door Inter in Binnenland  ·  15 Reacties

  • 3
  • 505x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Komt door dat verhaal met de pizza laten bezorgen. Prijs moet eerst stabiel zijn.

0
1 Jelle75

De bitcoinkoers hoeft niet stabiel te zijn. Het is ook niet de bedoeling dat de bitcoin de functie van fiat valuta overneemt en dat producten in bitcoins worden uitgedrukt. Dat kan (voorlopig) het beste uitgedrukt worden in een fiat valuta.

Maar wie over bitcoins beschikt kan de europrijs omgerekend in bitcoins betalen. Probleem is dat de meeste mensen nog geen bitcoins bezitten.

Is de bitcoinkoers boven de aankoopwaarde gestegen dan pakt het gunstig uit en als de koers is gedaald, dan kan je beter voor de euro kiezen en afwachten tot de koers is gestegen voordat je er producten mee koopt.

1
2 Keerzijde

Een winkelier heeft natuurlijk hetzelfde voordeel en kan de bitcoin vasthouden totdat de koers t.o.v. het moment van ontvangst is gestegen.

0
3 Keerzijde

Hoe doen ze dat eigenlijk in Arnhem, met de huidige kosten van 20 dollar per transactie?
Dat wordt een duur glas wijn.

0
4 Jackd

Het werkt gewoon niet.

OK, stel je koopt een TV met Bitcoin.
Twee weken later baal je als een stekker als je voor hetzelfde bedrag 2 TV's had kunnen kopen.

Bitcoin is leuk om in te beleggen maar niet om mee te betalen

2
5 Leugenaar

Heerlijk geld verdienen met niets doen en af en toe een beetje opnemen om over de balk te smijten en lekker gek te doen. Binnenkort mijn Lexus 500 ophalen question

0
6 Stef

@6

Ach met speculeren kun je geld verdienen en zei die daadwerkelijk er geld mee verdienen: bravo. Blijft speculeren in een vreemd iets zonder enig onderpand dat op een bepaald moment niets meer waard is. Ik houd het liever bij gewone aandelen!

1
7 Vaartuig

@4 Je bedoelt een paar letterlijke centen aan transactiekosten. Die $20 betaall je nu aan servicekosten aan je bank die vroeger gratis was en waar je nu vrijwel niets extra's voor geleverd krijgt.

@5 Het werkt perfect zie @2 en @3 . Je moet er wel voor 'rekenen'


@7 Ah, een conservatieve belegger. Hopelijk heb je beter verdiept in je aandelen dan in de bitcoin. De waarde van de bitcoin zit in de blockchaintecnologie. In de nabije toekomst vinden de transacties van je beleggingen plaats via de blockchain. > The Bitcoin and Us

1
8 Keerzijde

@7 Afgelopen weken week heeft de eerste beurgang plaatsgevonden in Chicago plaatsgevonden waar je kan gokken op de bitcoinkoers > Bitcoin makes debut on major US stock exchange


Vandaag openen nog twee mogelijkhedenop de beurs, TD Ameritrade en de CME > Bitcoin futures are about to get another big boost https://www.cnbc.com/2017/12/15/bitcoin-futures-are-about-to-get-another-big-boost.html

Op dit moment staan nog zo'n 18 nieuwe initiatieven van de oude beleggingsinstituten gebaseerd op de bitcoin op de rails die binnenkort in werking treden.

Persoonlijk zou ik niet bij die oude instituten beleggen, want ze lopen met je winst weg en jij mag het verlies dragen. Daarbij draagt dit gokken bij de oude instituten werkelijk geen onderpand, het is gokken.

Verstandiger is het om bij de nieuwe bitcoinbedrijven je geld te beleggen op een spaarrekening of in uitlenen. Want het risico ligt lager dan bij de oude instituten en de winsten zijn een stuk hoger (i.t.t. wat de oude oude instituten over de bitcoin verklaren). Momenteel gemiddeld 1% winst per dag op je investering die dagelijks wordt uitgekeerd.

0
9 Keerzijde

@8 : 20 per overboeking, dat staat ook in het artikel.
Hier hebben ze het over 4,- bij een koers van 2000, nu dus ongeveer 8 keer zo hoog, dus 8x4 = 32,-
http://www.bitkoers.nl/hints-en-tips/hoeveel-fee-moet-ik-betalen/

Maar even doorkijken en er wordt in Arnhem niet echt met Bitcoin betaald.
Er wordt gebruik gemaakt van het betaalplatform BitKassa.

Die zullen de bitcoin beheren, net als een bank dat met digitale euro's doet.
Alleen dan zonder toezicht en dat is al vaak fout gegaan.

0
10 Jackd

@Klopt niet, betreft letterlijk enkele centen voor kleine transacties, dubbeltjes voor enkele honderden euro's en enkele euro's op een bedrag van duizenden. De hoogte van de koers is niet van invloed op de hoogte van de transactie fee.

