door Havermout in Economie  ·  30 Reacties

  • 6
  • 659x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dan kunnen de uitkeringen omhoog óf de premie omlaag!

3
1 Nicks R. Van

Oh dan kunnen de uitkeringen nog verder naar beneden en pensioen leeftijd verder omhoog.

2
2 DONKEY R

een groot piramidespel dit.

2
3 elpablo

Met dank aan Jetta Kleijnsma PvdA, die de dekkingsgraad op 125% heeft bepaald vóór er van enige verhoging van de pensioenen sprake zal zijn.

1
4 Willem123

@4

Dat lijkt me duidelijk. Over 40 jaar willen we nog steeds pensioen…leve Jetta!

18
5 WijzeDwaas

@4 alles wat van de hand van Jetta is gekomen is een grote ellende voor de betrokkene. Dit asociaal figuur heeft heel wat verpest, alles ten gunste van de Staatskas!

1
6 Nicks R. Van

@5 En daar mag de huidige jeugd zelf ook voor op draaien.....

2
7 LoydMorris

@6
Wedden dat Jette overtuigd was dat ze het goed gedaan heeft? Dat probleem heb ik met alle (!) politici. Ze zien niet wat voor ellende ze aanrichten. Rutte, Pechtold, Wilders, Buma allemaal dramatisch geen idee.

2
8 Al

@7

De oudjes mogen hopen dat de jeugd geen pensioenfonds voor zichzelf eist….
Ze betalen zich blauw voor ouderen die nauwelijks wat bijgedragen hebben.

22
9 WijzeDwaas

Wie heeft er wat aan de 'gemiddelde dekkingsgraad' ?

0
10 kritischelezer

@4

Dat is voor het geval van weer en crisis er voor degenen die er nog niet aan toe zijn weer dramatisch gaat worden .
Of leef je alleen voor jezelf?

11
11 No newstoday

@8

En dat probleem heb ik met gewone burgers die dat denken .
Daarom : weg met het referendum .

14
12 No newstoday

@9 Je kent blijkbaar niet het verschil tussen een aanvullend pensioen (waar dit artikel over gaat) en de AOW.

Een aanvullend pensioen bouw je zelf op door middel van premiebetaling en rendement.

0
13 Belazerd

@9

Mijn papa heeft altijd fors premie betaald voor zijn pensioen . Wel 51 jaar lang .
Gaan jongeren dat ook doen ?
En wat ik maandelijks bijdraag is ook geen kattepis.
Willen jongeren een pensioen dan zal dat niet anders zijn .
Want zij moeten ook heel lang tot hun pensioen en dat moet ook voor iedereen betaald worden tot hun dood.
En ze worden dan vast nog wel aardig ouder ook.
Dus laat ze blij zijn dat er nu al wat voor hen klaar staat.
Wat is er op tegen om zelf ook iets te doen ?

5
14 No newstoday

@9
Is dat zo? Ik heb van mijn 18 jaar voor de AOW van mijn ouders betaald, mijn ouders betaalden alleen de laatste jaren voor de AOW van hun ouders. En ik heb dat graag gedaan. Vanaf mijn 20 jaar heb ik voor mijn pensioen betaald. Daarbuiten heb ik geld weggelegd om mijn kinderen en kleinkinderen te laten studeren. Ik ben echt niet de enige wan mijn broers en zusters en vriendenn hebben dat ook gedaan. En als ik er niet meer ben kunnen zij nog een erfenis verdelen.
Ik begrijp niet waarom sommige jongeren ontevreden zijn en klagen dat zij voor de pensioen van de ouderen moeten betalen

0
15 yanyans

@9

Hmmm, wist niet dat Nederlanders gemiddeld 125 jaar oud worden, AOW is gestart in 1957, iets meer dan 60 jaar geleden.

Degene die er niks of weinig voor ingelegd hebben zijn er (denk ik) haast niet meer, zowel, dan zijn het ouwe taaien waar we trots op moeten zijn.

