Israël, erken Palestina! (niw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Hendrianus in Politiek  ·  80 Reacties

  • 7
  • 655x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50

Sterker nog: Jordanië had dat gebied nooit aan de "palestijnen" mogen geven/overdragen. Dat is in feite heling; eerst iets stelen en dan aan een ander geven. Ze hadden het gewoon, conform de Balfourverklaring, aan Israël moeten overdragen. Of in ieder geval aan de VN, maar zeker niet aan die arabieren die daar door Jordanië zelf in de jaren '50 heen zijn verdreven, na een mislukte machtsgreep van die 'palestijnen'. Dat wordt te vaak overgeslagen.

3
51 weerman

@50

Er bestaan geen legale of illegale oorlogen, er bestaan slechts oorlogen. In 1967 is Israel de zesdaagse oorlog gestart. Zij vielen aan dus volgens jou redenatie was/is al het in 1967 door Israel veroverde gebied illegaal bezet en deels illegaal geannexeerd, toch?

11
52 Hendrianus

@51

Heling? De aanspraak op een gebied verhevelen aan de oorspronkelijke bewoners is heling?
Conform de Balfour verklaring? Daar staat niets in over een Israelische staat laat staan welk begrensd grondgebied deze beslaat.

Verder maak je dezelfde fout als veel andere pro Israël pleiters door Jordaniė, als het zo uit komt, als de Palestijnse staat te zien maar als dat niet past kom je met een mislukte staatsgreep op de proppen. Dat rijmt niet erg. Een Palestijnse staatsgreep is immers onzinnig als Jordanië, wat het niet is, een Palestijnse staat zou zijn. Dus van jou kant lees ik nooit meer dat Jordanië de Palestijnse staat is?

11
53 Hendrianus

@53

Verhevelen=overhevelen

10
54 Hendrianus

@38 Leugenaars of niet - dat weet ik simpelweg niet - wat moet ik met andermans interpretatie van een subjectieve werkelijkheid? Niets dus. Ik weet wat ik weet, ik heb meegemaakt wat ik heb meegemaakt - en dat is mijn werkelijkheid, zoals iedereen zijn eigen versie heeft.

En ja je ideeën zullen vast vreedzaam zijn, daar kom je alleen niet zover mee in de realiteit. Lekker makkelijk gezegd vanuit het veilige Nederland natuurlijk.

2
55 Yisrael

@40 Niet voor niets dat het met Israël wel goed gaat question

4
56 Yisrael

@45 Valt best mee volgens demografische modellen van het ICBS: 20% in 2065; ongeveer evenveel als Arabieren tegen die tijd.

2
57 Yisrael

Is er nu niemand die dit probleem eens en voor altijd kan oplossen..? elk zijn deel en samenleven...Israel behandelt de Gaza als een gevangenis... Hamas zit Israel op de nek...Israel confisceert steeds meer grond op de Westoever... Er worden aanslagen gepleegd door Palestijnen...dit is een gigantische vicieuze cirkel... er moet toch een keer een modus vivendi gevonden worden om in pais en vree daar te leven....?Ik zou dat zooo graag willen en dat de jeugd in Israel en in Gaza gaan beseffen dat samen zo veel beter is dan tegen elkaar... Ik wens iedereen een fijne nacht en wie weet komt er ooit een oplossing daar !

3
58 Sempre


2
59 Sempre

@53

Wat is het toch jammer dat je de geschiedenis niet goed kent en dan met Ads Hominems komt strooien. Je maakt discussie onmogelijk, "begrijpt" de hamas-terreur en speelt te vaak de vermoorde onschuld.
Weet je wat? Ga nou eerst eens zelf uitzoeken hoe dat nou zat met die mislukte 'palestijnse' staatsgreep in Jordanië, medio jaren '50. Want als ik je bronnen aanreik, verwerp je ze toch maar. Mensen leren het beste als ze dingen zelf uitzoeken, dus ik wens je succes, en wie weet kom je tot inzicht en kun je de meedogenloze haat een beetje verdringen met kennis.

