door Jardbirdo in Binnenland  ·  40 Reacties

  • 15
  • 980x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Moskowfiets

BN'ers...

Dat zijn toch die praatpoppen die bij iedere talkshow om de beurt 'tafeldame' of 'tafelheer' zijn?
En dan voor 1500 euro een showtje 'kijk mij eens deugen' doen.

4
2 Hans Brinker

Een meerderheid vd duitsers vond de nazipartij ook niet erg..zo zie je maar, de meerderheid heeft het niet altijd bij het rechte eind..

46
3 God is dood

Maar goed als ruim 70-tig jarige ben ik de Zwarte Piet discussie inmiddels spuug zat.
Ik ben trots op "mijn" Nederland en haar bewogen geschiedenis inclusief haar tradities (waaronder Sint Nicolaas met Zwarte Pieten).

Een paar galspuwers wensen het voor de meerderheid van de Nederlanders te "verpesten", ik moet mij volgens hen schamen voor mijn Nederland alsmede oorspronkelijk Nederlander zijn en de "wandaden" ooit (in een ver verleden) begaan.

Men vergeet dat deze "wandaden" in het gewricht der tijd begaan zijn, net zoals in Afrika de Ashanti door overige Afrikanen uitgemoord zijn (ook dat was in het gewricht der tijd).
Net zoals "de" Romeinen, "de" Spanjaarden, "de" Fransen en "de" Duitsers in de Lage Landen ooit huis gehouden hebben, alles bezien in het licht van het gewricht der tijd.

De tactiek welke diverse groepen, die tegen het verschijnsel Zwarte Piet zijn, hanteren is lager dan laag bij de grond. (Audiovisueel, op internet alsmede op fora.)
Kinderen worden uitgescholden, één van de anti-pieten presteert het om, aan Sint Nicolaas gelovende kinderen, toe te krijsen dat deze niet bestaat. (Zó zielig en laag.)

Ja, ik ben een pro-piet en dus per saldo in de ogen van de anti-pieten een racist, nazi, extreem rechts figuur, bruinhemd, PVV stemmer of Baudet aanhanger.
Hoe vreemd immers want ook ik verafschuw echt racisme (niet de "kreet" te pas en ten onpas geuit maar "echt" racisme), walg van Nazi`s oftewel het Nazi gedachtegoed, stem als ik een "kruisje" mag zetten zeker geen "extreem" rechts (kijk echter naar het partijprogramma wat mij in mijn situatie het meeste aanspreekt), draag zeker wel eens een bruin overhemd maar dit zonder enige ideologie of bijbedoeling, stem geen PVV (omdat het zwaartepunt van deze partij m.i. te eenzijdig is) en Baudet ken ik niet goed genoeg om mij een oordeel te kunnen vellen.

Ik ben dus een (bejaarde) "doorsnee" Nederlander welke zich vanaf nu onttrekt uit de Zwarte Pieten discussie, ja, ik blijf per saldo in mijn "bubbel der eigen historische waarheden en waardigheden zitten".

Zij, de tegenstanders, hebben mij murw gekregen. Hoera, het is "hen" gelukt.

Misschien hebben anderen, naar ik hoop, nog de geestelijke en fysieke kracht om zich te verzetten of weren tegen de geschiedvervalsing en onterechte racisme uitingen der anti groepen, ik niet meer. Voelde mij ooit een "Geus" in het verweer tegen de lieden welke Nederland zo zwaar polariseren. Heb in mijn jeugd (als dienstplichtig militair - 18 maanden en ja, behorende tot de Troepenmacht in Suriname) de Nederlandsche vlag trouw gezworen.

Ik meen te weten dat er vele figuren zijn welke het mooie Nederland wensen te ondermijnen, de anti-pieten en de organisaties welke hier achter staan zeker.

Maar goed, ik geef "de strijd" op.

