Is angst voor moslims net zoiets als Jodenhaat? (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door nieuwenl in Binnenland  ·  79 Reacties

  • 14
  • 1254x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49
Ik heb het nu nog even verder opgezocht maar het is nogal ingewikkeld. Als 'iemand met het joodse geloof' bedoeld wordt, schrijven we jood. Gaat het om 'iemand van het Joodse volk', dan schrijven we Jood. Dus bij Jodenvervolging gaat het om het volk en is het inderdaad met een hoofdletter vermoed ik. En bij bijvoorbeeld jodendom dan gaat het enkel en alleen om de religie en is het zonder hoofdletter.

1
51 rebo

Alleen de kop van het artikel is genoeg om niet verder te lezen! Dus iemand die tegen de extreme islam is, is dan te vergelijken met een Nazi? Dit soort schrijvers denken niet na en willen puur schokkeren om maar geld te verdienen!

1
52 Stef

Stukje uit het artikel:
"Tegelijk hechten vele Nederlandse moslims sterk aan onze rechtsstaat en wíllen ze daar juist deel van uitmaken. Als moslimjongeren van Nederland afdrijven, komt dat meestal doordat ze zich niet geaccepteerd voelen, aldus het SCP."

Heeft de schrijfster van het artikel ook navraag gedaan bij o.a. de Salafisten? Of denkt ze dat jongeren afdrijven alleen maar omdat ze het gevoel hebben er niet bij te horen? Wat een bullshit weer! Een Kip en het ei verhaal? De jongeren hebben dat dan ook vaak aan zichzelf te danken en willen er gewoon niet bijhoren omdat het omgaan met ongelovigen wordt ontraden door religieuze gemeenschappen en culturele/geloofsverschillen het omgaan met elkaar kan bemoeilijken.
Ook haatpredikers/groepen zouden flink moeten worden aangepakt die het probleem verergeren!

Waarom radicaliseren er dan ook veel jongeren in Islamitische landen waar ze wel deel van de samenleving uitmaken?

Kortom ik vind het een tenenkrommend naïef artikel!

1
53 Nieuwsgierig

"Wees nou eens een keer lief voor elkaar mensen !...hoe vaak moet ik dat nog zeggen ?
Liefde overwint alles...rare mensen".

Schrijft degene die een foto van Hitler heeft staan op zijn / haar profielsite :

:https://www.nieuwskoerier.nl/user/Thy%27lek%20Shran

8
54 Wijhuis

@31
De CPN zat gewoon in de kamer en is ergens in d jaren 80 een stille dood gestorven….

Gestorven?
Ze zitten nog steeds in de kamer namelijk bij GL.

De geschiedenis van GroenLinks begint bij haar voorlopers: de pacifistische PSP, de communistische CPN, de PPR die vooral oog had voor het milieu en de EVP die streed voor een rechtvaardige samenleving.

1
55 Benzardi

Domme titel. De meeste jodenhaat komt vanuit de moslims. Dus wtf is dit dan weer voor een wegkijk vergelijking

0
56 Ivo

Angst voor moslims is hooguit vergelijkbaar met de angst voor Hitler Duitsland.

Ook toen waren er hier volop mensen die zeiden dat we van deze goede buur niets te vrezen hadden.

1
57 MARCUSAURELIUS

@55

Dat was zo.
Maar de bloedgroepen van de CPN en de PSP zijn indertijd snel buitenspel gezet.
Dat blijkt vooral uit het feit dat GL. een oorlogspartij is geworden.

0
58 MARCUSAURELIUS

** gebruiker verwijderd **

Wat een vreemde vergelijking met de communisten en de islam. Volgens mij hebben de communisten in de twintigste eeuw nog nooit terroristische aanslagen gepleegd op onschuldige burgers..

59 verwijderd5929219

Ik heb angst voor figuren die met dit soort onzin aankomen. Blinde kippen die een ander aanwijzen als schuldige terwijl ze zelf de situatie creëren waarin onenigheid blijft groeien. Puur omdat ze niet de samenleving met een eigen identiteit en cultuur niet willen accepteren.
Dit soort figuren als bij Trouw haten Nederlanders zoals de Joden werden gehaat.

