door Ignatia in Politiek  ·  134 Reacties

  • 16
  • 2022x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Eigenlijk zouden we graag willen dat Kasja zelf nepnieuws was. Dat is minder erg dan met haar opgescheept te zitten in het echt.

7
101 PFL

@98

Als Bosma gelijk heeft dan had hij aangifte moeten doen. Maar hij weet wsl zelf ook wel dat hij uit zijn nek lult.

Kajsa Ollongren heeft een punt dat als de PVV hier aan de macht komt, dat dan de democratie vervalt en alle middelen geoorloofd zijn . Ook de afscheiding van Amsterdam of andere delen van Nederland. Dat moet ook geen dreigement zijn, dat gaat gebeuren.

24
102 WijzeDwaas

@98 Alleen zeggen dat je iets strafbaars gaat doen maakt het nog niet strafbaar, pas als je concrete plannen hebt daarvoor. Het is niets meer dan verkiezingsretoriek om te laten zien dat D66 dé anti-PVV partij is om zo nog wat stemmen van o.a. GroenLinks weg te kapen.

@96 Laat ze eerst maar dit zetelaantal behouden als er nieuwe verkiezingen komen. In het verleden is vooral gebleken dat regeren voor D66 gelijk staat aan zetelverlies

5
103 ThierryBaedet

@98 "Wilders doet niet anders dan zijn collega's en partijen uit schelden en in discrediet brengen dan mag die dat ook niet.
Of is het dan anders?"

Opzekers, het demoniseren van de PVV (lees kritiek leveren) is uit den boze.

9
104 tripomatic

@102 Het punt is, dat Kajsa juist zelf antidemocratisch is.
De uitspraak van haar was t.a.v. de PVV dat als de PVV de premier zou gaan leveren na de verkiezingen , Amsterdam zich tot republiek zou verklaren...m.a.w. de democratische uitslag wordt niet geaccepteerd.
Referenda worden onder deze dame afgeschaft omdat de uitslag hun niet bevalt, dat is antidemocratisch handelen.
Een ieder die anders over bijvoorbeeld de EU is, verspreid volgens haar nepnieuws en moet gecensureerd worden, terwijl voornamelijk de EU zelf promotie maakt met halve waarheden.
Dit is zeer antidemocratisch en stemt niet vrolijk terwijl deze minister slechts enkele dagen in functie is. Kortom 'big Brother' Kajsa is aantoonbaar vele malen gevaarlijker voor onze democratie dan Wilders ooit zal zijn.

10
105 Salitos

@105
Foei! U toont anti-Brussel sentimenten. U zult door de D66 en EU trollen gemind worden.
Op die manier hopen D66 en Brussel dat meer mensen hun standpunten zullen delen.

10
106 beastyboy

Ja, doordat ze bestaan. Ze zijn een gewild onderwerp van nepnieuws, vooral in de zin van uit context rukken en er hyper-hysterisch over doen met tentoonspreiden van walging, shock en minachting, verontwaardiging.

10
107 Wendel

@105

Onmogelijk. In het hypothetische geval dat de PVV aan de macht komt, dan vervalt de democratie. Dus dan kan je ook niet anti-democratisch zijn. Dan dient er te worden ingegrepen door bijvoorbeeld de republiek Amsterdam uit te roepen. Dan kunnen minderheden daar naar toe vluchten. Mag ook de republiek Randstad zijn.


Dat is wat Kajsa Ollongren bedoelt.

14
108 WijzeDwaas

@108 Het begint met de nepnieuwsstelling: "In het hypothetische geval dat de PVV aan de macht komt, dan vervalt de democratie" Dus wat 'Big Brother' Kajsa bedoelt is onzinnig en ook nog eens ongrondwettelijk. Het is heel gevaarlijk als je bestuurders hebt die denken boven de wet te staan.

8
109 Salitos

@20 lol idd voor domme fossielen die zelf het onderscheid niet kunnen maken, het stemt ze daarom blij.,..

Ahum?

8
110 Eastwood

Regering nu al flink van het padje.

Dat wordt me nog wat de komende tijd.

5
111 Wil je niet weten

@23 btw hoe oud ben jij ?

M'n neefje van 8 komt stukken volwassener over dan die Boehoe reacties die je steevast plaatst.

9
112 Eastwood

@40 wat een niveau.

Wijhuis jankt zo alleen maar als een kleine muis.
Steevast in de discussie met een eentonig geloei tot het eind der argumenten volgt met een doei.
Elke dag hetzelfde tot in den treure tot zo langzamerhand z'n vocabulaire begint te meure.

