door Inter in Media  ·  133 Reacties

  • 30
  • 1521x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Etnische afkomst vermelden maakt het zoeken wel stukken éénvoudiger. Als het dan om een Chinees gaat hoeven we in ieder geval niet uit te kijken naar een persoon zonder spleetogen. Oostblokkers herken je ook gelijk dus het hoeft niet altijd om kleur te gaan.

2
101 DJWK

Van de overheid kun je op dit gebied weinig verwachten. Die proberen juist dit soort cijfers onder de pet te houden.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/01/cijfers-criminele-asielzoekers-telegraaf-politie-bood-zwijgdeal-aan-8490736-a1556650

0
102 Querulijn Xaverius,

Verzwijgen is ook #FakeNews

1
103 case

@22 : Ook meer criminaliteit bij werkloze autochtone onderklasse jongeren. Dan bij de rest van de autochtonen. En? Wat bewijst dat? Er is ALTIJD meer (als zodanig zichtbare) criminaliteit bij arme onderklassen, overal ter wereld.

Het is pas interessant om werkloze onderklasse jongeren van autochtone afkomst enerzijds en allochtone afkomst anderzijds met elkaar te vergelijken, in deze discussie.

2
104 Wendel

Bert Brussen, altijd zo fel gekant tegen identity politics, totdat ie het kan gebruiken.

Als hypocrisie goud was, dan was ie stinkend rijk.

9
105 zeikenderechter

de 'vrije pers', jaja ...

2
106 semperpenis

Aan alle reacties van Dikke Tor, Wijhuis ed.

Etnische afkomst vermelden betekent ook het vermelden van de blanke misdadiger.
Op deze manier wordt de kleurling niet achtergesteld, maar gelijkgesteld met de autochtoon.

Het mooiste en eerlijkste zou zijn: de dubbele paspoort benoemen.
Zo wordt de afkomst niet benoemd, maar toch aangegeven.
Ook dit is niet discriminerend, want zo wordt de blanke Duitser, Ier of Pool ook duidelijk aangegeven. Eerlijk tegenover de getinte en blanke burger.

Tip: gooi niet te snel met woorden zoals racisme.
Dingen benoemen zoals ze zijn is heel normaal. Wordt ook gedaan bij voetbalsupporters of motorclubs. Waarom moeten dubbele paspoorthouders weer als uitzondering gelden?

Verder...ik discrimineer niet....Ik heb een zwarte hond en een zwarte kat (omdat ik zwart leuk vind).

0
107 Karl

@97 Hoewel er een correlatie is tussen de sociaal lagere klasse en opleidingsniveau wil niet zeggen dat de onderklasse van de sociaal lagere klasse (bijstandsniveau) hoofdzakelijk bevolkt wordt door autochtonen.

0
108 RobP

@104
inderdaad, dat zou een interessante vergelijking zijn, weet daar niet direkt cijfers over te vinden.

Maar het besef dat overal, altijd, jonge arme laaggeschoolde werkelozen vatbaar zijn voor criminaliteit is al heel wat anders dan het louter aan "cultuur" toe te schrijven

6
109 morandi

@109 Daar is wel eens een onderzoek naar geweest. Rond 2002. In dat onderzoek bleek dat allochtonen crimineler waren dan autochtonen in vergelijkbare sociale omstandigheden.

0
110 RobP

Van mij hoeft de etniciteit niet alle gevallen benoemd te worden als deze totaal niet relevant is. Als een inbreker bijvoorbeeld een televisie steelt dan is het weinig relevant wat de etniciteit is van de dader is. Als vermoedt kan worden dat de etniciteit echter wel in verband gebracht kan worden met de daad dan denk ik dat het benoemen van de etniciteit wel zou moeten. Een Syrische vluchteling die een blond meisje van 15 verkracht omdat zij een rokje draagt is weldegelijk cultuur gebonden. Ook als het om groepen jongeren gaat die vrijwel allemaal dezelfde etniciteit hebben dan is dat klaarblijkelijk relevant. Het is namelijk geen toeval dat een groep Marokkanen overlast bezorgt. Om die groep dan uitsluitend "jongeren" te noemen is wegkijken van de problemen die er zijn.

Vaak wordt wel de woonplaats van de dader benoemd en die is ook niet relevant. Ook wordt vaak het geslacht genoemd en die is ook niet relevant. Of een auto in de brand wordt gestoken door een man of een vrouw doet er namelijk niet toe.

