Boot met migranten lijdt schipbreuk: 8 doden (rd.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Buitenland  ·  137 Reacties

  • 10
  • 867x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

101 PFL

@100 Dat is dweilen met de kraan open zolang we de oorzaken van de problemen in Afrika niet aanpakken. Dat komt in het kort neer op wanbeleid. Wellicht moeten er bewindsvoerders worden aangesteld.

4
102 Dune

* Verwijderd door de redactie *

103 Gut

@102 Een andere keus hebben we voorlopig niet. Want zoals ik zei kunnen klimaatproblemen niet op korte termijn worden aangepakt. Dan is het enige wat overblijft de drijfveer achter migrantenstromingen weghalen, en ondertussen voorkomen dat mensen met miljoenen tegelijk verhongeren.

15
104 Gewoon een student

@100
Kijk, ik zeg niet 'Wir haben es nicht gewusst', nee ik zeg wat betreft die 'natuurlijke holocaust', 'wir haben dafür keine Verantwortung'.
Trouwens, wat bedoelt u eigenlijk met een 'natuurlijke holocaust'?

Het klinkt natuurlijk wel mooi en betrokken, 'natuurlijke holocaust'.
Maar als mensen, volkeren door natuurrampen uitsterven is het eerder 'natuurlijke' extinctie.

Wij hebben straks binnen noord Europa onze handen vol aan klimaatvluchtelingen uit de (dan) verdroogde woestijngebieden in zuid Europa.
En ondanks dat u hier misschien meer nodig zal zijn, zal niemand u verhinderen naar Afrika toe te trekken als vrijwilliger.
Maar wat wil daar doen?
En wat wil u dat we gaan doen?


Alle voedselvoorraden uit Europa naar hongerend Afrika te brengen?
Al de Europese zoetwaterreserves, dat zoetwater waar we straks met die grote toevloed van klimaatvluchtelingen uit zuid Europa zo'n tekort aan zullen hebben, naar dorstig Afrika te brengen?
Ik vrees dat dit niet gaat gebeuren.

Ik denk eerder dat het meer succesvol zal blijken om het al oude plan, van anticonceptie voor Afrika en andere overbevolkte gebieden in deze wereld, nu eens radicaal door te voeren.
Zo dat er in probleemgebieden minder mensen komen en daarmee de druk op de resources van de aarde een stuk verminderd zal worden.

Want een oplossing voor de klimaatverandering, die zoveel gebieden in de wereld op specifieke wijze (b.v. stijging van temperatuur en zeewaterspiegel) gaat treffen, eigenlijk nu al treft, het lijkt me voorlopig niet voor handen.


Ik denk dat we tegen die tijd genoeg met onze eigen klimaatproblematiek en klimaatvluchtelingen te stellen zullen hebben.
En in de eerste plaats daarmee moeten dealen.
Voordat we er ook maar aan kunnen denken Afrika en de Afrikanen en al die mensen in rampsituaties over de rest van de wereld te redden.

2
105 tegenzinnig

@104 dat verhongeren zal wel meevallen, en anders niet.
Het is daar altijd al ellende geweest.
Gewoon dom volk, blijft maar fokken

11
106 chouffleur

@100
De mensen die de afgelopen jaren naar Europa zijn gekomen willen naar noord Europa. Het gaat hen dus niet om eten en drinken,maar om gratis geld. Als men in Afrika eens zouden beginnen met bomen planten,komt er daar ook weer regen. Maar dan moeten zij wel de handen uit de mouwen gaan steken.

6
107 kelly11

Tja, haal ze dan op met marineschepen en vliegtuigen, dan hoeven die weekhartige zielen zich niet schuldig te voelen. Vooral ook niet omdat ze in een giftige val trappen die medelijden heet en in de toekomst de generaties na hen enorm veel verdriet gaat doen.

5
108 Al

Vreselijk... ik betreur alle doden.

5
109 Sjaan

@109 daar sluit ik me bij aan.

7
110 mijnvorigemeningwastochbeter

Een giftige val die medelijden heet.....
Met als tegenovergestelde onmenselijke hardheid en zielloosheid?

8
111 mijnvorigemeningwastochbeter

Gewetenloosheid?