Alstu

8
113 Eastwood

@103 D66 sterft vanzelf een stille dood hun Europese machtsgeilheid maakt dat ze enkel nog kunnen parasiteren op de onnozelen als de dwaas.

#lekkerboeiend

8
114 Eastwood

@105

Hè, hè, eindelijk iemand die de grap snapt.
Ik heb in een deuk gelegen bij het ernstige verhaal van Bosma.
En die heet de partij-ideoloog te zijn .
Nou snap ik dat program op dat A4-tje ook.
Wat een intellect.

8
115 No newstoday

* Verwijderd door de redactie *

116 PianoPiano

@98

Komisch dat een PVV- er over die opmerling van destijds klaagt.
Is het wegzetten van anderen en andere partijen niet het handelsmerk van Wilders geworden ?
Hij liet het deze week nog even zien .

8
117 No newstoday

* Verwijderd door de redactie *

118 PianoPiano

Met Geert Wilders winnen we echt de volgende oorlog niet. Zoveel kunnen we wel vaststellen aan de hand van de belabberde manier waarop hij het dossier Ollongren behandelde. Onze polderpopulist maakte een ding van het dubbele paspoort van de nieuwe minister for the interior. Dat kun je wel doen maar dan gaat de halve Kamer op on hold. Wat dat betreft lijken we een beetje op Australie.
Die Zweedse moeder van Ollongren, daar gaat het helemaal niet om. Zelf werd ik pas aan het denken gezet door de in menige aan haar gewijde biografie vermelde Finse connectie van Kajsa. Hierin is zij van adel, van Finse adel nog wel. Maar eh... die heb je niet, Finse adel. Finland viert volgende maand pas het honderdjarig bestaan en adel dat is, zoals we allemaal weten, iets van tig lang geleden.
Kajsa is dus niet van Finse adel, en ook niet van Zweedse. En dan blijft er in het Finse nog 1 bloedgroep over die zich blauw noemt: de Russische. En voor Wilders en trawanten: Kajsa zelf doet daar ook niet geheimzinnig over. Februari van dit jaar sprak ze bij de opening van de tentoonstelling 1917 Romanows en Revolutie en had ze het onder meer hierover:

'Mijn roots (liggen in) St. Petersburg in de 19e eeuw. Het was de hoofdstad van een gigantisch rijk, dat een zesde deel van de landoppervlak van de aarde besloeg. Het groothertogdom Finland maakte deel uit van dat rijk. En daar kwam de familie ‘Ållongren i Finland’ vandaan. Al generaties lang een officiersgeslacht. Constantin Ollongren trad in 1867 in dienst bij de tsaristische garde. Hij overleed jong. Na zijn vroege dood werd zijn weduwe Alexandra aangesteld als gouvernante van de kleine Nicolaas, later bekend als de laatste tsaar van Rusland. Alexandra verhuisde daarom naar het paleis. En zo kwam het dat de jonge zoon van Constantin en Alexandra - zijn naam was Vladimir - samen met zijn leeftijdsgenootje Nicolaas opgroeide aan het Hof in St. Petersburg. Vladimir Ollongren was mijn overgrootvader.' (zie hier de bron)

Geen lijk in de kast dus wat dat betreft. Maar natuurlijk wel een hele rare smaak in de mond over Kajsa's zeg maar maiden speech tot ons allen. Want die ging vooral over de Russen. Dat die ons van nepnieuws zouden voorzien etcetera. Klinkt toch raar uit de mond van een jonkvrouwe wiens opa tegen de Romanovs aanschurkte...

(JoopFinland)

7
119 Jongens van de Witt

@119 ja opa schurkte tegen de Romanovs aan maar de tegenwoordige Russen en dan met name Putin zijn nog opgeleid door de communiste weet u wel.
Die Finnen hadden daar geen trek in, evenals veel van de adel en hebben gezorgd weg te wezen voor de communisten hen te pakken kregen.

3
120 streek

"Ollongren is een oud adellijk Fins geslacht waarvan een lid in 2002 in de Nederlandse adel werd ingelijfd.

