door Inter in Binnenland  ·  46 Reacties

  • 26
  • 1434x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dan zal je 35 jaar op de verkeerde partijen hebben gestemd mevrouw.

28
1 SjaakenTruus

Er zijn heen goede partijen omdat het zogenaamde consensus = verneuk model altijd zal zorgen voor rust gecombineerd met onrust.

11
2 Al

De BTW hoeft niet verhoogd, want bedrijven betalen al geen belasting (zie Paradise Papers), dus die 15% op dividend stelt geen hout voor. Dat geld kunnen we dan mooi besparen en inzetten om de 6 naar 9% niet door te laten gaan...

Al helemaal omdat die bedrijven duidelijk geen 'presentje' verdienen, sterker nog, na de uitzending van Lubach kan die belasting blijkbaar met zo'n 5% omhoog naar 20% en dan zijn we nog redelijk concurrerend met onze buurlanden !

0
3 mightimouse

Tja, die 670 miljoen Euro die Nike mag wegsluizen zonder er belasting over te betalen, moet wel worden opgebracht door de burger.

1
4 Hein2

@4 . U maakt een grote denkfout. Het totale bedrag waarmee geschoven wordt is 670 miljoen. Als daar belasting over geheven zou (!) worden in Nederland zou dat zeg 35% van dat bedrag zijn. Maar wat u vergeet is dat dit bedrag geen winst is die uit Nederland. NIke betaald minder belasting in een ander land ( dat zouden wij hier dus nooit hebben gezien. Als onze fiscus dan bijvoorbeeld een 5% deal maakt met Nike dan ontvangen wij als land 5% van de hoofdsom. geld dat we zonder die deal NOOIT zouden hebben ontvangen. Dat is het hele verdienmodel van een belastingparadijs. Je geeft bedrijven de kans elders minder belasting kwijt te zijn en in ruil verdien jij daar dan geld mee dat je anders nooit zou hebben gezien. Dus als je kijkt naar het Nederlandse belang dan zouden we juist WEL een belastingparadijs moeten blijven om geld binnen te krijgen dat we anders nooit zouden zien.

21
5 PFL

.
Eigen volk laatst, is dan ook het totale tegenovergestelde van eigen volk eerst.

Geld kun je maar een keer uitgeven.

Heb het al vaker gezegd.

0
6 Ook maar gewoon een duts

@5 Wat een geweldige redenatie. U bent zeker een VVD aanhanger is het niet? Zolang ik er wat aan kan verdienen is het goed, ook al wordt je vriend, tenminste dat zegt Rutte toch, erdoor benadeeld.

1
7 niet-alles-geloven

@7 Heeft weinig met politieke kleur te maken. Wat @5 zegt klopt gewoon. Zonder een deal met Nike zagen we niks van die 600 miljoen. Dat maakt het zo aantrekkelijk.

14
8 d6072b01

Goed zo, ik koop all jaren alles in duitsland om meer van mijn nettoloon over te houden. Ik wil en sol neut aan de Nederlands graai economie bijdragen wollen.

3
9 Gunther

So ist das!!!

1
10 OneStone

@9

Dat doe je goed. Ter compensatie bezuinigen we hier wel weer wat op de zorg of zo…..

19
11 WijzeDwaas

@11 Onzin als alles hier duurder wordt en er minder voor krijgt ga je vanzelf op zoek naar alternatieven,in dit geval boodschappen doen in Duitsland,of heeft u een geldboompje in de tuin staan.

2
12 sec

@12 Zo zie je in het klein hoe moeilijk internationale belastingregels uitpakken. Wat Gunther hier doet (kiezen waar hij BTW betaald), is precies hetzelfde wat Nike doet.

Alleen Nike noemt men graaiers, en Gunther slim.

7
13 d6072b01

@12

Het schept voor Duitse winkels in de grensstreek ook weer een mooie gelegenheid om de prijzen een beetje op te plussen. Dus de Duitse middenstand en de Duitse belastingdienst (BTW) wordt er beter van. En dat is voor ons ook weer goed, Duitsland is onze belangrijkste handelspartner.