Het eindeloos aanvoeren van argumenten ter gunste van Zwarte Piet halen niets uit, de anti pieten weten het steeds in een context te plaatsen welke de goedbedoelende pro-piet te "kakken" zet zodat dialoog oftewel tweespraak niet meer mogelijk is.
Bussen worden tegengehouden op de weg naar Dokkum, één van de reacties uit de voorste bus is dat de pro-pieten vriendjes zijn met de "chef" van de politie. Hierin ziet men een blanke (witte) superioriteit, dat het ook te maken zou kunnen hebben met deëscalatie wenst men simpelweg niet te zien. Oftewel nooit en te nimmer zal "de blanke mens" het goed kunnen doen in de ogen van deze radicalen.

Misschien is het doel een forse schadevergoeding voor het immateriële leed ooit geleden, ik denk dat Nederland al genoeg geld heeft laten vloeien via diverse wegen en onder verschillende noemers.

Maar goed, ik ben "de strijd" zat dat hebben "ze" voor elkaar gekregen.

Alles wat ik nog hoop is dat de diverse "groepen", eigenlijk stichtingen met allen dezelfde basis, na de aankomende "demonstratie" in Dokkum tot ver na kerstmis uitsluitend via rietjes kunnen eten.

Bij mij staan het Parbo biertje en de zak chips in ieder geval reeds klaar om zaterdag te mogen zien hoe deze mislukkelingen hun racistische demonstratie (anti-piet) gaan beleven.

3
4 Bezorgde Europeaan

@4 APPLAUS ++++++++++++++

2
5 Schoongenoeg

* Verwijderd door de redactie *

6 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

7 E.Meel

@4 Mooi gesproken BE. +++
Het is 'hen' niet gelukt, want wat ik hier van je lees is 'aardig verzet'.
Daarnaast kunnen zij jouw denken niet beïnvloeden. Jij geeft niet op en dat is maar goed ook.

1
8 Cody

Ben benieuwd wanneer KOZP en hun nuttige idioten gaan beseffen dat hun missie is mislukt.

1
9 Dune

Nog 'n weekje.... dan zijn we weer voor een half jaartje van dit sneu gezeik af.... Dan kunnen de gutmenschen zich weer met andere cultuurtjes bezighouden....

0
10 LoydMorris

** gebruiker verwijderd **

@6 : klets niet man, met je bruinhemd-gewauwel.

11 verwijderd9139144

Bn,ers dat zijn die gasten die weer ff aandacht nodig hebben.
Of je zie ze in alle zielige programma,s dat ze er weer beter van worden.
Of ze gaan tegen Zwarte Piet met t,shirt aan lopen. Dat die racisme is.
Stelletje zielige figuren al die 200 Bn,ers.
Als ze maar aandacht krijgen of dat ze er aan verdienen dan doen ze er alles voor.
Je zou alle programma,s waar ze te zien zijn niet naar moeten kijken.
Verdienen ze niets meer en kijkcijfers zakken in elkaar.!

1
12 annie

@ 4 dit heeft u mooi geschreven.+++++++++

1
13 annie

@4
"Ja, ik ben een pro-piet en dus per saldo in de ogen van de anti-pieten een racist, nazi, extreem rechts figuur, bruinhemd, PVV stemmer of Baudet aanhanger."

Niet in mijn ogen mits je daadwerkelijk racistisch uitlaat, maar daar zie ik niets van terug in uw bericht. De vrouw van mijn broer is ook pro piet, en zeker niet racistisch en zij zal never nooit op Baudet laat staan op de PVV stemmen. Dus nee, niet elke pro piet is racistisch. Wel bespeur ik veel racistische retoriek op NK van andere pro pieten, ik kan daar niets anders van maken.

