door morandi in Overig  ·  84 Reacties

  • 1
  • 602x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 En dat staat volgens jou in de eisen voor een personeelsadvertentie? Heb ik nog nooit gezien. En veel van die eisen geld ook voor autochtonen. Als een autochtone Nederlander gaat solliciteren word ook verwacht dat hij/zij correct Nederlands spreekt. Onwelgevallige mening moet je als autochtoon ook beter voor je houden. Nederlandse gebruiken waarderen is logisch, geld voor iedereen. En dankbaar zijn dat je hier mag zijn is niet verkeerd, want waar zij vandaan komen is het een stuk slechter dan hier. Want anders kwamen ze niet hier naar toe.

0
51 benbenieuwd

Ze waren welkom, nu niet meer.

0
52 Elli

@48 Dat eerste herken ik en vind ik een logisch commentaar. Zeker als een allochtoon in Nederland geboren is. Dan denk ik bij mezelf: doe er je voordeel mee. Van die andere opmerkingen kan ik me nauwelijks voorstellen dat die binnen een bedrijf naar medewerkers worden geuit.

0
53 Dune

* Verwijderd door de redactie *

54 Lone Wolf

@49 Niemand mag sollicitanten over 1 kam scheren, en dat klopt altijd.
Bedrijven maken een inschatting over inzet, bruikbaarheid, opleiding, achtergrond, ethniciteit etc.
Helemaal afhankelijk van de functie en het werkgebied.
Is dat toegestaan ? Ja

2
55 chouffleur

@49 Tuurlijk dat komt vanwege de vele slechte ervaringen met Ali en zijn 40 rovervriendjes
Indien Ali minder problemen veroorzaakt en harder werkt dan Jan
Dan krijgt Ali de baan eerder

Dus dat ontkennen wij ook helemaal niet

1
56 Ikke44

@28 leg dan eens uit hoe het komt dan Aziatische landen het wel gewoon goed doe terwijl dat net zo goed koloniën waren. Dat kolonialistische bullshit moet eens stoppen. Misschien ligt het aan de Afrikanen zelf dat Afrika kut is. Vergelijk Zimbabwe maar eens toen er blanke waren en toen de zwarte het over namen. Daar is duidelijk aan te merken dat in ieder geval de zwarte Zimbabweanen niet zo competent waren als de blanken

3
57 Trotse Friese Leeuwarder

@55 Het mag niet idd maar na het meerdere malen geprobeerd dan zijn werkgevers wel slimmer natuurlijk

2
58 Ikke44

@51 Correct Nederlands is iets anders dan accentloos Nederlands.

Verder zou het je sieren als je inziet dat je simpelweg geen ervaring hebt en niet weet waarover je praat. Je begrijpt het verschil tussen vluchtelingen en migranten al niet eens.

7
59 Yisrael

@55 Precies.
Stel, een werkgever zoekt een receptioniste. Dan is het noodzakelijk dat zij correct Nederlands spreekt, en zich neutraal opstelt. Dus geen geloofsuitingen ed. Ook moet zij bepaalde opleidingen hebben gevolgd. Voldoe je niet aan de vereisten dan word je gewoon niet aangenomen. Heel simpel.

1
60 benbenieuwd

@60 En ze moet ook in het team passen
Dat is ook zo een goede

2
61 Ikke44

@53 Logisch? Onredelijk bedoel je.

En tja dan kan je je dat niet voorstellen. Luister eens wat meer naar allochtonen zou ik zeggen dan.

7
62 Yisrael

@58 Het mag wel degelijk om kandidaten met gelijke opleiding etc te selecteren door een muntje op te gooien, maar in de praktijk is er zoiets als vind ik hem of haar passen.
En ja dan kies je.
Jammer dan

2
63 chouffleur

@62 Kan niet. Ze spreken over het algemeen onverstaanbaar Nederlands.

3
64 benbenieuwd

@64 Weet niet kunnen ze wel duidelijk uitspreken

3
65 Ikke44

@64 En nog meer onzin...

8
66 Yisrael

@57 ,

"Leg dan eens uit hoe het komt dan Aziatische landen het wel gewoon goed doe terwijl dat net zo goed koloniën waren. "

Heel simpel: de ene (voormalige) kolonie is de andere niet.

