door Doehetlekkerzelf in Binnenland  ·  47 Reacties

  • 9
  • 562x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dus 82% niet....

We hebben geen ruggengraat meer in Nederland.....

3
1 Hefan430

** gebruiker verwijderd **

Bij dit bedrijf bepaalt dus 18% wat de overige 72% moeten doen. Laat dan ook maar dit 18% klant blijven en die 72% ergens anders zaken doen. Als hun mening niet telt, dan ook niet hun geld,

2 verwijderd5929219

Goed voorbeeld doet volgen.

20
3 jantje van leiden

Huichelaars. Afstammelingen van Judas.

3
4 rlw

“Een volk (bedrijf) dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht”

3
5 welofniet

Weer een winkel die ik ga mijden als de pest.

2
6 manpower

** gebruiker verwijderd **

@2 72% moet natuurlijk 82% zijn.

7 verwijderd5929219

Hmm, hun omzet zal navenant exponentieel stijgen. ZP verliest dus gaandeweg steeds meer terrein, mooi zo.

27
8 Black65

Ach, dan is straks een andere winkel de grootste, so what?

0
9 Hein2

het adres https://www.feestkleding365.nl/ gaat nu dus op de adblock zwarte lijst.
kapot boycotten die Huichelaars.

2
10 SkyNet

Ik ga de nederlandse winkels maar wat meer boycotten, ik ga zoveel mogelijk direct in China bestellen.

1
11 Positivo

Volgend jaar:
feestkleding365 WAS eén van de grootste online feestwinkels.

Mocht je zoiets doen, moet je er natuurlijk het gehele jaar opplakken wij vinden zwarte piet discriminerend, dus gebruiken wij geen afbeeldingen daarvan.
Zoals @8 beredeneert zal dat alleen maar beter voor zijn zaakje zijn.

succes

0
12 Mesjokke

@1 Inderdaad. Nederland is verworden tot een 'vriendelijk' land met bange mensen die dingen zeggen als: 'Als ik ... zou zeggen, zou ik worden uitgemaakt voor ....' en slikken alles. Tevens is men bang (gemaakt) dat de politie voor de deur staat als ze zich uitspreken. En stel je toch eens voor wat de buren daar van zouden denken.

Met name Nederlandse mannen, zijn geen mannen meer als ze stoppen met het verdedigen van hun kinderen, familie, vrienden, rechten, land, cultuur, ... Iets wat de import wel doet, en nota bene in ONS land. Dit schrijvende kom ik haast tot de conclusie dat ik meer respect heb voor de allochtonen dan voor het slappe zootje autochtonen.

1
13 case

Feesten doen we trouwens ook niet meer in dit land, het is een grote ergerlijke bende.

1
14 Positivo

* Verwijderd door de redactie *

15 Dirk2137

@6 Mee eens, maar hoe vaak kwam je daar nou? Ik kende deze winkel niet eens.

1
16 case

Stoppen ze ook met alle andere 'discriminerende' kostuums en artikelen. Want redelijk wat van deze artikelen halen hun kracht uit belachelijk maken.

0
17 case

* Verwijderd door de redactie *

18 Dirk2137

Nog nooit van gehoord en na deze reclame zal dat ook wel nooit meer gebeuren!

Rare manier om een bedrijf op te heffen!

0
19 Zie Hier

@5

De dichter van dat stukje zal zich omdraaien in zijn graf. Het is geschreven tegen Nazi's en Fascisten.
Niet voor mensen die huilie huilie doen omdat er mensen zijn met een andere mening dan hen.

14
20 Pegasus

@15 Mee eens. Maar probeer zinnetjes als "Ook ik mag mijn mening verkondigen toch?" eens weg te laten. Ik denk dat dit je een heel ander gevoel zal geven.

Ik vind dit soort zinnetjes een mogelijke indicatie van de Nederlandse slappe houding, zie @13

2
21 case

@20 https://www.4en5mei.nl/herdenken-en-vieren/oorlogsmonumenten/monumenten_zoeken/oorlogsmonument/1513/amsterdam%2C-%27van-randwijk-monument%27

"Het ging Van Randwijk echter niet alleen om de strijd tegen de bezetter en herstel van de Nederlandse democratie. Van Randwijk zag de bezetting niet allereerst als een politieke en economische crisis, maar als een culturele strijd richting een rechtvaardiger samenleving dan die voor de oorlog."

1
22 case

@22

'een rechtvaardiger samenleving', wat is daar niet aan te begrijpen?

