door Heapak in Economie  ·  31 Reacties

  • 3
  • 472x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Heapak

Dat zal volgend jaar groeien door de energiebelasting, hogere btw en minder huursubsidie. En dan is de gemeente nog niet langs geweest met de nodige verhogingen.

0
2 Voorzittershamer

@2 Ja en de belastingverlagingen vergeet je voor het gemak maar.
Dit is echt precies waar Jort Kelder het gisteren over had bij Jinek, misschien de moeite waard voor je om te kijken. De Nederlandse kiezer... kansloos.

16
3 Yisrael

Kop is fout.
Minimaal 15% van de huishoudens (1.5 Miljoen) heeft te maken met ernstige inkomensachterstanden.
Waar Rutte III, IV en V niks aan zullen doen.

1
4 in holland

"Het Nibud en de NVVK zouden graag zien dat organisaties meedenken over een duurzame oplossing voor de klant, bijvoorbeeld door het verlagen van het aflosbedrag of het tijdelijk opschorten van de betaling."

Ik snap niet waarom schuldeisers altijd maar consessies moeten doen? Betalingsachterstanden zijn niet hun verantwoordelijkheid toch.
Dat schuldeisers moeten meewerken aan betalingsregelingen - en dat eigen initiatief van de schuldenaar gewaardeerd moet worden - ben ik eens, daar hebben immers beide partijen voordeel aan.
Maar om dan meteen over kwijtschelding en dergelijke te beginnen... Schuldenaren zijn geen slachtoffer maar dader toch. Moet je niet belonen.

13
5 Yisrael

@3

Die gaan pas in 2019 ingevoerd worden en is voordelig voor een ieder die een inkomen heeft vanaf ongeveer 30.000 euro. De kiezer kansloos? ja wat wil je als je steeds voorgelogen wordt. Gelukkig weet men het zelf door steeds te stellen dat geschonden vertrouwen hersteld dient te worden...hoe dat zeggen ze er dan weer niet bij.

0
6 Voorzittershamer

** gebruiker verwijderd **

Daarbij is onze eigen overheid de hoofdschuldige van de meeste problemen. Schulden worden dermate stelselmatig verhoogd zodat de schuldenaar bijna niet meer zelf uit de problemen kan komen.

7 verwijderd5929219

@6 Voordelig voor de groep die het meest in heeft moeten leveren dus, wat erg zeg. En uiteindelijk gaan ook de armen er in koopkracht vaak op vooruit volgens het CBS.

Dat wantrouwen jegens de politiek zal ik nooit begrijpen verder.

17
8 Yisrael

@7 Je bent gewoon zelf verantwoordelijk voor het niet betalen van je rekeningen hoor. Niet de overheid, niet de schuldeiser, maar jijzelf.

16
9 Yisrael

Minimaal 15% van de huishoudens (1.5 Miljoen) heeft te maken met ernstige betalingsachterstanden.

Rutte is en blijft optimistisch, wat er ook gaande is en gebeurt.

Want de kater komt later weten ook deze huishoudens.

0
10 Wil je niet weten

@9

Zeker ben jij en ik er zelf verantwoordelijk voor, maar soms kun je in de problemen komen buiten je schuld om. Als men dan boetes op boetes gaat stapelen is het niet vreemd dat mensen er niet meer uit komen.

0
11 Voorzittershamer

* Verwijderd door de redactie *

12 homebase

@11 Oh maar dat zal ik niet ontkennen. Echter moet je het überhaupt al erg bont maken om incassokosten enzo te krijgen, neen ik.

8
13 Yisrael

@11 @12 Idd, Maar het 'eikeltje' is geboren met een zilveren lepel in de mond. Gewoon niet reageren op dit verwende ventje.

