door Havermout in Economie  ·  21 Reacties

  • 3
  • 1054x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

'Kunnen ze op andere gebieden meer voor patiënten en aandeelhouders betekenen '

Geloof niet dat ze een seconde aan patiënten hebben gedacht tijdens de beslissing .

0
1 Lobbus

Heel erg jammer dat ze hier op bezuinigen. Juist nu er ook meer en meer jonge mensen deze aandoeningen krijgen zou het zo mooi zijn als er een werkend medicijn zou komen ipv. alleen maar symptoom bestrijding.

0
2 proxy

Nóg meer reden om het heft in eigen hand te nemen en je eigen cannabis plantje te groeien!

https://www.cnnbs.nl/20-3-15-5-voordelen-van-cannabis-bij-alzheimer/

3
3 Seconda

@3 : cannabis olie, het nieuwe snake oil.

3
4 Lobbus

@3 Ook dat werkt niet bij iedereen, bij mij doet het niets tegen de Parkinson behalve dat ik suf word. En ja, ik heb de olie ook geprobeerd.

1
5 proxy

@4 : lekker makkelijk...... verder nog wat zinnigs te melden?

@5 : Daar heeft u 100% gelijk in, helaas niet bij iedereen..... echter dat is helaas met veel reguliere medicijnen ook zo.
Welke olie heeft u geprobeerd?? Het is helaas nogal 'wilde westen' in cannabis olie land, kortom; de ene olie is zeker de andere niet!! Ga anders eens te rade bij 'Suver nuver' (9 vestigingen) dan ontvangt u in ieder geval olie waar gegarandeerd werkzame stoffen in zitten(!)

3
6 Seconda

@6 Bedankt voor de tip, ik zal er nog eens naar kijken alhoewel ik de olie zeer zorgvuldig uitgezocht had.

0
7 proxy

Dat krijg je als je dure medicijnen hebt en de mensen gaan medicijnen goedkoop namaken tegen mindere kwaliteit. Dan stopt de fabrikant en die gaat geen nieuwe medicijnen meer onderzoeken. En de patiënt is de dupe

11
8 Jan met de korte achternaam

@8 Er zijn geen (dure) medicijnen tegen Parkinson of Alzheimer. Was het maar waar.

0
9 proxy

Langleven de marktwerking als het geen winst oplevert mag je verrekken hoera hoera.
De marktwerking zit de zorg in de weg, het levert geen meerwaarde aan de zorg.
Straks worden er nog enkel pijnstillers gelevert liefst zo verslavend mogenlijk want dat geeft dikke winst.

1
10 Gratiebarmhart

Er zijn al meer dan genoeg onderzoeken die aangeven in welke richting je moet zoeken wat betreft de achtergrond van Alzheimer en Parkinson (en meer). In die richting valt er voor farmaceuten niks te verdienen, en sterker nog, het blijkt dat diverse farmaceutische middelen een verdachte rol hebben bij het ontstaan en/of verergeren van Alzheimer en Parkinson.

6
11 handsfree

@11 Verklaar u nader. Dit blijft bij feiten-loze kretologie.

2
12 proxy

* Verwijderd door de redactie *

13 PianoPiano

@12 Ik denk dat je Harvard wel betrouwbaar kunt noemen. Lees dit: https://www.health.harvard.edu/blog/common-anticholinergic-drugs-like-benadryl-linked-increased-dementia-risk-201501287667 . Ze noemen in dat artikel dit: http://www.agingbraincare.org/uploads/products/ACB_scale_-_legal_size.pdf . ‘Geneesmiddelen’ met een (hoge = 3) ACB-score kun je dus maar beter mijden als de pest. Maar in dat lijstje met die hoge ACB-scores staan er wel een paar die gebruikt worden om ‘lastige’ bejaarden ‘rustig’ te krijgen…

2
14 handsfree

@14

"Ik denk dat je Harvard wel betrouwbaar kunt noemen."

Het artikel waar je naar linkt is een blog, geen klinisch onderzoek. Dus is het feitelijk net zo betrouwbaar als de schrijfster.
De laatste zin in dat artikel is veelzeggend: "One of the best ways to make sure you’re taking the most effective drugs is to dump all your medications — prescription and nonprescription — into a bag and bring them to your next appointment with your primary care doctor."

Hier een genuanceerder bericht over deze onderzoeken:
https://www.webmd.com/allergies/news/20160509/anticholinergic-drugs-dementia-link#1

2
15 Endandit

@15 Dank voor de nuancering, maar de strekking wordt er niet veel anders van.

