door Havermout in Binnenland  ·  21 Reacties

  • 4
  • 673x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"'Verkracht? Mooi hè, heb je de rest van je leven een excuus om te klagen'."
Degene die zoiets zegt, moeten ze ook opsluiten of flink wat corrigerende tikken geven.

1
1 Wild Rover

Die mannen die al die dingen tegen haar zeiden, de psychiater, de rechter, de automonteur, dat zijn precies de mannen (en vrouwen) die nu zo laatdunkend over metoo doen, dezelfden die “waarom had je gedronken”, “waarom had je je zo gekleed” en “waarom liep je daar alleen” zeggen. Allemaal fans van verkrachters. Ze zouden dat het liefst zelf doen.

4
2 Ketter

Hoe slecht kan een rechtssysteem zijn als het de daders beter beschermt als de slachtoffers!

Hou eens op met het knuffelen van criminelen geef ze waar ze recht op hebben en liefst DUBBEL!

En steun de slachtoffers meer!

0
3 Zie Hier

@2 Niet mee eens, Metoo grossiert in demoniseren en generaliseren, niet in het helpen van slachtoffers.

10
4 Wild Rover

@3 rechts ?? .... Links zul je bedoelen. De knuffelpolitiek voor de daders komt niet van rechts!

13
5 FeHa

Zéér aandoenlijk verhaal.

Hoe een mens een ander voor het hele leven geestelijk (en lichamelijk) kan beschadigen.
Jammer genoeg is Wies (uit het bronartikel) niet de enige welke dit overkomt.
Inderdaad zijn de reacties uit de indirecte omgeving (ook die van "hulpverleners", politie en justitie) vaak walchelijk.
Deze vrouw werd niet alleen verkracht maar ook gemarteld, de dader wordt (in dit geval) gepakt en gestraft.
Maar wat is zijn "straf"? Hoe kan hij zijn slachtoffer`s en nabestaanden van zijn slachtoffers (hij is ook moordenaar) emotioneel compenseren? Niet dus, werkelijke gerechtigheid is in een "straf" niet te vinden.

Hij is geestelijk ziek, dat is duidelijk. Waarschijnlijk helpt geen enkele "behandeling". Ja, fysieke (geen chemische) castratie zou een beginpunt kunnen zijn maar ja, dat mag wettelijk dan weer niet.

In ieder geval zo`n figuur nooit meer vrijlaten. Soms, héél soms ben ik stiekem toch wel voorstander van de doodstraf.

2
6 Bezorgde Europeaan

@5 Je bent wel heel gefixeerd op links en, zoals de meesten rechtsen, niet erg goed in de Nederlandse taal. Maar ik zal helpen: rechtssysteem is het systeem van recht spreken, de rechters, aanklagers, de wet inzake strafrecht, dat soort dingen.

8
7 Ketter

@4 heeft gewoon gelijk... sinds #metoo komen er berichten lang waar ALLE manner collectief de schuld krijgen van verkrachtingen en aandrandingen.
Ook berichten waar gesuggereerd wordt dat het mannen niet kan overkomen etc.
Mischien was die beweging vanuit oorsprong bedoelt om de discussie naar de voorgrond te brengen maar is ondertussen al gekaapt door radicale 3de generatie feministen (feminazi's).

7
8 3C 33 20 4E 4C

@7 ha ha ... Betweter. Totale onzin reactie!

7
9 FeHa

Maar dit bewijst maar weer dat het hele TBS systeem falikant mislukt.

2
10 FeHa

@8 00111100 00110011 00100000 01001110 01001100 en @4 Wild Rover,

In mijn optiek gaat het artikel niet over "Metoo", het gaat niet over een "wellustige" man die een hand tijdens een vertrouwelijk gesprek op de knie van een vrouw legt.
Lees het bronartikel, praat hiet niet "goed" onder verwijzing naar een hype.

Wat Metoo betreft, laatst trof ik een oude bekende (man) in de plaatselijke kroeg. Ik (man) legde mijn arm over zijn schouder (vriendschappelijk) en in de loop van het gesprek zette ik een uitspraak kracht bij door mijn hand op zijn knie te leggen. De grote vraag is hier: is dit ook een zaak voor Metoo? Mijn handelen was a-sexueel, mijn bekende zal dit ook niet als een "sexuele" aantasting begrepen hebben. Gewoon - gewoon, mensen onder elkaar welke verbaal en fysiek hun betoog of slap gelul kracht bij zetten.

