Politie twijfelt aan onafhankelijkheid rechtbank Amsterdam, die meer openheid eist over protesten
De Amsterdamse rechtbank en de politie botsen stevig. De rechtbank oordeelt in verschillende procedures dat de politie onterecht geen informatie wil delen over controversiële coronaprotesten op het Museumplein. De politie trekt op haar beurt de onpartijd
3
Reacties
4 reacties""Dat leidt tot een ander uitzonderlijk debat: kan de politie de Amsterdamse rechtbank wel als objectief beschouwen?""
.
Zelfs de politie begint door te krijgen dat rechters niet onafhankelijk zijn en zich vaak als activisten gedragen
Ook de politie dient de rechter te volgen.
De rechterlijke macht, in zowel Europa als Amerika, hebben duidelijk een integriteitsprobleem. (net als de journalistiek trouwens) Het wordt steeds meer duidelijk dat ze niet onafhankelijk zijn en zich als linkse activisten gedragen. Daarmee ondermijnen ze ook de democratie aangezien rechters ook steeds meer op de stoel van de politiek gaan zitten. Daar wordt al langer over geklaagd maar dat nu ook de politie het zegt is wel apart en geeft wel aan dat het niet goed zit met de rechterlijke macht in Nederland.
"Inmiddels probeert de politie de procedures die Van der Linde heeft aangespannen in Amsterdam zelfs te laten overhevelen naar Den Haag. In een brief aan de Amsterdamse rechtbank stelt de politie dat ‘het vertrouwen in een onafhankelijke en objectieve beoordeling door de rechtbank Amsterdam verloren gegaan’ is."
Waarom geen wraking van rechters? Dat is een mogelijkheid.