Ten eerste vraag ik me trouwens al af aan welke Aziatische koloniën je nu zoals denkt. Thailand? Nooit een kolonie geweest. Japan? Idem dito. China? Zelfde verhaal. Filipijnen? Was een Spaanse kolonie maar al veel eerder zelfstandig dan de meeste Afrikaanse landen. Enz. enz.

Het enige voorbeeld van een land wat lange tijd een echte kolonie was, wat ik zo gauw kan bedenken, is Indonesië. En laat Indonesië nou een land zijn waar we ook door de eeuwen heen, in geïnvesteerd hebben. Het was niet alleen maar leegtrekken van het land, er werkten net zo goed Europeanen. Bij vertrek bleef er bovendien geen machtsvacuüm over, wat wel het geval was bij de vaak bloedige onafhankelijkheidsstrijd in Afrikaanse landen - landen die, zoals Belgisch Congo, alleen maar leeggeroofd werden.

Verder is Afrika overigens niet 'kut' maar al lange tijd aan het ontwikkelen. De economische groei is er, over het algemeen, bijvoorbeeld wel oké. Probleem is alleen dat de bevolking sneller groeit dan de economie waardoor de welvaart per persoon nog steeds daalt... maar ook die bevolkingstrend is er één die al jarenlang op de betere weg is, met afnemende geboortecijfers in tal van landen.

5
67 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

68 hk-sr

* Verwijderd door de redactie *

69 Lone Wolf

Het is trouwens wel grappig om te vragen waarom 'Aziatische landen het dan zo goed doen' terwijl Afrikaanse landen het 'kut' doen.

De eerste Aziatische landen zoals Zuid-Korea begonnen in de jaren '60 van de vorige eeuw aan de industrialisatie. De meeste Afrikaanse landen waren toen net onafhankelijk of nog bezig met de onafhankelijkheidsstrijd.

Dan heb ik het trouwens ook nog niet eens gehad over het trekken van onnatuurlijke grenzen in Afrika, wat nog meer conflict in de hand gewerkt heeft.

2
70 progressiefliberaal

@59 Je zou je verbazen over mijn ervaring met werknemers met een allochtone achtergrond (in de ICT). Ik heb er tientallen in dienst gehad met roots in o.a. Irak, Iran, Turkije, Polen, Rusland, Oekraïne, Roemenië, India, Antillen. O ja, en ook twee Marokkanen. Drie maal raden hoe dat afliep. question

2
71 Dune

Wij hebben hier een sollicitant niet aangenomen simpelweg omdat hij als eis had, niet onder een vrouw te willen werken. Je gediscrimineerd voelen maar zelf ook discrimineren.

1
72 Kaksaboemsa

@67 China was volgens mij wel een kolonie geweest van Engeland en andere landen. Korea was een kolonie hetzelfde geldt voor Vietnam. Nu toch ook een veel beter niveau dan Afrika, al was Libië wel erg goed ten tijde van kadaffi.

Het nu nog op kolonialisme gooien is een erg zwak excuus.

En zuid Afrika hebben we maar laten verrotten en hebben we nooit een cent in gestoken wil je beweren?

Dus ze zijn dom en nemen teveel kinderen. Nou niet echt een teken van intelligentie. Economische groei is niet belangrijk. De groei van de menselijke geest is belangrijker en aangezien ze nog steeds niet zo slim zijn daar duurt het nog wel even. Afrika ligt qua intellect ver achter op welk ander continent dan ook

4
73 Trotse Friese Leeuwarder

@73 "China was volgens mij wel een kolonie geweest van Engeland en andere landen. "

OMG!

1
74 User76

@73 Het gemiddelde IQ in Afrika is 70. Dat valt in Nederland onder de noemer "begeleid wonen". Laten we ophouden met immigratie en ingrijpen in Afrika, desnoods met een nieuw soort humanitair kolonialisme. Het is ongehoord dat daar honger heerst als je bedenkt hoe vruchtbaar een groot deel van Afrika is met een klimaat waarin je vijf keer per jaar kan oogsten.

3
75 Dune

@75 Dat is het gemiddelde dus er kunnen ook slimmerds bij zitten met een IQ van 120,130,140, dat kan makkelijk gemeten worden.

