door Havermout in Binnenland  ·  98 Reacties

  • 12
  • 1078x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@49 Het feit dat "wij" altijd zo sympathiek over hen spreken. Denk ik. Zou het niet?

51 verwijderd23941

@51 Oorzaak en gevolg natuurlijk
Gedraag je gewoon of ga weg

1
52 Ikke44

@46 Mijn beste kwaliteit is dat ik stier vervelend kan zijn question

1
53 El Matador

@53 Oh ik dacht dat je veel Red bull aankon

2
54 Ikke44

@51 Dat zou juist een reden moeten zijn, om hier niet naar toe te willen komen.....

1
55 LoydMorris

@55 Of ons gewoon met rust en hier niet een 2e vaderland van proberen te maken
Wedden dat de opmerkingen naar de moslims terug ook minder worden

1
56 Ikke44

@49 LoydMorris
Het enige dat ik kan bedenken is dat ze voor de poen komen.
De rest haten ze allemaal. Ze haten homo's en ongelovigen.
Westerse vrouwen "zijn hoeren". Onze zeden en gewoontes staat ze niet aan.
Nederlandse politieagenten zijn "racisten".....
Het Nederlands elftal is voor de meesten niet interessant. Ze spelen liever voor Marokko. Dus ja, waarom ze hier zijn komen wonen? Een raadsel eigenlijk.

Op een bepaalde manier is het wel verklaarbaar, maar dan moet je de logica loslaten. Zelf gebruiken ze ook geen logica waarschijnlijk.

2
57 Natayo the Bobcat

Zo en nu ga ik nog even twee speklapjes bakken. En wegspoelen met veel bier. Lekker Haram allemaal. Wat allah er van vindt interesseert mij geen reet.

2
58 Natayo the Bobcat

@57 Islamisering
Allen moet er over heel de wereld komen en het lukt ze al aardig
Dat is een andere reden die ik kan verzinnen
Een wegkijker roept altijd vor trots in 2050 is het pas 10% moslims hoor
Wel in dat tempo dan is Nederland over 250 jaar een islam land en heel europa dan ook

3
59 Ikke44

@5 Hoi!

Ik zou er geen enkele moeite mee hebben als een moslima mij EHBO zij moeten geven, dat zeg ik dan ook op geen enkele wijze. Wat ik mij afvraag is of de moslima er geen moeite mee zou hebben om mij (ongelovige man) bijvoorbeeld te reanimeren.

Hoezo hoop je voor de betreffende moslima dat ik nooit afhankelijk wordt van EHBO? Ik bijt niet hoor...

0
60 Bluth

Dit is weer te bizar voor woorden. De segregatei past niet in onze cultuur en is ronduit discriminerend. We zijn nu juist bezeig om alles voor mannen en vrouwen gelijk te trekken en terecht en dan gaan deze hoofddoekenn zich afzonderen. En dan de onzin die ze op de radio verkondigden : Ja want als je EHBO doet dan moet je soms een vreemde houding aannemen en ik wil niet dan mannen dan mijn achterste zien. Absurd. Deze dames kunnen toch ook mannen achtersten zien op elke straathoek en in elke stad. Waarom zouden we hun achterste dan niet mogen zien. Heeft niemand ze ooit verteld dat we allemaal 2 billen hebben. Daar is niets vreemds aan. Maar nee, de moslima's moeten zich afzonderen. En als je als man dan een probleem hebt dan zle zo'n hoofddoek je niet reanimeren want stel je voor dat ze dan mond-op modn beademing moet doen. Wedden ze je gewoon laat kreperen. Dan ben ik trotser op mijn nichtje van begin 20 die een goede EBHO opleiding had gedaan en op straat geconfronteerd werd men een oude man die op straat in elkaar zakte. Ze heeft zonder aarzeling hem mond-op-mond beademing gegeven en daarmee zijn leven gered. We zijn trots op haar want zo hoort dat in een beschaafd land. Maar ze is dan ook ( gelukkig ) geen moslima.

4
61 PFL

* Verwijderd door de redactie *

62 Manja

* Verwijderd door de redactie *

63 Manja

@62 Een EHBO-cursus volg je niet om specifiek kinderen te redden, maar om ieder mens in nood te kunnen helpen. Waarom kunnen moslima's niet gewoon aanschuiven bij de EHBO-cursussen waar wij allen gebruik van maken? Daar is geen animo voor, maar een EHBO-cursus voor specifiek moslima's wel? Dat is best wel raar, of niet?