0
16 garriet

@15
Vood velen die flex werken, is het moeilijk een aanvullend pensioen op te bouwen, als je geen cast contract hebt.
Datzelfde geldt voor kleine zelfstandigen, die zich blauw betalen, voor een aanvullend pensioen.
Het is dus niet zo makkelijk, als vroeger.
Jongeren van nu, zullen zélf een "appeltje voor de dorst" moeten reserveren, voor hun oudedagsvoorziening, voor zover dat financieel, mogelijk is.
Niet iedereen heeft namelijk "welvarende" ouders, die voor de kinderen iets kunnen reserveren.
Ook wat dat laatste betreft, zijn helaas, de tijden veranderd..

0
17 Dieke

@16
Je moet niet vergeten dat je in Euro's van nu spaart terwijl je in Euro's van de toekomst je pensioen krijgt. Door de inflatie zit daar een enorm verschil tussen en daarom hebben de ouderen nog steeds relatief weinig ingelegd.

Dat geeft niets daarom hebben we dit op solidariteit gebouwde stelsel. Besef echter wel dat het heel moeilijk wordt om zelf voldoende vermogen voor een persoonlijk pensioen te sparen.

7
18 Realisme graag!

@17 Je schrijft: "Jongeren van nu, zullen zélf een "appeltje voor de dorst" moeten reserveren". Negentig procent van alle werknemers nemen deel aan een aanvullende pensioenregeling. Tachtig procent doet dat via een collectieve regeling via de werkgever.

Zelfstandigen of degenen die bij een werkgever zitten zonder pensioenregeling kunnen fiscaal heel vriendelijk sparen voor hun pensioen via een bank of verzekeringsmaatschappij. Daar moet je wel een beetje moeite voor doen. Denken dat een aanvullend pensioen wel door een ander wordt betaald, is een naïeve gedachte. Als pensioen je verder niet zo interesseert, zul je het later alleen met een AOW-uitkering moeten doen.

0
19 Belazerd

@18 Bij de opbouw van je aanvullend pensioen is rekening gehouden met toekomstige inflatie. Dat is wat ze de "dekkingsgraad" noemen. Dat is gekoppeld aan de betaalde premie en het rendement. Zelfs als je al met pensioen bent, bouw je nog steeds rendement op over het vermogen dat je nog niet hebt ontvangen.

Het overgrote deel van het totale pensioenvermogen in Nederland is opgebracht door degenen die 30 of 40 jaar lang premie hebben betaald. Bedenk hierbij dat iedere euro aan pensioenvermogen ongeveer 9 keer meer rendeert in de laatste 10 jaar dan in de eerste 10 jaar dat je deelneemt aan een pensioenregeling. De solidariteit zit 'm voornamelijk in het risico dat iemand langer leeft dat de gemiddelde levensverwachting. Dat wordt gecompenseert door degenen die de gemiddelde levensverwachting niet halen en dus vroegtijdig komen te overlijden.

Omdat de gemiddelde levensverwachting stijgt, zullen de jongeren van nu moeten kiezen tussen langer en dus meer premie betalen of een lager pensioen. Verhalen op de gepensioneerden van nu, is diefstal.

0
20 Belazerd

@15

Je haalt pensioen en AOW door elkaar. Dit artikel gaat over pensioenen. De gouden generatie heeft in het verleden te kort premie betaald. In de jaren 90 gingen de beurzen omhoog, premievakanties enz enz. Daarvoor betaalden we de prijs tijdens de crisis.

13
21 WijzeDwaas

@21
U moet eens goed leren lezen en begrijpen wat U opschrijft.
Ik reageer op waar U stelt dat de jongere zich blauw betaalt aan de oudere en daar hoort buiten de pensioenpremie ook de bijdrage aan de AOW bij.

1
22 yanyans

@21
Hoe komt U erbij dat ik en velen van mij in het verleden te kort premie betaald heb. Ik heb 45 jaar premie betaald en al mijn collega's idem en ik heb meerdere bazen gehad. Mijn vader werkte in de bouw en betaalde ook voor zijn pensioen.