6
112 mijnvorigemeningwastochbeter

Maar wat produceert Afrika nou. De rijke Arabieren maken bv geen auto's. Zuid Afrika is naar de kloten. Er wordt wat groente en fruit verbouwd. Olie is uit de grond gehaald door de Europeanen.
Afrika wil het volgens mij niet. Wil je echt Hulp geven leer ze dan zelf hun broek op te houden. Dus geen geld maar mensen sturen.

3
113 xativa

@113 kan niet.. Het westen heeft een zieligheidsindustrie opgebouwd.

6
114 chouffleur

@6 heeft gelijk. Lees dit eens. https://www.ninefornews.nl/macron-pleegde-libie-roofoverval/

7
115 Robbedoes

Ik vraag mij af hoeveel er overboord zijn gegooid voor het schip begon te zinken. En nee, dat is geen fake-nieuws want het is een welbekend gegeven dat dit constant gebeurt.

0
116 Bleke Betty

@113
Dat hebben wij ea. al een dikke 60 jr geprobeerd. Neem de waterpompen. Men verkocht de onderdelen voor ijzer enz. men vernielde de pompen vd 'buren' en de 'andersdenkenden' in de regio, men vocht en verwoestte alles op hun pad, inclusief de klinieken, de waterpompen, schooltje enz, helaas doen ze dat tot op de dag van vandaag. Enige verschil met vroeger is dat ze nu hier 'overnieuw' willen beginnen.

1
117 Bleke Betty

@116
Voordat iedereen aan boord stapt krijgt 1 vluchteling instructies mee hoe hij de boot lek moet steken als de kustwacht in zicht is.
Internationale regels bepalen dan dat ze de vluchtelingen moeten opnemen, en niet mogen terugsturen.

Dit soort regelgevingen wordt nu gewoon tegen ons gebruikt.
Neemt btw niet weg dat je niemand een verdrinkingsdood toewenst.

6
118 Snuggles

8 doden en (extreem) rechts klapt bij de emojies....
Hoe ver kunnen mensen in de stront zakken??

17
119 Uit Den Haag

@119 ,

U bent verbaasd?

9
120 progressiefliberaal

@119 Sssst. Voorzichtig met zulk soort uitspraken, voor je het weet roept hun grote roerganger "hel en verdoemenis" en wordt jij van NK verbannen.

14
121 Gut

@113 ,

"Maar wat produceert Afrika nou. De rijke Arabieren maken bv geen auto's. Zuid Afrika is naar de kloten. Er wordt wat groente en fruit verbouwd. Olie is uit de grond gehaald door de Europeanen.
Afrika wil het volgens mij niet. Wil je echt Hulp geven leer ze dan zelf hun broek op te houden. Dus geen geld maar mensen sturen."

Dat is ook precies hoe ontwikkelingssamenwerking vandaag de dag werkt. Het is allang niet meer 'geld sturen' maar werken aan onderwijs, infrastructuur opbouwen, zorgen voor en belonen van goed leiderschap, dat soort dingen. Dat daar geld voor nodig is is logisch, maar daarom betekent het nog niet dat een inzameling of een NGO ervoor zorgt dat er een zak met geld gedumpt wordt waarmee men het verder maar uit moet zoeken. Integendeel, daar is allang van afgestapt voor zover het überhaupt ooit aan de orde was.

9
122 progressiefliberaal

@122
dat is waar.
maar vraag eens aan die goedwillende hulpverlener wat er gebeurt bij vele projecten als hij/zij de deur moet sluiten.

En toch, ook in Afrika is veel wel succesvol ondernemerszin.
Neem de koopvrouwen (die er niet tegen opzien om zelf het vliegtuig naar China te nemen om in te kopen, helemaal 'connected' zijn.
Of boeren die dankzij elektriciteit en internet nu onbelemmerd (door niemand, geen tussenhandelaar of wie dan ook gehinderd) toegang hebben tot een wereld van relevante informatie.
De steeds meer hoog opgeleide jonge mensen met ambities.

1
123 tegenzinnig

@119 en wee je gebeente als je dit tuig nazi's noemt...