0
64 Bluth

@63

Waarschijnlijk twee uit Wladiwostok. Daar worden de eerste Poetin trollen wakker. Sint Petersburg ligt er net in.

12
65 WijzeDwaas

* Verwijderd door de redactie *

66 Manja

@66 Maar er is geen EHBO-cursus specifiek voor kinderen. Een EHBO-cursus volg je om ieder mens in nood bij te kunnen staan. Het is nogal bekrompen om dit alleen op kinderen te betrekken.

0
67 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

68 Manja

Ik vind het een alarmerende zaak dat ze alleen bereid zijn die belangrijke cursus te volgen ( waarmee ze kinderen kunnen redden ) als de cursus aan hun eisen voldoet. Zo niet, dan is het redden blijkbaar van ondergeschikt belang aan de afkeer zich te moeten aanpassen aan een groep.

1
69 Ignatia

* Verwijderd door de redactie *

70 Manja

* Verwijderd door de redactie *

71 Manja

Slaap lekker Manja. Morgen weer nieuw nepnieuws uit Rusland.

14
72 WijzeDwaas

@70 Ik ontken niet dat je een baby/kind anders moet reanimeren, je moet wel even goed lezen. Dit krijg je dan ook geleerd op de cursus. Daarom zeg ik dus dat er niet specifiek een EHBO-cursus om te leren hoe je kinderen moet reanimeren. Je leert het zowel bij kinderen als bij volwassenen, anders heeft zo'n cursus weinig zin natuurlijk.

1
73 Bluth

@66 'Dat vind ik een prima zaak, het redden van kinderen.'

Ik ook, jammer dat ze dat alleen willen doen onder door hun bepaalde omstandigheden.

1
74 Ignatia

@73 Ik heb EHBO gehad vroeger en ja dat wordt je gewoon geleerd verschil te maken
tussen een baby en volwassenen
Zoals iedereen strafbaar is als je iemand in nood weigert te helpen
Indien je getraind bent zoals een EHBO-er en je weigert dit dan wordt je dit
zwaarder aan gerekend dus deze moslimas moeten dan ook ongelovingen gaan helpen
dus beter meteen de training niet alleen voor moslimas geven

2
75 Ikke44

* Verwijderd door de redactie *

76 Manja

@76 Volgens mij ben jij toch echt degene die het niet echt wilt begrijpen.

Ten eerste, waarom kunnen moslima's niet gewoon de EHBO-cursus volgen waar wij allen gebruik van kunnen (zouden moeten) maken?

Ten tweede gaat het volgens het artikel dus specifiek om het reanimeren van kinderen. Als zij dus een volwassen persoon in nood zien, weten ze niet wat te doen. Dit is raar, of niet dan?

1
77 Bluth

@76 gelezen, draai geen feiten om..

Trusten Manja..

1
78 Ignatia

* Verwijderd door de redactie *

79 Manja

@79 'Daarnaast, wat is jullie probleem als dóór en voor moslima's vanuit de moskee zo'n cursus wordt geboden, omdat blijkt dat dáár een kans is om baby's en kinderen te redden,'

Het probleem is...WAAROM is er een moskee voor nodig?

1
80 Ignatia

@79 Ja, dan hebben we het dus over specifiek een EHBO-cursus voor baby's en peuters. Als je kind al wat ouder is dan zal je toch ook de 'normale' EHBO-cursus moeten volgen en dit is de reden waarom je ook EHBO bij kinderen behandeld tijdens een algemene EHBO-cursus, en waarom de meeste mensen eerst deze EHBO-cursus volgen alvorens zij die specifiek voor kinderen volgen.

Mijn probleem? Waarom volgens ze de cursus niet gewoon zoals wij dit allemaal doen? Waarom moet er voor moslima's specifiek een cursus geboden worden? Jij mag dat spijkers op laag water zoeken, ik vraag me af waarom er geen animo onder moslima's is voor de door ons bezochte EHBO-cursussen, maar wel in een EHBO-cursus specifiek gericht op moslima's.