8
23 Pegasus

** gebruiker verwijderd **

Een rechtvaardiger samenleving wordt niet geregeerd en gedicteerd door 18% maar heeft een draagvlak nodig van >50% van de bevolking.
Maar dát begrijpen de mensen van die kortzichtige 18% niet!

24 verwijderd2420

@1 Wat versta je onder ruggengraat?

19
25 Barbapapa-7,5

@20 Dat andere mensen een andere mening hebben is het probleem niet. Maar dat bedrijven, overheden, tv-producenten en andere beeldbepalende partijen naar aanleiding van het rumoer van een kleine groep overstag gaan en de ZP-figuur uit de publieke ruimte wegcensureren, tegen de wil van de overgrote meerderheid in, is wel ergerlijk en komt niet bijster democratisch over.

1
26 Civ

@18
Nee inderdaad, teruggaan in de tijd is vooralsnog onmogelijk.

3
27 morandi

@26 Die bedrijven, overheden, tv-producenten en andere beeldbepalende partijen hebben ook een eigen denkvermogen. Kennelijk zien zij dat er in de figuur Zwarte Piet racistisch-karikaturale elementen zitten en willen ze die aanpassen. In de toelichting die de Feestwinkel geeft wordt gewag gedaan van racistische opmerkingen van degenen die vinden dat het kostuum aangeboden moet blijven worden. Dat de Feestwinkel niet geassocieerd wil worden met een groep die racistische 'argumenten' gebruikt om het pietenpak te behouden lijkt me redelijk. Inmiddels kleeft al het racisme dat vanaf de start van de discussie is losgekomen óók aan de figuur Zwarte Piet. Ik vrees dat de pro-Pieters zich dat onvoldoende realiseren.

5
28 Smiling

@25
Geen karakter, niet voor je zelf/mening durven op te komen, de makkelijkste weg kiezen ook al is de grote meerderheid het daar niet mee eens en een bangerik

0
29 Hefan430

@28 Tja. De toelichting leest alsof ze geschreven is door iemand die op het juiste moment wachtte om een al eerder voorgenomen actie uit te voeren. Er wordt immers al zonder meer van uitgegaan dat de figuur 'karikatuurachtige raciale kenmerken' zou bezitten. De poll lijkt eerder een middel ter legitimatie te zijn geweest, zeker nu het om zo'n overduidelijke minderheid gaat. Maar goed, dat moet zo'n ondernemer natuurlijk zelf weten. De consument heeft de mogelijkheid om dit bedrijf in het vervolg links te laten liggen als het hem dat waard is.

0
30 Civ

WWW.trotsoppiet.nl

1
31 Doordenker

Ach met een beetje behendigheid kan je de pietepakken zelf maken, met carnaval worden volop zelf het carnavalskostuum gemaakt. De feestwinkels zijn veels te duur.

1
32 lisaaatjuh

Deze feestwinkel niet meer nodig .
Zijn er nog genoeg die ze wel verkopen.
Maar ook de rest er niet meer kopen bij deze feestwinkel.
Meteen de laatste keer dat ik er iets besteld heeft.

0
33 annie

Die feestwinkel weet vast wel welke sentimenten er leven onder de conservatieve liefhebbers van de sinterklaastraditie. Dat ze ondanks het dreigement van boycot besluiten om een andere koers te varen, vind ik lovenswaardig.

6
34 Balling

"Eén van de grootste online feestwinkels van Nederland stopt met zwart geschminkte Pieten "

Goede zaak.

9
35 Drumpf

** gebruiker verwijderd **

@34 en @35 Zouden ze dan ook kunnen blijven bestaan uit de inkomsten van die 18%?

36 verwijderd5929219

@26

Meh.

Bedrijven hebben te maken met het omzet, die willen producten verkopen en geen rumoer, gezeur en gedoe. Ik vind het als ondernemer zijnde het zeer begrijpelijk dat bedrijven overstag gaan. Ik schreef het al eerder, het is niet de vraag 'of' zwarte piet uit het straatbeeld zal verdwijnen maar wanneer. Het zal zeker nog een paar jaar gaan duren, maar de transformatie van zwarte piet waarbij hij van z'n stereotype attributen wordt ontdaan die mensen als racistisch ervaren is een onomkeerbaar proces.