De hoogte van de fee wordt bepaalt door de grote van het bestand die bepaald word door de hoogte van het aantal bitcoins. Niet door de koerwaarde van de bitcoin. Het is omgekeerd. Hoe hoger de koerwaarde, hoe lager het aantal benodigde bitcoins, hoe kleiner het bestand, hoe lager de fee.

Tekst en uitleg > Hoe bepaal je de juiste fee voor een transactie? https://bitcoin.nl/nieuws/hoe-bepaal-je-de-juiste-fee-voor-een-transactie-197

Bitkassa beheert niets, maar verzorgt de exchange van euro's naar bitcoins en omgekeerd. Bitcoins beheer je zelf in een off- of online wallet.

0
11 Keerzijde

Zelf betaal ik nooit een hoge fee voor een snelle transactie. Met een gemiddelde fee is de transactie vaak met 5 minuten verwerkt.

Denk hierbij aan banken die een transactie een dag vasthouden omwille van de rente, terwijl je al ieder kwartaal servicekosten betaalt.

0
12 Keerzijde

@11 : uit jouw link
"Je ziet dat de fees per transactie momenteel rond de 1 mBTC liggen, en vult daarom als fee 1 mBTC in."
Aangezien de fee in bitcoin gaat, hangt de prijs in euro's af van de koers.

Het klopt wel wat je zegt over de hoogte van de koers en dus minder bitcoin nodig, echter zorgt een hoge koers voor meer miners, waarde de fees op iets langere termijn weer omhoog gaan.

Heb jij echt je bitcoin in eigen beheer? Op zich verstandig, maar dan hoop ik dat je je beveiliging op orde hebt.
Kan je daarmee ook in Arnhem betalen zonder extra kosten?
Waarschijnlijker heb je die wallet bij een exchange. Ook dat heeft weer voordelen, maar als de exchange plat gaat is alles weg. https://www.investopedia.com/articles/investing/111914/look-most-popular-bitcoin-exchanges.asp

Banken die geld een dag vasthouden? Binnen dezelfde bank is geld er per direct, naar een andere meestal dezelfde dag, afhankelijk van het tijdstip.

0
13 Jackd

@13 Daar noemen ze een gemiddelde. Miners zijn gericht op de fee's en zullen gebruikers aanmoedigen een hoge fee te betalen, maar dat is echt niet nodig. Je kan zelfs zonder fee een transactie uitvoeren. De miners stellen dan dat je transactie mogelijk een dag een week vast hangt in het proces, maar mijn ervaring met kleine bedragen en geen fee is dat het binnen een uur is uitgevoerd.

Meer miners is niet van invloed op de hoogte van de fee. Meer miners verhoogd de z.g. 'moeilijkheidsgraad' van het minen. Miners zullen dan minder ontvangen in een bepaalde tijd of hun verwerkingskracht moeten verhogen om een bepaald inkomen te handhaven of uit te breiden.

Bitcoins kan je omwille van veiligheid het beste in eigen beheer houden in een offline wallet. Voor bitcoin op de pc is Electrum wel goed en voor verschillende coins in 1 wallet Jazz of Exodus. Deze wallets zijn beveiligd met een password/pin en encryptie. Maar je doet er verstandig aan om de datafiles van deze wallets in een extra encrypted container te plaatsen m.b.v. Veracrypt.

Bij grote bedragen maak je tevens van de wallet datafiles backups op 1-2 usb-sticks in een encrypted container. Wil je grote bedragen langer vasthouden dan heb ook nog de mogelijkheid een extra backup op papier te maken.

Online wallets zijn meer kwetsbaar voor hackers en m.i. minder geschikt voor grotere bedragen. Er zijn ook offline wallets te koop, een usb stick voorzien van een complexe beveiliging, maar bovenstaande is m.i. voldoende.

Tuurlijk je kan in Arnhem of waar dan ook betalen als men dat aanbiedt en gebruik je een wallet op je gsm. Voor iedere transactie betaal je een fee, maar in de horeca o.i.d. is dat heel gering.

Het vasthouden van overschrijvingen door banken komt nog steeds voor. Tegenwoordig zie ik ook dat aankopen in winkels 1-2 dgn. later worden afgeschreven.

Electrum (bitcoin) https://electrum.org/#home
Jazz (multicoins) https://jaxx.io/
Exodus (multicoin) https://www.exodus.io/

0
14 Keerzijde

Het transactieverkeer van banken is ook niet gratis. Jij betaalt servicekosten, winkels en bedrijven betalen deze en verrekenen dit in de prijzen van hun producten.

0
15 Keerzijde

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@147 Toch eens beter kijken naar wat jij doet in 136. 😋 ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Offtopic

@2728Oh nee. Dat laatste helemaal niet met je eens. Ikzelf heb niets te verbergen, dus laat maar komen dat herkenbare ID. Dat voorkomt ook...