Ik ben van mening dat zwarte piet niet moet verdwijnen maar wel aangepast moet worden. Veel mensen, met permissie ook u, maken de denkfout dat omdat zij van mening zijn dat zwarte piet niet racistisch is dat zwarte piet dus per definitie niet racistisch zou kunnen zijn terwijl anderen de verschijning wel als racistisch ervaren. Het gaat er dus niet om wat 'ik' vind maar of ik in staat ben om rekening te kunnen houden met wat anderen vinden. Ik heb geen issue om zwarte piet dus aan te laten passen, kinderen hebben daar ook geen issue mee en dan kan het feest gewoon doorgaan en is iedereen happy.

30
14 Drumpf

@6

dit heeft u mooi geschreven.+++++++++

35
15 Drumpf

Het zootje zeer ongeregeld wat zichzelf tot de beperkt houdbare bekende Nederlander heeft bekeerd, dat zootje bemoeit zich met dingen die hun povere bekend verstand en povere gevoel voor de Nederlandse cultuur verre te boven gaat.

Stelletje labbekakken die ons de in hun kroeg vol gezopen en bezopen moraliserende standpunten willen opdringen.

0
16 Wil je niet weten

Bruinhemd, nazi, sinds Erdogan ons nazi noemde begin ik zelfs een lichte trots te voelen. Dan maar een nazi.

0
17 Spraypaint

Boeit me voor geen meter wat die 200 (zogenaamde bekende) Nederlanders vinden, ze hebben het mis.

1
18 Proemevla

Dit zijn de door de gevestigde media goedgekeurde 'role models'. Als ze niet gehyped werden hadden ze geen naamsbekendheid en geen - grotendeels onterecht - inkomen want talentloos. Inhoudsloos. Gelanceerd juist vanwege het ontbreken van enige ruggengraat. Ze worden betaald voor hun *mening*. Daar kun je dus je achterste mee afvegen. De 15% die hier het hoofd buigt voor manipulatie en emotioneel geweld zijn zwakke broeders. De rest zet de hakken in het zand - een harde kern van 85%, probeer die maar te negeren. BN'ers, meet the wall.

1
19 Ness

Ik weet alleen dat als die groep mediageile BN idioten die altijd op het scherm te zien zijn iets zeggen ik dat per definitie als nep-nieuws en lariekoek moet bestempelen. Gelukkig hebben we in onze woonkamer een verbod op dergelijke programma's

0
20 niet-alles-geloven

@14 Ach ja, die teergevoelige wezentjes bedoel je die een ander niet eens laten uitpraten? Die zich vervolgens op hun beurt niet kunnen voorstellen dat T-shirts maken met "zwarte piet is racisme" en mensen van racisme betichten ook kwetsend is??!!??
Die zich niet kunnen voorstellen dat schreeuwen en demonstreren op een kinderfeest (terwijl je heel het jaar kunt demonstreren) ook niet leuk is voor de kinderen die daar aanwezig zijn?
Maakt op mij weinig indruk in ieder geval.

1
21 Querulijn Xaverius,

@3
U bent kampioen appels met peren vergelijken.

1
22 welofniet

Sint heeft wel errug veel van de germaanse god Wodan afgekeken question). Wodan was een germaanse god. Deze reed op een achtbenig grijs paard, Sleipnir genaamd. Hij kon met dit paard door de lucht galopperen. Mocht Wodan onverwacht toch verhinderd zijn dat liet twee zwarte raven uitpluizen hoe het met de mensen ging. Daarnaast beschikte Wodan nog over een heel leger zwarte krijgers.’s Avonds zetten de kinderen hun schoenen bij de openhaard met een wortel of appel in hun schoen, dat voor Americo is, waarna de kinderen iets lekkers krijgen van de sint. Vroeger, in het oude Germanië, werden er offers door de Germanen gebracht aan Wodan (ook aan Sleipnir, zoals gezegd zijn achtbenige ros) om hem tevreden te houden. Aan het begin van de winter waren deze offers oogstoffers, zoals, wortels, granen, hooi. De offers werden in sokken, laarzen of ander schoeisel gestopt en bij de stookplaats gelegd. Net zoals Sinterklaas, had ook Wodan een hulpje, Oel genaamd, die door de rookgaten keek om de offergaven te keuren.....Dus anti-pieten: begint er al iets te dagen. Bij deze ophouden met gezeur en beter opletten bij geschiedenislessen, is mijn devies !!!