Wat op zich wel opvallend is, is dat als een groep protesteert tegen asielzoekers er onmiddellijk het label "extreem rechts" aan gekoppeld wordt. Die link vind ik dan weer iets te makkelijk. Niet iedereen die protesteert tegen asielzoekers is extreem rechts. Ik denk dat heel veel mensen die op zich niets tegen andere etniciteit hebben wel gaan protesteren als er bij hun een AZC in de woonwijk wordt geplaatst. Alleen al het feit dat een AZC tot een verhoogde overlast en criminaliteit kan leiden is genoeg reden om te protesteren lijkt me. Alleen al de waardedaling van je woning is genoeg reden om te protesteren. Er was ooit een tijd dat mensen die extreem rechts genoemd werden joden vergasten in concentratiekampen. Tegenwoordig ben je al extreem rechts als je Sinterklaas viert met een zwarte zwarte piet.

4
111 RazorBlade

" de kleurling", "de blanke"

Maar racistisch ben ik niet!

5
112 HenkG

@110
"Daar is wel eens een onderzoek naar geweest."

Klopt; https: //www.telegraaf.nl/nieuws/968072/afkomst-irrelevant-bij-jeugdcriminaliteit
en wat bleek:
"Uit het onderzoek blijkt dat van de factoren die met jeugdcriminaliteit te maken hebben, de herkomst weinig gewicht in de schaal legt. Zo blijkt bijvoorbeeld dat van huis uit Nederlandse jongeren op hun 12e en 14e jaar iets minder crimineel zijn dan hun Marokkaanse of Antilliaanse leeftijdsgenoten, met 18 jaar zijn ze even crimineel en als 14- en 18-jarige zijn ze crimineler."! Gelukkig nieuwjaar, en succes met je nazi-propaganda.... question

5
113 NKreaguurder

@112
Nou breekt mijn klomp.
Wat is er in vredesnaam fout aan de benamingen 'kleurling' en 'blank'??

Ben je niet een beetje aan het muggenziften?

0
114 Karl

@113 "en succes met je nazi-propaganda.. "
Aha, we gaan op die toer. Prima, weet ik meteen op welk belabberd niveau ik jou moet inschalen.

0
115 RobP

@113 https://www.google.nl/search?sourceid=navclient&aq=0h&oq=sch&hl=nl&ie=UTF-8&rlz=1T4SUNC_nlDE361DE361&q=schijntaboe

" De onderzoekers vergeleken de politie- en justitiecontacten van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse jongens met een groep Nederlandse jongens uit een vergelijkbaar sociaal-economisch milieu. Geconcludeerd werd dat allochtonen vaker met de politie in aanraking kwamen dan de vergelijkbare Nederlandse groep jongens. De oververtegenwoordiging was onder Marokkaanse jongens groter dan onder Turkse en Surinaamse jongens. "
Zoals gesteld, het is een wat ouder onderzoek.

0
116 RobP

@116
Fijn zo'n Google pagina aanhalen, en dan met een quote komen zonder de betreffende link aan te halen.... question

Maar hoe dan ook;
"Geconcludeerd werd dat allochtonen vaker met de politie in aanraking kwamen dan de vergelijkbare Nederlandse groep jongens." klinkt misschien als een bevestiging van jouw denkwereld, het is echter ook het logische gevolg van etnische profilering.
Wanneer je (zoals in Nederland en België te doen gebruikelijk is) voor het over grootste deel allochtonen controleert omdat je meent dat etnische profilering een goed instrument is, is het logische dat je weinig autochtone Nederlanders aan zult treffen tussen de verdachten; je laat immers bij etnische profilering bewust zoveel mogelijk Nederlanders buiten je controles omdat je ervan overtuigd bent dat je meer criminelen zult vinden als je vrijwel uitsluitend allochtonen aanhoudt....
https://www.google.be/search?q=Waarom+etnische+profilering+niet+werkt&oq=Waarom+etnische+profilering+niet+werkt&aqs=chrome..69i57.14072j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

2
117 NKreaguurder

@117 Ahja, natuurlijk, het is de schuld van etnisch profileren.....

0
118 RobP

@113

Omdat ze natuurlijk beinvloedt worden door die antillianen swa.