Je gaat uiteraard ook niet in op hetgeen ik schreef, want je weet dat ik gewoon gelijk heb. Je past de bekende sluwe tactieken toe. Maar goed, eens kijken wat jij kunt vinden over Judea en Samaria, in 1948 illegaal bezet en later illegaal geannexeerd door Jordanië, in de jaren daarna volgegooid met verdreven 'palestijnen', om Israël dwars te zitten en om als land zelf "palestijnen-frei" te zijn. Gestolen land daarna aan die lui 'geven' was puur om Israël dwars te zitten, samen met de in de VN wel meestemmende arabische landen.
Oftewel: zoek het eens zelf uit. als je durft, want je zou zó maar van je geloof kunnen vallen...

3
60 weerman

@60

De Nablusi coup poging was niet te wijten aan de vluchtelingen. Verder was de Jordaanse verovering van een deel van Palestina net zo legaal als de zionistische verovering van een ander deel. Niet legaal. De zionistische veroveting is erkend de Jordaanse alleen door Pakistan en Groot Brittannië.
Neemt niet weg dat een Palestijn meer rechten heeft op de Westbank dan een Israelische Jood die uit bijv. de VS of Europa komt. In die zin is de overheveling van de Jordaanse claim op de Westbank aan de PLO volkenrechtelijk het juiste.

Free Palestine.

10
61 Hendrianus

@61 Nablusi moet Nabulsi zijn.

9
62 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

63 Willem Heerema

@53

- "De aanspraak op een gebied verhevelen aan de oorspronkelijke bewoners is heling? " -

Wie zijn die oorspronkelijke bewoners precies?

1
64 Pegasus

@63

Geschiedvervalsing. De San Remo resolutie behelst niet wat u beweerd. Free Palestine.

10
65 Hendrianus

@64

De lui die er ten tijde van de verovering van de Westbank in 1948 woonden, de overgrootte meerderheid was Palestijns en dat al sinds eeuwen.

10
66 Hendrianus

@66

Die leugen weer.

Zo goed als alle van de “Palestijnse” Arabieren van nu is uit de omliggende Arabische landen afkomstig, zoals Jordanië, Libanon, Syrië, Egypte en Irak. Ze komen tussen de eerste immigratiegolf (aliya; circa 1880) en 1947 om economische redenen (werk, inkomen, welvaart) naar de joodse gebieden.

Wetenschapper Sergio Della Pergola concludeert in zijn demografische studie ‘Israële e “palestina”: la forza dei numeri’ dan ook: “Zoals de demografische data aantonen, woonden de meeste moslims in het jaar 1948, toen Israël werd gesticht, minder dan 60 jaar in het Britse Mandaatgebied.”

In 1931 is er een volkstelling gehouden.
Gevraagd werd naar :
-naam
-adres
-woonplaats
-geboortedatum
-geboorteplaats
-religie

Bijna alle moslims hadden als geboorteplaats
gebieden ver buiten wat nu Israël(inclusief Judea en Samaria en gaza) is. Deze moslims waren
dan ook als gastarbeider naar Israël gekomen.

Hamas-leider, Fathi Hammad, zei op 23 maart 2012, dat de “palestijnen” niet uit “palestina “ komen maar dat de helft van de “palestijnen” Egyptische zijn en de andere helft is Saoedi's.

Op geen enkele manier in het verleden tot op heden heeft gewezen en kan wijzen op een etnische en/of culturele van een "palestijnse" bevolking onder deze naam. Een aanspraak hiertoe, van veelal Arabische zijde is een revisionistische claim.

5
67 Willem Heerema

@67

En de meeste inwoners van Israël hebben hun roots in Europa en (voorheen) de Sovjetunie.

Wié zijn er nu de oorspronkelijke bewoners van de regio? Het latere Britse mandaatgebied Palestina was niet onbewoond toen de eerste joden zich er vestigden in de 19de eeuw.

