Energiebelasting door het plafond (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door in holland in Politiek  ·  121 Reacties

  • 32
  • 1500x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Jaaaaaaaaaa wij gaan er allemaal op vooruit ik hoor het hem nog zeggen met een hele grote glimlach op die vieze vuile gore bek.

0
101 Framazi

@88
Met de flessen wat wilde ik meer aangeven dat mensen blijkbaar af en toe graag teveel betalen en dat je nu weer hoeveel water maximaal gaat kosten als het geprivatiseerd zou worden.
Voor de rest ben ik het met u eens dat marktwerking in bijvoorbeeld de zorg belachelijk is. Maar ja, de VVD is de grootste partij en ze brengen het marktwerkingsevangelie. Niet mijn keuze, maar blijkbaar wel die van de Nederlandse burger. Daar moeten we dan blijkbaar naar luisteren.

4
102 AJ74

@93
Dat heeft niets met denken te maken. Schaarste is gewoon een feit. Maar u begrijpt waarschijnlijk het woord schaarste niet. U denkt blijkbaar dat schaarste en armoede hetzelfde zijn.

5
103 AJ74

** gebruiker verwijderd **

Niet alleen de energiebelasting, maar zowat elke belasting, accijns en heffing wordt diep over je oren getrokken in Nederland.

104 verwijderd9139144

Het is heel gewoon dat in Nederland elk jaar de lasten stijgen.

Een dag geen lastenverzwaring is een dag niet geleefd, zal onze regering wel denken.

Brandstofbelastingen gaan zelfs ongemerkt jaarlijks automatisch omhoog. Gaaf toch?

Wij dokken wel.

0
105 Sterke

Weet de wat de pest is? Het is gewoon ordinaire belasting. Maar er wordt een milieulabeltje aan gehangen opdat in ieder geval de linkse rakkers gesust zijn. Dat scheelt weer verzet.

1
106 Rolmops

@101
Toen ie dat zei keek hij alleen maar naar vvd'erts. De schoft!

0
107 Jan met de korte achterlul

Dat extra geld dat we mogen betalen, is om de CO2 te reduceren.
Anders zou de zeespiegel 30mtr stijgen

3
108 Jongens van de Witt

@103
Wat ik denk of begrijp ontgaat je volledig, schaarste is geen feitelijkheid, beperkt denken wel.

2
109 Proemevla

@102 "marktwerking in bijvoorbeeld de zorg"

Maar er is helemaal geen marktwerking in de zorg. Er is niet of nauwelijks concurrentie waardoor prijzen omlaag gaan. Dat is gewoon het standaard verkooppraatje van neoliberalen die de oude liberale beginselen fout hanteren bij privatisering van overheidsdiensten. Er wordt wel flink geld verdiend door bestuurslagen e.d. waar ook veel ex-politici in zitten en straks mogen ziekenhuizen ook winst gaan maken en aandelen uit gaan geven dan wordt er weer (veel) geld verdiend maar marktwerking en concurrentie nee. Dat nog afgezien van het feit of marktwerking wenselijk is in de zorg (nee).

Betreft die flessen water die je in de winkel kunt kopen: omdat die met concurrentie worden aangeboden moeten ze wel enigszins scherp geprijsd zijn. Indien kraanwater door commerciële partijen aangeboden gaan worden kunnen ze vragen wat ze willen want er is geen concurrentie, ze hebben een monopoliepositie. Wat je nu voor een kuub betaalt betaal je dan voor een liter bijvoorbeeld terwijl het onderhoud aan leidingssystemen en zuiveringsinstallaties waarschijnlijk niet meer wordt uitgevoerd. Dus dat voorbeeld met die flesjes helpt niet om te zien wat straks kraanwater gaat kosten indien de politiek besluit die aan bevriende commerciële partijen te gunnen.

0
110 Conradijntje

** gebruiker verwijderd **

IK hoop dat het kabinet hel snel in el kaar klapt en dat de CU en D'66 uit de kamer verdwijnen. De VVD en CDA een splinterpartij worden en de FvD, PVV en 50Plus een monsterzege halen.
Keer op keer worden wij bedrogen door de gevestigde partijen. Laat nu de nieuwkomers maar bewijzen dat ze het beter kunnen.

111 verwijderd5929219

En de roverheid blijft maar graaien en graaien en dan heel verbaasd doen als er steeds meer pogingen zijn van mensen om zich daartegen in te dekken middels belastingontduiking en andere methodes. Elk mens heeft de dure plicht om zich tegen diefstal te beschermen ongeacht of die diefstal door criminelen of door de overheid geschiedt (zoek de verschillen tussen criminelen en overheid = niet te vinden)

1
112 PFL

* Verwijderd door de redactie *

113 E.Meel

@111 Ze liegen bij de regering, ze zeggen dat mensen meer te besteden krijgen echter halen het weg bij slecht geïsoleerde sociale huurwoningen die mogen extra gaan betalen hoge huren en nu ook nog een hoge gasrekening.

