'EU gaat sancties tegen Venezuela instellen' (nd.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Buitenland  ·  23 Reacties

  • 2
  • 337x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

EU die niet in binnenlandse politiek van Spanje wil bemoeien? en de politieke gevangenen in Spanje?

#hypocriet

2
1 Chalupa

Je wilt toch niet de situatie in spanje vergelijken met die van venezuela?

8
2 carpenter

"Het olierijke land is door wanbeleid economisch ingestort"

Nee het olierijke land is ingestort door constante politieke en economische oorlogsvoering door het Westen omdat Venezuela niet naar de pijpen van het Westen danst en het land niet wil laten leegroven door Westerse multinationals.

Sinds Chavez de olieindustrie heeft genationaliseerd om de oliebaten ten gunste van het eigen land te laten komen, wordt Venezuela door het Westen in een economische wurggreep gehouden en aan de lopende band zwart gemaakt.

De afgelopen jaren is de olieprijs opzettelijk laag gehouden om olieleverende landen als Rusland, Iran en Venezuela te verzwakken, met als doel een regimeverandering te bewerkstelligen.

De situatie in Venezuela is geheel aan de vijandige wurggreep door het Westen te danken, die tevens via hun NGO's, veiligheidsdiensten en steun aan de zogenaamde oppositie proberen zo veel mogelijk onrust en opstanden in het land te organiseren om een regimeverandering tot stand te brengen.

3
3 Ron

Ik las deze ooit. https://monthlyreview.org/product/bush_versus_chavez/
Dat het zo abnormaal slecht gaat nu met Venezuela heeft wel iets te maken met wat er in dat boekje staat. Goeie bronvermeldingen ook.

Dat maffe socialistische regime moet weg daar niet van, maar zo lang het brede steun heeft onder de armen in het land zal dit niet 1,2,3 gebeuren. Dat land verder afknijpen lijkt me het laatste wat die bevolking nodig heeft.

Opvallende timing ook.

2
4 Dian

@3

Is dat jouw opinie of heb je daar goede bewijzen voor?

7
5 carpenter

@1 Er wordt alleen bemoeit, daar waar wat te halen valt door het Westen. Daar waar olie, mineralen of andere grondstoffen geplunderd kunnen worden.

2
6 Ron

@6 Iran en Venezuela grootste olievoorraden ter wereld zo niet de grootste. Toeval? Puerto Rico heeft nog steeds geen stroom daar maakt de EU zich niet druk om. Hongersnood in Jemen de grootste in decennia wereldwijd we knijpen een oogje dicht en blijven gewoon wapens leveren.

Dus daar komt wel een beetje geopolitiek bij kijken deze keuzes.

3
7 Dian

En alweer loopt de EU als een blind paard achter de VS aan.....

Hebben we nou nog niet geleerd dat de 'Arabische Lente' en dat soort pogingen tot een staatsgreep op een ramp kunnen uitdraaien?!
Ga dan maar eens kijken in Libië, Syrië, enzovoort!

10
8 Uit Den Haag

@8 Tsja een tweede Colombia is zo geboren met strijdende partijen en alles erop en eraan. Jaren 80 Colombia bedoel ik dan.

3
9 Dian

@6

Onzin. De regering Chavez/Maduro heeft zichzelf in de goede tijd volledig afhankelijk gemaakt van de olieinkomsten. Alternatieve inkomsten werden niet gestimuleerd en alle winst werd geconsumeerd. Er werden geen reserves aangelegd en niet duurzaam geinvesteerd.
In de omringende landen maakten men zich al jaren geleden zorgen om de escapades van het regime in Venezuela
Waar Chavez nog enigzins zijn best deed om de bevolking mee te laten profiteren van de olie inkomsten is Maduro slechts bezig met het consolideren van zijn machtspositie. Hij heeft de oppositie ennhet parlement volledig buiten spel gezet en heeft nu de volledige macht in handen. Ondanks zijn macht presteerd hij niets ten gunste van de bevolking. De hyperinflatie neemt dramatische vormen aan.
Het laatste wapenfeit van Maduro was de presentatie van het nieuwe biljet van 100.000 bolivar met een waarde van 8.65 euro ( vandaag)
Distributie van voedsel en brandstof is in handen van het leger. Zij maken zwaar misbruik van hun positie door het rekenen van woekerprijzen en het uitdelen aan vriendjes.