4
23 mats6

@6
Jezelf vol laten lopen met misplaatst schuldgevoel door een projectie van racisme van een kleine club is niet meegaan met de tijd.
Ten eerste is de gehele projectie gebaseerdd op een Amerikaanse gebeurtenis waarin slaven-negers werden uitgebeeld door de blackface.
Tweede wordt zwarte piet niet op een negatieve wijze als neger uitgebeeld, maar is een feestende deelnemer in het verhaal van St. Nicolaas
Derde is het een feit dat voor racisme een intentie nodig is en die is niet aanwezig. De projectie van een gekwetst persoon is niet per definitie een waarheid.

Ik kan uw gevoelens over bruinhemden nog respecteren en er zijn zeker mensen die nogal fel zijn met hun standpunten, maar ik wil u erop wijzen dat u gen beter persoon bent als een standpunt op een ondemocratische wijze bij de bevolking wordt opgedrongen. Dat gedrag vindt u kwalijk van bruinhemden, dus waarom vindt u het geoorloofd bij deze anti-piet mensen?

3
24 sparta

EenVandaag NPO linkse MSM Lügenpresse staatsomroep nepnieuws.
Ik geloof dat ik zo de doorsnee radicaal* rechtse reactie samenvat.

* Want je mag het niet meer extreem of populistisch noemen, dan trap je op lange tenen.

0
25 Ketter

@24

Iets projectie noemen wil niet stellen dat het ook daadwerkelijk projectie omhelst... Ten eerste fundeert de vermeende projectie niet enkel op een Amerikaanse gebeurtenis, maar veel meer op de associatie die het uiterlijk vertoon van de huidige zwarte piet laat zien. De gelijkenissen met blackface spreken boekdelen, dan gaat het niet om de vraag of hier een (historische) gebeurtenis aan vooraf is gegaan maar sec om de overeenkomsten m.b.t de uiterlijkheden.

Met een swastika vlag rondlopen in de Jodenbuurt in Amsterdam hoeft de facto niet als omstreden ervaren te worden wanneer je slechts naar de oude betekenis kijkt van de swastika, maar het is natuurlijk wel erg controversieel juist om de historische context. Met zwarte piet is dat niet anders.
Dat 'ik' zwarte piet niet direct associeer met racisme temeer omdat ik niet beter wist vroeger, wil niet stellen dat anderen dit wel op deze manier associeren en hier blackface in herkennen. Het gaat dan allang niet meer om de vraag of zwarte piet daadwerkelijk de representatie van Blackface omhelst of dat de swastika de representatie is van het Nazi Duitsland onder Hitler maar of anderen deze associatie wel kunnen maken of niet en of deze associatie redelijk is, dat hier argumenten voor bestaan. Gezien de treffende overeenkomsten die simpelweg niet te ontkennen zijn lijkt mij dat een duidelijke zaak.

Daarom is de oplossing hiervoor, een kleine aanpassing. That's it.

15
26 Drumpf

* Verwijderd door de redactie *

27 Captain Hero

200 voormalig bekende Nederlanders...

0
28 uahoera

Mooie oproep trouwens, iedereen weg blijven uit dokkum donderdagmiddag.
https://www.facebook.com/piterjellesoan/posts/375377242902686

3
29 Rattocasi

@29 Oeps is zaterdagmiddag en niet donderdagmiddag..

3
30 Rattocasi

* Verwijderd door de redactie *

31 Captain Hero

@7 E.Meel = wannabee Drumpf

0
32 Gummibal

@3

De NSDAP heeft nooit een meerderheid gekregen via verkiezingen, het is niet alleen een Godwin, maar ook nog eens een foute Godwin.