GeschiedenisBewerken

De stamreeks begint met Olof, wiens zoon, van beroep baljuw van het dorp Pepot bij de stad Porvoo in Finland, vermeld wordt tot 1489. Johann Månsson Ållongren, (†1651), nakomeling in de zesde generatie van de stamvader, werd in 1625 opgenomen in de Finse ridderschap. Aanvankelijk werd het geslacht in 1806 als uitgestorven beschouwd. Later bleek dat na de Vrede van Åbo in 1743, door het afstaan van grond door Finland aan Rusland, een tak van de familie aan de Russische kant van het toen opgesplitste Finland was beland. Midden negentiende eeuw verhuisde een telg naar Rusland. Hij spelde de familienaam voortaan als ‘Ollongren’, net als zijn afstammelingen.[1] De volgende generatie verhuisde na de Russische Revolutie naar Frankrijk. Alexander Ollongren (1901-1989), geboren in Kiev, werkte tussen 1920 en 1932 op Java en Sumatra in Nederlands-Indië; hij werd in 1933 Nederlands staatsburger. Zijn zoon, eveneens Alexander genaamd (192question werd met zijn afstammelingen ingelijfd in de Nederlandse adel met het predicaat jonkheer.[2]

Enkele telgenBewerken

Alexander Ollongren (1901-1989), werd in 1933 Nederlands staatsburger

Prof. jhr. dr. Alexander Ollongren (192question, hoogleraar informatica en astronomie Rijksuniversiteit Leiden, lid gemeenteraad van Oegstgeest
Jkvr. drs. Karin Hildur Ollongren (1967), vicepremier namens D66 en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in kabinet-Rutte III, oud-wethouder en eerste locoburgemeester Amsterdam, oud-secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken"

1
121 SergioLeone

"Waarom de bijdrage van Bosma ‘nepnieuws’ is, zegt de bewindsvrouwe niet."

Van het Russische nepnieuws komt ze ook niet met voorbeelden. Het enige nepnieuws komt tot nog toe van minister Ollongren. Ziet ze zelf niet hoe zwak ze staat?

11
122 Dune

@117
"Komisch dat een PVV- er over die opmerling van destijds klaagt.
Is het wegzetten van anderen en andere partijen niet het handelsmerk van Wilders geworden ?"

Oh, ik dacht juist dat het blijven waarschuwen tegen een verdervelijke ideologie en het niet willen wegkijken juist zijn handelsmerk is.
Zoals hij al jaren overigens etaleert.

"Hij liet het deze week nog even zien "
Wat dan precies?
En hoe?

6
123 BenErWeer

@102 haal nu dat woord "Wijze" maar van je nickname af ..... jeetje.. hoe bedenk je het allemaal.

8
124 FeHa

@124 Hahaha, ja ik moest er enorm om lachen, en daarna vond ik het zielig omdat hij het echt meent.

7
125 etymologie

@102 Dus Kajsa Ollongren steunt catalanen van harte?

6
126 ChuangTzu

@126 waarom, de Catalanen zijn zelf ingegaan tegen de democratische aangenomen grondwet van Spanje.
Die grondwet is in 1978, na de Francotijd, bij een referendum met grote meerderheid door de Spanjaarden goed gekeurd.
En zelfs binnen Catalonie is een groot deel van de bevolking niet voor afscheiding, zoals diverse demonstraties de afgelopen weken hebben laten zien.

4
127 streek

Een simpele voorstelling van zaken, net alsof Ollongren helemaal in haar eentje dit soort standpunten uit haar duim zuigt. Als minister wordt zij geinformeerd en geadviseerd door onder meer de veiligheidsdiensten. De Russische desinformatiecampagne is ook niets nieuws maar speelt reeds een aantal jaren, en niet alleen in Nederland.

2
128 Crannbuidhe

Natuurlijk verkondigt De PVV en Bosma nepnieuws.
Het was één tirade van nepnieuws.
En Wilders met zijn neeptsunami’s .
Met zijn neponderzeken naar een Nexit.
Met het totaal fouteaantal moslims in De EU.
Enz.enz

6
129 No newstoday

@122

Dat hoeft ze niet.
Het merendeel weet het wel.
En voor die 13% PVV- ers met Bosma het maar uitleggen .
Dat is zijn taak.
Maar weet hij het zelf wel?