5
10 carpenter

@3 Klopt. Saoedi-Amerika is die oorlog begonnen met maar één doel en dat is om Venezuela, Rusland en Iran te destabiliseren. Daarbij hebben al die landen te maken met handelssancties met hetzelfde doel: de bevolking uithongeren met als doel een opstand en regime-change. Een ander belang is er niet, want Saoedi-Arabië heeft er zelf ook economisch heel veel last van.

3
11 Dune

@3
Wat een onzin in uw post

Zal er 1 uitlichten
"De afgelopen jaren is de olieprijs opzettelijk laag gehouden om olieleverende landen als Rusland, Iran en Venezuela te verzwakken,"
opec controleert de olie prijs, waar Venezuela lid van is
Als opec wilt dat de prijs omhoog gaat, dan moeten ze productie verlagen
Dus als er ergens te klagen valt, dan is het opec en niet VS of westen

5
12 LGK

@11 Dune

Hé, we zijn het eens met elkaar! question

10
13 Uit Den Haag
14 carpenter

@12 LGK

OPEC of geen OPEC: Saoedi Arabië heeft eerst de olieproductie gigantisch verhoogd en heeft vervolgens geweigerd om de productie te verlagen.
En dat hebben ze gedaan om Rusland, Iran en Venezuela te verzwakken.

10
15 Uit Den Haag
16 LGK

@4

Het regime heeft vrijwel geen steun meer onder de (arme) bevolking. Maar zolang Maduro zich verzekerd weet van de steun van het leger kan hij de macht in handen houden.
Dat veel corrupte militairen zich verrijken ten koste van de bevolking en zo de crisis alleen maar verergeren deert hem niet.

3
17 carpenter

@12 Jouw post is zoals gebruikelijk onzin.

De meeste Opec landen wilden ook de productie verlagen in vorige jaren, maar Saudi Arabië bleef ondanks de kelderende olieprijzen hun productie verhogen.

https://www.nu.nl/economie/4048178/saudi-arabie-blijft-olieproductie-opvoeren.html

1
18 Ron

@18
Ja, echt gigantisch

Het is Venezuala zelf die gezorgd heeft voor de situatie waarin ze zich nu bevinden

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Venezuelan_oil_industry

5
19 LGK

"...Volgens bronnen bij de EU in Brussel wil Europa druk uitoefenen op Maduro om serieus met de oppositie te gaan praten, politieke gevangenen vrij te laten...."


Eh EU: zijn de Catalanen die vanwege een referendum in de gevangenis zitten al vrij....!??!?!?!

2
20 CoolMemories

@3 "....De situatie in Venezuela is geheel aan de vijandige wurggreep door het Westen te danken, die tevens via hun NGO's, veiligheidsdiensten en steun aan de zogenaamde oppositie proberen zo veel mogelijk onrust en opstanden in het land te organiseren om een regimeverandering tot stand te brengen....."

Zelfde scenario in Irak, Libië en in voormalig Joegoslavië op de Balkan..!

2
21 CoolMemories

@19

Ja dat is zeker gigantisch.

Uit het artikel:

"Saudi-Arabië blijft zijn olieproductie opvoeren ondanks de lage olieprijzen. Dat liet de grootste olieproducent van het Midden-Oosten weten aan oliekartel Opec.

De dagelijkse productie van Saudi-Arabië steeg in april met 13.700 vaten (van 159 liter) tot een gemiddelde van ruim 10,3 miljoen vaten. Dat is het hoogste niveau in minstens dertig jaar."