0
33 DaStef

@26 "Ten eerste fundeert de vermeende projectie niet enkel op een Amerikaanse gebeurtenis, maar veel meer op de associatie die het uiterlijk vertoon van de huidige zwarte piet laat zien. De gelijkenissen met blackface spreken boekdelen, "
Buiten het feit dat ZP niet op blackface lijkt, stelt u eerst dat het niet enkel op een Amerikaanse gebeurtenis is gefundeerd, maar legt u de associatie van ZP met blackface, welke een Amerikaanse gebeurtenis is...

0
34 RobP

@26 "Met een swastika vlag rondlopen in de Jodenbuurt in Amsterdam hoeft de facto niet als omstreden ervaren te worden wanneer je slechts naar de oude betekenis kijkt van de swastika, maar het is natuurlijk wel erg controversieel juist om de historische context."
Demonstreren in ZO-Azië voor het verwijderen / aanpassen van de swastika, zal weinig gehoor krijgen. En dan is het hakenkruis van origine een swastika. ZP is van origine ZP.

0
35 RobP

Zwarte Piet is volgens mijn 11-jarige donkerbruine kleindochter absoluut niet racistisch want dat zwarte is een héél andere kleur dan haar huid!

En het zwarte van Zwarte Piet kun je gewoon afvegen / afwassen! Dat donkerbruine van haar niet!!!

En dat ben ik roerend met haar eens!

1
36 Wijhuis

@4 ,wat een fantastische reactie waar ik mij volledig bij aansluit.

0
37 knorretje knorretje

@23

Grote kans dat door de kerstening Sinterklaas de plaats van Wodan heeft ingenomen.

Kijk er niet van op!

0
38 garriet

@26

Een hakenkruis is geen swastika, lijkt er wel op, een hakenkruis is 12,5 graden gedraaid t.o.v. een swastika.

0
39 garriet

@26
Uw "sec" behelst een beetje schmink op iemands gezicht. U haalt een wereld van waan- en denkbeelden aan als argument tegen een simpele feestelijke aangelegenheid.

Der swastika in de Jodenbuurt is wel echt iets heel anders dan zwarte piet. Het heeft direct te maken met herinneringen aan Jodenvervolging en massamoord.Deze gebeurtenis is ook deeel van de geschiedenis van Nederland.
Dat u dit verhaal met zwarte piet op 1 lijn zet is absurd. Blackface is een Amerikaanse aangelegenheid en het is belachelijk dat men met de cultuur van Amerika onder de arm de les gaat lezen in andere landen.
Verder wordt er een relatie gelegd met van bruinhemden naar de PVV. Ook absurd om de PVV hiervoor uit te maken als zij de partij is die sociaal maatschappelijke problemen ziet in de aanwezigheid van de islam in Nederland. Nee, ontkennen is niet de manier om dit argument te ontzenuwen.

U bent gewoon de weg kwijt en niet redelijk in uw argumenten. U bent gewoon van mening dat Zwarte Piet weg moet omdat u de associatie weet te leggen met racisme, maar u zit fout en daarmee is het onzin om iets aan te passen vanwege krom denken.

0
40 sparta

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik heb liever dat je de Europese elites vermoordt Poetin. Nu ben je onschuldige mensen aan het vermoorden. Je moet achter de elites aangaan. Je ...

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Beste hamas lovers, pleur asjeblieft op naar de gaza strook.Het zal me worst wezen hoe het verder met jullie gaat....

24 minuten geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 En Nederland werft jongens in arme wijken met een gratis abonnement op een sportschool. Daaraan kan je dus goed zien hoe onvoorstelbaar slec...

24 minuten geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

boetalep en Markoesj, twee Trojaanse paarden...

26 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Who the FUCK is leon verdomschot?En waarom is Geert verantwoording aan hem schuldig?...

27 minuten geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 Rusland haalt de jongens uit de dun bevolkte, arme gebieden. Rob was weer eens potje htpocriet. Zijn groep is te goed om te vechten, dat...