1
119 Tegenlicht

@118
Wat statistieken betreft spreekt men niet zozeer over "schuld" als wel over "gevolg".
De resultaten van het statistisch onderzoek zijn in deze het gevolg van het gericht uitlichten van allochtonen als verdachten en het negeren van autochtonen als verdachte.

Als je bijvoorbeeld in de schud bak aan de lopende band 100 tulpenbollen gooit en 20 hyacinten, beiden met 50% zieke bollen en 50% gezonde bollen en je haalt vervolgens 18 hyacinten en 2 tulpenbollen van de lopende band om deze op ziekte te controleren, kun je maximaal 2 zieke tulpenbollen aantreffen, terwijl je minstens 8 zieke hyacinten aantreft.
Statistisch gezien kun je dan constateren dat de kans op ziekte onder de hyacinten groter is dan onder de tulpenbollen.
Het probleem daarbij is natuurlijk wél dat je statistieken een vertekend beeld geven, omdat je geen evenredige percentages uit beide onderzoeksgroepen hebt gecontroleerd.
Hetzelfde probleem doet zich voor bij etnische profilering; je statistieken geven een vertekend beeld, omdat bij deze etnische profilering bij voorbaat en bewust de verhoudingen scheef getrokken worden waardoor je statistieken onbetrouwbaar worden.

1
120 NKreaguurder

@119
Of worden die Antillianen nou beïnvloed door hun autochtone vrienden.... question

1
121 NKreaguurder

@114
Als ik een post zie met discriminerende taal en "de kleurling versus "de blanke" die eindigt met "maar ik discrimineer niet" dan ga ik reageren.

Zal ik ook echt blijven doen.

1
122 HenkG

@120 Ja joh, zoals al gesteld, het is de schuld van etnisch profileren....
Maar eehhh, heb je daar cijfertjes van? Of is het gewoon je onderbuik wat wederom aan het opspelen is?

0
123 RobP

@120 Etnisch profileren doet iedereen. Dat niet-westerse allochtonen bij het etnisch profileren vaker voorbij komen komt juist omdat zij zijn oververtegenwoordigd binnen de criminaliteit.

Het is niet de schuld van etnisch profileren, met etnisch profileren is niets mis.

0
124 Bluth

@124 Behalve dan dat het facking irritant is.

6
125 Yisrael

@125 En hoezo is het irritant?

Bij een actieve pedofiel gebruikt men ook een etnisch profiel gebaseerd op de blanke Nederlander. Alleen hoor ik dan niemand dat het verkeerd is, dat het racisme is.

0
126 Bluth

@126 Omdat ik er steeds voor langs de kant wordt gezet question
Heb er verder niet veel problemen mee hoor, rustig.

6
127 Yisrael

@127 En dat is irritant? Door mijn Italiaanse roots heb ik 'een kleurtje' waardoor ik ook weleens staande wordt gehouden, ook omdat ik in een relatief dure auto rij. Agent vriendelijk groeten, papieren overhandigen, gezellig praatje maken, en ik vervolg mijn weg weer.

Eh, ik ben rustig. Rustig aan hoor.

0
128 Bluth

@125
Facking irritant? Etnisch profileren?

Behalve as jij kunt uitkramen "niet joden horen niet in Israel thuis". Dat schreef je recent.
Maar het is erg als JIJ aan de kant wordt gezet question

Man man, dat is geen consequente kerel denkt Loesje nu.

0
129 HenkG

@128 Agh wat irriteert kan persoonlijk zijn toch.

3
130 Yisrael

@129 Oh daar wil ik in een ander draadje graag over discussiëren, spreek me er nog maar eens op aan op een geschikter topic.

3
131 Yisrael

@121

Nooit swa, nooit. jeweettoh. swa!

1
132 Tegenlicht

@121

Nooit swa, nooit. jeweettoch. swa!

1
133 Tegenlicht

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@73Zoals ik al zei, wat een niveau.. 🙊...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Snorrie
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@68 En wederom onweerlegbaar bewijs van infantiliteit.En geloof me, dat is beter als de enige andere verklaring....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@74 Ze had jouw vrouw nog nooit gezien, ze zei wel dat aan die kop van jou te zien, wel duidelijk was dat het iemand van de sociale werkplaats m...

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Schildpad
'Queer Storytime for Palestine' slammed by former IDF sergeant: 'Indoctrination'

Ga zo eens rondlopen in Palestina gast XD...