Druk

De twaalf leden van de Opec komen begin juni in Wenen samen om over de productie te vergaderen. Bij de laatste bijeenkomst in november besloot het oliekartel de productie onveranderd te laten, onder druk van Saudi-Arabië. Dat besluit droeg mede bij aan de sterk gedaalde olieprijzen."

1
22 Ron

@16 LGK

Wat ik @15 zeg is juist. Uit jouw link:
In april 2015 zei de Saoedische Minister Ali Al-Naim dat Saoedi Arabië in mei dat jaar 10,3 miljoen barrels per dag produceerde, wat het hoogste aantal was gebaseerd op verslagen sinds het begin van de jaren '80.

In April 2015, the Saudi oil minister Ali Al-Naimi said that Saudi Arabia produced 10.3 million barrels per day in March that year, which was the highest figure based on records since the early 1980s.

9
23 Uit Den Haag

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

4 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Make Her Wet美女 裸体Boquete XnxxBf Sex PictureIndian Porn With AudioAngelina Joli NakedPorn Stars From 2000Apongebob PornLela Star FullVanessak_2002Fucking BoobsElise GraveR Nsfw CosplayJodie Foster NakedNew Hindi Sex Video ComLund Ki ImageKulhad Pizza Couple Xnxx야애니 사이트BrazziersAmia MuleyNhentia.netSunny Leone Sexy AdultSmuff PornPawgqueenWowlezDemi Rose NudeAsian BaddiesDoris Morgado NudeFake CreampieDesi Hindi SaxPorne FrancesNaugthy BlogForhwrtubeThe-pirate-bayCatherine Bach NudaNhentai Big BreastHot Indian ActressXxx Hot Romantic SexGay Twinky PornGirlfriends4everXxx JijaJapanese Erotic MovieBurming AngelNude Male Celebrities LeakedSuzie CarinaMeserati PornCogiendo Con ViejasAnalbabesFriends Jerking Off TogetherCarole Baker NudePakistani Xxx Porn VideosSex Video KahaniTheobrobine HentaiSharing My GirlfriendLinda Lovelace Deep Throat MovieMomand Daughter Porn出会いサイト 人妻シロウト4Mia.khalifaMonter TitsAndreida DeluxeBeazillian PornSex Stories And VideosAlia Bhat SexRule 34 UndertaleHomoerotic PornVeronila RajekRosa Acosta1st Time Sexy VideoVidz 7Baap Beti Ki Sex VideoBeautiful Porn Stars ImagesWww Marathi Sexy Video ComSunny Leone Toilet SexLydia Ghost PornTeentuberX Video Mia KhalifaBrazil Ass LickBest Milf BjsMia Khalifa MemeHotel Desire Full MovieOriya Sex Video ComHentai GoddessBest Asian TittiesContos Eróticos GayX HalsterWedgie Gay PornHandjop Video69 Sex PicsSocial MediabgirlsPurn VidioXxx Video Film HdFather XxPutri_cintaDeepthroating GayVina Sky Double PenetrationYiff GifScooby Doo ParodyAtq OfficialChodacudiHindi Hd Sex PornNaked NewBangladesh Xx XxReal XxJapenese Forced PornThotayana PornBonnie Rotten SquirtMistress T FeetLesbain Lap DanceDexy SexyNew Ground AdultJenna Star MilfedCumshots PovJapaneae Big TitsJordinswetofBella BrookzTelugu Teen PornWomen Boobies NakedTeens At The Nude BeachXxxnx Video PronXnxx Hd RomanceChatubate ComNev Cambell NudeNude Camping VideosInduan Adult Web SeriesBridgete B LesbianBengali Teen Porn VideoOrgasmic ExplosionHome Vid PornRahatupuD4 SwungGay Cumming CompilationsRosamund Pike NakedJawan Ladki Ki ChudaiSaeko MatshutaLi XiaoluDoremon SexXvideo Bangla BoudiSophia Mina LeakedArab Nude VideoCobto EroticoEscort VirginiaInternationalsexguideAdolecentes XxxBralessforever DianaFernanda FerrariBig Cock XvideoMilk FuckTeenage Asian PornTons Of CockSexxx Sisters