'Een verkapte Europese coup' (groene.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Scorpio in Binnenland  ·  28 Reacties

  • 8
  • 468x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

En die coup is niets meer dan een verdienmodel op redelijk hoog niveau.

1 gebruiker-verwijderd

En nog zijn er mensen die dat allemaal goed praten.Dijsselbloem en consorten zouden eigenlijk in het gevang moeten zitten.

3
2 sec

Een hele kluif, om te lezen. Wat zijn de Grieken enorm beet genomen door de Eurogroep, met aanvoerder, Dysselbloem

2
3 francaise

Citaat: "‘Griekenland moest competitiever worden, daarom draait deze ellende, maar zelfs dat is mislukt. Alléén de handelsbalans is “verbeterd”, omdat de import terugloopt, uit geldgebrek. Wat een wapenfeit!
Je kunt ook werklozen doden om de balans te verbeteren – godzijdank oppert niemand dat tot dusver".’

Het is onvoorstelbaar gevoelloos en buitensporig asociaal wat de EU de Griekse bevolking allemaal heeft aangedaan. En ondanks dat... worden de Grieken wederom gedwongen tot hervormingen en extra bezuinigingsmaatregelen!
Er is voor het grootste deel van de Griekse bevolking geen enkele hoop meer om nog (ooit) een redelijk bestaan te krijgen.

2
4 Scorpio

Aanvulling op @4 "Internationale geldschieters en Griekenland zijn het weer eens kunnen worden over hervormingen en extra bezuinigingsmaatregelen die het Zuid-Europese land moet nemen voor de voortzetting van het 'geldinfuus'".

Zie: https://www.nu.nl/griekenland/5032949/internationale-geldschieters-en-griekenland-eens-bespaarplannen.html?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

2
5 Scorpio

Maar Dijsselbloem is toch onze nationale held, op weg naar een nóg beter EU baan?
Ik hoop dat de journalisten de boel eens goed gaan uitpluizen.

3
6 Willem123

Dertig jaar ellende / armoe voor de Grieken, daar blijf ik bij en alles dankzij het EU clubje, dat in weze een staatsgreep gepleegd heeft, het land / winstgevende bedrijven verkocht heeft aan eigen bedrijven (in Duitsland bijvoorbeeld) waardoor het land aan de bedelstaf is gebracht.
Er valt niks te herstellen als je het als land moet hebben van de export van laagwaardige producten met een voor dat land veel te hoge koers van de Euro.

3
7 Proemevla

Vraag me altijd af of Griekenland zonder de EU er nou echt veel beter uit zou zien. Het zou zo kunnen dat ze nog langer zouden door zijn gegaan met teveel uitgeven waardoor de klap erger zou worden. Maar ja, blijft speculatie.

9
8 Wetenschappertje

Dijsselbloem heeft toch al vermeld wie zijn opvolger wordt, terwijl dat democratisch moet gaan toch?

LOL

https://www.geenstijl.nl/5139738/its-rigged/

Ja geenstijl oeehhww fake news natuurlijk....... Nee er is gewoon een video daarvan. Ben benieuwd of dit vanavond op het 6 uur journaal komt, ZEER grote blunder van deze gast.

1
9 etymologie

En gaat niet om de blunder, gaat erom dat het er zo aan toe gaat. Maar al die eurofielen op dit forum zullen wel weer met een smoes komen. Ben benieuwd wat dat gaat worden.

3
10 etymologie

met dank aan knecht D'bloem

2
11 Jeb

Wat een trieste figuren hier zeg haha. Jullie denken zeker zelf geld te kunnen maken haha. Bitcoins wellicht??? Jullie denken zeker dat je geld zelf kunt maken? Jullie hebben gelijk hoor, de EU is het slechtste wat ons is overkomen haha. De Europese Unie is economisch gezien de kleinste macht ter wereld toch volgens jullie domoren? O ja, en de Europese burgers zijn het armst van de hele wereld, het minst democratisch en het meest ongelukkig toch haha? Ik weet dat hier wat Russische trollen tussenzitten die tevergeefs hopen onze Westerse democratie te ondermijnen. Alle anderen zijn dus domkoppen met hun negatieve commentaar over Dijsselbloem en de EU. Wellicht voor jullie, eerst eens de feiten bestuderen.

14
12 reality

Helaas klopt het artikel...

0
13 TedjeR

Dijsselbloem is niet de enige schuldige, de pers heeft ernstig verzaakt om de juiste toedracht te schetsen en i blindelings de EU gevolgd in de demonisering van de Grieken.

2
14 Tussenderegels

@12 triest is als je een niet terzake antwoord geeft en dan helemaal los gaat daarop zonder zelfs het artikel te lezen.