6
130 No newstoday

@105

Hoeveel ondemocratische, totalitaire regeringen zijn via de democratie aan de macht gekomen ?
De meesten .
En dan moet de burgerij dat maar over zich heen laten komen ?
Dat denk ik even niet.
Was er in Duitsland maar meer tegenstand tegen Hitler geweest .
Dat had vele tientallen miljoenen doden en de bijpassende ellende gescheeld.
Waarschuwen is ook niet verboden voor politici.
Wilders zelf en zijn buikspreekpoppen waarschuwen ook voor de EU, moslims, Rutte, Pechtold en weet ik wat al niet meer.
Nu is het merendeel van het volk zo slim om daar zijn schouders over op te halen maar Bosma maakt er keer op keer een item van .
Ik ben hem dankbaar want hoe vaak op het werk onder gelach in bepaalde situaties niet heeft geklonken : pas maar op ,als de wet Bosma er is krijgt hij 30 jaar .
De juiste waardering voor zo’n l*lverhaal.

6
131 No newstoday

Ollongren is een Bilderberg slaafje met een zieken agenda.

2
132 moya155

@2 . "Zóóóóó zielig van de PVV / Bosma."

Wie echt zielig is bent u.

2
133 SergioLeone

@7 . "Vreselijk al die mensen die dag in, dag uit hier alleen maar bezig zijn met haat tegen moslims!"

Vreselijk al die mensen zoals u die op ieder draadje te pas en te onpas Wilders bashen.

2
134 SergioLeone

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

15 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

18 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@13 Ik heb begrepen dat het vaak om daklozen gaat of andere sloebers die boos worden over statiegeld of net te weinig geld hebben voor dat leven...

29 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

6 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Xvideos XomSitusbokebPorn O TubeHd Cheating SexNew Full Hd Xxx VideoAmatuer ThreesomePornographie FXxx MussageNew Xxx XnxxGay Sex Video IndiaAmouranth NudePorn And PlayboyGigi SkyeErothotAlia JaninieAnushree SexChaterbait AsianJenna CreedBludviceKissa SinRetire PornstarsAsian Porno.Hot Scenes From Web SeriesPornstar ModelIndian Desi Girl XvideoMia Bailey OnlyfansPornographie Gay GratuitFotos Amadora NuaAvavillianEva Andressa NudeHegre NudeSexmex GrátisComto.eroticoFilme Pornô IndianaIlana Glazer NudeGia ItzrlWwe Naked VideoHot Naked RedheadsBrat Sister PornMaid CreampieRusia Model NudeCamsitesPorn Family TherpayXvideis ComGayporn Best FriendsSex Movie WebsiteBigclitMassage Palor Near MeSex Tape PornClaudia Gadelha NudePorn Hindi HotBig BoobsmassageFollando Con GordaRiley Reid BlackedDadscrushPayton Preslee Porn VideoFucking AnglesSextapes Of Famous PeopleDoublrlistCorinna Kopf NakedPom Klementieff NudeBrownbodiiBig Boos MilkXxxxx Bhojpuri VideoDemora_avariceAndroid Games PornSasha Grey SexyForced FacefuckingSripchatXpaja ComTwo Girls XnxJapani Bf VideoUnwanted Sex Videosلانا رودسIndian Village Girl FuckGorgeous Porn HdCarolina Samani PornCzechgangbangShishunki No Obenkyou HentaiVictoria UshaevaJapan Lady SexStacie StarrDevar Bhabhi Chudai HindiMoms Huge TitsCummimg GifsEbony NudiesPorn Breast FeedingHindi Movie Xxx ComEbonybbcCzechsex黄色网站Chris CharmingLustmazaSax XvideosChineseporn HdOlivia Rodrigo TittiesNice Boobs NudeFucking TipsSister SquirtXnxx DonloodJimmy MichealsCatherine Chase PornVoyeur Home TvGerman Goo GirksSexturyKorean TeenpornMilf Fake TitsBaixando Filme PornôVer HentailsXnxx TamelBrazzers School XnxxSex Video BataiyeAnimated TwerkStumble Guys PornChatroulette LikeJunker Queen Rule 34Xvideo New VideoTeen Family SexGirlsdoporn BlondeGay RoughsexTrannytube.tvDua Lipa AsssFamily Stoke PornDaphnethickassIndian First Night PornSouth Korea XvideoFive Nights Of Freddys PornSexy Girls In BikiniGlory Hole SexToilet DrawingIndian Sex Indian Sex Indian Sex Indian Sex Indian SexJapaniese Porn MoviesFuck In KoreanSexs SonWww.x Hamter.comTubevExtrene TubeVídeo Pornô Caseiro BrasilDeep Throat Eye ContactPorn EgiptPorn Free MobiXnx Porn PicsGehna Varishth VideoHeavy FettishHentia Manga NarutoRaveena Tandon Sex PhotoBoobs Sucking By BfTamil Amma Magan Sex KathaigalBhai Bon XxxLucynuty