door Havermout in Binnenland  ·  397 Reacties

  • 10
  • 2478x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo vrijwillig is de bijdrage niet als het consequentie`s kent.

1
351 Gratiebarmhart

@349 Dit is ook het geval met klassenfoto's neem ik aan........

1
352 Hanzi

@352 , Als die van de vrijwillige bijdrage wordt betaald wel ja.

3
353 Weet geen naam

De school van onze kinderen stelde dit schooljaar de vrijwillige bijdrage op €75 per kind.

Waarvoor geen idee, sinterklaas werd alleen bij de jongste gevierd (oud 2 e hands Donald Duck strip) en kerst moeten de kinderen zelf eten en drinken meenemen.

Volgend jaar ook eens even kijken of het wat minder kan.

0
354 BUZZDDT

je bent lid. Ze vragen een vrijwillige bijdragen. En als je die niet betaald dan mag je niet meedoenquestion
Tsja, boerenlogica hanteren die schoolbesturen question

2
355 jkteg

Wat erg voor die kindjes.. question

1
356 Neo Darwinius Maximus

@345

Yisreal @ 343 hoeft niet naar een psychiater te gaan want ze zien het beide hetzelfde hartstikke zakelijk. Yisreal ziet het vanuit een zakelijk standpunt. Jij bent een gevoelsmens.

3
357 Erika

@316 Niet mee eens, de ouders hebben het niet over voor hun kinderen, zeker gezien de mogelijkheden van een subsidiebijdrage van de gemeente die gewoon in de schoolgids vermeld staat. Dan moeten de ouders maar aan de kinderen uitleggen dat ze niet bij het kerstmaal kunnen zijn.

4
358 oeioeioei

"Vrijwillige ouder bijdrage". Wat willen die scholen eigenlijk als ouders dit niet kunnen betalen voor kerstdiners, extreem dure schoolreisjes en andere buitenschoolse activiteiten. Als ouder zou ik zeggen flikker lekker op met die zooi ik ga zelf met mijn kinderen op vakantie en maakt het gezellig met het gezin en familie met de kerst.

1
359 zoutzuur1

@355

De logica van de schoolbesturen kan alleen opgaan als het iets betreft dat VOLLEDIG uit de vrijwillige bijdrage wordt betaald.

Onder dat volledig valt nog al wat, zo moet het moet buiten de schooluren vallen en de ruimte dient te worden afgehuurd en zo is er nog wel meer.

Is daar niet aan voldaan, dan zit de school gewoon juridisch fout.

2
360 MARCUSAURELIUS

@359
" Als ouder zou ik zeggen flikker lekker op met die zooi ik ga zelf met mijn kinderen op vakantie en maakt het gezellig met het gezin en familie met de kerst."

En dat kunnen ze dus ook doen. Hun keuze.
Alleen dan gaat het dus duidelijk niet om niet kunnen, maar om niet willen betalen.
(let op het woordje DAN, want in dit geval is het mij niet duidelijk of het om niet willen, of niet kunnen gaat)

2
361 Xyron

Ik vraag me trouwens wel af, hoe alle andere ouders gaan reageren, als ze volgend jaar 60 euro moeten betalen, ipv 50, terwijl er kennelijk ouders bij zijn die wel betalen, en voor wie die 50 of 60 euro heel veel is. Dan is het toch wel wrang als je zelf je uiterste best doet om wel bij te dragen, terwijl anderen dat niet doen, en wel mee mogen doen met alles.

Lastig probleem.

2
362 Xyron

* Verwijderd door de redactie *

363 Undertaker

@362 Het is ook geen verplicht diner dus kinderen kunnen gewoon thuisblijven als de ouders niks hebben bijgedragen aan uitjes en feestjes op school via de eigen bijdrage. Het is niet zo dat andere ouders hiervoor op dienen te draaien.

6
364 Dian

@363

Dat is het probleem, men beschouwd de vrijwillige bijdrage als een verlichting.

Ik heb geen bezwaar tegen dit soort feestjes maar dan en slechts dan als ze VOLLEDIG uit dit potje komen, dat is echter in de praktijk vrijwel nooit het geval.

2
365 MARCUSAURELIUS

@363 Waarom schreeuwt u zo? Ik heb uw vraag de eerste keer al begrepen en beantwoord. Wat begrijpt u niet aan mijn uitleg van waarom ik het over wanbetaling heb? Dat een bijdrage vrijwillig is betekent niet dat wel en niet betalers dezelfde rechten hebben. Je hoeft niet te betalen, maar dan doet je kind ook niet mee met de feestjes. Laat je het kind wél meedoen zonder dat je betaald hebt, dan ben je een wanbetaler.