3
114 Rattocasi

@109
Ik geloof graag dat beperkt denken bij u een feitelijkheid is. Maar probeer desondanks dingen te begrijpen. Niets is onbeperkt en zonder moeite aanwezig op deze wereld.

0
115 AJ74

@115

[quote]Ik geloof graag ....[/quote]
Intern denkproces gestuurd door je eigen kernovertuigingen en filters, niet gebaseerd op feitelijkheden.

[quote]..... op deze wereld.[/quote]
Gigantische beperking, de aarde is een stofje in een 'levend' universum.

Schaarste is virtueel, bijvoorbeeld mode die kapitalen kost ... virtuele schaarste.
Olie is ook een voorbeeld, de aarde zelf produceert olie, er zijn vervangers voor olie op vele gebieden, olie is gemaakt tot een schaars product door andere stoffen (die voor hetzelfde doel gebruikt kunnen worden) van de markt te stoten en door oorlogen met als doel de 'markt' in handen te krijgen, allemaal een gevolg van denken in schaarste.

1
116 Proemevla

@116
Tsja, ik geef alleen aan dat ik u geloof als u zegt dat u beperkt denkt. Dat kan ik inderdaad nooit zeker weten, maar naar wat ik waarneem, zou het best kunnen kloppen. Feitelijkheden bestaan technische gesproken niet omdat we alleen onze eigen kennen kennen.

En je moet altijd goed afbakenen wat je zegt, maar zelfs al zou iets ergens anders in het heelal/kosmos onbeperkt voorradig zijn, dan nog konden wij daar niet bij, dus dat is puur theorie.

En dat extra schaarste gecreëerd wordt, dat klopt. Maar dat doet niets af aan het feit dat alles in de basis al schaars is.

0
117 AJ74

@117
Je redenatie klopt niet omdat het argument niet klopt:"Alles is schaars in de basis", als dat zo was zou de aarde al lang niet meer bestaan, de aarde groeit echter nog steeds, maakt nog steeds 'producten' aan.
Misschien heb je dit artikel gemist: https://www.nieuwskoerier.nl/news/211098-bliksem-kan-nucleaire-reacties-veroorzaken-waarbij-zeldzame-isotopen-ontstaan-zelfs-anti-materie

Dezelfde processen vinden ook binnen in de aarde plaats en vanuit de ruimte komen al die tijd ook al 'stoffen' naar de aarde, komt 'energie' naar de aarde, al die tijd zijn er al continenten verdwenen, nieuwe gevormd, gevuld met stoffen die we 'nodig' hebben.

Hier een kleinschalig voorbeeld van overvloed, 2000 jaar oud voedselbos:

Woestijnen barsten van leven ... in potentie.

De sleutel tot ontsluiten van die potentie, van die overvloed, ligt in het denken.
Denken in schaarste levert schaarste op, beperkt niet alleen de geest maar ook materie.
Overvloed is er maar het wordt niet gezien.

1
118 Proemevla

@118
Ik hoor het al. U begrijpt dus echt niet wat schaars betekend. Schaars betekent dat iets niet onbeperkt voorradig is. Zelfs zonlicht kan je niet op commando overal en wanneer je het wilt hebben. Eten geldt hetzelfde voor. Er is wel voldoende eten voor iedereen op aarde, maar dat wil niet zeggen dat het overal en altijd beschikbaar is, dus is het schaars en dat zal altijd zo blijven.

0
119 AJ74

@118 "Woestijnen barsten van leven ... in potentie."
Woestijnen zijn barre, overwegend dode gebieden ... in werkelijkheid.

0
120 LanCaster

@119
[quote]Zelfs zonlicht kan je niet op commando overal en wanneer je het wilt hebben.[/quote]
(Daglicht) lampen, draadloze overdracht van energie (bijv. van zonnepanelen elders) is al lang mogelijk.

[quote]Er is wel voldoende eten voor iedereen op aarde, maar dat wil niet zeggen dat het overal en altijd beschikbaar is, [/quote]
Wederom gezien vanuit het schaarste 'systeem' maar niet vanuit overvloed.
Het denken in schaarste is gebaseerd op angst (er is niet genoeg dus moet ik zoveel mogelijk binnen zien te krijgen voor mezelf)
En dat is de zwakte van dit denken / handelen en leidt altijd tot volledig instorten, is het niet door handeling van mensen (zoals vaak gebeurd is) dan door de natuur, een behoorlijke zonnestorm bijv. kan het noordelijk halfrond volledig plat leggen, andere rampen kunnen de 'graanschuren' vernietigen, in één klap het denken in schaarste omzetten in werkelijkheid.