11
68 ~ Echelon II ~

@67 . "Bijna alle moslims hadden als geboorteplaats gebieden ver buiten wat nu Israël(inclusief Judea en Samaria en gaza) is"
Bron?

7
69 tsja

@68

Weer een leugen die makkelijk is te ontkrachten.

Meer dan de helft van de Israëlische joden zijn afstammeling van de 850.000 joodse vluchtelingen van de etnisch zuiveren van uit Arabische landen. Irak, Egypte, Libië, Algerije, Jemen, Libanon Marokko, Tunesië, Bahrein, Soedan en Syrië. In die landen zijn de inheemse Joden van die landen vrijwel verdwenen. De Joodse bevolking leefde daar Al voor millennia.

http://twicsy.com/i/fzc6ri

5
70 Willem Heerema

@67

"De Joodse gebieden" In 1948 hadden de Joden zo'n 5 á 6 procent van het totaal aan grondgebied gekocht. Wil je beweren dat de overige 94 á 95 procent onbewoond was?

10
71 Hendrianus

@62 Hendrianus

Nu zie je wat minnetjes waard zijn question

6 stuks op een correctie van een plaatsnaam, dat kun je niet meer serieus nemen toch?

11
72 ~ Echelon II ~

@70

""Meer dan de helft van de Israëlische joden zijn afstammeling van de 850.000 joodse vluchtelingen van de etnisch zuiveren van uit Arabische landen.""

Hebben dus een geboorteplaats ver buiten wat nu Israel is. Zie je opmerking m.b.t. de Palestijnen in @67

11
73 Hendrianus

@72

Die minnetjes heb ik nooit serieus genomen. Worden door sommigen per naam uitgegeven. Hendrianus ....min. Willem Heerema...plus. Weerman....plus. Haha, wat een maffe lui heb je tochquestion.

11
74 Hendrianus

@69 Even geleend van Willem Heerema:

Er woonden eerst nauwelijks mensen in het gebied dat na 1917 het brits mandaat “palestina” zou gaan heten. Mark Twain schreef over zijn bezoek in 1867: “Er is hier een desolaatheid dat door geen voorstellingsvermogen leven of actie in geblazen kan worden. We bereikten Tabor veilig, we zagen geen mens tijdens de hele reis.” En de Britse consul schreef in 1857: “Het land heeft vrijwel geen inwoners.

Zo goed als alle van de “Palestijnse” Arabieren van nu is uit de omliggende Arabische landen afkomstig, zoals Jordanië, Libanon, Syrië, Egypte en Irak. Ze komen tussen de eerste immigratiegolf (aliya; circa 1880) en 1947 om economische redenen (werk, inkomen, welvaart) naar de joodse gebieden.

Wetenschapper Sergio Della Pergola concludeert in zijn demografische studie ‘Israële e “palestina”: la forza dei numeri’ dan ook: “Zoals de demografische data aantonen, woonden de meeste moslims in het jaar 1948, toen Israël werd gesticht, minder dan 60 jaar in het Britse Mandaatgebied.”

In 1931 is er een volkstelling gehouden.
Gevraagd werd naar :
-naam
-adres
-woonplaats
-geboortedatum
-geboorteplaats
-religie

Bijna alle moslims hadden als geboorteplaats
gebieden ver buiten wat nu Israël(inclusief Judea en Samaria en gaza) is. Deze moslims waren
dan ook als gastarbeider naar Israël gekomen.

Hamas-leider, Fathi Hammad, zei op 23 maart 2012, dat de “palestijnen” niet uit “palestina “ komen maar dat de helft van de “palestijnen” Egyptische zijn en de andere helft is Saoedi's.

