Syriëganger Jihad Jordi: Ik voelde me voorgelogen (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 2
  • 1116x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Lol, Jordi. question

0
1 Wild Rover

Ja ja

0
2 Interessant

"We sporen haar al aan een hoofddoek te dragen omdat we in een maatschappij leven waar het dragen daarvan niet als normaal wordt gezien, zo wordt het makkelijker voor haar om haar hoofddoek te blijven dragen als ze op een leeftijd is dat het vanuit onze religie wél verplicht wordt gesteld"

Misschien zit ik er langs, maar zover ik weet staat er nergens in de Koran geschreven dat vrouwen een hoofddoek moeten dragen of dat de haren bedekt moeten zijn.

0
3 Snuggles

Als hij van zijn 3 jarig dochtertje al eist dat ze een hoofddoek moet dragen, zodat ze later beter bestand is tegen kritiek, waneer zijn! religie dat eist dat vrouwen een hoofddoek moeten dragen( dit zegt hij zelf in het artikel) dan denk ik dat hij zichzelf en zijn gezin, totaal afsluit van de gewone maatschappij. Hij heeft dus niks geleerd van zijn trip naar IS.

0
4 Marrie

Religekken..

2
5 chouffleur

Simpele geindoctrineerde ziel.

1
6 Moetffmijneikwijt

Die hadden zij daar echt moeten neutraliseren.

2
7 chouffleur

Tja, hij is in ieder geval uit zichzelf, en op tijd teruggekomen.
De huidige NL Jihadisten man en vrouw in Syria moeten door NL special forces gewoon uitgeschakeld worden in Syria.
En als ze toch NL halen 30 jaar de cel in.
-de SAA is met een blitzkrieg bezig in Syria, en nu willen de NL jihadisten weer huilend terug naar hun mamma in NL.
-er is een verschil,nu het moeilijk wordt in Idlib Syria, en ze misschien gedood worden, en dan snel nu terug willen naar NL met de staart tussen de benen, of deze Jordi, die ging in de 'goede' tijd en zelf terug ging.

You can see where General Hassan's Abu Duhur blitzkrieg is going, right?

1
8 Goldrush

Ach gut, Jordy is rijp voor het gesticht.

0
9 Eric

Als zijn ouders niet moslims zijn, is het extra sneu voor hen dat hun kleinkind nu al op 3 jarige leeftijd, de klos is met haar hoofddoekje.

0
10 Marrie

Daarom is het ook verstandig dat NL overgied deze Jihadisten gewoon actief gaat uitschakelen in Syria.

Quote ==>
Als een persoon een jaar of langer in zulke omstandigheden op zo'n afdeling heeft verbleven, is het niet bijzonder dat hij bij zijn vrijlating meer afkeer heeft gekregen jegens de overheid en de samenleving."

Hij laat zijn dochter van 3 een hpoofddoek dragen....... tja, dan ben je geindoctrineerd, immers geen enkele god verplicht iemand een hoofddoek te dragen, only men made rules van unsecure men die regeltjes bedacht hebben......
Je kunt vaststellen dat die Jordi nog steeds een gevaar voor NL samenleveing is.

1
11 Goldrush

* Verwijderd door de redactie *

12 Robin

Hij kan nog steeds een ongelukje krijgen, beter voor dat kind.

2
13 chouffleur

@11
Ja, hij komt als een zeer verward persoon over in het artikel.
Ik snap dan ook niet dat ze hem gebruiken om radicalisering bij andere jonge moslims, te voorkomen.

1
14 Marrie

Syriëganger Jihad Jordi: Ik voelde me voorgelogen.
question question question Is dat niet bij elk geloof?

0
15 Rig de Goeiste

* Verwijderd door de redactie *

16 tougher than the rest

Wat een zielig, intriest en dom volk. Het zijn net schapen die door een hond in de kudde worden gehouden. Wat dat betreft zijn varkens toch slimmer. Die laten zich niet zomaar koeioneren door de heerboer.

0
17 Verwonderd

De pagina is van de site gehaald. Zal wel weer vol staan van leugens.

4
18 B55

@3 https://www.al-islam.org/hijab-muslim-womens-dress-islamic-or-cultural-sayyid-muhammad-rizvi/quran-and-hijab

Niks over een hijab (hoofddoek is een onjuiste term) maar dus wel zeer specifiek over een verplichte bedekking.