33 minuten geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@71 m post@72 Querido notDaarom had ik ook al eens het volgende tekentafelvoorstel ontworpen / opgeworpen.Vanuit o.a. de volgende vertre...

43 minuten geleden geplaatst door duurendaal

baba jaga
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@95 Ja hij is een erg klein menneke maar het gaat goed.Ik heb hem nog niet vast mogen houden omdat hij nog in de Couveuse ligt.Maar nog 2 da...

1 uur geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Gud Marar VideoKing Sex MovieHot MompussyAsion Massage PornDesi.analMuscle Naked WomanHidden Camera Happy EndingDj Khaled SextapeXnxx Porn In HdBaise En Cite UXvideos.fomBh ModelaHq MilftoonBukakiMz. DaniDevar Bhabhi Blue FilmBig Boobs Porn Video DownloadPorn PetardasBangali Pron VideoMaite Perroni Sex SceneXxx Bf New HdAmber Alena VideosKimmikka SexGilf MasturbationSexy Nude GirlsSex Download SiteXxxx Com TamilPorna AmatörHolly Molly PornXx69xxNudepictures雷火剑Indian Actress Without ClothesCharlotte Adams PornMilf ForcedBlow Job BirthdayIndian Open Sex VideoSmall Titties LesbiansAniman Studios Meme FullSwathi Naidu Latest VideosHusband Wife Ka SexPinki And RakeshNaked Men TogetherChat Coco FrHalle Berry HotMarwadi Girl SexFem Dom Pegging PornA Gangbang To Hotwife . Kari CachondaBangbus Tessa TaylorJoi MeHuge CreampieHorny Housewife Gets Fucked By Her Neighbour Dalina 44Hope Solo PussyDownload Hd Pornhub VideosLilly Hall AnalMalaika Arora Hot SceneGiselle LeonLiliana Heartsss OnlyfansRachel Star RidingNepali Teen SexRai SexChris Diamond Porn VideosAllison Tyler PornSuzu Honjo UncensoredSister Location PornForced Orgasm PornhubSunny Leone Sex Movie HdFree Hot XxxStepsister TitsBombshell PornMariah Santino PornPornmovyReddit Massive CockPorna Pour FemmeAdelesexyukBokep Indo.comXnxxx Videos MomLesbains MasturbatingGeorgie Lyall Porn VideosTelugu Fuking VideosAngela White BoyfriendXxx En 3dLesbian HentauXxx ChudachudiBrett Rossie PornSkinny Granny NudeRetro Mom PornTeenage StripteaseManga PoornoSquirting ContestIindiansexTushy Free VideosSwedish Bella OnlyfansForced To StipNudes Leaked CelebritiesKentucky NudesEmber BastetMidget TwerkingSnuuy LenoeBlack Girl Porn HdPorne Vedio HdHorny Naked MomsCharity CrawfordAnushka Shetty Xxx VideoHevey PornDirtydebutantesFilm X GratuitePetfectgirlsFat DickCheerleadergangbangKate Winslet TitsHd Hot BfMia Khalifa Big FuckResident Evil 4 Remake AshleyNude India WomenHot Lesbina PornLeaked Tiktok NudesTer IdSquirtedVivid.com18 Sex Video HdMalayalam Sex Blue FilmPorn Black PeopleReddit Omegle HotGif De SexooBest Porn Websites RedditXhamater LiceBaixar Filme PornográficoCharurbThandir Newton NudeSxe GirlIndian Girls Blowjob VideosIndian Group XvideosSex Video Of Indian BhabhiGrilsexMilking BondageExtremepornoじゃvとっれんtPrison Gay PornBiggest Butt PornstarsXx Video Hd PictureOmageilFlexibility NudeGay Porn Football PlayersAnita PeidaTamil Cinema Nadigai SexXxx DoktarVibrator OrgasmAshly AlbanSwallowed Blow Job