Op geen enkele manier in het verleden tot op heden heeft gewezen en kan wijzen op een etnische en/of culturele van een "palestijnse" bevolking onder deze naam. Een aanspraak hiertoe, van veelal Arabische zijde is een revisionistische claim.

https://tinyurl.com/arab-influx

2
75 rechtspreker

@69
http://www.whyisrael.org/2009/08/07/did-the-arabs-robbe-the-latin-name-%E2%80%98palestina%E2%80%99/

Soms kom je een heel speciaal boek tegen die je niet meer kan vinden in een boekwinkel. Eén van die boeken is Palestina, door de geleerde Hadriani Relandi. De originele Latijnse titel van het boek is Palaestina, ex monumentis veteribus illustrata, gepubliceerd door Trajecti Batavorum: Ex Libraria G. Brodelet, 1714.

De auteur Hadriani Relandi staat ook bekend als Adrian Reland (1676-1718 ), een Nederlands geboren oriëntalist, die professor in Oriëntaalse talen was in Holland. Hij sprak vloeiend Hebreeuws, Arabisch, en oud Grieks, en ook de Europese talen. In 1965 was hij op een sight seeing tour in Israel, wat toen bekend stond als Palestina. Op zijn reizen onderzocht hij ongeveer 2500 plaatsen waar mensen leefden die vermeld worden in de Bijbel of de Mishna. Hij had een interessante onderzoeksmethode.

Avi Goldreich, een inwoner van Ceasarea, en een liefhebber van antieke boeken en Judaica, schreef een boek over hoe Relandi tot zijn conclusies kwam. Dit artikel is uit het Hebreeuws vertaald door mijn goede vriend Nurit Greenger.

Relandi bracht eerst het land in kaart. Ten tweede identificeerde hij elk van de plaatsen vermeld in de Mishna of Talmoed samen met hun originele bron. Als de bron Joods was, dan vermeldde hij die samen met de bijbehorende tekst uit de Heilige Geschriften. Wanneer de bron Romeins of Grieks was, dan gaf hij de verbinding in het Latijn of Grieks. Ten derde, hij verrichte ook een bevolkingsonderzoek en een telling van elke gemeenschap. Zijn voornaamste conclusies zijn zeer interessant, ook vandaag de dag nog, 300 jaar later.

Geen enkele nederzetting in het land Israel heeft een naam die van Arabische oorsprong is. De namen van de meeste nederzettingen hebben hun oorsprong in de Hebreeuwse, Griekse, Latijnse, of Romaanse talen. In feite heeft tot de dag van vandaag, met uitzondering van Rammalah, geen enkele nederzetting een Arabische naam. Tot de dag van vandaag hebben de meeste nederzettingen namen van Hebreeuwse of Griekse oorsprong, namen die verwrongen zijn naar betekenisloze Arabische namen. Er is geen betekenis in het arabisch van namen zoals Acco (Acre), Haifa, Jaffa, Nablus, Gaza, of Jenin, en steden genaamd Rammalah, El Halil en El-Kuds (Jerusalem) ontberen historische wortels in de Arabische filologie. In 1969 bijvoorbeeld, toen Relandi door het land toerde, was Rammalah Bet’allah (van de Hebreeuwse naam Bet El) en Hebron werd Hebron genoemd, en de Arabieren noemden Mearat Hamachpela (het graf van de aartsvaders) “El Chalil”, hun naam voor hun voorvader Abraham.

Het meeste van het land was leeg, verlaten, en de inwoners weinig en voornamelijk geconcentreerd in de steden Jeruzalem, Acco, Tsfat, Jaffa, Tiberius, en Gaza. De meeste inwoners waren Joden, en de rest Christenen. Er waren weinig moslims, voornamelijk nomadische bedoeïnen. Nablus, bekend als Schem, was uitzonderlijk, waar ongeveer 120 mensen woonden, leden van de moslim familie Natsha, en ongeveer 70 Samaritanan.