2
14 ontken

@13

Een maand te laat met je huur,zorgpremie enz en je krijgt een voorstel met een betalingsregeling. Kun je er niet aan voldoen krijg je bezoek van een incassoburo en een deurwaarder die loonbeslag komt leggen inclusief de kosten die ze zeggen te maken....en dat is het veelvoud van een maand huurachterstand. Onthoud dit onderwerp maar want volgend jaar zal het aantal met achterstanden nog meer stijgen. De keerzijde van al het gelul van vertrouwen in de toekomst en de zaak draait als een dolle.

0
15 Voorzittershamer

@15 Een maand achterstand is al best behoorlijk toch? Sowieso krijg je eerst nog een eerste, tweede (en misschien zelfs derde?) herinnering. Ja op een gegeven moment begrijp ik dan wel dat een bedrijf daar een incassobureau voor inschakelt.

Overigens bij programma's als Een dubbeltje z'n kant en dergelijke, hadden mensen vaak tienduizenden euro's schuld en toch een dak boven hun hoofd. Ik geloof zodoende nooit zo in dat dramatische beeld dat geschetst wordt.

10
16 Yisrael

Dat is bar, minimaal 15%. Niet gezond.

Zou mensen die ermee te maken hebben willen aanraden hulp te zoeken,
bv bij Humanitas, vrijwiligers die helpen bij het op orde brengen van de thuisadministratie en budgettering, en eventueel doorverwijzen naar schuldhulpverlening.

Paar eigen tips (zelf vrij laag inkomen maar geen schulden.):
Houd een huishoudboekje en maandoverzicht bij, bv in excel, maar op papier kan ook, overzicht over inkomsten en uitgaven scheelt al, en als je ziet waar het precies naar toe gaat, zie je ook sneller wat overbodig is, en waar je op kunt bezuinigen.
Bel bv met skype, dat kan ook betaald naar vaste en 06 nummers, veel goedkoper.
Maak gebruik van aanbiedingen, tweedehandswinkels, sites als gratisoptehalen.nl e.d.
Lees:
"Leven voor een habbekrats"van Kath Kelly, humoristisch boekje hoe je met weinig geld toch leuk kunt leven.
En als het even kan, spaar elke maand, ook al is het maar 10 of 20 euro, en zet bv een deel van jevakantiegeld, of geld dat je voor je verjaardag krijgt, op je spaarrekening, zodat je wat achter de hand hebt.

In ieder geval sterkte voor wie ermee te maken heeft.

0
17 mijnvorigemeningwastochbeter

Wat wil je ook, met een overheid die (vals) belooft dat je erop vooruit gaat en dan alles duurder gaat maken!

0
18 Remkraan

@16

Als je programma's als dubbeltje als maatstaf neemt ontstaat er wel een heel scheef beeld. Voor een beter beeld kun je beter Schuldig gaan kijken die een veel betere inkijk geeft.

0
19 Voorzittershamer

@19 Is dat met die schuldenaren in de rechtbank? Ook wel eens gezien. Kreeg niet echt een positiever beeld over schuldenaren, het tegenovergestelde eerder.

8
20 Yisrael

@20

Nee het gaat over een wijk in Amsterdam waar gewone mensen een verloren gevecht aangaan met het gezag/maffia.

0
21 Voorzittershamer

@21 Leuk, ga eens kijken of ik dat terug kan kijken dan.

5
22 Yisrael

@22

Human zond het uit en kreeg er een prijs voor en was zelfs diverse keren het onderwerp in de tweede kamer alleen heeft dat geen zoden aan de dijk gezet omdat het de taak van de gemeente is en men niet op persoonlijke zaken wenst in te gaan.

0
23 Voorzittershamer

@23 Inmiddels gevonden ja, bedankt, heb ik weer wat te doen vanavond.

4
24 Yisrael

Gelukkig heb ik er nooit mee te maken gehad, hoop het ook nooit mee te maken, hoeveel we aan schulden hadden bijna 30.000 euro betaalde alles keurig op tijd! Het was wel kunst en vliegwerk maar door twee aparte rekeningen te hebben heb ik heel veel ellende kunnen voorkomen.
( huishoudgeldrekening en betaalrekening) En echt op het uiterste te leven, geen auto, 60 euro weekgeld met 4 personen hebben we het gered.