Wie het een beetje volgt ziet dat proces zich ook ontvouwen. Eerst een paar gemeentes die met wat aanpassingen kwamen naast de traditionele zwarte piet, nu al in Amsterdam afgeschaft en in twee jaar tijd zo goed als afgeschaft in Rotterdam en meer en meer gemeentes werken al aan meer veegpieten dan gewone zwarte pieten. Ook zal zwarte piet zo goed als zeker van de televisie verdwijnen, RTL heeft 'm al in de ban gedaan, het Sinterklaasjournaal is er ook zo goed als vanaf volgend jaar. Ook in supermarkten zie je minder en minder de bekende Blackface illustratie terug op verpakkingsmateriaal en borden.

Volkomen logisch, het is controversieel en "besmet", ondernemers willen daar niets mee te maken hebben. Dat is niets met weg censureren te maken nog met een vermeend gebrek aan democratie maar juist met een beslissing van de ondernemers, geheel legitiem en democratisch, om controverses te vermijden.

11
37 Drumpf

@36

Oh zeker wel, mensen zijn opportunistisch, die gaan een supermarkt echt niet vermijden omdat deze geen zwarte piet meer op de verpakking laten zien.

8
38 Drumpf

@36 In de afgelopen jaren zijn onder meer Appie en Hema ook bedreigd met boycots om dezelfde reden. En die winkels zijn gewoon stampvol hoor.

2
39 Balling

Het enige wat bij mij geboycot wordt bij Coöp zijn de vakken met Sinterklasgoed, zoals pepernoten en chocoladeletter. Die liggen er net zo toen ze vanaf begin september neergezet werden. Chocoladeletters liggen net zo schots en scheef.

0
40 Doehetlekkerzelf

@40 Dat is omdat ze bij Action de helft kosten question

2
41 Balling

Haha ,nou we zijn er uit Pieten moeten een smiley gezicht krijgen....

2
42 21st Century Guy

@41 Ja, Coöp is duur. Maar om even naar de Action te gaan voor een letter.

1
43 Doehetlekkerzelf

Gewoon dit bedrijf mailen. Als ze 1000 boze mailtjes hebben krabben ze zichzelf wel achter de oren. Slechte beoordelingen geven op Google werkt ook!

0
44 Vaartuig

Wat een belachelijk besluit. 18% .. Ze waren gewoon op zoek naar een reden om dit besluit door te voeren...
Is goed hoor ... Wordt dus de concurrent ... Die 18% vieren waarschijnlijk niet eens Sinterklaas, vanwege hun haat.

0
45 sparta

BAN deze winkel dus

0
46 Interessant

@18 hahaha dat wil terug naar de tijd van

- babys onverdoofd opereren. https://www.lindanieuws.nl/nieuws/te-bizar-voor-woorden-tot-30-jaar-geleden-werden-babys-geopereerd-zonder-verdoving/

- Willem Holleeder kon nog ongestoord zijn gang gaan. https://isgeschiedenis.nl/nieuws/heineken-ontvoering-30-jaar-geleden

- Dertig jaar geleden gutste het bloed door de straten. https://www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/30-jaar-na-Zwarte-Maandag-kan-het-weer-gebeuren-1004884273

- Grootste nucleaire ramp in de geschiedenis: https://nos.nl/artikel/2101503-oekraine-herdenkt-kernramp-van-tsjernobyl-30-jaar-na-dato.html

- dertig jaar geleden werden de eerste ronddoberende mensen gesignaleerd.https://nieuws.vtm.be/binnenland/30-jaar-geleden-193-mensen-sterven-voor-onze-kust

In deze lijst kan wat langer. Met andere woorden: Wat ben je een sukkel als je terug verlangt naar 30 jaar geleden.

4
47 Gut

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
NSC haalt uit naar Orbán: 'Land voldoet niet meer aan toelatingseisen EU' - NieuwRechts.nl

"Yes!! Eindelijk iemand die inhoudelijk te keer gaat.....Volgens mij, en de peilingen, stelt NSC niet zoveel meer voor." Mispoes. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Langere reclames op YouTube leveren Google hogere winst op

Als dit zo doorgaat manoeuvreert YouTube zichzelf uit de markt. Het wordt hoogst irritant ...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
NSC haalt uit naar Orbán: 'Land voldoet niet meer aan toelatingseisen EU' - NieuwRechts.nl

@25 "Ga gewoon eens inhoudelijk op zaken in" Zie 2, zie 6, zie 13, Tevens is ook je 25 gemeld wegens op de persoon spelen. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Malinois
NSC haalt uit naar Orbán: 'Land voldoet niet meer aan toelatingseisen EU' - NieuwRechts.nl

@28Yes!!Eindelijk iemand die inhoudelijk te keer gaat.....Volgens mij, en de peilingen, stelt NSC niet zoveel meer voor....