1
76 21st Century Guy

@7 Mag ik bedanken, ik wil niet met iedereen thee drinken, zeker niet als ze 2 straten achter je komen wonen, vervolgens de huisvuil container van de vorige bewoners bij mij naast het huis in de gemeente bosjes legen. Een van de buren de politie gebeld, en vervolgens een kind van een jaar 6 dagelijks bij mij laten belletje trekken. Waarop ik contact met de gemeente heb opgenomen, die vertelden mij dat een van de buren de politie daarover had ingelicht. Die woonden er nog geen 2 weken, en al 2 keer de politie aan de deur gehad. Moeder loopt met hoofddoekje op, vader in een bruine broek die er uit ziet alsof die in geen 20 jaar is uitgewassen. Nee, bedankt.

0
77 Jumala

Dat IQ-verhaal is zeer controversieel maar zoete koek in de bubbel.
Het gebruik van (pseudo)wetenschappelijke argumenten om racisme te ondersteunen riekt naar nazisme

Voor de rest zijn buitenlandse bedrijven in hoog tempo vruchtbare grond aan het opkopen om te gebruiken voor de westerse markt. Je weet wel koffie, chocolade, katoen, palmolie, biobrandstof, bioplastiek enz tot bloemen en ingredienten voor preparaten en cometica.

Fundamentele onrechtvaardigheid is de oorzaak van de meeste ellende.

1
78 morandi

@77 Al jaren overlast van woonwagenkampen in de buurt, maar daar hoor je Geert niet over.

4
79 User76

@79 Stuur de PVV even een mailtje. Wie weet hoor je Geert er dan wel over.

0
80 benbenieuwd

@80 Waarom zou ik? Het staat niet in hun partijprogramma en de laatste 10 jaar is duidelijk dat zij een one-issue partij zijn, waarbij woonwagenkampen/motorbendes duidelijk overgeslagen worden. De enige criminelen zijn Marokkanen, dat is waar de PVV voor staat, alle andere ellende ach, dat mag een ander oplossen. Simpel toch waar de partij voorstaat, niet de cohesie van de staat/maatschappij, maar eerder een maatschappij alla dictatuur, waarbij minderheden worden uitgezonderd, zie een recent voorbeeld (A7/Joure).

3
81 User76

@81 Lees hun partijprogramma maar eens . Daar staat echt wel meer in dan Marrokanen.

1
82 benbenieuwd

@78 Daar zijn die landen zelf bij dan moet dat aangepakt maar dat is dus geen reden om dan maar hierheen te komen

0
83 Ikke44

@82 ,

Op één A4'tje kun je niet heel veel meer kwijt. Niet echt veel inhoudelijks ten minste. #81 heeft gelijk, de PVV is een nauwelijks serieus te nemen nonsens-partij.

'Maar Wilders zegt zo goed wat Nederlanders denken' is dan een veelgehoord antwoord.

Ja, dat is ook letterlijk het enige waar die knakker goed voor is. Mensen naar de mond praten en zeggen wat ze willen horen. Dat het allemaal nergens op gebaseerd is, doet er blijkbaar niet toe bij de achterban. Zo iemand noemt men dan ook wel een demagoog. Als het erop aan komt heb je er niks aan, want bij zijn achterban komt het blijkbaar niet op dat hij net zo goed 'zegt wat de mensen denken' uit eigenbelang - namelijk lekker op het pluche blijven kleven zonder ook maar ooit een zinnige bijdrage te leveren aan dit land.

Ik moet toegeven, het getuigt wel van lef. Klagen over anderen als plucheklevers, zeggen dat anderen niks bijdragen terwijl je zelf al jarenlang alleen maar een beetje loopt te stoken als één van de langstzittende Kamerleden en alle problemen afschuift op anderen. Hmm... misschien is 'lef' toch niet het juiste woord en doet 'waanzinnige' meer recht aan Wilders als beschrijving.

0
84 progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@11😊Nou ja, als ze met deze punten alvast beginnen, daar is niets mis mee.De hoofddoekjes, ook bij de Boa's, komen dan later wel hahaha...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

wildersfan
Daags na neonazistische toespraak Wilders roept Dassen (Volt) VVD en NSC op: 'Doe. Het. Niet.' - Joop - BNNVARA

@11 Hij is waarschijnlijk dat geworden wat ie wil bestrijden....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

welofniet
Daags na neonazistische toespraak Wilders roept Dassen (Volt) VVD en NSC op: 'Doe. Het. Niet.' - Joop - BNNVARA

Die Dassen moet je met een grote korrel zout nemen die man heeft 2 zetels maar heeft praatjes voor 10.Het is een vreselijke irritante man, met...