En inderdaad wat betreft de adviezen : probeer zoveel mogelijk schulden onder een lening te krijgen en zo min mogelijk rood te staan. Een lening is qua rente goedkoper, op rood staan is de rente veel duurder . Bij een lening wordt de rente per maand berekend bij rood staan per dag daarom loopt het sneller aan.

Steek je hoofd niet het zand het is niet leuk wat je aantreft je krijgt een schrik. Maak een lijstje zet daar de schulden op . Heb je één afgelost streep die door ga dan pas naar de volgende schuld dan houdt je overzicht.

Hoop dat mensen hier een beetje meekunnen gun ze graag een schuldenvrij leven want leven met schulden is zeer zwaar een topsport! Maar je leert er ook heel van dat je heel vernuftig wordt oplossing.

Ben sinds vorig jaar schuldenvrij maar maak nog steeds zelf de cadeaus voor sinterklaas en kerst nog steeds zelf geef nog geen 10 euro voor drie personen uit. Voor mijzelf maak ik nooit iets het gaat om het idee niet om de heb. Het eten met de kerst bestaat bij ons uit gewone dingen zoals patat, wortelen en kip of stamppot. De familie heeft er nog nooit problemen mee gehad heb altijd gewoon uitgelegd dat er gewoon niets mogelijk was.

Misschien nog een tip: Blijf in jezelf geloven en blijf bij jezelf ga niet kijken wat anderen hebben, ieder situatie is namelijk weer anders kun je niet met elkaar vergelijken.

Wens iedereen een hele fijne feestdagen toe. groetjes van een ex schuldenaar ( zelf afgelost)

0
25 Erika

@25 , dat is knap, helemaal zelf opgelost.
En mooi dat u dat hier verteld, kan anderen een hart onder de riem steken.

U ook fijne feestdagen gewenst.

0
26 mijnvorigemeningwastochbeter

Het vreemde is dat de ellende in Afrika de schuld is van de boze blanke man, dus ja dan ben je heel zielig. Heb je echter in Nederland schuld dan kan je dood vallen, want dan is het je eigen schuld.

1
27 Al

@27 rare vergelijking, appels met peren vergelijken.

In Afrika gaan mensen dood van de honger buiten hun schuld, onder meer door orlog en droogte.

Iets waar men in Nederland niet mee te maken heeft, bovendien heeft men in Nederland altijd een inkomen, ook al is het maar bijstand.
Totaal verschillende zaken dus.

(Mocht u zelf financiële problemen hebben, kunt u er beter wat aan doen, ipv naar Afrika wijzen.)

3
28 mijnvorigemeningwastochbeter

@25 Kijk hier kan ik echt respect voor hebben, shalom.

2
29 Yisrael

@27 Lol hoe krijg je het voor elkaar om hier Afrika bij te betrekken.

4
30 Yisrael

Te hoge belastingen, ingestorte kapotbelaste binnenlandse economie en massawerkeloosheid zijn de oorzaak van armoede in Nederland.

Oftewel: de Kunduz-coalitie vernietigt ons land met hun neoliberale/sociaaldemocratische beleid.

0
31 Sterke

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

The Cats - Rock and Roll (I gave you the best days of my life)https://www.youtube.com/watch?v=IdejuYC5UOM...

zojuist geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Cats - There Has Been A Time (1973)https://www.youtube.com/watch?v=y7crL9JMcdw...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

Als ik Edwin was zou ik iets anders gaan doen. Gewoon een simpel baantje. Huurwoninkje. En dat allemaal loslaten....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Volgens mij hadden we thuis 3 toepassingen ervoor destijds. Tekstverwerking, Spreadsheet en Boekhouden. Dat was alles. ...

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@8 Dat meen je niet???...

23 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Wat ik mij van MS-DOS 4.0 herinner is dat het nooit echt populair is geweest. Ik denk vergelijkbaar met het het latere Windows Vista dat nooit e...