0
15 Tussenderegels

De EU heeft roofbouw gepleegd op de Grieken. Datzelfde lot staat Oekraïne te wachten. Het IMF verstrekt leningen onder voorwaarde dat staatsbedrijven worden geprivatiseerd en overgenomen door buitenlandse multinationals. De oligarchen vullen hun zakken. Het volk is de klos en de EU heeft eer weer een paar miljoen goedkope loonslaven bij.

1
16 Dune

Wat een onzin allemaal hier, de Grieken hebben er zelf een puinhoop van gemaakt en de Euro groep samen met het IMF heeft dat moeten oplossen.

Het primaire overschot, zonder het betalen van aflossingen en rente op schulden, kwam in 2016 uit op 4,2 procent van het bruto binnenlands product. Dat is ruim boven het door geldschieters geëiste doel van 0,5 procent.

Griekenland, dat nog steeds onder toezicht staat van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), heeft voor het eerst in twee jaar weer aangeknoopt met economische groei.
In het tweede en derde kwartaal van dit jaar was er sprake van positieve groei, zo blijkt maandag uit cijfers van statistiekbureau Elstat.

Zo steeg het bruto binnenlands product (bbp) met 0,5 procent tijdens het derde kwartaal ten opzichte van het voorgaande. Het tweede kwartaal kende een groei van 0,2 procent ten opzichte van het eerste. Technisch gezien betekenen twee opeenvolgende positieve kwartalen een terugkeer naar economische groei.

Griekenland heeft 3 miljard euro opgehaald met de uitgifte van een vijfjaars-staatsobligatie. Daarmee is het land voor het eerst in drie jaar terug op de kapitaalmarkt.

12
17 mike45

@17 met andere woorden de hervormingen en bezuinigingen hebben hun vruchten afgeworpen, Griekenland staat weer op eigen benen.

8
18 mike45

@16
De Oekraïne zit niet in de EU....

0
19 Janzzen

@19 en ook niet in de Euro dus het land is totaal onvergelijkbaar!

5
20 mike45

@16
En ook niet in het schengen verdrag....

0
21 Janzzen

"Ze" te weten de zelfgekozen, zelfgenoegzame, in hun opgeblazen ego omkomende cokesnuivers zullen het ook hier doen als het moet. Doen het al. De waereld is van hunnie, toch? Tis mafia.

2
22 Ness

@18 "met andere woorden de hervormingen en bezuinigingen hebben hun vruchten afgeworpen, Griekenland staat weer op eigen benen".

Het is eerder zo dat Griekenland hopeloos op z'n rug ligt te spartelen, terwijl de EU er bovenop staat om het laatste restje lucht er ook nog uit te drukken...

1
23 Scorpio

@23 het kan niet van tweeën een zijn of de Euro landen moeten tot aan einden der tijden bereid zijn om tientallen miljarden euro's per jaar naar Griekenland te blijven sturen zodat de Grieken lekker op het terras kunnen blijven zitten en oeso drinken en zogenaamd allemaal voor de overheid werken. Of Griekenland moet hervormen zodat ze weer op eigen benen kunnen staan en voor zichzelf kunnen zorgen.

4
24 mike45

@19 @20 @21
In het associatieverdrag is ook de harmonisatie van Oekraïne met de EU opgenomen, Oekraïne moet voldoen aan regels / wetten die in de EU gelden (handel).
Het merendeel van de economie en werkgelegenheid in Oekraïne komt uit kleinere bedrijven die geld nog middelen hebben om aan deze regels te voldoen en dus kapot geconcurreerd worden door Europese bedrijven.
Oekraïne volgt daarmee Griekenland zoals @16 opmerkt.
Het was voor mij één van de redenen om tegen het associatieverdrag te stemmen.

1
25 Proemevla

@17
[quote]Wat een onzin allemaal hier....[/quote]

Lees het artikel eens, zie je misschien dat je wederom in een andere dimensie leeft die niks met de realiteit van de mensen daar te maken heeft.

1
26 Proemevla

---- ‘Alsof je met kardinalen vergadert: één heilige visie. Liberalisering is goed – is de realiteit anders, dan ligt dat aan de realiteit. Zolang de werkgever maar zegeviert over de werknemer, dat is haar model, als idee voor heel Europa.’-----

0
27 eh

Maar vanaf 13 januari krijgen ze weer lucht. Dan heeft Dijsselbloempje niets meer te vertellen.

1
28 niet-alles-geloven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@33 "Sneu en dom" Ik zei toch dat je vanzelf weer door de mand zou vallen, binnen een paar uur zit je alweer op je tokkie niveau. Knap hoor. Hie...