1
81 Bluth

@80 Islam is een ideologie dat is mijn enigste verklaring maar hoor het wel als er een goede andere komt

2
82 Ikke44

@81 Juist en normaal is de volgorde andersom
Eerst gewone reanimatie en daarna eventueel extra training voor babys en peuters

2
83 Ikke44

@83 Zo heb ik het ook 'moeten' doen inderdaad. Eerst behandel je de algemene kennis, dan borduur je voort op meer specifieke kennis. En het lijkt mij niet meer dan logisch dat je begint met de EHBO-cursus waarbij je leert hoe iedereen te reanimeren, niet alleen kleine kinderen omdat je die zelf toevallig hebt.

En die cursussen specifiek voor baby's en peuters bieden ze al geruime tijd aan op meerdere locaties. Het is gek dat de moslima's daar geen animo voor hadden, en nu het plotseling in een moskee is en speciaal is gericht op moslima's is er wel animo voor... Dat begrijp ik dus echt niet.

1
84 Bluth

@80 Precies. Het zoveelste bewijs dat ze niet willen (of mogen) integreren. Segregatie, islamisering is het doel.

2
85 1050 hPa

Als verpleegkundige en BHV’er vind ik het onacceptabel dat mensen de ruimte nemen om te beslissen wanneer ze wel/niet andere mensen in een levensbedreigende situatie willen bijstaan.. Ben blij dat er algemene cursussen gegeven worden, voor iedereen. Om alle mensen die het nodig hebben te reanimeren in geval van nood. Kan me erover opwinden dat er groepen zijn die mitsen, maren en eisen stellen wanneer en onder welke omstandigheden ze wel/ niet bereid zijn de levensreddende cursus te volgen.

Leer wat je moet weten op dezelfde plek als ieder ander het leert. En doe wat je moet doen in geval van nood. Ongeacht wie en waar!

0
86 Ignatia

* Verwijderd door de redactie *

87 Manja

@87 Simpele verpleegkundige? waar slaat dat op?

0
88 lisaaatjuh

* Verwijderd door de redactie *

89 Manja

Een EHBO-cursus speciaal om kinderen te leren redden. Als deze moeders niet naar een gewone cursus gaan maar wel naar deze cursus, moet de strijd om moslima's ergens heen te krijgen dan uitgevochten worden over de hoofden van de kinderen? Liever een gewond of dood moslimkind dan toestaan dan er een apart klasje in een moskee komt, schijnt hier het ideaal te zijn. Voor dat cursusje kan trouwens iedereen zich aanmelden, ongelovigen die tegen segregatie zijn kunnen daar dus zelf iets aan doen: meld je massaal aan!

9
90 Mrs. K

@86 "Kan me erover opwinden dat er groepen zijn die mitsen, maren en eisen stellen wanneer en onder welke omstandigheden ze wel/ niet bereid zijn de levensreddende cursus te volgen. "

Ik ook. Alleen staat helemaal nergens in dit artikel dat moslima's iets geëist hebben. Er komen juist meerdere moslima's aan het woord voor wie een gemengde groep geen enkel probleem zou zijn. Het initiatief is uitgegaan van brandweerman Vincent Sewgobind, niet van de moslima's.

Uw boosheid zou u dus moeten richten op Vincent Sewgobind die met dit initiatief blijkbaar hoopte meer kindertjes te redden, ipv op die moslima's.

8
91 Mrs. K

* Verwijderd door de redactie *

92 Manja

@90 . Maar mannen zijn niet welkom op die cursus. Dat Is dus gewoon een typical islam geval van ouderwetse discriminatie. Waarom mogen mannen daar niet leren hoe ze EHBO bij kinderen kunnen gebruiken? Je vertelt dus onzin als je beweert dat iedereen zich voor deze moskee-EHBO cursus kan aanmelden.

0
93 PFL

@91 waarom kunnen ze dan niet naar een algemene ehbo cursus waar ook andersgelovigen komen? de eis is dus dat ze alleen maar onder andere moslima's zijn. Begrijpend lezen en tusen de lijntjes door is een vak apart. Zou de cursus voor iedereen toegankelijk zijn, zoals mannen en anders gelovigen dan is het probleem al minder groot. Dit is weer een vorm van segregatie die als het andersom gebeurt wordt gezien als discriminatie.

1
94 Merlinswit

@87 ‘En gelukkig ga jij er niet over als simpele verpleegkundige wat wel en niet acceptabel is….)

Wat acceptabel is daar mag iedereen anders over denken.
Maar ik ga er wel degelijk over wat ik niet acceptabel vind.

