Kosten Koninklijk Huis werden jarenlang bewust verstopt (rtlnieuws.nl)


Ambtenaren maakten in de jaren zeventig heel bewust een rommeltje van alle vergoedingen aan de Oranjes. Dat gebeurde met een reden: zo zouden het Nederlandse volk en de Tweede Kamer niet over de kosten vallen.Dat de kosten van het Koninklijk Huis niet bepaald transparant in kaart worden gebracht is algemeen bekend. Maar uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat ambtenaren in de jaren zeventig bewust een rommeltje maakten van alle uitgaven van de Oranjes, zodat niemand meer wegwijs kon worden uit de uitgaven. Dat blijkt uit document dat RTL Nieuws heeft gevonden in het Nationaal Archief. ...

door Moetffmijneikwijt in Binnenland  ·  35 Reacties

  • 0
  • 1166x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ach als je in een beerput gaat roeren!

0
1 Keesklets

En nou voor de laatste keer: duidelijkheid over ALLE kosten die wij voor die hele familie moeten ophoesten, plus een compleet overzicht van alle roerende en onroerende goederen die deze club heeft.

0
2 Jan met de korte achterlul

Dat wordt nu nog steeds gedaan!!

0
3 Topperz

@2 En graag ook van de uitkeringstrekkers, de nietsnutten van deze tijd.

31
4 Gut

@3
De RVD bestaat nog steeds, dus er is een groot belang in "geheimhouding", iig het selectief berichten over het Koningshuis.

0
5 Schildpad

Het is trouwens maar een ceremonieele functie ... een dure hobby zeg maar.
*ga ff met mijn kop tegen de muur beuken .. brb

0
6 Schildpad

@4 Waar slaat die reactie nou weer op?

Er zijn zat mensen met een uitkering die jaren lang keihard hebben gewerkt. 'Ons' koningshuis hebben er nooit iets voor hoeven doen om hun positie te vergaren. Voor miljoenen aan uitkeringen, regelingen, enzovoorts, hoeven zij alleen een beetje in de belangstelling te staan. En dan bent u aan het piepen over 'uitkeringstrekkers'?

2
7 Bluth

@4 .Met nietsnutters bedoel je zeker al die economische vluchtelingen?

3
8 Lutkap

@3 klopt ze doen het nog steeds.
Zie hier de laatste goocheltruc van onze overheid van nog geen maand geleden.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/12270-de-groene-draeck-van-beatrix-is-financieel-getemd

0
9 TheoTheo

Ambtsmisdrijf?

0
10 TedjeR

@7 : U bent abuis reeds, deze "meneer" werkt het hardst van wie dan ook in dit door ons bekende universum. Op feestjes is " meneer" een graag gezien gast, moeiteloos weet hij iedereen te boeien met zijn verhalen over hard werken, belasting betalen, vakantie vieren met een bijstandsuitkering
"Meneer" wet zeker dat hem onrecht word aangedaan en dat iedere UITKERINGSGERECHTIGDE hem uitlacht wanneer hij om 5 uur in de ochtend weer naar dat nare, harde werk moet maar hij doet het graag... Want dan tel je pas mee! Na het werk komt " meneer" thuis... Een harteloos en bovendien niet al te aantrekkelijk wijf wacht hem op, vol verwijten spuwt zij haar gal over dat ze nog steeds niet die mooie, dure schoenen heeft kunnen kopen... "Meneer" zal dus harder moeten werken ander volgt er genadeloos pikstraf, en hoewel "meneer" het zogenaamde neuken allang niet meer ziet zitten ( te moe van het oh zo harde werken) vind hij dit toch vernederend.
"hè, wat nu?" is dat mijn buurman die chronisch ziek is"? "Neen maar, hoe durft hij zich buiten te vertonen zeg? Ik maar hard werken en hij lekker mijn welverdiende zuurstof inademen?"

Nr4... Ik heb een bijstandsuitkering en een hersentumor... Ruilen, lekkere, fijne knul van me? Idioot, je weet niet waar je over praat en mij is vroeger geleerd dat ik dan mijn mond moest houden. Dat zou je misscj
Hein eens kunnen proberen... Je grote smoel te houden, eikel!

1
11 Bornlivedie

Excuse voor de typo's, heeft denk ik te maken met dat je wanneer je met een zak chips en Aldi bier op een inmiddels doorgezakte bank hangt, zoals nummertje 4 denkt dat mensen ( jaahaa, mensen!) met een uitkering hun dag vullen het niet zo makkelijk is om een comfortabele houding te vinden waarop je met een door "meneer" zuur verdiende geld betaalde iPad als UITKERINGSGERECHTIGDE nog een beetje fatsoenlijk kan typen...