19
14 WijzeDwaas

straks wordt het schengen-akkoord aangepast (gaat dan gelden voor goederen en diensten ex. boodschappen en brandstof. pakken ze je dan ben je een smokkelaar)

zo maar een idee-tje

als ik in de buurt ben (op bezoek bij kinderen in Venray) ga ik vaak wel boodschappen doen (voor onszelf,kinderen en kennissen) in duitsland (boodschappen) en op de terugweg even door belgie (tanken en rookwaren).

scheelt wel nogal wat (trouwens niet voor alle boodschappen)

1
15 metoo

De koopkracht is in de laatste 37 jaren 4 keer gedaald. Alle andere jaren is deze toegenomen.

https://www.eufin.nl/39019-koopkracht-blijft-in-doorsnee-stijgen

Daarentegen is de klaagkracht van Nederlanders al jarenlang met dezelfde opmars bezig.
Ze moeten daar eens een wet van maken: "des te meer mensen hebben, des te meer men heeft om over te klagen".

13
16 Aufklärung

Ik vind het allemaal wel komisch.
Nederlanders schreeuwen dat ze boodschappen in Duitsland willen doen. En de Duitsers gaan weer graag over de grens naar Nederland.

http://mobile.hollandshop24.com/

https://www.gutefrage.net/frage/guenstig-lebensmittel-einkaufen-in-holland

http://www.niederlande-tipps.de/land-sprache/173-einkaufen-in-holland

10
17 Aufklärung

@16 Dat is ook mijn ervaring; hoe rijker mensen worden, hoe meer ze gaan klagen. Ten opzichte van 90% van de wereldbevolking zijn wij de graaiers die ook nog eens de hele tijd zeuren hoe oneerlijk het allemaal wel niet is.

14
18 d6072b01

* Verwijderd door de redactie *

19 Captain Hero

@15 rij via Luxemburg, de overheid in Luxemburg betaald de schoolboeken van wat ,niet Luxemburgers, onderweg tanken.

1
20 Moien

Ha, ha , je moet al vrij dicht aan de grens wonen , wil je op een volle kar boodschappen van € 100 die €3 retour verdienen .

14
21 No newstoday

Boodschappen doen in Duitsland is nu al goedkoper, dat wordt straks dus nog voordeliger.

1
22 Kaksaboemsa

@21
Het gaat niet alleen om die 3% B.T.W de benzine is in Duitsland al gemiddeld 20 tot 30 cent per liter goedkoper dat scheelt al 8 tot 12 euro op een volle tank.
De boodschappen zijn los van de B.T.W sowieso al een stuk goedkoper evenals bij de sterke drank en tabak.

0
23 welofniet

@23 Toch wel fijn die interne markt van de EU question

2
24 d6072b01

@19

We zijn al tientallen jaren een provincie van Duitsland…

10
25 WijzeDwaas

* Verwijderd door de redactie *

26 Captain Hero

@25
Ohne ein Schuss erobert.

0
27 Feldwebell

@21
Bent u nu zo dom, óf doet u maar alsof?

2
28 Strongoli

5 U bent een meester in het recht proberen te praten wat zo krom is als een hoepel. U kletst typische VVD logica.

2
29 watnu

@23 dan maakt even niet uit dat mensen, daar slechter betaald worden.€)

3
30 Moien

@5

Jammer voor je maar het is paarlen voor de zwijnen gooien .
Het is rekenonderwijs is nog steeds niet wat het moet zijn .

3
31 No newstoday

@17

En die laten aan de kusten van Nedrland veel meer achter dan de zuinige Nederlander bij de prijsvechters in Duitsland achterlaat.

5
32 No newstoday

@23

Dus dat kocht je daar dus al , mag ik aannemen ?
Dat scheelt het straks dus echt maar €3.
Reken je vooral even je kosten van de heen voor de Nederlands prijs en die goedkope die je bij thuiskomst weer kwijt bent ?
Ik tank hier voor 1.51 en in Duitsland voor 1.35.
Dat is slechts een voordeel van iets meer dan € 6 op een gemiddelde tank van 40 liter.
Als je bij de grens woont , loont het .
Verder weg niet.

9
33 No newstoday

@28

Jij kunt 3% niet uitrekenen , bedoel je ?