9 minuten geleden geplaatst door welofniet

spookrijder
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@10 Hmmm, ik moet wat rekening houden met de huisregels... 😉...

13 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Snorrie
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@30 Nog een jaar of 10 en dan komt er bij jou ook lichaamsbeharing.Even geduld dus nog....

14 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Schildpad
Israëlische vlaggen verboden tijdens Eurovisie Songfestival op straat - NieuwRechts.nl

Wat een armoede. Als fans niet eens met hun vlag mogen zwaaien kun je ze net zo goed helemaal uitsluiten ......

14 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Strongoli
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@6*Minder import, *geen haatpaleizen meer, die op onduidelijke wijze gefinancierd worden, * uitzetten van haatimans *geen vergunningen mee...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

spookrijder
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@8 Ja, helaas wel....

19 minuten geleden geplaatst door spookrijder

eh
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

@1Daar staat van alles op , maar natuurlijk niet de Independent....

20 minuten geleden geplaatst door eh

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@6 Het wordt nog veel erger....

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Chloe Surreal AnalGay Men HavingsexGotanynudedPornos.deCdzinhas PornNew School XxxDeep Throat X-rayXxx Hot HomeAlyssa HeartTamala Jones NudeFree Porn And PicturesFyptyIndian Bathroom XxxBlacksonblondes ComShakeela ImagesAttackers Japanese PornZipornTeens Latina PornDaniel HausserPtemium BukkakeXnxx NarutoSonakshi XxxRavina XxxTsukimichi HentaiYuahentaiJealous Mommy Helena LockeKenzie Reeves RetiredNaked CartoonsEmily Hampshire NudeMilf TeaserFucking Story VideoLive Sex Videos TeluguJoey King In A BikiniFull Hd PornktubeSasu Maa SexLndo PornTeenagepornFuck BenchPornolandia XxxAni Black FoxGaybfXxx MaluBest Wife PornWww Pakistan SexBrandi PornhubHot Xx Sexy VideoBeegingPornographie LatinoSexvidouSexy Nurse PornPoonam Sharma NudeRealgangbangOlsen Twins NudeCatoon Porn XxxFemboy Porn GifsXxx Sister ComBf Blue Picture Bf Blue PictureXnxx HardestKevinnxoLoan PornHorny TitsNatural Porn HdChinese Hot MassageShocking XxxNud De NovinhaTelugusexAnal SexhotXnxx LocalBest Milf Porn VideosSex IslandSex Video Full Hd 4kWhat Is MilfingSexvidsoMom Makes Love To SonX-x-x TubeAlohatubiPorn But PlugBig Tits DpJeffs Models XxxHomade CreampiesBlack Anal Pornography.xhamsterMygorlfundSexy Blue Picture Video HdIndian Pron VidioSexy Video Blue Picture SexyMom And Son Poran VideoSfmcomplileXhamster.coimAbuseme.comFree Pornography For WomenBrunette NakedDoggy Syle PornPrincess Peach HenatiNatural Tits NudesSupper Head PornCourtney Tailor NudeMale Pee DespFunny Porn GifDesi Nip SlipTrue Detective SexscenePorn De MulheresRomantic Sex Porn VideosLinmkNude Daddy DaughterTrixhentziNew Hd PronNot Sex VideoHdporn PovNsfwmonsyerBest Porne VideosXnxx BarazzersPenelopecruznudeXxx MuslmanPregnency Sex VideoDickappointmentMuslim Girl PornWorld Sex Movies ComHaryanvi XxBooty ShortspornHot Nude ModelaVirgan XxxPorn Tube WorldPorn GallorVideo Sexual MassageBokeo IndoXxx Sex Hd PicChristina Hendricks SexGranny With Big ClitsBoat BlowjobBrownin Aurora PornTamil Cinema Actor Sex VideoPunjabi Movie SexC J Miles PornstarArmeian PornVoyerhitSchool Xnx ComKerala Couple Sex VideosHot Pants XxxFemdom GirlsSuck Mommys TittiesFree Bondage PornTommy Lee PornMoms MasturbatingCutest Face PornPeverse PornPubilcagent ComMellieconiekOdia Xxx Video HdHind X Video