0
19 Bluth

Website werkt niet, pagina wordt niet gevonden. Heeft iemand anders daar ook last van?

0
20 etymologie

@19 Ah had jouw bericht niet gelezen.

0
21 etymologie

@19

http://www.maroc.nl/forums/islam-en-meer/100606-dragen-hoofddoek-verplicht-niet.html

DRIE KLEDINGVOORSCHRIFTEN VOOR VROUWEN IN ISLAM (Onderwerping)

EERSTE REGEL: DE BESTE KLEDING
[7:26] "O kinderen van Adam, wij hebben u voorzien van kleding, zowel om uw lichamen te bedekken, als om sierlijk te zijn. Maar de beste kleding is gepaste kleding. Dit zijn tekens van God, opdat zij er lering uit mogen trekken."
Dit is de BASIS van de KLEDINGVOORSCHRIFTEN in de Koran. Dit is de eerste van de KLEDINGVOORSCHRIFTEN VOOR VROUWEN in Islam (Onderwerping).
TWEEDE REGEL: BEDEK DE BOEZEM
De tweede regel kan gevonden worden in vers 24:31. Hier beveelt God de vrouwen om hun boezems te bedekken als ze zich kleden. Maar laten we, voordat we vers 24:31 citeren, eerst een aantal zeer belangrijke woorden bekijken die altijd genoemd worden met betrekking tot dit onderwerp, namelijk "Hijab" en "Khimar"
HET WOORD "HIJAB" in the KORAN
"Hijab" is de term die door veel Moslimaen gebruikt wordt om hun hoofddoek te beschrijven die soms het hele gezicht, behalve de ogen, bedekt, en soms zelfs nog een oog bedekt. het Arabische woord "Hijab" kan vertaald worden in sluier of yashmak. Andere betekenissen van het woord "Hijab" zijn: scherm, hoes, mantel, gordijn, afscheiding, scheiden.
Kunnen we het woord "Hijab" vinden in de Koran??
Het woord "Hijab" komt 7 keer voor in de Koran, 5 keer als "Hijab" en 2 keer als "Hijaban", in de verzen 7:46, 33:53, 38:32, 41:5, 42:51, 17:45 en 19:17.
Geen van deze "Hijab" woorden zijn gebruikt zoals ze (Hijab) tegenwoordig gebruikt wordt door traditionele Moslims om de kledingvoorschriften voor de Moslima aan te duiden.
God weet dat generaties na Mohammed z'n dood de Moslims het woord "Hijab" zouden misbruiken om kledingvoorschriften uit te vinden die Hij nooit goedgekeurd heeft. God heeft het woord "Hijab" bewust eerder dan hen gebruikt, net als Hij het woord "Hadith" eerder dan hen gebruikt heeft.
Hijab in de Koran staat geheel los van het kledingvoorschrift voor Moslima’s.
HISTORISCHE ACHTERGROND:

Terwijl veel Moslims beweren dat de "Hijab" een Islamitisch kledingvoorschrift is, negeren ze volkomen dat Hijab als kledingvoorschrift niets te maken heeft met Islam en niets te maken heeft met de Koran.

De "Hijab" of hoofddoek, kan teruggevoerd worden tot de vroegste beschavingen. Men komt hem tegen in vroege en late Romeinse en Griekse kunst. Hiervan getuigen archeologische vondsten, zowel op potscherven, schilderingen als in geschriften. In de Grieks-Romeinse cultuur bedekten zowel mannen als vrouwen hun hoofden in religieus verband. De traditie om sluiers (voor vrouwen) en hoofddoeken (voor mannen) te dragen werd toen overgenomen door de Joden die het opnamen in hun Talmoed (de talmoed is vergelijkbaar met de hadith en sunna, geen van beide zijn de woorden van God) en de Christenen namen het ook over. Een wel gerespecteerde Rabbijn legde dit ooit uit aan een groep Joodse vrouwen: "We vinden geen direct gebod in de Thora dat zegt dat vrouwen hun hoofden moeten bedekken, maar we weten dat dit al duizenden jaren traditie is." Na de dood van de profeet Mohammed namen de schrijvers van de hadith de hoofdbedekking over en moedigde deze aloude traditie aan. De schrijvers van hadith deden hetzelfde als de Joden, zoals ze met zoveel tradities deden, en ze schreven ze toe aan de profeet gezien het feit dat de Koran ze niet beveelt.