0
60 sparta

@57 Dat is een geoliede machine vergelijken met iets wat als los zand aan elkaar hangt.

2
61 21st Century Guy

Nee, het heeft te maken met realiteitszin.

1
62 manpower

** gebruiker verwijderd **

@59
U bent niet op de hoogte van de massa moorden die in opdracht van stalin en Mao tse tun gehoord ?
Klik even op google en verrijk uw geest met 2 van de grootste massamoordenaars uit de communistische geschiedenis .

63 verwijderd682241

Oei en als je geen angst hebt maar nuchter verstand, en niets tegen joden hebt noch het vergelijk kent?

Dan vind je dit stemmingmakende onzin.

1
64 Eastwood

Rare vergelijking, want de communisten leefden niet massaal tussen ons, de moslims wel.
Het communisme was de vijand op afstand, maar de islam is het Paard van Troje in ons midden.
Veel gevaarlijker!

1
65 wiseguy

Ja.

5
66 Hadjememaar

De media zet iedereen met een gezonde afkeer van de islam weg als 'angstig en bang'. Samen met 'racist' zijn dit de twee stopwoordjes van links Nederland om de opponent te demoniseren. Maar wie is nu eigenlijk bang?? Diegene die de confrontatie aan gaan met de islam wetende dat je de kans loopt op demonisering en/of erger (zie van Gogh) of diegene die vuistdiep in het donkere gaatje van de islam kruipen, hopen dat de bui overwaait en zich niet durven uitspreken over het discriminerende en gewelddadige karakter van deze religie?

6
67 Reconquista

@67

Met niemand de confrontatie aan gaan, hoe vind je dat…….?

9
68 WijzeDwaas

@63
Mao is inderdaad een van de grootste massa-moordenaars uit de geschiedenis. En de SP werkte samen met deze idioot en de partij heeft ook nog eens 400.000 gulden ontvangen van Mao.

7
69 Reconquista

@68
Risico en confrontatie vermijdend gedrag is meer iets voor linkse mensen. Een religie die een fundament van discriminatie, racisme en geweld heeft kan je links (hihi) laten liggen maar is dat nou wel verstandig? Wij Europeanen zouden inmiddels toch beter moeten weten.

3
70 Reconquista

Het hoofddoekje heeft de islamitisch seksistische functie van een Joden Ster.

2
71 Wil je niet weten

1)
De overeenkomst is dat joden en arabieren oorspronkelijk Semieten zijn.
2)
Verder zijn er grote verschillen , Ik ken iemand die wou zo graag als joods erkend worden .
Maar hij had geen bewijs dat zijn moeder joods was , want er was ooit een gemeentehuis in Paramaribo in de fik gegaan........... , dan schijnt het nog generaties te moeten kosten om als joods erkend te worden......
Je kan heel makkelijk moslim worden , een vriend van mij trouwde een Egyptische schone , hij moest één bladzijde doornemen en toen was hij moslim.

Een angst dat we allemaal joods zouden moeten worden is er dus niet.
Doch er heerst wel een angst dat we allemaal moslim zouden moeten worden ( Ook christendom werd met geweld verspreid), want dan denken we aan hoe het in bijvoorbeeld Indonesië of Turkije of Egypte is toegegaan , het kan eeuwen duren , maar een gegeven moment zijn de Kopten of Hindoes in de minderheid.
Ook de Ridda zou in deze tijd toch niet meer mogen. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Ridda )

2
72 eh

Het heilige doel van de islam is wereld heerschappij en de onderwerping aan Allah.
Dat is het doel sinds het ontstaan van dat geloof en al meerdere keren in de geschiedenis is het nagestreefd en afgeslagen.
De intentie word herhaaldelijk door de grote islamitische leiders verkondigd, open en bloot, in onze tijd op openbare kanalen.

Wij bekijken de islam door de bril van onze 'eigen; godsdienst; barmhartigheid, medeleven....en dat is 1 van de grootste fouten die we kunnen maken.