1
23 yanyans

@23

Daar hebben we het nu juist over: de dekkingsgraden zijn jarenlang ondermaats geweest.
Dat betekent dat er te kort is betaald. Maar u heeft niet zo veel met betalen, maar meer met gratis geld?

13
24 WijzeDwaas

@24
U weet er niet veel van. Pas de laatste paar jaar toen de rente zo laag was waren de dekkingsgraden laag Maar meestenstijd toen de ouderen pensioenpremie betaalde waren de rentes sky high zelfs zo hoog dat bij rijke pensioen fondsen de rendementen zo hoog waren dat er geen premie betaald behoefde worden (Shell) en er zelf geld uit de pensioen fondsen getrokken werd om de staatsschuld te verlagen. Maar dit heeft niets te maken met Uw stelling dat de jongeren zich blauw betalen voor de pensioen van de ouderen. Maar de jongeren blijven die partijen stemmen die dat mogelijk maken. Dus niet klagen.

1
25 yanyans

@24 Jij weet er dus helemaal niets van. Je haalt AOW en Pensioenen door elkaar, twee maal zelf. En lage dekkingsgraad heeft niets te maken dat er te kort is betaald. Tjonge wat een hopeloze onzin steeds weer van jou. Misschien kun je in het bejaardentehuis waar je zit vragen m goed informatie.

3
26 Thompson

@26 Wijzedwaas is fervent D66 aanhanger omdat hij denkt dat het een linkse partij is, is zelf 60+ en haat ouderen net als zijn partij (masochisme dus). Het weg-met-ons gedachtegoed maar dan gericht op ouderen. De details zijn daarbij onbelangrijk als de AOW en de aanvullende pensioenen maar afgeschaft worden.

0
27 Conradijntje

@27 geen idee hoe je bij die onzin komt?

Waarom zou D66 tegen ouderen zijn? Of waarom is D66 voor afschaffen van de AOW en aanvullende pensioenen?

5
28 mike45

Pensioen ontstaat door maandelijkse inhouding op je bruto salaris. Het word beheerd door een organisatie waarvan het bestuur is samen gesteld uit leden van werkgevers- en werknemersorganisaties.
Zij proberen jouw geld zo goed mogelijk te laten renderen. Voor jongeren valt er weinig te renderen daar er nog (bijna) niets is ingelegd. Iets anders kan ik er niet van maken tenzij straks ook de rente van mijn spaarrekening gedeeld moet worden met de "jongeren".
Eerst werken en inleggen, heb je over 50 jaar ook een leuk pensioen.

0
29 Ceesje

Het gaat blijkbaar goed met de "Senior non-preferred bonds". Toch, verkocht door de banken, ben ik benieuwd wie hier het laatst lacht.

Een tweetal citaten,

- “If you call it senior non-preferred they can buy it; if you call it Tier 3 they can’t,” Peter said, referring to fund mandates. “A good share of investors has that stance.”

en dan komt het,

"It’s just pension funds and retirement nest eggs under their management that will take the hit".

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-10/europe-s-hot-new-bonds-obscure-junior-risks-with-senior-label

https://wolfstreet.com/2017/02/14/biggest-eu-banks-embark-on-the-mother-of-all-debt-binges/

0
30 Heapak

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@143 Dat moest ik even opzoeken. "Soyboys zijn volgens extreemrechts mannen die mannelijke eigenschappen ontberen". Dat wel zegt genoeg. Maar...

zojuist geplaatst door Bop

Wedergeboren
Offtopic

@2726 " Een riool is een riool, met bijbehorende leden." Ja, teveel drollen hier kennelijk de dienst uit willen maken dmv schelden, be...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@145 Je narcistische vriendin zit op OT rennen dude....