Het interessante gedeelte is dat Relandi de moslims vermeldde als nomadische bedoeïnen die in de streek arriveerden als landbouw werkers, seizoenarabeiders. In Gaza woonden bijvoorbeeld 550 mensen, 50% Joden en de rest voornamelijk Christenen. De Joden groeiden en werkten in de florerende wijngaarden, olijfboomgaarden, en graanvelden. (denk aan Gush Katif) en Christenen werkten in handel en het transporteren van landbouwprodukten en goederen. Tiberius en Tsfat waren voornamelijk Joods, en behalve het vermelden van vissers die visten in het meer Kinneret, - het meer van Galilea – een traditioneel beroep in Tiberius, wordt er geen melding gemaakt van hun beroep. Een stad als Um el-Phahem was een dorp waar tien families, ongeveer vijfig mensen in totaal, allemaal christenen, woonden, en er was ook een kleine Maronitische kerk in het dorp. (de Shehadah familie)

In Grenada Spanje bijvoorbeeld, kan men de Arabische erfenis en architectuur zien. In grote steden als Grenada en het land van Andaluca, bergen en rivieren als de Guadalajara, daar kan men de originele arabische culturele erfenis zien: Literatuur, monumentale bouwwerken, constructies, geneesmiddelen, enz. Zevenhonderd jaar van arabische heerschappij liet in Spanje een arabische erfenis achter die men niet kan negeren, verbergen, of camoufleren. Maar hier in Israel is niets van dat! “Nada”, zoals de spanjaarden zeggen. Geen namen van steden, geen cultuur, geen kunst, geen geschiedenis, en geen sporen van arabische overheersing. Alleen grote roof, plunder, en brandschatting; het stelen van de heiligste plaats van de Joden, het stelen van het Beloofde Land van de Joden. Recent ook, onder leiding van allerlei postmoderne Joden, ook het kapen van en ons beroven van onze Joodse geschiedenis.

Het boek spreekt elke post-moderne theorie tegen die een “palestijnse erfenis” of een “palestijnse natie” claimt. Het boek versterkt de band, de relevantie, het behoren, de relatie, van het land Israel met de Joden, en het aboluut ontbreken van de band met de arabieren, die de latijnse naam 'Palestina' stolen en het namen alsof het van hun was.

https://tinyurl.com/arab-influx

2
76 rechtspreker

@76 Welke Joodse monumentale gebouwen zijn er in Israël te vinden na 3000 jaar Joodse aanwezigheid?

9
77 Hendrianus

@75 "Joodse gebieden"

De ' Joodse gebieden' , eigendom, was 5 à 6 procent van het totaal. Denk je werkelijk dat 94 procent onbewoond was. De hele regio kwam in ontwikkeling, niet exclusief door Joodse aanwezigheid, en ja dat trok immigranten aan. Het percentage wordt echter graag hoog opgeschroefd om de zionistische claim te versterken. Zo doorzichtig.

10
78 Hendrianus

@78

Dat beweer je nu weer doodleuk, maar je onderbouwd het weer niet. Zoals aaaltijd; roepen en niets onderbouwen. Triest.

3
79 weerman

@75 . "Bijna alle moslims hadden als geboorteplaats gebieden ver buiten wat nu Israël is"
Misschien heb jij een bron van die conclusie? Willem Heerema antwoordt niet,

1
80 tsja

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
van Keulen
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

Wilders wordt goed beveiligd maar mocht hem toch iets overkomen dan komt Timmermans en zijn linkse aanhangers daarop klaar....

5 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Mac Benac
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@12 Zo Bram, die komt wel even binnen hoor! Ik ben helemaal uit het veld geslagen....

7 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Strongoli
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@7Excuus, woord omgedraaid:maalpijl (haha) moet uiteraard zijn: mijlpaal.....

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bram brabant
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@1 och och. Mannetje toch.Je zin vandaag niet gekregen in de speeltuin?...

9 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Bram brabant
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Mede dankzij Eric van der Burg. Die had het minder snel kunnen laten groeien.😡😡...

14 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Strongoli
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@1Ja, dit is "smullen" geblazen.We moeten natuurlijk niet vergeten dat er hier nu een hoop wrok ten toon gespreid wordt, vanwege het feit, h...