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Strongoli
Bender

@1Wat is hier de bedoeling van? Een soort Tiktok? Op YouTube geen respons en een muziek draadje hebben we hier al....

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

JackKropotkin
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@160 Oktober 2024 staat op de planning maar het is natuurlijk afwachten hoe de situatie dan is. ...

4 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Ronin
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@35 WTF, die Prikkelbeens is een negert?...

5 minuten geleden geplaatst door Ronin

Wedergeboren
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@34 "Jij moet eens ophouden" "Jij moet eens ophouden" Zegt sneu en dom degene die ontkent hier de dienst uit te kunnen maken. ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Defcte burger
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@1Hou zelf je bek dicht witte....

6 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Schildpad
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

https://www.youtube.com/watch?v=D2vuMLg6BHE...

6 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Botlleneck
Schokkend! Timmermans dreigt door. Waar is de zelfreflectie bij GroenLinks/PvdA? #DDDF

@5.Dus Frans breit s,ochtends een regenboog trui?Leuke merchandise voor de Swifty,s...

6 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

LoydMorris
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

@2 Klop aan bij de leiders van Hamas, die met hun miljoenen, veilig in Dubai vertoeven en bij de ouders van deze kinderen die op 7 en 8 oktober...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Defcte burger
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@32 Wat is daar vreemd aan ?...

7 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

NK. App
Interview XxxHindi PorbCougar BlackedHelp Mom PornBrooklyn Chase MassageEbonyshemale TubeFamosas No PornSpanking PornCricas XxxXnxx Indian New VideoDahyn11Forcd Xxx VideoHot Blonde ThreesomePorn Vintage LesbianSexual Eating OutTonic MovieaDomina ElaraDesi Aunty XhamsterRosedkushGay Son And Father PornPorn And PoopHentie AnimeKhloe Katdashian Nudeنیکول آنیستونBeauty Porn HdO.k PornoVideos Of People HavingsexRebeckybabHard Fuck PornLesbian ForeplayNoodle Dude PmvAlexis Texas SoloBrazzers XxRily Ried PornImpregnation CaptionsRahida Jones NudeXxx Bur ImageUrvrsp-204Indian Xxx Big BoobsPorn Australianلانا رودزThippy69Sexy Porn Video HotXxx 3gpking ComPorn Video Savita BhabhiHen Tai MangaSpanking Tubes80's Porn ActressesLucky Anne PlanetsuzyXxx NaHentaivietsubSlip PornSasur Se ChudwayaFlasher CumsHot Lesbian NakedFilm Prono FrancaisDaft.sedLemon TorrentsVladislava661Hot Sexy Indian ActressAngel Wicky Porn VideosBodybuilder Porn VideoHindi Chudai DownloadXxxvideYoutubed XxxNintedo PornNepali Bf SexMature Women AnalHqppornerQuartier Rouge. BeSex Videos Latest TeluguFriskpornPorn ScaP O R N MangaFreehentaiSeduced PorntubeXxx Nude DanceGavathi SexFather In Law Xxx VideoHantai CartoonRoja Blue Film VideoDeshi Baba Sex ComMust Watch PornBig ButttubeHeidi Grey NakedBetty Bondage PornTiktok NudzNude Sexy GirlfriendSydney Sweeney Nip SlipXnxx Big Boobs HdSelena Gomez Hot VideoFucking For FitnessXstory FrPorno SexmexKendra Peach PornHuge Tits WebcamRashmika Mandanna Sexy VideoSexy Movie Sex MoviePorn Movie ClipsPorn Bhabhi VideoEnglish Blue Picture VideoAphrodisiacpornHow To Draw PornHentai StremingNubelisfilmsHentai HgAltyazılı PornolsrHazel Moore NudeLacey Chabery NudeFake Taxi SexxxCheating Wife FuckMale Masturbation ToyColton Haynes NakedPornos GratisSummer Hart VrEmma Stone BikiniSex Hd 2019Xxc Sexy VideoXx Video JohnnyNerds NudeFrench Teen PornXxx Hardcore Sex VideoTop Model XxxCelebrity Sex Tape PornFreeuse MylfTik Tok Onlyfans LeaksJav GuriBangla Bf Xxx VideoPopeye PornMulher Anime PeladaAna Ularu Nude720p Porn VideosTop Onlyfans GirlsEbalovoDesi Aunty HardMom And Son Sexy Video Full HdJapanese Housewife Porn VideosStep Daughter Seduces DadIggy Azalea PussyFacial AbuseNsfwxxxMilim Nava HentaiX Viedos PornNaked Babes BeachTopless GfFour Elements TrainerPorn Gay BrasilJosyln JaneAnapaulasaenz NudeAsian Whore