1
16 handsfree

@16

Nou in feite wel.
Om te beginnen is het sowieso een slecht idee om vrij verkrijgbare medicijnen gedurende lange tijd te slikken. Vrijwel alle bijsluiters waarschuwen daar ook voor.
Daarnaast zijn er uit de onderzoeken wel degelijk duidelijke gegevens gekomen over een correlatie tussen die medicijnen en dementie, maar is er (nog) geen oorzakelijk verband vastgesteld. Men dringt dan ook aan op nader onderzoek.
Pas wanneer dat nader onderzoek duidelijk maakt dat er zo'n oorzakelijk verband is kun je dat als een feit beschouwen. Momenteel is het nog prematuur.

Hoewel er veel bijkomende dingen zijn onderzocht die mogelijk naast de medicijnen een effect hebben, of misschien in combinatie ervan is daar gewoon nog weinig over te zeggen. Het komt wel vaker voor dat een sterke correlatie toch geen causaal verband blijkt te hebben.

2
17 Endandit

@17 Er zijn in Nederland, denk ik, maar een paar middelen op de markt die difenhydramine bevatten (de werkzame stof in Benadryl, zoals genoemd in het Harvard-artikel). Eén daarvan is Caladryl – van Pfizer (en dat zal overigens niet meer zijn dan een opmerkelijk toeval).
Maar verder: Als er aanwijzingen zijn dat er een *al dan niet oorzakelijk verband lijkt te zijn* tussen Alzheimer en middelen met een hoge ACB-score, dan zou je hopen dat bijvoorbeeld geriaters, alleen al vanwege de correlatie, zulke middelen alleen maar voorschrijven als het echt niet anders kan (er zijn immers alternatieven). Ik zie daar in de praktijk echter (helaas ) weinig van terug.

0
18 handsfree

@18 Praktisch gezien: Als je voor je bejaarde ouders de mogelijke kans op Alzheimer wilt verkleinen, wees dan kritisch op het voorschrijven van de middelen die op deze *voorlopige zwarte lijst* staan vanwege hun ACB3-score (alleen generieke namen, zie de bijsluiter):
amitriptyline, amoxapine, atropine, clemastine, clomipramine, clozapine, darifenacine, desipramine (merk-naam pertrofran), dimenhydrinaat (en nog een een stuk of +20 middelen, al dan niet in Nederland op de markt en/of internationaal verkrijgbaar, zie http://www.agingbraincare.org/uploads/products/ACB_scale_-_legal_size.pdf en zoek verder). Bij vragen help ik graag verder, voor zover ik kan. En anders doet endandit dat wel question

0
19 handsfree

@6 ,: hoe Wil je spul anders noemen wat overal voor werkt, maar niemand van kan zeggen hoe enhet maar toeval is of het bij jou werkt.

0
20 Lobbus

@6 : Het is eenvoudigweg geen snake oil, zelfs in de academische wereld word cannabis olie als natuurlijk alternatief geaccepteerd en onderzocht bij zaken als parkinson etc. Men kan niet meer om de feiten heen.

Ten eerste werkt Cannabis olie niet overal voor. Ten tweede is het niet te vergelijken met een 1 probleem - 1 medicijn oplossing,

het lastige is dat ieder mens anders reageert op cannabis olie dat heeft te maken met de balans van stoffen die het lichaam zelf produceert en die 99,9999% gelijk zijn aan de stoffen (cannabinoïden) die men in de plant vind.

Niemand produceert van zichzelf dezelfde hoeveelheden cannabinoïden als een ander.

.....een bodybuilder kan na 1 drupje al uit het veld geslagen zijn terwijl een omaatje van 80 er zo 5,6,7 weg tikt. De dosis olie verschilt dus al per persoon.......

Deze cannabinoïden werken op receptoren van cellen (cel-boodschapper systeem)
ca. 20 jaar geleden is ontdekt dat het lichaam een endo-cannabinoïde systeem heeft.
Een lichaamseigen systeem dat cannabinoïden produceert die 99.99% gelijk zijn aan die in het lichaam.

Het belang van het endocannabinoïde systeem gelijk is aan dat van het lymfe of hormonaal systeem. Het regelt namelijk de balans (homeostase) tussen diverse lichaamsprocessen in het gehele lichaam.

Het lastige met cannabis olie is dat het van een plant komt waar wel 800 stoffen in zitten die elkaar versterken/verzwakken en/of in bepaalde combinaties met elkaar samen werken.
Van Terpen en flavonoïden tot de bekende THC en CBD (waar overigens veel varianten en afgeleidden van zijn)

ELKE cannabis soort heeft een specifiek palet van stoffen en hulpstoffen; er zijn wel iets van 100-150 soorten. Ziet u, hier begint het al lastig te worden......welke olie van welke soort moet je nemen????

Daarnaast maakt het ook nog verschil hoe deze stoffen worden toegediend (verdampen, eten, olie, zalf etc.)

Tel daarbij op het scala aan aandoeningen welke bestaan en het word nogal een puzzel om uit te vinden welke plant in welke toedieningsvorm het beste werkt.