Dan geef ik enkele dagen later een "workshop", na afloop, bij het afscheidt nemen, volgt de zogenaamde "knuffel", welk laatste ik (man) ronduit verschrikkelijk vindt maar vrouwen (en mannen) schijnen dit tegenwoordig een soort van noodzaak te vinden. Deze tegenwoordig schijnbaar "verplichte" knuffel gaat merentijds uit van vrouwelijke deelneemsters.
De vraag is: ben ik nu ook een MeToo "slachtoffer" of ben ik "dader" omdat ik dit onderga als man?

Vrijheid, gelijkheid en broederschap schijnt tegenwoordig niet meer mogelijk te zijn.

Maar goed, het verhaal van Wies (uit het bronartikel) heeft m.i. niets maar dan ook niets met MeToo te maken.

1
11 Bezorgde Europeaan

@1 het ergste is dat het haar psychiater was die haar juist moest helpen.

"De psychiater die haar zou behandelen voor haar trauma en zei: 'Verkracht? Mooi he, heb je de rest van je leven een excuus om te klagen'"

Maar ook de rechter weet niet hoe het met slachtovers is en dat het eerder gewoon is dan een uitzondering dat deze gruwlijkheden iemands hele leven blijven achtervolgen. (het kan slijten met de jaren maar helemaal weg gaat het niet en hier ging het ook nog om de veiligheid gevoel in eigen woning die weg is)

"Een rechter die toen Wies emotioneel werd in het hoger beroep, zei: 'Maar mevrouw de Win, dat het u nog zo bezighoudt!' "

1
12 TheoTheo

@11 Tja, een welgemeende vriendelijke 'hug' is tegenwoordig drijfzand.

0
13 Hans Brinker

@13 Hans Brinker,
Inderdaad schijnt dit zo te zijn.
"Dus" handen achter de rug (als man) en de vrouwelijke (feitelijk ongewenste) attentie (hug) maar lijdzaam ondergaan.
Om niet in drijfzand te geraken!

0
14 Bezorgde Europeaan

@5 Je hebt een beetje gelijk. D66 is niet links of rechts te noemen. Eigenlijk zijn het parasieten die zich richten op macht en niet op de bevolking. Ze verkleuren al naar gelang hun voorkeur!

0
15 Verwonderd

@12 TheoTheo,

Hoewel het (in dit geval) bizar mag klinken in dit: 'Verkracht? Mooi he, heb je de rest van je leven een excuus om te klagen'" zit een onderdeel van een bepaalde therapeutische aanpak.
Het slachtoffer dient middels deze uitspraak zich te gaan beseffen dat deze zich niet het verdere leven dient te laten beinvloeden door de of deze (verschrikkelijke) gebeurtenis.

Boosheid (op de hulpverlener in dit geval psychiater) maakt onderdeel uit van het beoogde doel.
Het beoogde doel: "GVD, deze gebeurtenis zal toch niet mijn gehele leven verpesten". "Ik ga en wil verder gaan met MIJN leven zonder dat deze lul (de verkrachter) mijn hele leven in zijn greep houdt".

Wat vergeten wordt (ook in de psychiatrie, hoewel het meer het speelveld van de psychologie is) is dat iedere "therapie" op maat gesneden dient te zijn. Het feit dat Wies dit als onbegrip weet te duiden betekend dat in dit geval de psychiater (psycholoog) jammerlijk gefaald heeft.

Ja, rechters hebben over het algemeen geen enkel "invoel" vermogen t.o.v. het slachtoffer, kijken slechts naar de wet en de grenzen van deze.

Maar gelukkig heeft Wies (bronartikel) uiteindelijk haar geluk nog weten te vinden en dat is wat ik haar ook van harte mag gunnen oftewel gun.
"Vergeten zal ze deze traumatische ervaring nooit, misschien lukt het haar deze ooit te "ontpijnen" (Citaat André Molenaar - 199question."