5
34 No newstoday

De EU-is sowieso bedoeld als vrijhandelszone voor Duitsland, de grootste netto-exporteur ter wereld. Met de invoering van de euro heeft Duitsland de concurrentie (goedkope valuta) van de zuidelijke landen in één keer de nek omgedraaid. Overal wordt alles duurder, behalve in Duitsland.

4
35 Dune

@35

Kijk, kan je berekenen of je nog evenveel kan kopen.

https://www.nibud.nl/consumenten/koopkrachtberekenaar/

En ja, alles wordt duurder. Dat is inflatie.
Maar gelukkig stijgt ons inkomen al decennia lang meer dan de inflatie.
Dat maakt ons steeds rijker.

3
36 Aufklärung

@35 "Met de invoering van de euro heeft Duitsland de concurrentie (goedkope valuta) van de zuidelijke landen in één keer de nek omgedraaid. Overal wordt alles duurder, behalve in Duitsland."

Het moet niet gekker worden met jou Dune.

1
37 VaY

@35

Jij bent duidelijk hooggeschoold in economische zin….

question

4
38 WijzeDwaas

Koop ook al jaren mijn boodschappen en producten in Duitsland zelfs online doe ik er bestellingen en het scheelt nog wel wat met de prijzen in Nederland zeg wel dat niet alles er goedkoper en als de BTW verhoging er komt wordt het voordeel alleen maar groter laat staan het verschil in brandstof prijzen
Wat mij wel opvalt dat steeds meer Nederlandse producten in de Duitse supermarkten liggen zoals de groenten van HAK en lays maar deze NL producten zijn wel veel duurder als in de Nederlandse winkels.

0
39 Billiger

@37 @38 Vóór de euro konden - met name - zuidelijke landen hun export vergroten door devaluatie. Lees dit artikel maar eens. Misschien steek je er iets van op. https://www.ftm.nl/artikelen/red-europa-stop-de-euro?share=1

1
40 Dune

Zit me af te vragen tot welke afstand is het voordeliger om in Duitsland te gaan winkelen, tanken, etc.

0
41 garriet

"... en heb sinds één jaar geen werk meer en ook geen uitkering."

Je hebt zelf gewerkt voor die uitkering dus je moet een verrekte goede reden hebben om niet TIJDELIJK dat vangnet te gebruiken.

1
42 upanddown

@41 de straal wordt steeds groter, even een avond internetten en rekenen en je weet het.
Er zijn al clubjes die samen drank enz halen.
Doe het niet via of voor een vereniging dan loop je de kans op naheffing.

0
43 Eastwood

@41 Ik woon zelf 24 km van de Duitse grens af als je gemiddeld een half uur moet rijden 35 Km is zeker rendabel 1 keer per week of 2 weken of 1 keer per maand aan inkoop voorraad ect ligt ook aan de afstand doe je er een uur of langer over doet wordt het verschil minder omdat je aan brandstof kwijt bent maar een half uur rijden is zeker rendabel per week of 2 weken.

0
44 Billiger

@42

Dat vroeg ik mij ook af waarom de vrouw geen uitkering heeft na 35 jaar werken want dat staat toch echt voor meer dan alleen een jaar tenzij zij zelf ontslag heeft genomen. Komt er nog bij dat de vrouw niet aangeeft waar zij vandaan komt, kan mij voorstellen mensen aan de grens bij Duitsland zijn sowieso al sneller geneigd boodschappen over de grens te doen. Voor mensen verder van de grens zeg bijvoorbeeld Amsterdam is het zinloos tenzij men geheel gratis vervoer heeft.

Dat alles duurder word is een feit maar kom dan met een goed onderbouwd verhaal. En dat is dan ook nog "lezersbrief van de dag" ?

0
45 Marc Anthony

pinokkio en zijn hele vvd weg ermee

3
46 Jan met de korte achterlul

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Wat ik mij van MS-DOS 4.0 herinner is dat het nooit echt populair is geweest. Ik denk vergelijkbaar met het het latere Windows Vista dat nooit e...

zojuist geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@6 Win95 was extreem irri. Omdat je ineens zo'n grafische interface had. En alle oude programma's in feite niet meer goed werkten. Je kan dan va...

zojuist geplaatst door wildersfan

Ron MVV Maastricht .
Offtopic

@2880 Kom maar https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=wmXFV9N7D6I...