‘Binnen de complexe medische wetenschap is een verpleegkundige, wat ik een respectabel beroep vind overigens, slechts beperkt opgeleid en bevoegd.’

Iemand met een 4 jarige voltijd HBO opleiding is noch beperkt opgeleid noch beperkt bevoegd
( en zeker niet te beperkt om ergens ‘iets’ van te mogen vinden ).

@87 ‘(…dan is zij ook op de hoogte van de beperkte bevoegdheden binnen het vak…)

Mis hier een verband tussen een ( onterecht veronderstelde ) beperkte bevoegdheid en het uiten van een persoonlijke mening als VPK.

‘Het staat haar natuurlijk vrij om haar mening te ventileren, ( waarvoor dank Manja, maakt knieval ) het toont echter niet een correcte beroepshouding.’

glimlach verandert in gulle lach..question

Zal de Nationale beroepscode VPK er nog eens op naslaan. Zal vast wel ergens staan dat je als VPK geen eigen mening mag ‘ventileren’ over wat je al dan niet acceptabel vind over een actueel maatschappelijk thema. Mijn persoonlijke mening beïnvloed geen enkele wijze de kwaliteitszorg die ik aan iedereen met evenveel toewijding lever. Die zorg is voor iedereen, ongeacht ras, geloof, of levensovertuiging steeds van dezelfde kwaliteit en betrokkenheid.

Reprimande ethische commissie, looninhouding en event. verwijdering uit het BIG register lijkt me geen reële dreiging.

1
95 Ignatia

@89 ‘Haar collega uit o.a. @30 toont een professionelere beroepshouding.’

Dit suggereert dat ik de ervaring van @ 30 en @43 niet deel. Tegendeel is waar. Op basis van persoonlijke ervaring kan ik niet anders dan hem/haar in deze bijvallen. ( zelfs al zou ik die reacties niet bij kunnen vallen zegt dat niets over mijn professionaliteit ).

‘En gelukkig ga jij er niet over als simpele verpleegkundige wat wel en niet acceptabel is..’
Dat dat nu toevallig een moskee is, verander jij dus niets aan met je beperkte visie en kennis…’

Ik zou nu iets kunnen zeggen over de onmacht die uit veel van je reacties spreekt door mensen die niet jou visie delen telkens denigrerend toe te spreken maar dat zet geen zoden aan het dijkje. Rest mij enkel;

Excuus dat ik als gespecialiseerd HBO VPK met een 9 urige werkdag achter de rug vandaag niet zo van betekenis ben geweest voor andere mensen als jij met je grote intelligentie, heldere blik, brede visie, kennis en kunde.

1
96 Ignatia

@96 Laat je niet opnaaien door een stel opruiers. Je bent een topper, net als de meeste collega's van je!

1
97 1050 hPa

@97 THX , daar doen we het voor, elke dag opnieuw. Mensen op hun kwetsbaarst, bijstaan waar we kunnen. Pijn verlichten waar we kunnen. Optimaal herstel bevorderen waar we kunnen. De meest geavanceerde verpleegtechnische zorg leveren waar we kunnen. Het is geen 1 richtingsverkeer. We geven maar ontvangen minstens zoveel van onze cliënten/ patiënten . Dan houdt ons draaiende ondanks de structurele onderbezetting, ondanks de stress. Tja, ben ook ‘zo eentje‘ uit de zorg..

2
98 Ignatia

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Ook tot jaren celstraf veroordeelden op vrije voeten door personeelstekort

Vroeger zeiden ze altijd dat besturen vooruit zien!Helaas hebben onze regeringen van de laatste 25 jaar last gehad van kortzichtigheid!D...

1 minuut geleden geplaatst door Zie Hier

Querido not
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

@2 Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Ze zochten hun vrijheid, weg uit het overgereguleerde Nederland - en vonden dat in Portugal. Hartstikk...

4 minuten geleden geplaatst door Querido not

spookrijder
Islamisten roepen bij betoging in Hamburg om kalifaat

Kijk eens aan. Gaat helemaal goedkomen in Europa!...

14 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Hendrianus
Ook tot jaren celstraf veroordeelden op vrije voeten door personeelstekort

Niet te geloven. Een minister die stelt niet goed geinformeert te zijn gezien zijn, "De Kamer heb ik de informatie gegeven die ik toen had." De ...