0
22 Snuggles

@20 Hij is nu verdwenen, misschien dat er iets meer informatie over Jordy is komen bovendrijven.

0
23 Snuggles

@22 En wat wil je nu met dat hele verhaal zeggen, waarvan een deel nog onjuist is ook? (Hijab staat niet gelijk aan hoofddoek, dat is echt kolder)

Zoals mijn link ook al aangeeft komt het woord hijab niet voor in de Koran, maar eist de Koran wel dat de moslima zichzelf bedekt en neemt men de khumur als voorbeeld.

0
24 Bluth

@23 Zou zomaar kunnen.

0
25 etymologie

@24 Ik ben geen Islam deskundige, maar zoals je een beetje hierboven kunt lezen zijn anderen dat wel.
Een hoofddoek is bij meerdere geloven traditie geweest, de Islam heeft dit overgenomen en later verplicht.
In Turkije en Iran hadden ze 50 jaar geleden waren hoofddoeken niet verplicht, in Turkije is het pas sinds Erdogan aan de macht is weer verplicht/aangeraden op universiteiten en publieke functies.

0
26 Snuggles

@26 Traditie is toch even iets anders dan je te moeten bedekken. Daar komt bij dat de hoofddoek zoals wij die kennen er toch even iets anders uit ziet op het hoofd van een vrouw dan een hijab.

Turkije en Iran zijn dan ook voorbeelden die aangeven dat het toch wel degelijk een verplichting is binnen de islam. Zodra islamisten het (weer) voor het zeggen kregen kwam die verplichting weer terug.

Daarom vraag ik me ook af in hoeverre je kan spreken van 'vrij wil' wanneer een moslima ervoor 'kiest' een hijab te dragen. (Kan je binnen een religie überhaupt wel spreken van vrij wil? Het hebben van een keus?)

0
27 Bluth

@27 Je zegt het goed. Zodra de Islamisten het weer voor het zeggen kregen, oftewel hun interpretatie van de Koran bepaald dat vrouwen hun haar moeten bedekken, niet dat het in de Koran of een Hadith zo geschreven staat (zie 22)

0
28 Snuggles

@28 Als er niet in de Koran had gestaan dat de moslima zich niet moet bedekken, dan had geen enkele moslima een hijab gedragen, laat staan een boerka.

0
29 Bluth

@29 Zoals ik al eerder vermeld heb, het gaat om de interpretatie.
Waarom dragen sommige Islamitische vrouwen wel een hoofddoek en sommige niet, en waarom sommige weer wel een burka, omdat hun islamgeleerden het voorschrijven.

In de Westbank zie je nog maar weinig hoofddoeken, terwijl ze in gaza met een niqab lopen.
Sinds 1979 is in Iran een hoofddoek verplicht, waren het daarvoor allemaal ongelovigen dan, of werd de Koran simpelweg anders geïnterpreteerd?

Als de Koran anders geïnterpreteerd kan worden staat het er simpelweg niet letterlijk in dat men de haren moet bedekken.

We dwalen een beetje af, en het is niet geheel meer On-Topic.

0
30 Snuggles

@30 Wat een dooddoener. Religie gaat altijd om de interpretatie.

De moslima zonder hijab zal veelal erkennen dat zij deze niet draagt vanwege het onderdrukkende karakter van dit kledingstuk.

Er staat letterlijk in de Koran dat de vrouw de schoonheden moet bedekken.

0
31 Bluth

@31 klopt. Van knie t/m boezem.

0
32 Snuggles

@32 Je begrijpt dat het doel van de hijab o.a. het bedekken van de boezem is?

0
33 Bluth

Als de Koran anders geïnterpreteerd kan worden, staat het er simpelweg niet letterlijk in dat men de haren moet bedekken.

Hoe is het anders mogelijk dat pas sinds 1979 in Iran vrouwen verplicht werden om een hoofddoek te dragen.