24 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@6 Win95 was extreem irri. Omdat je ineens zo'n grafische interface had. En alle oude programma's in feite niet meer goed werkten. Je kan dan va...

24 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Ron MVV Maastricht .
Offtopic

@2880 Kom maar https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=wmXFV9N7D6I...

26 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

DikkeTor
Offtopic

Ik ven vanaf hier verplicht om Ron ronduit inelkaar te mepper men een gespijkerde knuppel XD...

27 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

de prachtige tijden toen je Win95 wou installeren maar free-dos gaf DE error XD...

28 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Desi Sex Video InTeen OnlyfansXnx6Xxx Hot Bf HdBreast Sucking ScenesKatrina FuckPorn 5 SomeWife Caught Cheating VideoHardcock PornHermione Granger NudesCosplayporntubeAmbiance ChatMeldadel LeakHindi Mai Sex VideoBig Boobs FuckedXexy Video HdSexiest Naked FemalesOne Piece Fan ServiceTara TaintobGirl CumJake Preston PornHow To Make A Pocket PussyAfricanxxxGay Porn TwittetKingaura TvSister And Brother Sexy Video ComBeautiful Girl PussyIndian Family FuckKenzi MarieLive Bokep IndoBig Blackdick PicsBurn Sex SceneMfc CamsAlinity LeskedValentine Sex VideoRubi Rose EromeJapanese FacesittingHot Mallu WifeIndian Nokrani SexLilith Jane - Seducing My Step DadCnc Porn VideoAmateurgirlsbigcocksReddit Fight PornXhmatserG Cup BoobsHand Job VideosGwen Stacy FeetHd Porn VidaHot Girl Xnxx VideoXxx Video BedroomZeena ValvonaKorean Forced Sex VideosMom Sex At NightPorm HuhE-pornoBdsm TeseWidowmaker NudeNayanthara Hot VideosSadhu Baba BfBrazzers CreampieHung Gay DaddyDino TubeEbony Tune PornAmateur Video SexeHd Porn Free HdWww.pornex.comChina Ki Sex VideoGay Basketball PornIndian Call Girl VideoSexy Chut Ka PhotoWww Tamil Sexy Videos ComCaught Mom NudeNaurto Gay PornOdia BiaGujarati ChutPron EnglishNude Of Sunny LeoneVideo HenatiXxx Wwe ComHelicopter Position In SexKajal Ki Nangi PhotoBus Lo Sex VideosGot Sex ScenesJapan Sexy Video DownloadSunny Leone Xxx HardLeabian PirnDiana ColtonDark Web Porn LinksAmber Ajami OnlyfansDoctor Sex ComGay Seduced Straight PornCum BoxKenna James PovMila Kunis FeetMobile XxxGay Glory Hole VideosFree Porn CateMassageparloursexReddit IncestLareg Porn TubeBeautiful Girl Xx VideoTelugu Aunty Sex Videos Telugu Aunty Sex VideosLilianaheartsss LeakedNake WomenBrittanya Razavi AnalFtree Gay Porn1980's PornHispanic Mom PornBryce Adams Jack And JillLingham Massage VideosAshlyen BrookeHairy Nude GuysIndian Prone VediosJammu Kashmir SexDemon Deals Porn GameKnee Blow JobMackenzie Jones NakedBrazzers Xxx Videos HdNew Bhojpuri Sex VideoSexos Com MulatasJogos Para Maiores De 18VideosxAngela White JavReal EscirtAriel Winter LeakedSex PumpBengali BeegRussian Family Sex MovieLunalottonJessie Romero PornVidéos Pornos Françaises GratuitesDe_purple_moonLomgmintBlack Males Gay PornGreat Love Making VideosReddit Nsfw HardcoreDanny D Hd PornJudi Taylor PornTiktok PornonBallbusting PornfdTeen Girl FuckCzec Glory HoleLaura Antonelli NudeCodi Vore Full VideoPron BizJapanese Xxx Full HdExtreme DeepthroatingPorn Sleep SisterTeiple AnalBoni Brown