22 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Islamisten roepen bij betoging in Hamburg om kalifaat

En velen vinden het geweldig dat er dagelijks honderden moslims naar Europa komen. . . Denk goed na waar u binnenkort op gaat stemmen!...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

Graaier1000
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

"Poetin zei meer specifiek: ‘NAVO-soldaten zijn in Oekraïne. We weten dat. Ze spreken Frans en Engels, dat weten wij ook."Dat er voor of ...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@96 "aan de puntentelling te zien" De 'puntentelling 'die laat zien dat jij al in #6 begon met op de persoon spelen en daarmee ook...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Graaier1000
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

Hoe ze het op termijn volhouden en redden daar ben ik wel benieuwd naar. Wat is hun vangnet als het even tegenzit, zijn de 'souvereinen' dan op ...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Bob Sleebaan
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

Verstandig. Nederland wordt onleefbaar. Brussel heeft haar zin. Elk land verliest haar identiteit. Op naar de superunie. Bah....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@90Blijft staan: kwestie van goed lezen. Ik heb nergens gezegd dat je in a37 op a45 moest reageren. Heb alleen in a71 gewezen op jouw hypocris...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Bengali Chodan VideoFull SuhagratZowey HollowayHd Porn TubeMale Pornstars BlackedR6 R34Amber MichaelsAishwarya Rai Hot Sex SceneGirlfriend GangbangTurnd On PodcastThe Porn GuyDreammovis ComFree Pron WebsitesTeve PornSexing In ParkHania Amir NudeGurup SexXxx Xxnx HdCeceroseeLive Sexy Video HdBrazzer HqBbw Mandy MajesticThreesome Mom And DaughterCelebnsfw RedditNyaa.siBarbara Bach NudePorn Tan LinesBj With TongueStar Session LisaKiss XxxxXx Vidoe HdAstronaut PornBear Dancer PornEmily Faye Miller.pornNsfw TiktoksQuadrinhos AdultosFatal .odelApp PornhubLucy Liu MudeMypevyfamilyViking BarbeHindi Sexy Video Hd FullAngela White NewestGenesis Sofia PornWet Tshirt ContestsDirtiestpornBeurettevideo.Xxx A2zEnglish Bf ScenesBlindfoldpornKayla Simmons PornJenna Jamson NudeHotest Men NakedEden AryaTeen Titans XxxRosa Caracciolo NudeLinda Lovelace Deep ThrotXbideoKayla Kapoor PornWww Xxx 4k ComNude BabysitterHot Sexy BodyAunty Sex OpenErotic ForeplaySitus PornografiBlaked Sex ComAi KanoPornhub OrgXxx Com RapKhan TusionHot Sexy Naked WomemChinese SpankCouples Real PornLexi AaanwJerktocelebsSofia Black D Elia NudeBoobsbigPorn MaSaree Bhabhi PornJia Lissa New VideoKayla Simmons NakedSmantha FlairHot Pron MovisPorn Yang VideoFingeringhentaiTomas BranLetsjrkFull Hd ProneNxnx Hd VideoFull Adult Movies OnlineScuba Steph Onlyfans LeakDesisex WebseriesClaire Redfield HentaiMaitland Ward FuckingDirty RoulRule34xxx AnimatedStripchat'Casting Porn VidsHd Pron MomBlack Cock Porn VideoFootjob-hdChatropolusGuilty Gear Bridget HentaiSani Leon Ke Sexy PhotoMarina XxxWhitney WrihtSexhdAnimated Femboy PornXfeedhdHentaifRapid Sex VideoFilipinacolada LeakedSeducing MaidBoudi Pron VideoEbony Anal MasturbatingDrunk Sleep PornGril Showing BoobsJapnese Vr PornKim Kardashian Sex Tape LeakVideo Porno GayAnal BelakWww Xnxx Hot VideoGangbanghdHistorias ErotikasBest Bbc PornTexas Patti BbcExcersize NakedSadra Bullock NakedCarol GoldnerovaBangladshi XxxForced Hard Core PornAlura Jenson PissAmateurallure FullTrans Porn TwitterR/legalteensTrick PornFakngXxx XzAjvr-201Gangbanged BrideAsa Akira.Burma Sex VideoNudr GifsPorn Force AnalXxx Morning VideoSleepy Mom PornPhilippno PornDeauxma PornosXxx FrenchGay Guys Straight Porn