1
12 Bornlivedie

De grootste uitkeringstrekkers van Nederland en nog is het niet genoeg voor die lui.

0
13 Voordevuistweg

@4 ik zou maar oppassen . volgende maand kan u ook een uitkering nodig hebben. bah wat heb ik een hekel aan dit soort aanmatigende reacties.
on topic: ik vraag me onderhand af wat er wel goed gaat in NL

0
14 Lets keep it cool

@4

Een uitkeringstrekker moet de inkomens van inwonende personen opgeven, zodat er een "maatschappelijk" aanvaardbaar inkomen gegeven wordt.

Denk dat we heel wat uitkeringsgelden van het koninklijk huis kunnen vorderen wanneer dit wordt toegepast op deze uitkeringstrekkers.

Of bedoelt u dit niet!

0
15 garriet

Terug dus naar het koningshuis. Ik vind het belachelijk dat deze miljoenverslindende familie steeds maar de kans ziet meer en meer naar zich toe te trekken. Gewon opheffen zou ik zeggen en een president kiezen. Dat kost ook geld, maar als je hem/haar beu bent stem je hem weg.

0
16 Arista

Ach, wat een geklaag over de koninklijke familie. Die doen er zogenaamd niets voor. Besef je wel dat ze tijdens die reizen altijd bezig met het land. Dat het een uithangbord is. Dat ze ambassadeur voor het land zijn. Hun kinderen altijd in de belangstelling staan. Dat ze in principe weinig rust hebben. Uiteraard is er veel voor hun geregeld en staat er een riante vergoeding voor maar een willekeurige CEO van een groot bedrijf verdient zonder problemen meer dan de hele familie bij elkaar.

De paar miljoen die op gaat aan de koninklijke familie worden ruimschoots terugverdiend in goodwill, volksbinding, etc.... We moeten hier naar mijn mening niet te krampachtig over doen. Een deelgemeente van Amsterdam maakt alleen meer geld op aan "vergissingen". Leg die eerst onder de loep.

Neemt niet weg dat transparantie er wel mag zijn. Maar drijf het niet te ver door.

9
17 Gezond boerenverstand

@17

Ik geloof er niets van dat die reizen worden terug verdiend.

Het zijn gewoon snoepreisjes en het terug verdienen is niet meer dan een broodje aap.

2
18 MARCUSAURELIUS

Ooit zakenreizen gemaakt? Zo nee, dan niet oordelen. Zo ja, dan weet je dat ze effect hebben. Vaak niet goed uit te drukken in geld omdat je er niet direct altijd een order mee binnen haalt maar wel door de goodwill die gekweekt wordt en begrip en respect voor elkaar. Bij dit soort reisjes gaat het voornamelijk daar om en Lex en Max doen dit uitzonderlijk goed in mijn optiek.

7
19 Gezond boerenverstand

Een potje maken van de financien als wij dat zouden doen noemen ze dat fraude en plegen we een strafbaar feit.
Deze hebben een voorbeeld functie en dit is het voorbeeld dat ze geven !
Het plegen van strafbare feiten en wet om zeilen de wet openbaar bestuur.

Daarom alleen al behoren politici geen onschendbaarheid van wets vervolging te hebben,
maar als voorbeeld net zo en misschien wel zwaarder berecht te worden.
Ze kennen de wet en naleven en voorleven is het minste wat er van deze verwacht word.

FRAUDE

0
20 Gratiebarmhart

Het is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel !
Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en de gelijktijdige handelsmissie in Australië hebben het Nederlandse bedrijfsleven voor ongeveer 125 miljoen euro aan opdrachten opgeleverd. Dat maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag vanuit Brisbane bekend.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/22370-handelsmissie-australie-levert-125-miljoen-op

6
21 Moskowfiets

@21 Dat jij die onzin over die staatsbezoeken nog steeds gelooft..... zo dom!

2
22 TedjeR

Het Koningshuis is het best gesubsidieerde toneelgezelschap van Nederland.

0
23 Sjoemel

@21
125 miljoen, ok. Maar hoeveel miljoenen kost die hele familie per jaar?

0
24 Jan met de korte achterlul

@22 : Dat soort bedragen zijn niet te bewijzen. Tenzij er daadwerkelijk direct orders geplaatst worden bij dat soort bezoeken wat ik betwijfel. Het effect van een staatsbezoek of zakenbezoek is niet direct in geld uit te drukken. Een willekeurig groot concern heeft genoeg zakenmensen over de hele wereld aan het reizen die maar 1 ding doen en dat is contacten leggen, ideeën aan de man brengen, laten wennen aan mensen en langzamerhand voorbereiden als een soort reclame dat als de beslissing er moet komen ook aan hun bedrijf wordt gedacht. Die mensen worden ook dik betaald.