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
Offtopic

@2722 "Verwijdering an bepaalde gegevens, kàn dus wel blijkbaar" Ja, Ook al zou het niet kunnen, het is wettelijk verplicht. v...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@20 Ik vind de tank een mooi stukje techniek hoor. Niks mooiers dan zo n brom van een diesel. Volgens het artikel krijgt de landmacht de tan...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

FrisseBries
Offtopic

@2725Nou ja. Dat ben ik niet met je eens. Als je je op een anoniem forum begeeft zonder enige begeleiding, dan kan je dit soort dingen verwa...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Offtopic

@2724 vervolgEn...niet zulke hoge verwachtingen hebben helpt ook, als je ziet dat degene (n) die dit forum hebben opgezet er niet is voor de...

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Strongoli
Offtopic

@2718Dat is ieders eigen keuze en overweging. Als je zover wilt gaan, dan is daar altijd iets ernstigs aan voorafgegaan, anders laat je het er...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@145 Netjes van je dat je jouw narcisten gedrag toegeef.Waarvan akte....

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@144 Ik plaats moppen voor de lol Bop wat denk jij dan?...

10 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Xxx CenPorn MinnesotaServeur NudeGay ThreesomeTina HargitayPorn PuppetsBoobs Pic PornIndian Babe XxxGirls Stripping NakedGrannycreampieMywaoeSexo Filme PornPhatest AssesSis And Bro XxnxXxx New Full Hd VideoBrazzers Com DoctorBlack Loving PornDream PornNovinhas Do ZapSaiman SeishidouMariah Mallad NudeTamil Mallu VideoXxx Videos Mia MalkovaIncest Sex ComicsIs Redtube SafeHentaisem CensuraAli.lee NudeXxapple ThothubThe_amanda_nicoleDesi Hardcore XxxPakistan Mujra PornMelody Marks XxxDutch Oven SexFreckles NudeBoner On A Nude BeachRadhika Apte Nude PhotosSchool Hindi XxxTwistys CafeSelfies Sexy NudeVideo PornonfreeXx Sex VVrkm-1119PorngeyBrandy Love NakedHot Licking PornBest Pron FilmPorn SmallMerd PornGrlsexAmber AlinaEvie Olson PornDirtyroulettwChun Li HentiaDevils TgirlsCheri Deville AnalBig Boobie GifsBoukoku No Otome KishiDimple XxxFrance PornSexxx Porn Freeşahin K PornoJapanese Wife Photoshoot PornAfrican Forest People SexObsession Nude SceneAria SloaneBig Booty African PornPorno TorrentWebseries XnxxYou_are_my_sunshineHot Bhabhi Web SeriesLust CinnemaChubby Girl NudeForced Cinema PornInfian Adult Web SeriesBaddiehub. ComBlack Teen PornLive De PornografiaAri Graynor NudeMaa Ke Sath SexSister Xxx DownloadJizzledExxtra SmallJulie Kay NudeSilver DaddieWwe Paige NudesUnika RayWaaa-259Fuck AnimeTop Gay PornR Baddragon最新avSex 69 ComDani Dani Sex VideosShakeela FuckBhabi Hd SexPornos ExtremosThisvid .comKalani LuanaBrazzers LBlow Job VideoSon Seducing MomRico Blaze PornRoberita FrancoNhentaiyaoiValerica Steele AnalHot Big Boobs SuckingXxx Sai PallaviBig Ass Porn TubeVidz ComSunny Leone Sex Full VideoDesi Milk XxxZeenat Aman ToplessEmma ButtAlexandradaddario True DetectiveSamantha Hot NudeOnlyfans BlojobWww Xxxvidios ComXxxmovizeXx Video Bengali HdBigblackcookBlack PornesMorning SexKajal Agarwal Sex Video HdSxe Xxx SxeSextape ActressLectures PornographiquesGardevoir HentaiBlow Job VodeoTtboyCuckold TrainingOmegle PirnWikifeet XOnlyfans Leakexسكس العابHistorias HeroticaXvideosanalVintage PornaPame PearPaty MichovaIpl SexHot Full Hd PornSex021Delivery Boy Sex VideosPam Grier PornH Anime TvHentailibPornooo Türk3d Porn Comisانجلا وایتBokep Jepang Mom