowjobsFreeporn SquirtersKarna TattooAnime Porn FamilyNudes 18+Gay Porn PayYes Porn PliseFilme Porn CaseiroGay Bareback Pornسکس زنان پیرPuppiwii LeakedIndian Xxx BhabiIndian Hot Sex Hd VideoPorn ApMom And Son HentaiSexmoveFamerican Dad PornAnime Breast Bouncing3d Sex VideoNora Fatehi XxxNadine Kerastas PornMidwestemmaTelugu Hot Aunty SexFree Porn PicturedTiktok Stars NudeMadelain Petsch NudeJuilanne Moore NudeHot Bl MoviesVirgin NudeSex FrancaiseBodysuit PornhubPenis InsertionNina PhoenixNadia Ali X VideoGujarati Sex BpNood BraPorn LeakZuleyka Silver NudeHostel Sex MovieSuper FuckDifferent Sex VideosDesiboobsJav VidsAv 网址Pornogratis GayLove In Porn - Part 2 : Scarlits First AnalPetite Teens With Big TitsJapan Man NakedSxyptnSite Pornographique GayVideos Porno GratuitoJogos Pornô DownloadShyla KenningsHot Girl FuckDesi Dick PicCollege Girls Hd Sex VideosCala GravesDesi Bengali Xxx VideoRussian Teen XvideosMommycreampieKaratanBrazzers TwitterNude Amature VideosLiky CadeAundey BitoniXxx BuleRyen KeelyTitasaharaInjustice PornTorrentgalaxy ToXxx Pic XMujeres Más CachondasLesbian Stripper PornKiss Of War Porn