11
124 Tussenderegels

Heel sneu voor deze mensen en dat we er nog steeds niet voor hebben kunnen zorgen dat deze 'route' volledig is opgedroogd. Maar ja als de NGO's ze maar blijven ophalen blijft de aanzuigende werking bestaan en zijn zij indirect de schuldigen

Berichten dat het Italiaanse leger het Libische leger helpt en voorziet van materiaal om te voorkomen dat deze mensen überhaupt in een bootje stappen en als ze dit wel doen ze direct weer in Libië afgezet worden juich ik dan ook sterk toe

2
125 Hefan430

@123 ,

Dat zal per project verschillen.

Onderwijs en vrouwenemancipatie zijn behoorlijk succesvol gebleken. 90% van de kinderen wereldwijd gaat tegenwoordig naar school bijvoorbeeld, een geweldige prestatie die nog lang een positief effect zal hebben. Zelfde geldt voor ontwikkelingen op medisch gebied, van het uitroeien van pokken tot het bestrijden van wormen en malaria.

Andere projecten schetsen een minder rooskleurig beeld, ik denk ook niet dat er iemand is die zal beweren dat alles altijd alleen maar goed gaat. Het gaat mij meer om het beeld wat bij sommige mensen nog steeds lijkt te heersen, dat er een 'zieligheidsindustrie' zou bestaan welke totaal niet presteert en niks voor elkaar weet te krijgen, altijd meer geld nodig heeft en maar met geld strooit. Dat beeld klopt gewoon niet.

Juist omdat er een hoop NGO's zijn, wordt de prestatiedrang om goed werk af te leveren steeds groter. Plannen van aanpak moeten goed onderbouwd zijn, resultaten moeten een duidelijk merkbare impact hebben wil je geld krijgen voor je (vervolg)project.

4
126 progressiefliberaal

Oh quote vergeten

"maar vraag eens aan die goedwillende hulpverlener wat er gebeurt bij vele projecten als hij/zij de deur moet sluiten."

Op dat stukje reageerde ik dus.

3
127 progressiefliberaal

@103 En hoeveel hebben jij en je partner Nederland al gekost aan bijstand en subsidie!

3
128 Zie Hier

@128 Ach ik trek al 23 jaar hypotheekrente aftrek van zo'n 52%. Helaas loopt dat de laatste jaren hard achteruit. Dit jaar is het nog maar 49,5 %. Dus reken maar uit bij een hypotheek van 250K. Dus zover het subsidie verhaal.

10
129 Gut

@129 keurig volgens de tabellen top!

0
130 Zie Hier

Mooi. Natuurlijke selectie. En de overige opvarenden voor de kust van Libië worden gelijk bij Libië aan land gezet neem ik aan?

3
131 Jan met de korte achternaam

Misschien moeten we ze voortaan ophalen met betere schepen.Vervolgens een huis aanbieden met een vette uitkering

4
132 Peka8

* Verwijderd door de redactie *

133 tougher than the rest

* Verwijderd door de redactie *

134 Gr@ndioos

@134 Persoonlijke aanval zonder argumenten. Ook u doet niet meer mee.

Doei!

5
135 Gewoon een student

* Verwijderd door de redactie *

136 Gr@ndioos

Zodra men in afrika geld ergens mee verdient nemen westerse bedrijven het over, meesten hebben een postbus constructie in nederland en dragen dus belasting af aan nederland en niet aan de afrikanen.
Alle winst wordt in het westen geinvesteerd inplaats van in afrika.
De ecologische footprint van de EU is 2,5 aarde, dat van de VS is 5, afrika zit rond 1 aarde

1
137 NLsandman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Van de toeslagen is de politiek en de burger nog lang niet af

Hebben ze dan nogsteeds geen computers bij de belastingdienst?...

1 minuut geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Das weer knap binnenlopen voor de NGO s...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

@3 Nou ja... D66 denkt wel in rangen en standen. Zo proberen wel te beteren. Maar het gaat moeizaam....

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Offtopic

@2688 Het zou ook kunnen dat er zóveel gemaild werd, dat die mails al sinds een jaar automatisch in de spambox verdwijnen....