Tel daar vervolgens weer bij op dat er nogal wat obscure producenten zijn en dat de informatie op de flesjes in veel gevallen niet eens klopt!!! (en dat is echt grof ca. 40-60% van de olie klopt niet vandaar dat ik 'wild west' aanhaalde)

Als laatste ligt het ook wel een beetje aan mensen zelf.......
Mensen die compleet ongeïnformeerd in het reform huis op de hoek een flesje 'olie' kopen bij de kassa. 1 druppeltje nemen en verwachten dat alle pijn over is.....Dat is dus niet zo! (bij een 'gewone' medicatie overigens ook niet!!)

Lang verhaal maar het gaat er dus om dat je je góed informeert, 100% zeker bent dat je goede olie hebt, en dat je weloverwogen uitvind welke dosering nodig is.

Men kan dus wel degelijk zeggen hoe het werkt, het werkt echt ook lang niet overal voor en.... het is geen toeval maar wel een zoektocht welke olie bij jou werkt.



Ter info:

https://www.leafly.com/news/cannabis-101/cannabis-entourage-effect-why-thc-and-cbd-only-medicines-arent-g

een korte uitleg (2:49) over het endo-cannabinoïde systeem

1
21 Seconda

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Antisemitisme is niet haat verspreiden over een geloof. Die opmerking is of gewoon onwetendheid of beweegt zich al richting antisemitisme zel...

20 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ach, een rondje ouwehoeren gaat domme lui écht niet laten inzien dat de Joodse gemeenschap in Nederland en de Israëlische regering totaal vers...

24 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@13 Ik heb begrepen dat het vaak om daklozen gaat of andere sloebers die boos worden over statiegeld of net te weinig geld hebben voor dat leven...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

6 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

6 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Interactive Sex StoryBabesafreakIndo NudeAtlantis Deep PornSexe VedoMallu Aunty VideosBf Sex KannadaCute Teen Girl PornTrannypicturesSpfia NixSybian SquirtShaved CameltoeAnnabelle PeachesStabbin CaptainKani Kusruthi NudeBig Booty GirlsMonica Bellucci Young PicturesFirst Night Porn VideosMomsexxxx3d Incest PornColby Landon MyclesHolly Sonders NakedKatiemorganOk Xxx Hd VideoAhegao Double PeaceLesbians Hd PornsAna De Armas BoobiesSchool Teacher XxxMoonlewdeva LeaksPorn Massage IndianWillow Ryder AnalAss And Feet JoiSex OmegleAdultqorkPormo LegendasSite De XvideosMaureen Mccormick SexyCable PornSex KatunMia Sins NudesLana Rhoades Mike AdrianoSexstory MovieSxymrnSweeetsinnerAmara RomaniDesi Student XxxAsswhoopingMom Watching Son MasturbateWhat Is FutunariaPorno Com ViolênciaOffiec PornPorn StickersPornofılmBreastfeeding Xxx VideosSunny Leone Boobs PornSamfrank LeakSexcityBig Botty Lesbian PornTeamskeet CreampiePrivare DelightsGay Porn PicsHot Blonde BlowjobAdultlookسکس دوجسهNude IowaVirtual Reality Lesbian PornCharlie Damilieo NakedSex Video With CondomNeesa ShineOrgy HotHot Lesbian SeducedSara AmesSteamy PornTamil Latest XxxReally Good PornPawg CamHentai DoujinsFreefull Porn MoviesSexy Women VideoRoja Bf Videos21sextury.comMay Sex VideoTeen PenisJoey King PornAngell SumersLex Of SteeleCardi B SexingPeach HentiaIndian Nude MmsTo Love-ru DarknessSlaves ScatFacesitting BrazilBlind Trust Paul Canon And Jack HunterPorn DescargasSexo Com Novinha AmadorEbony GloryholeSex Video Sex Video Sex Video SexTelugu Mallu AuntyPankhuri And KunalIntense BlowjobXvedio.comFapserviceالمواقع السكسXvideo CgMartina SmeraldiSensual BjsPorn At The ClubTblopsBrookesynnXnx BoudiYojizzs18 Web Series VideoFallout 4 Cait PornPirn BestDesi LediHot Hindi PronMy Little Pony HentaiBonnie Dee WilsonPakistan Desi PornWhat Is HenatiPamdamoviesCheriede Ville PornSex VoiceXxx LeJenna Jameson In MasseuseAsian Bbc AmateurTamil Porn TwitterLisa Ann SexualBest Movie PornAmerican Porn VideosLesbians Licking Each OtherStellar LovingFat Lady Sex VideoRubmaps ChHow To Lick A PussieBengali Xx Video DownloadSunny Leone Sex Story In HindiIncestvidsThicclatinaSister Blow JobNatural Giant TitsXvídeos De PornográficoNo PornStuckage PornCote De Pablo NakedEmma Watsons NudesSophia Myles NudeJezzebel VessirXmatserReal Pron