3
366 Smiling

@361

In mijn geval niet willen want het word steeds gekker met die scholen en hun activiteiten. Een voorbeeld een kind op het voortgezet onderwijs ( Mavo) midweekse uitje naar Frankrijk en een kind VWO TT een midweekse uitje met de Stena Line o,a naar Cambridge. Ouders met normale inkomens kunnen dit niet meer ophoesten en ik ageer daar tegen, laat scholen zich houden aan het dagelijks gevn van onderwijs.

0
367 zoutzuur1

@366

Je vergeet dat er meestal ook geld en faciliteiten van de school in zitten en die zijn wel voor ALLE kinderen bedoeld en niet voor een beperkt aantal.

1
368 MARCUSAURELIUS

@368 Als de ouderbijdrage gebruikt wordt voor iets dat met het lesprogramma te maken heeft mogen de leerlingen niet worden uitgesloten. Zolang de school voor het gebruik laten maken van faciliteiten geen geld aan het lesbudget onttrekt zie ik geen probleem.

0
369 Smiling

@369

Dat gebeurt in de praktijk formeel wel.

Voor die faciliteiten komt geld van de overheid en is bedoeld voor alle kinderen.
ook wordt de zaak afgeschreven op grond van gebruik.

Voor het gebruik van een lokaal of kantine zou dus betaald moeten worden zoals dat ook aan derden in rekening wordt/(zou worden) gebracht.
Daarbij wordt het meestal wel degelijk in het onderwijs pakket ingepast, wettelijk mag dit mits er geen kinderen worden uitgesloten.
Als de onderwijzers toezicht houden behoren die ook betaald te worden.

1
370 MARCUSAURELIUS

* Verwijderd door de redactie *

371 Robin

@371

Dat van die potjes is waar.
Maar daar heeft de overheid het naar gemaakt, want men kreeg nog al eens van de ene dag op de andere een bezuiniging over zich heen. Dan moeten natuurlijk wel aangegane verplichtingen die op het oude budget gebaseerd waren betaald kunnen worden.

0
372 MARCUSAURELIUS

@370 Dat zeg ik toch, dat kinderen niet van dit soort activiteiten mogen worden uitgesloten als ze bij het lesprogramma horen? Dat is bij een kerstdiner niet het geval. Waarom voor het gebruik van de school betaald zou moeten worden ontgaat me. Net zoals me ontgaat dat het onderwijzend personeel betaald zou moeten worden. Daar gaan de school en de leerkrachten zelf over, lijkt me.

2
373 Smiling

@371
Klopt en die miljarden zijn voor de leerkrachten en de werkdruk te minderen.

0
374 zoutzuur1

* Verwijderd door de redactie *

375 Robin

@298 Nee hoor, dat heb ik helemaal niet nodig, het is trouwens geen geld van Yisrael, maar van zijn ouders en met name zijn oma.
Ik heb voldoende geld en hoef niets van zo'n ontzettende egoïst!

1
376 dummydum

@373

Ook dat hoort bij de voorzieningen waar de school geld voor krijgt voor alle kinderen.
Als men personeel gratis ter beschikking stelt gaat dat dus van het budget af,
terwijl er een deel van de leerlingen op oneigenlijke gronden wordt buitengesloten.

1
377 MARCUSAURELIUS

@374

Nee daar zijn ze niet voor, ze zijn voor onderhoud en dergelijken.

Ook het aanbreken van die potjes is geen oplossing.
Dan kan men misschien twee jaar wat meer mensen aannemen, maar dan zijn die potjes leeg en moeten ze weer ontslagen worden.

1
378 MARCUSAURELIUS

@377 Als medewerkers gratis en in hun eigen tijd werken gaat er niets van het budget af.

1
379 Smiling

@375

Breek me de bek niet op over dat tuig.

Managers zijn net meeuwen.

1. Ze komen met veel gekrijs een schone ruimte binnenvliegen.
2. Ze schijten alles onder.
3. Ze stelen wat ze maar mee kunnen nemen.
4. Als de puinhoop compleet is vliegen ze krijsend weer weg.

PS.
Ze zijn niet alleen een kwaad in het onderwijs,
ze zitten tegenwoordig overal de boel naar de kloten te helpen.

0
380 MARCUSAURELIUS

@379

Daar heb je gelijk in, maar dat is niet de praktijk.
Ook is er dan nog steeds de afschrijving van het materiaal.

Een en ander kan natuurlijk worden opgelost door gewoon met z'n alle ergens op een zaterdag te gaan eten.

1
381 MARCUSAURELIUS

@380 heeft gelijk

1
382 Jeb

Kan dit zomaar in NL. anno 2017?...................Volgens mij moeten hier koppen rollen.