14 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

@2710Dat zag je ook bij Prikkebeen . Hij kwam met een ander account weer op de site , en hoppa gelijk weer er vanaf . De ene zegt "er zit niem...

20 minuten geleden geplaatst door Olivia

Strongoli
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@51Hahaha..Ja ook een manier.Ik denk zelf dat er aan toegevoegde suikers in allerlei andere consumptie producten nog véél suikers te vin...

23 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Wanneer gaan de moslims in Nederland hier eens de straat voor op, ipv de terroristen van Hamas te steunen? Dit gaat notabene over hun eigen vrou...

32 minuten geleden geplaatst door Strongoli

progressiefliberaal
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

Nieuwe pagina, nog maar eens proberen om het over het onderwerp te laten gaan:Ze moeten zoetstoffen ook belasten, als ze suiker nog eens ext...

32 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Nepali Girl SexIndiangirlsexvideoJapanese Mature Sex VideoAmber Stark PornCzechov PornYiuyMalayalam Movie Sex VideosPurna SexSexsy Video ComNice Big BoopsBig Titty LeabiansMasterbating Dirty TalkHentia Brother And SisterStranger CreampiesXanimuRpblox PornXhamsterlive.cxomDisneyhentaiFm Otk SpankRule34.pornCartoontube PornAngela White NewDemi Moore Nude PicsPov XxxBest Nude TittiesJena Sims NudeHd Porn BrazzersFisted VideosStephanie Fantauzzi NudeBog Anime TitsNaked Arriana GrandeAmerican Fuck VideoJessica Nigri LeakedXxxsexyRomantic Indian Sex VideosDirty Tina4 Girls FingerpainfDesi Gay Nude涼森れむBarbi PornDesenho Erotico GayJapanese Porn SubtitleSex Karte HoMature Ladies NudeHot Sex Video PlayNalgonas PornEl Ladies ComTube ScatPics PornoBlack Porn PicsWide Hips NudeMallu Porn LatestVirtualreality RedditYuvutuvu.comMilf TubedToph Beifong HentaiLasirena69 AnalTeen Girls Having SexXenia Wood NudeMac Kenzee PierceHitchhiker Blow JobDamiroseLoop Das FamodasNew Xxx DownloadSmall Indian PornWorld Blue FilmBraylin Bailey AnalJapanese Porn BigboobsCaamsurfPornos PrimasHusband Sucks CocksKaty Jayne PornImage PronographieHow To Eat PussyRule 34xxMasturbate PornPorn RunningScary SexPornanime.Www Xxxrapid ComIndian Sex SightsAdult Lesbian Free PornLesbienns SexeCam AdultoPenis GagPornografia GordasInceste PornoJack NapierSexmazaKeisha Grey Sex VideoNeyrodesu LeakedBallbusting WrestlingMuslim Sex SexAbusive PornMommy AftonVivian Taylor BbcAlice OnlyfansMy Bookie AgV Jav ComKantana CombatKarol G PornEva Notty OnlyfansSpencer Scott PornSunny Leone Ki Mast ChudaiRough Forced PornMom Son Dirty TalkingMelody Marks AtkGay Nsfw RedditHannah Owo Porn HubXhamstırPorn TexReddit PantiesSoogsx Sex TapePornoez.comWife ThreesomeTeenager Porn AnalPorn VyEnglish Chudachudi BoiAmazon Position SexualBrandy Renee BbcCumoverloadGay Public Bath PornAmateur Reverse CowgirlCfnm DoctorAmature PainalAmateurcuckold PornReddit BlondesFamozasnuasPornsnapMorning BlowjobUp Skirt PornSinfuldeeds Onlyfans LeakFemboy CumshotsKristin Kreuk NudrCumming On Girls In PublicPorn ViriginXxxxx Video FreeDownload From TnaflixCecilion LionHentai Live ActionلاناPornhub OrgyDyanna LauranPorn Video NudeBallbusting TubeAnime Female PornEchosaber PornHazel MoorMissionary StyleFuta Bulge