Dát is een verschil met communisme en joden dat nogal onontkoombaar is

2
73 Seconda

Communisme en islam zijn niet hetzelfde maar hebben wel overeenkomsten. De opgelegde dwang om mee te moeten doen is opvallend overeenkomstig. Beide zijn ook fascistoïde ideologieën maar verschil is dat communisme nooit heeft gepoogd om onder het valse voorwendsel een religie te zijn ( om daarmee misbruik te maken van landen die vrijheid van religie belangrijk vinden en zelfs die vrijheid geven aan een ideologie als islam die zelf niets van die vrijheid wil weten.
Communisme is daarmee makkelijker te verslaan dan islam en op grond daarvan is mijns inziens islam nog gevaarlijker voor de mensheid dan het communisme.

1
74 PFL

@1 welke terreuraanslag op schiphol, nog steeds hard aan het bidden voor een echte?

1
75 Mo[re]Slim.Al[er]t

Ik denk dat je geen hele groepen moet afkeuren. Ik keur mensen af die religieuze onzin proberen te gebruiken om anderen te dicteren hoe ze moeten leven. In hun eigen huis kunnen mensen doen wat ze willen. Zodra hun gedrag in mijn levenssfeer indringt vecht ik terug om mijn eigen levensbeschouwing te verdedigen. Het is nu toch wel duidelijk dat de politieke elite dit niet voor ons wil doen, dus uiteindelijk moet de bevolking het gewoon zelf oplossen.

1
76 niet-alles-geloven

@74 Wat u schrijft over de islam, daar moet ik u gelijk in geven, maar volgens mij zou u zich nog iets beter moeten inlezen over wat een echte communist, of ultra orthodox jood met alle andersdenkende wil doen. Volgens mij iig niet bekeren naar hun waarheid.

1
77 Kipzonderkop

De VN moer gewoon islam niet erkennen als religie maar als gevaar van de hoogste catogorie

1
78 Ziggofan

Het theoretische linkse gezwam moet je een voorleggen aan Christenen of mensen zonder enige religie die in een islamitisch land wonen. Die snappen totaal niet waarom wij al die moslims binnen onze grenzen halen en ze moskeeën laten bouwen etc.. Christenen worden in alle islamitische landen op zijn minst achtergesteld dan wel gediscrimineerd. Ook het vrij uitoefenen van hun geloof of het houden van erediensten of gebedsbijeenkomsten wordt hen vrijwel onmogelijk gemaakt.
Voor een gebedsbijeenkomst in Indonesië moesten wij al in de jaren 80 speciale toestemming vragen van het wijkhoofd (kepala kampong) . Tijdens de gebedssamenkomst renden moslim jongeren joelend om de woning hun strijdkreet ( allhakbar) scanderend. Zover hun respect naar mensen met een ander geloof. Islam is voor mij een nieuwe vorm van fascisme en de vijand van iedere vrijdenker.

2
79 bozeman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

Men wil vast water uit de ondergrondse waterbron gebruiken, doch dat is water van 5000 jaar geleden en die bron wordt niet aangevuld..............

zojuist geplaatst door eh

maarten1234
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

ik heb medelijden met de natuur; in corona werd dat al platgelopen maar met nog meer mensen nog erger....

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

spookrijder
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

@4 Ben jij wel eens een neger met een paarse neus tegengekomen? 😉...

4 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bleke Betty
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Natuurlijk. Als 80% van de mensen met een paarse neus verantwoordelijk is voor de meeste ellende, dan pak je, en controleer je uiteraard alleen ...

8 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Wedergeboren
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

   Pascha/kalief Erdogan noemde ons NL'ers toch nazi-overblijfselen of zoiets? Wat zal Markje allemaal wel niet hebben gedaan om weer ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

veld1866
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

@5 Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom....

14 minuten geleden geplaatst door veld1866

Defcte burger
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

@5Nee, wel de spreekwoordelijke omgedraaide maag. als je leest waarom het CIDI Bosma als antisemiet wordt betiteld . ...

