Brexit, een politieke zelfmoordoperatie (nporadio1.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Moskowfiets in Media  ·  37 Reacties

  • 0
  • 360x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Waarom?
Wellicht gaat het straks veel beter met het VK.
En dan lacht zij iedereen uit.

1 verwijderd9139144

@1

En jij gelooft dat?
Zelfs de politici die het volk voorgelogen hebben , geloven zichzelf al niet meer.

7
2 No newstoday

@1 wie heeft een betere onderhandelingspositie denk jij? Het machtsblok EU of het eilandje VK?

5
3 Sparkplug

@3 En dan te bedenken dat de VK in de toekomst alleen nog maar uit Engeland-Wales bestaat, en met een beetje geluk nog Noord-Ierland. Ten dode opgeschreven dus.

7
4 Gewoon een student

Nee, dit is wat je krijgt als je gewetenloze chanteurs aan de macht helpt en laat blijven, die aan niemand verantwoording of transparantie verschuldigd zijn, volgens hun eigen oprichtingsstatuten.

16
5 Wendel

Er komt geen Brexit. Ik denk dat rond het voorjaar de onderhandelingen helemaal vastlopen. Er komen problemen met Schotland en Noord-Ierland, Er zaal waarschijnlijk een nieuw referendum komen, dat meest elegante oplossing voor iedereen.

7
6 Kees van Barneveld

@5
Huh, waarom heb je het nu over het Rusland van Putin?

5
7 Realisme graag!

@6
Erg elegant zou ik dat niet willen noemen...

4
8 GreyB

Als op zich zelf staand eiland (letterlijk en figuurlijk) zal het VK een gemakkelijke speelbal worden van de grotere economische krachten en machten op het wereldtoneel. De kans dat dat positief gaat uitpakken voor het VK is nagenoeg nihil.

3
9 Crannbuidhe

Over 5 jaar staat Engeland er geweldig voor en is de EU helemaal in elkaar gezakt onder zijn eigen wanbeleid. Nexit.

11
10 Positivo

@8 Elegant zeker niet maar elegante oplossingen bestaan niet meer in deze kwestie.

1
11 Indigné

@8 Elegant is anders, maar Kees heeft het ook over meest elegant. Eleganter dan die van Kees kan ik eerlijk gezegd momenteel ook niet uit de hoge hoed toveren.

1
12 oeioeioei

@6

Ik ben daar niet zo zeker van. De Brexit is aangevraagd en toegekend. Het lijkt mij dat de scheidingsprocedure helemaal doorlopen moet. Het zou kunnen dat er in 2019 met een handhaving van de status quo wordt ingestemd. Dwz dat GB wel de verplichtingen heeft van het lidmaatschap, maar geen inspraak. Win-win voor de EU.

5
13 WijzeDwaas

@1 Zelfs al zou dat gebeuren, dan zit zij allang niet meer op Downing Street 10...

2
14 oeioeioei

@13 Volgens de meeste deskundigen kan het VK de beslissing om art 50 te activeren tot 29 mrt 2019 op ieder moment unilateraal herroepen. Je snapt natuurlijk wel dat het VK dan in de pikorde van de EU verdwijnt achter Malta, Roemenie en Bulgarije en mogelijk zelfs Griekenland en dat alleen een constructieve houding van het VK daar dan wat aan gaat veranderen.

2
15 oeioeioei

@1
Vooralsnog ziet het er naar uit dat zij zwaar voorover moet bukken voor de EU.
Vrijwel volledig EU-beleid aanhouden, zonder lid van de EU te zijn.
Die harde grenzen (waar het de brexiteers uiteindelijk vooral om ging) worden onmogelijk gemaakt door het standpunt van de DUP (dankzij May's geniale idee om vervroegde verkiezingen te houden).
En als ze klaar is met bukken mag ze op de blaren zitten.
Hoe moet dat dan straks beter gaan, zo 'buiten' de EU?

1
16 W. Anstalt

@15

Laten we eerst vast stellen dat een uittreding onbekend terrein is. Daarnaast kunnen we vast stellen dat alle 27 EU landen moeten in stemmen met een overeenkomst. Dat 29 maart 2019 is een dead line, staat onherroepelijk vast. Dat is gebeurd met de aanvraag op 29 maart van dit jaar.

Die termijn van 2 jaar ligt vast in eerder gesloten verdragen, waar alle 28 leden voor getekend hebben. Bij mijn weten (Maar ik kan het mis hebben) voorziet het desbetreffende verdrag niet in een optie om weer spijt te hebben binnen die termijn van 2 jaar en de scheidingsaanvraag in te trekken. Met de instemming van alle 28 landen is uiteraard alles mogelijk. Maar het ligt in de rede dat GB daar een prijs voor gaat betalen.