8 minuten geleden geplaatst door Malinois

Nicks R. Van
Vier lintjes uitgereikt in de gemeente Dantumadiel

Dat zijn dan ook meteen de enige inwoners van dat gat. De TomTom kan het niet eens vinden. ...

11 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

wildersfan
NSC haalt uit naar Orbán: 'Land voldoet niet meer aan toelatingseisen EU' - NieuwRechts.nl

Ik neem aan dat veel NSC kiezers spijt hebben van hun stem....

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@55 En nu maar hopen dat iedereen die nuancering begrijpt.Valse hoop natuurlijk.Iets met splinters, balken en ogen....

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

baba jaga
NSC haalt uit naar Orbán: 'Land voldoet niet meer aan toelatingseisen EU' - NieuwRechts.nl

https://nypost.com/2023/05/25/left-wing-extremism-linked-to-psychopathy-narcissism-study/...

13 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Malinois
NSC haalt uit naar Orbán: 'Land voldoet niet meer aan toelatingseisen EU' - NieuwRechts.nl

@23Jij spoort niet!Ga gewoon eens inhoudelijk op zaken in i.p.v. dat jij denkt dat de hele wereld tegen jou is.Wat is er mis gegaan in j...

14 minuten geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Aletta Ocean BrazzersHotel Room Service Sex VideoIndiansexingPorn Behind ScenesX.pornorএক্সক্সক্সDesi41Jada_conbreezyBlack Feet White MeatEscortalligatorAmateur Nude Wife PicsPus SyElle RoseKagney Linn Karter DreddHxxxBillie Eilish Porn VideoHindi Bf AllahabadHairy PussiesFull Movies Free PornOlympinePornstars MovieZoie Burgher NudesXnxcom WwwA.j. Applegate BbcBangla Boob PressSquirt For RealPorno Em 4kHd Teen Porn ComDani DanielspornPorn Hard DesiSex With Girlfriend Indian2 Women PornSissyhtpnoAlice In The Wonderland PornPorrnos ComJenna Fischet Nudeسکس جندهRussian Nude BeachVipluxuriaLeah Gotti BestX BideoIndian Blue Picture VideoMia Khalifa Sexy NudeMateur Porn TubeSexo GratjsPornos.nacionaisFutanari GamesCam SodaMs.sethiXnxxfull HdEmma Watson NudoPorn Discord ServersHenrai BondageJoshi Luck SubbedCherry The MistressHot Bed KissBrazzers Teacher PornPawg PeggingXvideos LebicasCaroline Wozniacki NudeSherlyn Chopra XhamsterExtreme Torture PornBarbi PornOmegle Porn VidsMarin Hinkle NakedOlivia Casta LeakAmouranth MasturbatingVideosxxnLesbian Teacher Student P O R NKowalskypageGerman Mature PornHd Video Sexy FilmXvideo Mom And SunCartoon Taboo PornFemale MasturbateSakura PornMha Mina PornBoobs Sucking KoreanJapanese PrnEbony Lesbian TribbingNoelle Easton PornhubBig Titty MommyChinese MasturbatorCherie Deville Lesbian PornMobahot..comSanilon XxxPorn Bhabhi DevarTelugu Sex Videos Mp4Lion Sex VideoBoobs Pressed While SleepingFuta Animated PornGay Asian Bdsm PornKing ComizSexo JoponesaWomen With Big ClitsVanessa Kirby NakedChasey LaneAdultism ComShemales FuckingPorn Star NameXxx VeadoLexi Nicole NudeCnamadorBrandy LedfordBig Naked TittysDesi Lund ChusaiBritish Lesbian PornXvodelsVeronica DiemenGoddessevelynFaith.lianneIsssabhaddieYoung Aunty XxxMaria Nagai Got You My BrotherGerman Goo GalsانميهنتايXxx BigdickBlake Blossom PornhubJapanhdv.comPublic Pickups PornStripchtSixi VideoTamil College Girl SexSamantha Sex SceneMan Aur Bete Ka SexHot Mother FuckSeex VedeoMom Son FuckingCharley Chase BlowjobsPorn EstudiantesTop 10 Pornstar NameTeam Rocket Jessie PornOk PornsXxxn VedioNew Porn PositionCelebrity Porn WebsiteMiss Teacher HotSexvideos XxxHddesisexIndianhairypussyAshley Han PornJacquieetmichelMelina Goransson NudePintu BokepUnsecured Anime PornقحبةFist XxxKannada Bf Video Kannada Bf VideoMultpornAimpcity