15 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

sockknitter
Evenementenlocatie Rijswijk op ramkoers met gemeente over Eritrees feest

@5De vraag is natuurlijk, waarom ze de bevrijding niet in eigen land vieren....

17 minuten geleden geplaatst door sockknitter

eh
Algeria signs $3.5B deal with Qatari firm to develop world's largest dairy farm

https://www.agroberichtenbuitenland.nl/actueel/nieuws/2021/06/23/algerije-droogte-dit-seizoen-heeft-impact-op-de-landbouw....

17 minuten geleden geplaatst door eh

spookrijder
Video | Rutte lacht breeduit tijdens ontmoeting met Erdogan

Schijnheilige poppenkast, ze zijn allemaal knettergek. Denk om uzelf, uw geliefden, uw kinderen en (achter)kleinkinderen. Trap er niet in....

18 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Hot Millf PornWwxxnTushy.comiXxx ViolentoKatheryn Winnick NudeNew Malayalam Kambi KathakalXnxx College SexInserted.comSunny LeonexxxxXxxn DownloadBeautifulshemale PornKamono PartyLinda Cardillini NudeNoelle Best NudeEroticmassage VideosLisa Ann CompVintage Hairy PussieVintage Erotica ForunsAdult Friend Finder FreeWannonPorn Free Download VideoLeakedmodelsNeymar NudeThe Incredibles Comics PornPakistan Porn TvMia LeonneHindi Bf Video XxxHot Sexy KannadaIndian Real Mms SexMassage Rooms.vomPorn Hd Full VideoMeet In ChatHit Porn VideoPorn Hd ArabMissionary PornHuge Tits CompilFree Porn PituresWithout Dress DanceNude Teen BeachSirbaoTall Naked WomenPhotos Of Nude GranniesTsubasa MaiLena The Plug OfNude Beach CummingFree Cam ShowBeach VouerMonkia FoxTit TourterIndian Sex Video Indian Sex VideoKamukta Com VideoHorny Gf SexAmature AllureTeacher AnalJakipz Gay PornM&m PornSex Ki FilmViperhentaiCandidboobsRedhead FootjobFake Cop Sex VideoTits SlapTorbe XxxBig Mom SexGloryholegirlsPorn HommemadeEmma Watson Deep FakeSanta Porn VideosErotic Massage ParlourSpankbanfFlingstrPorn MovirsBezzer PornMilf Sex PornAdam No JumperDubai Sex ComMallu Maid SexFree Maturw PornKeoran LeeHottest Milf PornstarsSex Padam Bittu PadamAnime DeepthroatAsian Porn Hub국산 신작Victoryaxo LeakLina Brilliant PornBig Land PornPorn Videos YtXviodeoT Girl PornDragon Ball HentiNet échangPonehubBella AngelChub Li Pornفيلم سكسي داغDaphne Blake NudeTamil Sex ScandalsPorn Mp3Hd Sexy Film Hd Sexy FilmBrother And Sister Real Sex VideoTeacher Teach XxxSexy Nude MassageWwe Hot FightAndrea Espada NakedKayden KrossAva Afdamsنييك ورعانAmerican Sex VedioMiddy TopGhetto Porn BlackReddit Crazy Fucking VideosCumming In Mouth VideosElena BonOpen Sex Video HdJapanese Boob GropeBlacksonblindesAdo PornoOlder Women Porn PicsDragonball Comic PornHot Lady SexCookery SexSummer Soderstrom PornLesbian Video XBbc RawPron Vedeo HdLiterotica Female AudioDolly LittkeParty OrgySextamilauntyTiny Tits PornHunter PlaymatesRachel Fit NudePorn Stars In TexasPoonam Pandey Nude LatestNaked Men Gay SexPassed Out PornAi PornographyMia Khalifa On Pornhub3d Porn ComixJoseann Alexie OffermanDemon FutaLiv Revamped PornMegnuttPorn Sexy WifesPorn Hd RomanticFatherand DaughtersexMadhuri BoobsMylustAunty Sex Saree Video