@24 Ik heb niks verkeerd opgeschreven. Jij snapt gewoon weinig....
@23 Volgende maar leuke grapjes over jezelf maken dan....
@33 Geeft niet. Ik denk dat Strongoli @4 nog wel even zal reageren. 😉...
Ze heeft zeker wat aandacht nodig. Het is allemaal niets geworden dus wat moeten we er mee?...
@4 Naarmate de leeftijd hoger wordt, neemt het relatieve verschil af....
@28 Je opmerking "En verder kom je nu pas, na zovele jaren, oog in oog, met de bijwerkingen daarvan. " is dus voorbarig....
"Meeuwen zijn vanaf nu de meest gehate vogels (vkmag.com)" Tja PVV, misschien toch maar eens die meeuw, die nsb ook gebruikte, ...
@27Ik wacht de onderzoeken af. Tot die tijd (dat kan wel even duren), laat ik mij maar even niet meer "vol" spuiten. Heb nu wel even genoeg ge...
Vergeten wordt dat groene planten CO2 omzetten in O2 (zuurstof): de koolzuurassimilatie! En zuurstof is onmisbaar om te leven. ...
@22Omdat jij als allereerste de VVD'r, met name benoemt!Wat daarna komt is dan niet relevant meer, zeker als je het ook nog "prima" noemt....
Link werkt niet.
Test:
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/03/voedselingredient-kan-oorzaak-darminfectie-zijn-a1586974
"Pagina bestaat niet" krijg ik te zien.
Link werkt niet bij mij
@1 die doet het wel
@1 Nu het artikel wel kunnen lezen. Je moet er toch niet aandenken dat je als oudere of zwakkere het ziekenhuis ingaat en er door deze bacterie tussen 6 plankjes er weer uit komt?
Hier moet dus een stop op komen, deze 'suiker' variant moet gestopt worden.
oh je en het leek zo'n goede vervanger want natuurlijk en veel beter dan andere inmiddels vergruisde suikers.
Toch maar weer terug naar goeie oude kristalsuiker.
Voor aandoeningen zoals Parkinson, ALS en obesitas schijnt het perhaps maybe te kunnen helpen?
http://www.flandersfood.com/artikel/2015/06/17/toekomst-voor-trehalose
Ben blij dat er gedegen onderzoek wordt gedaan, anders blijf je maar in het donker gissen en op je borst kloppen bij je enige goede aanname tussen de tientallen foute die dan maar voor het gemak vergeten worden.
De wereldwijde hetze tegen gewone suiker, heeft geleid tot een gigántische toename van héél veel kunstmatige (chemisch vervaardigde) zoetstoffen. De fabrikanten van ongelooflijk veel snoep- en voedingsproducten zijn overgegaan op dit soort kunstmatige zoetstoffen.
Tja, ze zijn nu eenmaal stúkken goedkoper dan natuurlijke suiker...
Onzin! Het is een natuurlijk voorkomende bacterie die geen problemen veroorzaakt. Alleen bij gebruik van anti-biotica kan deze virus diarree veroorzaken. Alarmisme site. Als ze "kan" in de titel of het bericht plaatsen is het onzin en ik denk dat we hier met de suikerlobbie te maken hebben tegen de zoetstof. hier een excerpt van de wikipedia.
Clostridium difficile : een anaerobe sporevormende bacterie die de oorzaak is van Clostridium difficile associated diarrhoea (CDAD): diarree waarbij een bepaalde bacterie deze Clostridium difficile wordt aangetoond in de ontlasting. Deze bacterie komt veel voor De bacterie zit in de darm en richt daar geen schade aan. Pas als de drager bepaalde antibiotica gebruikt, en de weerstand verminderd , kan deze bacterie gaan uitgroeien en gifstoffen (toxines) produceren waar mensen ziek van worden.
@6 is de leider. "toch maar weer naar "goeie oude kristalsuiker""
Let op mensen, ze hebben oorlog om uw gedachten wereld. geef het door.