1
383 manpower

Vanaf nu betaal ik ook niet meer als ik naar een restaurant ga. Niet betalen is niet deelnemen. En waarom heeft een school een kerstdiner?

5
384 niet-alles-geloven

@384

De school is geen restaurant.

0
385 MARCUSAURELIUS

@312 het is een vrijwillige ouderbijdrage. Dus ouders die meer dan 120% van het minimumloon krijgen (zeg maar 121% die krijgen die 300 euro niet. Waarschijnlijk zaten deze ouders er net boven. En het is VRIJWILLIG. dat betekend dus niet verplicht. Dus ik zou ook nooit 1 cent betalen. De ouders betalen al genoeg. Het is discriminatie om kinderen te weigeren om dat het een vrijwillige bijdrage is. Je mag kinderen daarna niet weigeren de school moet dat bijleggen..

De school kan wel zeggen we gaan op schoolreis naar Bali en iedereen betaalt een "vrijwillige" bijdrage van 3000 euro per kind. Dat is dan toch van de gekke als je dan kinderen gaat weigeren

1
386 Jan met de korte achternaam

Ik was 34 jaar docent , waarvan 15 jaar conrector in het vo. Wij hadden een reispot, bedoeld voor de Rome/ Athene reis die onze gymnasiasten jaarlijks maakten. Hoewel de meeste kinderen uit gegoede families kwamen , waren er altijd wel een paar die buiten de boot vielen.Daar was die pot dus voor. Je gooide er af en toe wat in, een tientje, kleingeld .......en op jaarbasis was dat een heel serieus bedrag met zo' n 80 docenten....
Gebeurt dat nu niet meer? Tjezus, als ik op die school werkte, betaalde ik het zelf, 7 kinderen, wat kan dat nou kosten? Uitsluiten van zo'n groepsactiviteit, dat laat je toch niet gebeuren......

0
387 Magister Nivardus

"vrijwillige bijdragen" moest dus "verplichte vrijwillige bijdragen" zijn. Want anders doe je niet meer mee. Marry Xmas.........

0
388 DikkeTor

De cursus pesten doe je niet moet eens worden gelezen door de schoolleiding. Zij zetten kinderen apart. Deze worden later gepest. De betreffende ouders worden ook scheef aangekeken. Dan is er zoiets als privacy. Lijkt mij niet leuk als iedereen nu weet dat ik de ouderbijdrage niet heb betaald.
Kortom, deze schoolleiding is volstrekt incompetent en dient te worden vervangen. De schoolleiding heeft geen recht op enige vergoeding.

0
389 rlw

@388 Er wordt tijdens de kerst niet getrouwd ... dacht ik.

1
390 Belazerd

Het niet betalen en toch alles eisen (over de rug van een ander) begint een beetje epidemische vormen aan te nemen.

4
391 Soare

@390

Jawel hoor.

Wel moet daar wat dieper voor in de buidel worden getast.

0
392 MARCUSAURELIUS

* Verwijderd door de redactie *

393 Dewereldrond

@393 Misschien is dan het probleem dat de school een spectaculair diner wou houden voor kerst question Kost wat, maar dan heb je nu ook gediscrimineerde kindertjes. Ik zal maar niet beginnen over het Suikerfeest dan XD

0
394 DikkeTor

Laat me raden welke ouders niet willen/kunnen betalen, maar wel gaan meedoen aan een Suikerfeest & een bijdrage aan de bouw van een nieuwe moskee.

0
395 corretje

Wij moeten in alles rekening houden met minderheden, dus ook met minderheden die krap bij kas zijn. En ik vind het kwalijk, dat mensen steeds meer van overheidswege bij wet worden verplicht tot zaken, die ze vervolgens zelf moeten betalen.

Dan denk ik aan de identificatie-plicht, de ziekte-verzekering, en nu ook al die niet-vrijwillige vrijwillige ouderbijdrage, je kind heeft immers leerplicht.

2
396 Wendel

@396 dat geld is dan ook voor de extraatjes. Ze worden niet uitgesloten van de les. ( ik vind het een ongelofelijke kudtaktie trouwens)

0
397 datkanjijmakkelijkzeggen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@1 Je mag God op je blote knietjes danken dat idioterie in het algemeen geen pijn doet anders zat jij de hele dag te schreeuwen....

zojuist geplaatst door RobP

RobP
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@80 Mijn collega heeft niets geplaats. Je bent dus weer eens dom aan het lullen....

3 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@77 Oh ja? We kiezen ze anders zelf dus zal de meerderheid er wel voor zijn....

4 minuten geleden geplaatst door RobP

ongelovenloos
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

Dit is wat anders dan de covid vaccins .de vaccins tegen mazelen etc zijn namelijk wel tot het uiterst getest en er zit ook geen RNA of Mrna i...