Hoe N-Ierland opgelost moet worden weet niemand. Een recalcitrante houding van Londen op dit punt zal de zaak niet vereenvoudigen. Maar May is afhankelijk van DUP.

Nogmaals, we bevinden ons op totaal onbekend terrein. Met juridische haarkloverij schiet niemand wat op. Winst voor het VK is ook moeilijk te zien. Maar toegeeflijkheid van Brussel kan de fundamenten van de EU aan tasten.

2
17 WijzeDwaas

@17 [ Laten we eerst vast stellen dat een uittreding onbekend terrein is. ]

Klopt, maar in mijn ogen ook een tekortkoming van de EU dat men daar nooit een goed draaiboek voor opgesteld heeft.

1
18 TedjeR

@18 Waarom energie steken in iets dat je niet zou moeten willen? Je kunt wel alles willen dichttimmeren. Artikel 50 is toegevoegd om de soevereiniteit van alle lidstaten te bekrachtigen: ze kunnen unilateraal beslissen om uit te treden, waarmee automatisch vastligt dat alle lidstaten volledig soeverein zijn en blijven. Artikel 50 is niet toegevoegd om gebruikt te worden, dus is niet nader uitgewerkt. Er is toen besloten om dat in het onwaarschijnlijke geval dat het ooit gebruikt zou worden dan uit te laten kristalliseren. Goed besluit lijkt mij.

0
19 oeioeioei

@17 Zelf ga ik er van uit, dat de meeste landen in feite helemaal geen belang hebben of voelen bij de uittreding van het VK, dus als het VK besluit om art 50 te deactiveren, dat dat voor kennisgeving aangenomen wordt en men weer overgaat tot de orde van de dag.

0
20 oeioeioei

@18

Er zijn wat verdragen over gesloten. De uitwerking zal per definitie in de praktijk moeten blijken.
De uittreding van bijvoorbeeld Malta zal stukken eenvoudiger zijn dan die van het VK.

@20

Het VK is nooit een lid geweest wat de Europese gedachte erg uit droeg. Waarom zouden 'we’ tegen een Noorwegenisering van het VK zijn? Daarnaast komt in de EU27 het zwaartepunt te liggen bij de as Berlijn-Parijs. Mijn inschatting is dat noch Duitsland (wat heel erg Europees is), noch Frankrijk (wat in economisch zwaar weet zit) daar op tegen is.

1
21 WijzeDwaas

@21 Duitsland is juist bang voor een te grote dominantie in de EU. Economisch zijn ze dominant, dat is gewoon een feit, maar die politieke dominantie willen ze eigenlijk niet, juist uit angst voor 4. Reich aspiraties... Frankrijk daarentegen is meer van het verdeel en heers model, omdat zij weten dat een as Londen-Berlijn er niet in zit, is het voor hen juist interessant om de naast de as Parijs-Berlijn, altijd de optie te hebben om over te stappen naar een as Londen-Parijs. Hiermee heeft Frankrijk in ieder geval de illusie aan het stuur van de Unie te zitten.

0
22 oeioeioei

@21 Wellicht omdat Noorwegen tegen is? Noorwegen ziet het helemaal niet zitten dat het VK lid wordt van de EFTA. Nu is de EFTA een verbond van relatief kleine landen die op min of meer gelijkwaardige voet opereren. Het VK is veel groter dan de alle EFTA landen samen. Bovendien de EFTA wil juist een frictiearme samenwerking met de EU. Dat gaat moeilijk worden met het VK dat hoe dan ook 'oud zeer' heeft tov de Unie.

0
23 oeioeioei

@18
Het draaiboek is er.
Alleen had het VK al haar standpunten al vóór het referendum moeten bepalen. Dat was ook wel zo eerlijk geweest naar de bevolking toe, want nu hebben ze alleen kunnen stemmen voor of tegen een situatie die bij benadering nog niet omkaderd was.
Met andere woorden: het VK zelf ontbeerde een draaiboek.

0
24 W. Anstalt

@24 Het draaiboek dat er lag was zo minimaal, dat je niet over een draaiboek kunt spreken. Het draaiboek was niet meer dan: Eerst de scheidingsrekening, dan de toekomstige relatie.

0
25 oeioeioei

@24 Wel heeft de EU vanaf het Brexitreferendum de voorbereiding gestart en waren ze klaar op 29 maart. Terwijl het er op lijkt dat het VK zelfs nu nog niet weten wat ze willen...