6 minuten geleden geplaatst door Querido not

Zie Hier
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Aan zo n figuur aandacht is net als pissen tegen de wind in!...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Querido not
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

@1 Dat ligt eraan welke vorm de stageplek heeft. Bij de ene werkgever is het een onderdeel van je opleiding en zal alles onder begeleiding m...

9 minuten geleden geplaatst door Querido not

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@43Zoek eerst de definitie maar eens op en laat je dat even uitleggen....

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Een mooi artikel. Jammer dat ze het achter een betaalmuur hebben geplaatst. Maar DPG krijgt toch heel veel subsidie? Dus we hebben er eigenlijk ...

15 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@88 " Domme trol." Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld ...

26 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

Als stagebegeleider ben je extra tijd kwijt om de student het een en ander bij te brengen. Daar moeten de studenten voor betaald worden? Heel vr...

27 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Margo Sullivan PornBig Tits BikiniBack FuckKorianpornTomb Raider HentaiSis Lovesme FullBig Tited BabeEvangelionpornXvideoshamsterStrawberrytabbyy Nudeفيلم سكس زهرا امير ابراهيميXxxindia VideosPune Sex ComTop Hd PornPornstar MassageFresh Porn Clips ComNepali Sexy Blue VideoBengali Movie PornDesi Indian Porn Video DownloadTeenlovehugecockNatural PussiWebcam SexFilms Pornographiques ArabeLesbian HentauVideos Ponograficos En EspañolXhamstrvideoSophie De NudeArgentina Me GustaPorn Sex InNara FordRealjuliajaneNikole Mitchell PornTrisha PornAdult Breast VideoMam Going BlackTik P O R NPorn FirryYung YannahGroup Sex DownloadGaialove PornXamstersJapanese Teen MasturbatingSexy FilmxxxMrdeepfakes ComGay 3d Animated PornNude SelfieBrazzers2021Playboy TitsJúlia PaesFacesitting K.o.Rule34 VideoDelhi Sex ChatNawazuddin Siddiqui PornLiterotca ComXxx HeroienBlacked TabooPornolar Alt YazılıTelugu Sex SongNight Dress XxxSanusha XxxAfrican Sexy PictureNude Girl In Car6 CockLuxeisme PornBbw StrippersTaking Virginity Porn成人 漫畫Porn Categories PornXvideos Teens LesbianPornpersianFfm Threesome PornXxxx MeThailand Hot GirlKerolay Chaves XxxRandi Ki Chudai KahaniSatin BloomTheorderofphoenixxxFace Farts PornDesi Porn StarCute FuckingBody Massage XnxxMusume DomburiSucks DaddyReddit CmoItch Io Nsfw GamesBdsm StoreisKarmen CalientePornhub Download 사이트Contos Eroticos BlogPorn Teens CuteXxx Video CommGabbie Carter Pregnant PornMilkman PornArmpit Hentaiفیلم سکس ژاپنیMommyblowsbedtIndianrealpornSnapchat Nude PicsFirst Time Xxx Video ComOkichloeo LeaksYoujizz.coomTik Toke XxxFotos De Mulher Pelada AmadorXnxx BigBrianna Beach MomAnal SlayerLousia Khovanski OnlyfansFree Celebrity PornosGood Porn SitesAdultfanficNhentsi NetGo To PornVideoporno DeCuntbustPerfect Bare BoobsAntiesxxxPlopping PornMom And Son HentiaHailee Steinfeld NakedPreganant Lesbian PornAlexis Fawx GifWwwxxxpornKolkata Ki Blue FilmPinay Porn SitesSharing My Wife With FriendsStepdaughter And Dad PornFat Girlfriend AnalJuicysex StoriesHd Sex ComSexxxcDigitalpkaygroundAe.thai PornJulesari XxxSex Boobs BigXxanaxx Lyrics 2019Mackenzie Jones OnlyfansNaked In The LakeVideo Porn En HdAll Porncomics.Brooks Nader NudeBathroom Xnxx VideosPilot SexCuckhold CumshotsJustina Valentine LeakNude GandDownload Porn By LinkPriyamani Real Sex VideosSister FemdomFree Cuckold PornMannga18fx