Suiker, en vooral geraffineerd suiker is puur vergif!
U weet het, ik weet het maar de universiteiten zitten net als Rutte in de zak bij de suikerbazen.
@10
[Onzin! Het is een natuurlijk voorkomende bacterie die geen problemen veroorzaakt. ]
Onder normale omstandigheden niet.
Er zijn meerdere oorzaken van een infectie met Clostridium difficile waaronder o.a. medicijngebruik, bestraling,of een buikoperatie.
En als het gebruik van trehalose bijdraagt aan een goede voedingsbodem voor deze ziekte is het zaak deze rommel uit de handel te nemen en alleen toe te passen op evt. therapeutische basis.
Ik snap het nut niet echt van deze suikervervanger
•Calories per gram = 4 [3]
•Glycemic index (GI) = 72 (high) [16-p.9]
•Sweetness, relative to sucrose = 45% [1]
•Net carbohydrates = 100% http://www.nutrientsreview.com/carbs/disaccharides-trehalose.html
Suiker heeft 4 Kcal per gram maar Calories met hoofdletter in het Engels betekend ook Kcal
Het is 3/4 zoet van suiker en bestaat voor 100% uit Koolhydraten en heeft bij minder zoetheid al een hogere GL dan suiker.
Het enige voordeel kan de prijs zijn en ik weet dat ze in Afrika graag suiker mixen met een zo goedkoop mogelijke zoetstof om de prijs te drukken (ik denk niet dat ze daar alles op het etiket zetten)
Ik heb voor dit nieuwsbericht nog nooit van dit zoetstof gehoord en ik vraag me af of het hier ook ergens in een product zit (weet iemand een product wat in Nederland te koop is met dit zoetstof?)
@13
Het voordeel zit hem idd in de prijs ik citeer:
[Kort daarvoor was een goedkope productiemethode voor trehalose ontwikkeld. De kiloprijs daalde van 700 naar 3 dollar]
Het schijnt in o.a. pastasaus te zitten, maar online kan ik het zo snel niet vinden, dat wordt etiketten lezen.
@9 het is geen kunstmatig gemaakte zoetstof maar een natuurlijke zoetstof.
@13 kennelijk zit het wel in produkten in Nederland anders zou een Nederlands ziekenhuis niet meedoen aan onderzoek.
@13 het zal de prijs zijn en het is een natuurlijk produkt dat doet het altijd goed bij de anti suiker figuren zoals @11
Op onderstaande link wordt duidelijk in welke producten trelahose wordt gebruikt.
Dat is nog aardig wat.(klik op de blauwe "bakery, beverages, dairy, Fruit" en andere links)
https://www.cargill.com/food-bev/emea/sweeteners/treha
@17
Trelahose moest trehalose zijn
@14 de kilo prijs van suiker is veel lager dan 3 Dollar, zeker als je het per 1000 kg koopt, maar ook in de supermarkt is het al goedkoper.
Verder denk ik wel dat het iom de prijs gaat maar deze moet een stuk onder de Dollar liggen per kg.
Toch eigenlijk vreemd dat bacterien hier goed op gedijen. Het is namelijk niets meer dan 2 glucose-eenheden aan elkaar en is een natuurlijk voorkomend suiker (alles wat natuurlijk is is ook chemisch) dus niet gesynthetiseerd (wat uiteindelijk geen ruk uitmaakt).
@19
Suiker is idd goedkoper maar met dit spul heb je veel meer mogelijkheden, het wordt naast de voedingsindustrie o.a. ook gebruikt in vaccins en oogdruppels (kunsttranen).
@20
Het is een natuurlijk voorkomend suiker maar de hoeveelheden die wij binnenkrijgen zijn waarschijnlijk te veel.
@21 Dosis maakt dus zoals altijd weer het gif.
@22 inderdaad uiteindelijk komt het altijd weer daar op uit.
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.