0
26 oeioeioei

@26
En daar helpt geen EU-draaiboek aan. Ik zou ook niet weten wat de EU in een algemeen toepasbaar draaiboek had moeten zetten. Dit is gewoon een kwestie van een getekend contract opzeggen door de Britten. Dus natuurlijk kan het EU-draaiboek niet veel meer zeggen dan: Eerst dit contract netjes afkopen en daarna zien we wel verder hoe dat met het volgende contract gaat. Maar die bal ligt uiteraard geheel in de tuin van het VK, daar moet het VK dan maar een draaiboek voor fabriceren.

0
27 W. Anstalt

@23

Het VK is ooit wel lid geweest van de EFTA. Een hernieuwde toetreding lijkt me niet onmogelijk.
Of wellicht een aparte status tov de EU, welke erg veel op het EU lidmaatschap zal lijken, maar het oppervlakkig gezien niet is.

1
28 WijzeDwaas

@24

Het VK kon onmogelijk haar standpunten al voor het referendum bepalen. Dat ging alleen maar om ja of nee binnen de EU blijven. Hier zien we de onmogelijkheid van een referendum liggen. Met ja of nee weet een regering nog steeds niks. Farage en consorten willen he-le-maal uit de EU. Maar in de praktijk zal dat onmogelijk blijken. Tenzij men naar een middeleeuws niveau wil terug zakken natuurlijk.

2
29 WijzeDwaas

@28 Gezien het Ierse probleem, zit er weinig anders op: geen lid, wel betalen, geen zeggenschap, maar ook geen uitzonderingsposities meer. Over schieten in eigen voet gesproken...

0
30 oeioeioei

@29 De Britse regering heeft verzuimd of niet aangedurfd een positie in te nemen over wat 'nee' betekent en daardoor charlatans als Farage en Johnson het podium gegeven voor hun leugens.

0
31 oeioeioei

@28 Die nieuwe toetreding tot EFTA heeft weinig te maken met het vroegere lidmaatschap, die heeft vooral te maken met acceptatie door de huidige leden.

0
32 oeioeioei

@29 ,

Je doet je naam geen eer aan in deze reactie question

0
33 progressiefliberaal

@29 "" Dat ging alleen maar om ja of nee binnen de EU blijven""

Dat is nou precies juist het probleem van dit referendum. Het was niet uitgewerkt en volstrekt open voor interpretatie. Zelfs vandaag wordt er nog op los geïnterpreteerd. Noodgedwongen.

0
34 W. Anstalt

@1 Het is je ontgaan in welke deplorabele toestand dit land toetrad tot de EU?

1
35 Gut

@34

Exact. Niemand die dus weet wat de uitkomst van dit proces is. Daar kom ik uit op mijn @17

Het bewijst tevens dat een referendum niks met democratie te maken heeft, maar alles met onbekende scenario’s betreden. Hetgeen dan ook in volle gang is.

1
36 WijzeDwaas

Brussel gaat nog goed omdat ze zoveel geld krijgen als ze willen, zonder dat ze daar ook maar enige verantwoording over af te hoeven leggen. Hoge functie's worden toegewezen met een politieke doelstelling en zijn niet transparant en ondemocratisch. En dat gaat het volk in de toekomst niet pikken. Het wachten is op een nieuwe leider zoals de geschiedenis ons leert.

2
37 Verwonderd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nighthawk
Muziekdraadje

Markus K. - Markus & Manuel strike again in Javea - ‘Don’t Wait’https://www.youtube.com/watch?v=i-qFwe5rTow...

5 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

Nighthawk
Muziekdraadje

Middag luitjes!Peter Tosh & Mick Jagger - Walk & Don t Look Backhttps://www.youtube.com/watch?v=3o4Fgh0KW_4...

7 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

Nicks R. Van
'Staakt-het-vuren Gaza lijkt dichterbij, maar nog geen gelopen race'

Stel: 40 dagen staakt het vuren. En daarna? ...

9 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Weinig doorstroom in overvolle Expo Hal in Assen: 'Afhankelijk van andere centra'

Wanneer stopt die idioterie nou eens? Die van der Burg weet ook van geen ophouden. Het leidt allemaal tot niets! Er komen er steeds weer nieuwe ...

13 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Mevrouw Stemband
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

@4 En dan ook nog die levensgevaarlijke 'chemische stoffen', daar moet je echt niet mee in aanraking komen. :)Ach ja dissident.one; de speld...