De koninklijke familie doet dit al jaar en dag. Zij zijn het reclamebord van Nederland. Ze vervullen een rolmodel. Bij de volgende keer denkt een bedrijf, ik moet kiezen een Thais of een Nederlands bedrijf. Hmmm laatst de koning op bezoek gehad van Nederland en dat was een toffe peer. Ik heb meer gevoel bij het Nederlandse bedrijf dus daar ga ik voor.

Het is het bouwen van een referentiekader wat hier gebeurt. Dat effect moet je niet onderschatten. Stel je wilt je huis verbouwen en je nodigt twee aannemers uit. De eerste is een hork eerste klas en de tweede komt betrouwbaar over. Welke kies je? De betrouwbare omdat dat je referentiekader is op basis van de eerste bespreking. Niet zo moeilijk toch?

0
25 Gezond boerenverstand

De vraag is inderdaad of die bedragen kloppen. Volgens mij zijn bedrijven veel gevoeliger voor het prettige belastingklimaat dat Nederland hanteert. En als een bedrijf in Nederland wil investeren doen ze dat toch wel. Wel of geen koningbezoek. Kortom: opdoeken, is niet meerr van deze tijd. Mensen die van sprookjes houden kunnen naar de Efteling of een ander pretpark. Daar lopen ook nog voldoende prinsen, prinsessen en boze stiefmoeders.

0
26 Arista

Er is heel bewust een rook gordijn op gezet, met andere worden bewust is opzet.
met opzet hebben ze bedragen achter gehouden.
het klopt dus duidelijk niet en dit is met belasting geld sjoemelen.

Ze hebben ons met opzet opgelicht bedrogen belazerd besodemietert met belasting geld,
geld dat wij afdragen in goed vertrouwen.
dit vertrouwen op deze manier te schenden en te schade

doet je de vraag stellen waar dragen we nog voor af
men heeft ons hier al duidelijk bedrogen op welke fronten nog meer ?

0
27 Gratiebarmhart

@2 34.5 miljoen per jaar, dus alle kosten bijelkaar opgeteld. En dit jaar heeft de koning met zijn staatsbezoeken en de meereizende bedrijven al voor 1.8 miljard euro aan opdrachten gezorgd.. Hoeveel heb jij in je leven al opgebracht voor de Staat der Nederlanden?

6
28 Nu ff niet

@28 : Vast heel veel. Geen miljarden natuurlijk, maar wel een bijdrage geleverd aan het inkomen van het kh.

0
29 Reagentje

@4 Met nietsnutten bedoel je toch hopelijk niet de mensen die het echt niet meer kunnen betalen en hier zijn opgegroeid? Wat een achterlijke opmerking zeg, dat zooitje waar wij dik voor moeten betalen loopt weer lekker belangrijk te doen in het buitenland terwijl wij ons rot moeten werken.

0
30 Dirk19341

@4 : Dikke min, ik sluit me helemaal aan bij @7 . Wat een e**el moet je zijn om zo'n opmerking te maken.

0
31 Reagentje

* Verwijderd door de redactie *

32 Gr@ndioos

@21

Natuurlijk tekenen die Australianen blindelings allerlei contracten omdat de koning van Nederland mee is.

Wie is er hier nou gek, denk je werkelijk dat de juristen van de tekenende bedrijven niet eerst hebben onderhandeld.

Dat de koning langs komt is een theaterstuk, zeg maar de aardbei op een taart, meer niet!

0
33 garriet

@28

Was het maar 34,5 miljoen per jaar, de directe en indirecte kosten bij elkaar opgeteld zal eerder bij de 500 miljoen per jaar liggen!

0
34 garriet

@25 Dat voorbeeld met die aannemers is onzin. Hork versus betrouwbaar. 2 uitersten gebruiken om een punt duidelijk te maken, werkt in dit geval niet. "De koning van Nederland was een toffe peer, maar de president van Frankrijk ook ". Waar gaat het uiteindelijk om, denkt u?

0
35 Scharrelei

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@57 Schelden, beledigen, op de persoon spelen. Gemeld. En nee. je komt er niet vanaf door te zeggen daat je een mening ui...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@41 Het gaat niet om de al dan niet verzonnen grondleggers maar om degenen die nu leven.En met die andere grondlegger bedoel je waarschijn...