2 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

DikkeTor
Offtopic

Ik ven vanaf hier verplicht om Ron ronduit inelkaar te mepper men een gespijkerde knuppel XD...

4 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

de prachtige tijden toen je Win95 wou installeren maar free-dos gaf DE error XD...

5 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

toch knap DAT het Bill ...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

@3 Jij toch Tor... 😉Maar toch knap het Bill het gelukt is. Nu is het bedrijf 3 triljoen dollar waard. 😂...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

DikkeTor
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

I lolz, niemand ASM geleerd? XD...

10 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Iets meer dan 10.000 regels code voor versie 1.25. Dat maakt het schattig?...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Oh... dat is wel leuk om te zien. Met veel van die dingen is het zo, als je ziet hoe ze het hebben gedaan, dan denk je van dat had ik ook kunnen...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Adult Film DikhaoStep Mom Forced XxxPussy MoundErica Mena SextapeMassage Hd PornVivasttertUsasexguide DetroitChloe TemplePronktube PronPark Porn VideoVn PornsArrimones Enel BusPorn VidaRileymaelewis NakedGay Handjob PornChaturbate RecordXhemserAcompanhantes Do BrasilGina Valentina-Natasa Xx VideoKayden Kross XxxAsian Anal MomsAsian Porn MoReal Amater PornWho Is Mia MalkovaFit Milf NudeBlonde CumswallowSexyminxHerbicepscsmSexvideosteluguMommy SwapXxx Com Hd FullCelebritees Francaises NuesTerceirozRiality Kings ComDad With Daughter PornRealfemaleorgasmsDoods.proCartoon Xxx.inKtlordahl Onlyfans LeaksVideos De BeurettesGoblinhentaiItslovelymimi27 OnlyfansBban 008Telugu Aunty SexxDesi Big Ass SexIndian Granny PornPrimita DormidaPorn HunAishahsofey NudeErotic KissBig Breasts Nude WomenXnxx Tamil TeacherXxx Hd Hd VideoXxx Hindi Desi VideoSsbw Ebony PornBlack Feet White MeatHentai ComicdsSammi Sweetheart NudeDesi Sex Hindi VoiceAva Addams James DeenXxx Bhojpuri Video ComSunita Marshall HusbandBest PoenPlayboy Playmates In The NudeAbella Danger BangbrosTeennudepicsGay Sext FinderVideos Pornos LesbicosLaura Harrier NudeNacktChudai Ka KhelBrianna Anderson Casting CouchXhamster Age VerificationP[ornpics.comLookingformargot NudeFat Girl XnxxUncharted PornXvideo MaaOmegle WinsJaden Newman Porn.Mr Hanky ToysStars NudesJilbab ColmekFreakabritt OnlyfansBrazzers Hd 4kGhana Sex VideoRika Fane CreampieNet Video Girls AsianSoap2day MnPeliculasporno GratisHazel Moore PissTaboo Porn MovieHayley Williams AssCalliope Thorne NudeBetty BondageElfenemmaFingering Anal PornTamil Samantha SexTeenage PornostarVídeo Pornô Com LésbicaIno Yamanaka HentJuggwprldBestpornRed GofsPornô TaradosTssexy KaylaBrazzers TopSunny Leone Full XxxSexs GifleriW XnxxPakistan Ki SexyUp Skirt Jerk3xmafia ComSanny Leone XxnxDownload For Free Porn VideosExtreamly Rough PornHot Boobs GifSkye Blue PornstarVintage Blue FilmOld Women Giving BlowjobsNaked Chicks On The BeachAmateur Bbc WifeMassage Lesbi PornYoupornyStrapon PornSneha XxxWeb Series Movie SexEmma Hix Van WyldeFamous Sex TapesHard PornolarPegging CaptionArmy Gay PornHot Sexy Naked WemenReddit WatchesPornos ExcitanteHow To Find Porn On YoutubeFree Brazers VidsBlack Girl NudesHollywood Sex ScenesUllu VideosThunbzillaAlice Green PornAnushka Real Sex VideosWww Hd Xxx VideosPink Pineapple HentPorn.scPrody PornHttyd PornPornstar Sex Video Hd