15 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

Nicks R. Van
Zou ik militair kunnen zijn, nu de oorlog overal oprukt? - Joop - BNNVARA

@1 In Duitsland hebben ze wel slechte Feldwebels!...

16 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

maarten1234
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

o man... denk dat het probleem is dat men nu te veel ruimte krijgt om alles in twijfel te trekken en dat mankementen aan je genderidentiteit je ...

18 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Bop
GeenStijl: Er komt toch geen officiële imamopleiding. "Onoverkomelijk verschil van inzicht over invulling"

@10 Oh je begrijpt zogenaamd weer eens niet wat ik zeg. Ik zal je helpen:https://www.nieuwskoerier.nl/news/984183-kampioen-vaccineren-en-wein...

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Botlleneck
Vijf gewonden na steekincident met zwaard in buitenwijk London

Is dat een politie wagen daar vooraan/Waarom word er niet op die haatbaard geschoten?...

18 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

eh
Amin Maalouf: ‘Een nieuwe wereldorde ontstaat vaak pas na een grote ramp. Dat mag je de wereld niet toewensen’

#3""Dat klinkt mooi, werp ik tegen, maar intussen is de basisarchitectuur van mondiale macht nog altijd dezelfde als in 1945. De VN, en vooral...

22 minuten geleden geplaatst door eh

NK. App
Thefappening.soLana Rhoades NudesMandy MonroeIndian Teen Xxx VideosMia Khalifa Video Mia Khalifa VideoChrisean Rock FeetLeone FuckShane Disel AnalMom Gets A Cream Pieسوفی دیSexy Pattycake VideosCartoon Sex XxxMeena BoobsKylie Cums Back For MoreMarathi Bp SexySd PornHorney GranniesJapanese English Sub PornLadyboy PoohJulie Cash BlackAmatuer Wife Shared PornDirty RouketteHentai Vostfr IncestDog Style PornographyBibijonesGay Trucker PornInterracialanalsexNaked Men In ItalyXxx Hot Sex VidioCheating Wife Hd PornMilovamaIndia SummersBanglaxxx VdoKendra Sunderland PornstarXxx ComicTwitter Porn StarsFacegirl ChHugeass MilfRose Monroe NudeMy HornywifePorno MexicoF95 The Neet The AngelGorgeous Indian PornWebsites Like PornhubBig Black PssyMommypornCartoon Xxx HdBi Group PornConiendo Con Mi TiaLogsexYosuga No Sora Sex ScenesFucking Video S2020 Ki Blue FilmNuru Message VideosXxx Full VideiGirls Kissing XxxLeolist LoginAngelina Jolie Naked VideoSanileone Porn VideoPergectgirls ComSanylane XxxHotbhabhisexSaxvdoIndian King SexDominic Wolfe Bondage18comicFeminizationhentaiRed Head PorstarXnx Brother And SisterXxnxx PornCumswapping CompilationPagie Wwe PornSkip The GameaSfm R34Poison DominicanHollywood Heroins Sex VideosHusband Films Wife With BbcOppenheimer PornViola Bailey PornstarGay Twinks VideosSlimthicknHannah PornBeautiful Boobs Sex VideoMother And Son Hot VideoMallu Movies ComOld Women SexvideoSarah Bankz PornTahi CreampieNude Photos Of A WomanMellissa DebblingShiny__boyTristin Mays Movies And Tv ShowsXxx Hd 2Cougar ClubSexy WonderwomanAbella Danger NewHot Xxxx HindiKorean 18+ MoviePorn Have BCelebes NudesBigtitscreampieXxx Hindi 2019Arab Dance PornTrapiana PornGif Anime SexeNovinhas Brasileiras PornDick Delaware PornDoggy Position StyleTamil Facebook Sex VideoKorean Sex MovieAngela White SexyMalayalam Sexy CinemaLingerie CreampieReddit PorSissy MaidKatt LeywXnxx AssIndan XvideoSeix XxxGame 3d PornTop Best PornIndian Panis PicMiaa-736Doggystyle CompilationBest TitfuckAsian BlackpornAnine Porn UncensoredEen Porn VideosAmateur CumshotTasteful NudesLucy Lie NudeHot Xvideo HdXxx Pussy ImageXxxxx FuckNaked Pics Boobs18 Year Okd PornXvideos Family StrokesTelugu Heroine XxBig.tit LatinaIndian Boobs PornShameless DerekNude Pics Sandra BullockSex Movie FilmNude Pictures Beautiful WomenBlaire Ivory Porn VideosHotwifingHard Gay FuTeenage Public PornFree Full BrazersColour Climax