0
34 Snuggles

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Russische sigarettenkoning loodste miljoenen door Nederland, vlak voor sancties

Hoogopgeleiden werkten hier natuurlijk aan mee....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

@6 Desondanks zegt Den Haag, we gaan er allemaal op vooruit. En dat zeggen ze al decennia. De leugens stapelen zich op. Eindeloos. De Pravda is ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Het veilige Boedapest • Grenzenloos

Nou moet ik huilen. Zo was het hier vroeger ook. 😢...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@61 Daarom zou het goed zijn als Wilders eens premier werd. Als we met z'n allen op Wilders stemmen en dan kijken wat er gebeurt. Net zo lang to...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rusland heeft onlangs weer een vreselijke mijlpaal bereikt in de oorlog

@3 Waarschijnlijk zijn er net zoveel Oekraïners gestorven. Maar daar hoor je niks van. Ik vraag me af wanneer er een opstand in Europa uitbreek...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@31 m post@33 Strongoli.Mee Eens. Ja, er hangt een meer uitgebreide economie mee samen dan allen de inkomsten van vastgoedbaronnen. En e...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

ongelovenloos
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

Ze hebben het al zo ver laten komen dat ze een wapen moeten dragen willen ze zich kunnen verdedigen....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@83 @89Aardige inside info over de reden en hoe het ging toen ;"they spat on us"Special Report: Why Ukraine spurned the EU and e...

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Twee onfrisse figuren waarvan ik me wel eens afvraag of ze wel een douche hebben....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Sex Video Kannada ComAva Addams BangbrosAmateur Housewife NudeFlashpornAnime BondagedTight Ass FukDesi Odia Xxx VideoBubs PornGirlfriend And Mother PornKali Roses LesbianEuphoria Nude ScenesSexmex Latest PornSexxxhotSexy Porn In HindiActor NudeHot Lola BunnyNude Truth DareHentai20Xxx PituresFortnite NudeCamerion Diaz NudeAudio JoiIndian Porn DudeVillage Outdoor PornFuckingpornLust CinemaCassidy Banks OnlyfansNaked BreaatPorn'Is Pornhub SafePotnografia GratisJaponaispornEdge JoiLeasbian Kissing PornHardcore Blck PornDeepthroat Ball LickingE FuktLets JwrkLilith HentaiMaria Gjieli XxxPorn PeniFriday Nigjt Funkin PornLisbian Porn VedioJordi Xxx VideoJav ForcedAnagarigam Hot VideosAnime OornPremium Porn SitesBlow Jobs In The ShowerStudents SexingSandy SweetIlulu HentaiAlejandra GilNude African GirlsPorñ HubAnal Sex MoviesSunny Lione Xxx VideoBahu Sasur XxxHidden Cam Massage ParlorAnal ScrobatsFree Audlt ChatReferences SexesPorn ParedyDerpixion Party GamesIsabella Stone Porn VideosGroup Sex Party VideoMc Pipokinha PornVishnu Priya SexWet Pussey PhotosEboney PornhubRoja Fucking VideosKamathipura XxxSexye MovieElite GirlPussiesMia Khalifa Xxx Hd VideoJamelizzzz LeakShazia Sahari PornIndian Bollywood Xxx VideoXxxx PorAnime De SexoBengali Xxx StoryPorn Bot DiscordReallive CamXnxx BabesXx Video CallXxx Saree MeSecutary PornKeri Lynn PornPorn SitesXloveczmShanda FayXnxx Com 18Milfs Breast FeedingGand MaraiSexy Teacher FuckDesi Desi SexValentina Nappi New Porn VideosMakoodaFree Indian Hot PornExstreamtubeHi Def Free PornOerverse FamilyHuge Sagging TittiesNiykee Heaton OnlyfansHindi Bf Picture DownloadWw Sex Video BanglaJynx SexLive Chat Phone SexThedandangler NudeOld Grannies In PornLilianaheartsss NudeGay Public PornBlackwomennudeOral Creampie ConpilationBig-titties GrandmaOtmegan LeaksIndian Hot Porn StarOmegle SecGhetoogaggersSisters Hypnosis SexEvie Fortnite PornNude Moms On The BeachFilm Pornographique ErotiqueSexo De GraçaHomemadegangbangPandamovieRealitykings.cpmCandy StripersSex And Xxx VideoXxx Bf SaxyAunty Full Sex VideoPeeing FemdomEvil Angel XxxAnal QuirtInd X VideoSensulKing NasirHd Bbc PornNaked At HomeRaquel RaxxxKidnappingxxxBokep InsoVídeo De Pornô Ao VivoBalck Mom PornDaisy Summer PornBig Booty Judy 20Darling DanikaX Video Desi IndiaRande Xxx