2 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@53 Op de man spelen, is geen schelden, jij begon met schelden in @20. Maar zoals altijd, begin jij weer de boel te verdraaien. Je bent gewoon e...

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@57 "aan het melden en zelf schelden maar nooit zelf fout." Ik leg het je WEER uit : Geen wangedrag, geen melden. Wangdrag �...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@48 " Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet "" En zo is het ja. Q laat hier weer eens overduidelijk zien h...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Man man man ... al die typerende valse verzinsels van ja. BAH !!! ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Ik vind @55 een grote sufferd die weg zou blijven maar zoals die andere narcist hier het nooit gaat doen.van vroeg in de morgen tot vroeg in d...

14 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@39 "Als je dit draadje even wat kritischer bekijkt zul je begrijpen wat ik bedoel - er was geen enkele reden om mensen uit te schelden." ...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

sockknitter
Bij de aardbeienpluk in Spanje worden Marokkaanse vrouwen uitgebuit. ‘Ik voelde me een beest’

Is het in Nederland anders met de arbeidsmigranten?De aspergestekers worden betaald per gewicht asperges dat ze steken. Hoe meer asperges, des...

19 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@37 En alweer speel je nu op de persoon. Flapdrol. ...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Tushy Com DownloadIranisexSucking Tits LesbianAngel Deluca PornHollywood Cash PornParis Hilton BoobsPorno Black GratuitIceland Sex VideoMy Porn VideosGianna Dior XxxTiktok Porn CompilationKeri Green NudeSuka CamgirlMilf SwalloSleeping Together PornBrutal DildosPorn Sydnee SteeleX 비디오Lissa AiresBbwcumshotsجورديMommy Me And A Gangster 3Brazzers Porn SiteWww Bangla Sex Video ComKeisha Grey JeshPornografia Com VelhaJennie_spa SquirtMarure Mom PornBouncing Big Natural TitsVanessa BlueIndian Old Lady Porn VideosMrdeepfakesHot Xxx VidioIndian Girls Sleeping Sex VideosPornhubxxxRachel Rivers PissCustom PornBokep Jepang Subtitle IndonesiaIos Sex GamesPornos Anal GratisHentairox.EmmabuttBillie Elish HottestEncueradasPenis Real ImageBig Boom PornTongue Kissing VideosHardcore SexxIyottubeNude Behind The ScenesWolf XxxBlackhardcore PornSexuality BrokenKorean CreampieSizering PornSanta Claus PornLive Nip SlipsPornhd HardcoreMidget SquirterTufos GratusSophia LockeCoi Leray TittiesElena KoashkaXxx Videos PopularTamashi InsterEarlicking AsmrHusband And Wife Sex MovieEva Elfie Emily WillisVer PornocomicsDeepthroating TeensBabefacedhoeTwinkstubesHot Chat With BhabhiBig Boy Sex VideoVietnamesse PornTessa Thompson NudeShailene Woodley NakedFree Stepmom PornSex Video Telugu Sex Video TeluguIndian Sex Open VideoOlder Porn TubeMia Khalifa One Night RateNicky KnightlyThe Hun's Yellow PagesSex..comDoctor And Nurse BfDiamond Sex VideoXnxx Hindi Porn VideoHindi Lesbian Sex VideoTelugu Lovers PornDubai Sex HdSexy Feet LickingTürkçe Alt Yazılı Pornosu IzleSex Video Tamil SexIndian Big Boobs Aunty SexHomemade WifesexFollado A Mi HijaAlohatjbeDaisy Stone PovSaree Removing SexBhojpuri Sex DanceBrother And Sister Indian PornEnglish Sex Bp VideoAnara Gupta SexDaddy/son PornSausage TitsSites Like DoublelistMegapersonal.Sextop.netPornoladiaWendy WhopperMichelle RabitKate ShumskayaTeen Girls With Big TitsPelada AnimeLatinas XxxHd FamilypornHooly BunnyLatina Sex VideosHd Porn MviesArabs SexsJaoanese PornSquirtwomanLesbian Sisters XxxSatisfying Sex VideosKannada Full Sexy Video欧美 性爱Brqzzers3xXvideoisTits At The BeachTuition Teacher XxxSani Lion HotTruth Of Dare PornWomen Masturbating HotRdwap MeAriana Gtande NakedTik Tok MmsBig Ling Sex1st Time XvideoBrace Face PornMalayalam Actress Blue FilmVery Hot Desi SexVideox ComMadre Follando Su HijoAloha Tube ComHard RapepornFemme Nue En ImageIce Spice R34Gay Message PornSexgril