1
121 Proemevla

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Offtopic

@2820 Willekeurige vrouwen in hun billen knijpen en pppssssttttt tegen ze roepen en als zij dat niet leuk vinden noem ik hen gewoon een niet l...

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2819Je kunt het woord "succes" niet eens normaal schrijven. ...

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Offtopic

@2821 Biertje graag en doe maar een portie valmmetjes met chili saus. 😁...

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Biscanna
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

@1 Ze is net druk bezig om het NOS journaal voor te bereiden....

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Offtopic

Bitterballen? Vlammetjes? Kaas? Worst?...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Offtopic

Gaan jullie nog iets leuks doen? Koningsnacht of -dag?🍺 🤴🇾🇪...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Offtopic

@2818 Sucksex met je baan als huisvrouw he een onbetaalde baan waar je niet voor te studeren....

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2815Je bent een treiteraar, en die niet eens normaal Nederlands kent. Dat zegt mij al genoeg. Veel plezier met je postbezorging hè? Het ...

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Offtopic

@2814 Zoals ik al zei niet in of op en helemaal niet aan.Bah dat half vergane lijf bbbbrrr...

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Rob de Wijk denkt echt dat er mensen zijn die willen sterven voor de EU. Dat geloof ik dus echt niet. De Nederlandse jongens die Nederland tijde...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Kendra Lust Stepmom Porn约 炮 软件X VedeioCamilla Araujo Onlyfans LeaksVelamma ComicsNacy Travis NudeBig Black PyssyFaith Ordway LeakedDamn Son Where'd You Find ThisDoc Martens Combat BootsEva NaughtyAdriana ChechikanalCheerleader PussyGif EroticTop Asian Porn ActressNaked Chinese WomenFull Hd BpVideo XxxcomFree Hindi Porn StoriesFluffer VideosHijab PornSneesnaw NudeHub For PornVideos De Pornos EspañolAsiatico XxxPornographie HdPorndeepfakeHentai CreampieCuming Hands FreeOlder Sister PornXnx IranGigipornMichel PornBdsm PunishmentsSapna Ki Sex VideoSex KeerthiXxx Brazzer VideosSunny Leone Bp FilmSex ComixSoulgen.ai-XhapmsterVanessa Ortiz PornSakseeTeya_kimBhen Ki ChutCratoon Porn VideosXhamster.pornoSpain SexxxErika RoeX Family VideoHot PorbXxx ChainisSexy FatherKannada Sex Video AuntyWife Cheating Husband Sex VideosLingam Massage VideoWebcam Free AdultDesenho PornográficosTamil SexystoryPorn Videos SexxxComedaddyNip Slip VideoBangla Chuda Chudi DekhboCnfmBdsm EroticsDoña CucaSex DollHijan XxxMature Sagging TitsTeens Camel Toe PicsYoung Firm TittiesPornos IsR RealgirlsNude Models On InstagramSophia OnlyfansPerfect Butt Naked3dshemale PornTrisha Paytaz NudesAngel Devil PornSex In A Hot TubCoomers PartyChinese SexKendra Sunderland OnlyfansTsumugi AkariPorn MedivalAdultwotkHaulover Nude BeachBest Sex Movies On NetflixWww Xxx 1Road PornIndian Top Porn SitesPornografia LésbicaNagma NudeSupergero PornSister PorntubesGrandma Naked VideosXxx Lesbin PornChubby PornsJav Uncen PornTop 50 PornstarsAmateur Sexe FrMdma PornDaniella Hemsley LeakedDani Daneil PornItalian Clasik PornFaltalmodelAbsolutelyblake NudeXxxpixMalayali Actress SexShow Me Your CockVideo Sexe Gratuit AmateurAsian Massage With Happy EndingsSinndatruthEve Sweet CreampieWww Desi Bhabhi Sex VideoFreelesbianpornIndian Porn StaraBlac Chyna Leaked OnlyfansDreaming PornWhy Did Rarbg Shut DownPaige Spiranac Nude PicsEmma NudeJamelizzzz Onlyfans LeaksNiki TakinkaLacy Larson OnlyfansTop SexLubed ComLesbians Rub PussiesBbwchan SsbbwJapanise PorntubeZcikPhub FemdomHd Sex ComRayerozeBig BoogsFilipine CreampieLinsey Von NudeDesi Cum On FaceDesi X TubeBengali Boob PressLesbian Pussy SuckHming PornJoi InstructorCoco Jones FeetXxx Shared WifePornbb.orgKyler Qui.n3d Animated PornosEdd 202Rara Anzau