8 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Schildpad
'Queer Storytime for Palestine' slammed by former IDF sergeant: 'Indoctrination'

https://www.youtube.com/watch?v=oBe0WLieS_c...

8 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Sarcoff
unser-mitteleuropa.com

Jullie hebben de link niet gelezen, de veroverde wapens worden pas in mei in Moskou tentoongesteld, ik snap wel dat jullie mij naar de Oekraine ...

12 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@72 Vraag dat maar eens aan je vrouw. ...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@71 Flikker toch op, vies opruiertje. ...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

Biscanna
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@63 Ik snap wel dat jij de spanning buiten de deur zoekt, want op dat gedrocht van jouw wil niemand liggen....

19 minuten geleden geplaatst door Biscanna

rebo
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@9 Ik heb hier op NK wel eens gelezen dat het Jood zijn enkel via de vrouwelijke lijn (lees moeder) kan worden doorgegeven. Zo is Lennie Kuhr ze...

19 minuten geleden geplaatst door rebo

NK. App
Foot Licking PornSanilioni Xxx VideoSocialmediagirlGay Porn BlogBigest Boobs TubeAnal Porn MoviesTwinkblackSloppy Ebony BjPeachy Keen Films PornGhetto Hood PornJable AvColombianos PornAbby MontanoDeep Troat Blow JobXxnx. ComWww Xxx Sex VideoToochi KasjLezkissDesi Hindi Audio Sex ComEbonyporn BlackE Hentai OrgEroticmonkey.vomWebyoungmeFilmes PormosSex Sex VidioWww Indian Xxxx ComPaul Cassidy NakedShea Briar LeaksHannahowo Pussy_d_a_s_h_a_Pron Step MomWww Indian Xxx MoviesChina Xx Video ComPorno AuvivoSex Mms RealPregnent PornstarsSalma Sex VideoSeixyPorn IndexBlacked Porn Free VideosAdult Work HomePetite Teens NudeSwingers Video69 Position In SexNina Kay PornSleep GropeThreesomesexvideosTeen SexTherealrebeccaj PornBbw NhentaiPorncowKorean FucDeshi Poran VideoPorn Videos With Older WomenPornhubarabeKatee DavisSmall Dick PicsBigbouncing TitsFgay PornBrazzers Dani DanielNude IndinaViolet Myrrs AnalPorn HandicapFree Porm ClipsCuckold StiriesChat Ave Sex ChatHot Babes In The NudeSquirtinganalXvideo India ComTamil Village XvideosKinky Sex Stories.Gay Sex OpenFull Hd Mom Porn VideoCallie Brooks PornCeleb Cock SuckMia Malkov AnalHot Gay Porn BlackExótic 4k3d Porn Video DownloadForced Porn VifeoRiley Raid PornNat Turnher PornEbony Lesbion PornPorn Com VelhaPt ChaturbateAnnonce IntimesChelsea Muirhead NakedNina Marie DanieleBig Bkack Booty PornEnature.netRuin JoiBushstrokeHindepornGand Marane WaliHd Yoga Porn VideosJacquie Et Michel GratuitAimee Teegarden NudeDeepthraot VideoBlack PronstarNaruto Hent MangaCytheriaJordi AnalStep Sister Porn HotFree NudeTeens Flashing BoobiesCogiendoricoBlackshemalehardcoreXxx TheaterGonewindYouporn LesbienManiacos Por ComixsXvídeos LoginJuicy Boobs SuckingAunty Cheating SexFull Sex Sunny LeoneAnimated Porn EnglishSilvia SiageJav FemdomJoes Fantasy PornSkylar Fox PornMartha Higareda DesnudaPourno GaySunny Leone Ki PhotoHub PormLatina Mom AnalVeohentaiLatin Porn StarsEbony HardcorepornKeira NicoleMarquetta JewelJessie BunsSexy Indian PussyWeb Series Actress NudeSexy Video Porn ComSexy Video Bf Sexy Video Bf Sexy Video BfXxx Indian LatestKorean Porn HomemadeLivejasmine'MyhentaigalleriesEbonypilseXnx .comCougar AnalAlly TateDebbie Reynolds NudeGirl Sex MachineNebraska CoedTryst EacortShantel VansantennudeInflation HentaiRubi Rose Onlyfans Leaks