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@39 Over adopteren hebben we onder jouw andere account gesproken. Op een bepaald moment liet je vallen dat je daar 24 X 7 uur mee bezig was en d...

2 minuten geleden geplaatst door ThWil

Olivia
Offtopic

@2720Je schijnt nogal veel inside informatie te hebben ? viel me eerder al op dat je als spreekbuis dient .Ik neem er geen genoegen mee enkel ...

2 minuten geleden geplaatst door Olivia

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@143 Dat moest ik even opzoeken. "Soyboys zijn volgens extreemrechts mannen die mannelijke eigenschappen ontberen". Dat wel zegt genoeg. Maar...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Offtopic

@2726 " Een riool is een riool, met bijbehorende leden." Ja, teveel drollen hier kennelijk de dienst uit willen maken dmv schelden, be...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@145 Je narcistische vriendin zit op OT rennen dude....

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
Offtopic

@2722 "Verwijdering an bepaalde gegevens, kàn dus wel blijkbaar" Ja, Ook al zou het niet kunnen, het is wettelijk verplicht. v...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@20 Ik vind de tank een mooi stukje techniek hoor. Niks mooiers dan zo n brom van een diesel. Volgens het artikel krijgt de landmacht de tan...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

FrisseBries
Offtopic

@2725Nou ja. Dat ben ik niet met je eens. Als je je op een anoniem forum begeeft zonder enige begeleiding, dan kan je dit soort dingen verwa...

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Mallu Aunty Romance VideoEyes Glued On Her TitsFree BlacklesbianpornXnxxxx TubeVer PornografiasErotık Film IzleseneRussefeiring PornIg Model PornTerrachatDesenhos PornôWife AssfuckPornmovies Asian3 Some PornEliza ElureKortnet KaneBbw Chubby PornMelonstu ELesbian H E N T A IWet TitsXxx Big Boobs Sex VideoTetonasxxxHitomi Tanaka Blow JobSophia Leone HardcoreWeerd PornAzusa NasagawaPorn CreamyQuick PorngamesXxx Video Hd IndiaTwo Girl XvideoKatrina Kaif Sex Video HdMarathi Hot Sex VideoHot Leasbian KissingRus Porn SiteEbony Bbc ThreesomeSexs 3dDoublelist. ComAdultgifS E X SitesVides PonograficosFree Full Hd Sex VideosCumshots On Her FaceThottiesHidden Camera HookersPornografia De VelhoPorn NuevoSax Video BfJasmine PornRoxy RisingstarFree Shemale Sex VideosPlayboy.tvFilmes Pornô ProibidoNaked Older Women VideosBf Xxx BfHindi Web Series AdultWww School Xxx ComHot BfMom Beta XxxHentais DubladoAjisai No Chiru Koro NiXxx Love MovieMarathi Sex XvideoHeavy PornWww XxxxxPornhub SpittingProne Video ComKannada Hot Sex VideosNeko HentaiArabelle Raphael - Sesso Lunghi Capelli - Brazzers ExxtraTelugu Actress Porn VideosHot Boy PornNayanthara SexxAva Adams Hot VideosWebcam Couple PornBanana In PussyCuming CompilationsLive Tv Nip SlipMixed Boxing PovFree Black Homemade Pornххамстер.Elaanna'sHot Sex In HindiMassage Sex XxxPov Dildo RideKulhad Pizza Wali VideoAnal Sex Video DownloadSexchat AiOmigelThreesome MmfBurj Khalifa SexIndian College FuckLilah LoveJapanese Girl Xxx ComLesbian Fisting PornHitomi Tanaka DecensoredWorlds Largest OrgyStranded PornNude MenBhanu SexSpankbang PovHot Sex Blue FilmPronografia.Tumblr TitsMilf Penny Barber Is Fucking While Doing Her LaundryGay Lingerie PornVintage Daddy PornAndylynn PayneXufuKayie Sigmond OnlyfansButtinflationMarathi XvideoLennaluxAbanian PornTaboo BjXb NxxCuckoldporn.Breanna BrensonPhonerotica HindiPorn PhoneTxxx VomTelugu Aunty Real Sex VideosNicely NudeReddit Naked CelebsJogos PornPorno ColombianoBeautiful Vagina'sElyylabella OnlyfansDesi Teen SexBig Women PornNancy A LesbianAsain Wife PornProthotaWorng Hole PornFutanari GamesNaked Attraction NudeSheryl FinnRandi XvideoFree Porn 3dBig Cock BulyBig Breast CompilationSpying On Sister PornDefiantpanda Onlyfans LeaksShruti Hasan HotWww Hd Sax ComPossessionpornStep Sis JoiInfleuncers Gone WildDick TattooJodie Corner NudeTelugu Six StoresBlacksonblondes