5 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

sockknitter
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@2Dat zou betekenen, dat alleen allochtone kinderen mazelen, kinkhoest enz. krijgen.Of ga je nu ook beweren, dat die kinderen ook autochtone...

8 minuten geleden geplaatst door sockknitter

ongelovenloos
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Die demonstraties moeten ze boycotten want ze voelen zich wel heel vrij in het demonstreren.De rem erop anders loopt het uit de hand....

11 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

baba jaga
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@95 Laat maar Bop je wilt het niet snappen of kunt het gewoon niet.Niet erg maar laten we maar over ophouden het is te mooi weer om mijn vrij...

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

ongelovenloos
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

worden voor (lichamelijke) schade of overlijden die is veroorzaakt door hun product, zijn vaccin-producenten.Door de ‘National Childhood ...

13 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

DWZ
Nederland keurt veel asielverzoeken goed - De Nieuwkoper

"In Frankrijk (31,4%), België (44,7%) en Duitsland (62,6%) is de kans op asiel aanzienlijk kleiner dan in Nederland, waar 80% van de asielaanvr...

13 minuten geleden geplaatst door DWZ

NK. App
Sexy Blood VideoAlinity OyfansTik Tok PremiumPom Klementieff NudeBeautiful Naked BabesBokep TerbaikXnxx Indian RealXnxx BangrosFree Porn VedioFull Hd Telugu Sex VideosHot Bl MoviesJav Wife English SubAss XxxxTeachertitsSinfuldeeds ItalianBate Papo Uol SexoNew Xxx Sex Video HdBangbros Xxx ComBangla Porn Video DownloadXnxx In BbwSexfamily GuyExxx VideoFamely Strok PornPanjabi XxxHardcore HandjobMy Friends Moms PussyEsmeeteaches OnlyfansOiled TwerkSex RedditManga HeintainZebra Sex VideoSuhaag Raat XnxxPuthiya Tamil Sex VideoDaphne_63Priyanka Chopra Hot PicsFukkingJessica RizzoPorn Torrent DownloadKim Kardashian Sex Tape LeakBradmontanaFoto De Mulheres Peladas NuasFree Gay Black PornosJules JorfanLucy Lawrence PornReddit GirlsdopornDolly Rebecca Rose O'connellFuta On Male Rule 34AnimefacesittingXxx Indian Porn Video DownloadDoujinbmoePorn Videos Xvideos ComPr0nBrazzers Kerala女性向a VChapinasxxxXx Video Sunny Leone Xx VideoHentai Gang BangWww Sex Downlod ComBus InsexVideos Of ThreesomesKim Possible NakedBlue XvideoBackdoor To ChynaKoream PornCachondas ColombianasQuadrinhos Porno GrátisHidori Rose PornBlonde PornsAnna ZapalaFokingSexy SuckingIndian Blue Full MovieBdsm Hard SexDani Daniels Hd Video DownloadEbony BrazzersFree Video Porn HamsterSquirtersDemon Slayer HenataiJonas JacksonRajasthani Desi Sex VideoIndian Heroine NudeAnoko To LikotoXxx Doctor HindiZariah Aura PornThe Best Sex EverElizaberh Banks NudeKelly Ripa Camel ToeDesimasalavideosGay Dp PornSnowbunny BbcList Of MilfsBaddie Hub.English Sec VideoPorn In The 50sCharlottw SartreCumblastcityAnissa Kate NudeNew India Porn VideoPornos PáginasGrandma AnalLily Starfire AnalUnique Sexy GirlsTwink XxxBdsmxGay Men NudeNattukattai Sex VideosIndian Sex OnlyKim Kardashian LeaksHindi Anal VideoLesbian Milf With Big BoobsHolly Peers NudeTintacle PornYoga Class XnxxLisa PornPorn CuddlingIndian Porn Video ClipsStep Sister CreampiesSki Mask Girl OnlyfansBackroom Casting Couch MadisonTs Chyna XxxTight Dress RedditVergo PeridotMary J Blige NudeSlavery PornhubCamsodaliveTube Porn StarsNaked GisIsekai YarissaKay Hansen NudePinkdollDesi Live PornPorn NeighbourMen SuckingdickJapense BdsmF95 College Sex PartyScarlett Alexis PlanetsuzyFace DildoKiara Advani Web SeriesXnx Movies ComSalma Hayek Frida NudeBallbustin PornAngela WhitrIndian Xnxx TvSasur Ne Bahu Ko PelaNew Black Porn VideosSkeeping Mom PornBig Boobs Animation PornDrink Pee PornLesbians Eating ButtScandal Planett