0
16 Bezorgde Europeaan

** gebruiker verwijderd **

"Hulpverleners" die dit soort kwalijke opmerkingen maken zijn niet geschikt voor hun vak.
Deze "hulpverleners" helpen niet: zij beschadigen slachtoffers nog even extra.
Walgelijk.

17 verwijderd2420

* Verwijderd door de redactie *

18 Captain Hero

Het probleem zit verankerd in de wereldse beschouwing dat een psycholoog of psychater kunnen bepalen dat je genezen bent. Deze tak van wetenschap kun je in hetzelfde rijtje plaatsen met religie aangezien beiden gebaseerd zijn op geloof en dus per definitie een farce zijn.

1
19 niet-alles-geloven

De essentie van dit verhaal is dat sommige misdadigers nooit meer vrij rond mogen lopen. Gewoon nooit meer vrij! Daders van dit soort misdrijven mogen geen kans krijgen weer slachtoffers te maken. Justitie maakt veel te veel fouten en dient grondig gereorganiseerd te worden. Gevangenen zijn duurder dan slachtoffers en dat maakt dat er zoveel aandacht is voor resocialisatie van zelfs de ergste misdadigers en zo weinig voor het voorkomen van (toekomstige) slachtoffers. Er worden onaanvaardbare risico"s geaccepteerd zoals keer op keer blijkt. Dat de hulp voor slachtoffers ver achterblijft bij alle hulp die er voor de daders is, is schandalig en ook dat moet veranderen!

0
20 Hu.ib

@16 : Dat verhaaltje, dat het heilzaam zou zijn voor het slachtoffer, om een trap na te krijgen, wordt onveranderlijk gehanteerd door figuren die er gewoon geen trek in hebben, geduld of begrip op te brengen. Die psychiater had wat mij betreft zelf onder de loep genomen moeten worden hoe hij met vrouwen omgaat. Het is namelijk ook een typisch narcistische eigenschap om elkaar te steunen, onder andere door het slachtoffer van een mede-narcist aan te vallen, precies op een dergelijke manier als hier beschreven. Ze legitimeren elkaar, op die manier, en dat sterkt hun ego, waar hun hele persoonlijkheid om draait.

1
21 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Kampioen vaccineren én weinig besmettingen: in Portugal gaat het beter

@7 @8 Dat kan, hun immuun systeem is dermate verzwakt door het vaccin dat ieder contact met andere mensen vermeden dient te worden. 🤗Jullie...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Philips stijgt 33 procent op Amsterdamse beurs na miljardenschikking slaapapneu-affaire

Ik denk met weemoed terug aan de tijd toen Philips nog op de beurs steeg door hun uitvinding/ontwikkeling van de cassetterecorder en de cd-spele...

3 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Wedergeboren
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

   Gaan ze naar Bucha? De Azov staalfabiek? De Olenivka gevangenis? Het theater in Mariupul? Bakhmut? enz. enz. enz. ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Graaier1000
De hele werkdag die vervelende radiozender aan

"Muziek kan veel positieve effecten hebben. Maar als je de hele dag blootgesteld wordt aan een radiozender die je niet kunt uitstaan, dan is het...

7 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bop
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@77 Al in 2005 werd de Buys "negerzoen" al veranderd in "Buys zoen". Toen werd dus al duidelijk dat het gebruik van het n-woord niet op prijs w...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Feldwebell
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

@1 De veiligheid van Vage kan in Rusland niet gegarandeerd worden wegens het in twijfel trekken van de integriteit van de Russische federatie ...

9 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Snorrie
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

Is natuurlijk niets meer of minder als een manier om nieuwe "vrijwilligers" te krijgen.Ik gun ze het allerbeste en rust in flarden...

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

RobP
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@77 "En ik heb nog nooit een blanke dat woord horen gebruiken tegen een neger."Ik wel en ze was ermee getrouwd :-)...

12 minuten geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

beldeigen >> beledigen...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@22 "dat mini-Hitler met snorrie" Kan het aub misschien ook zonder herhaald schelden, beldeigen en op de man spelen? Dank u. ...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Blueyedblonde94Pirm HubNudes Of SnapchatJennifer Lawrence NippleGfbfxxxProne Video ComXxx Real StoryPorn SimulatorsXx Video BengaliPunjabi Live SexPornhub 18Marsha May PornEnglish Xx Video Full HdGonger Lynn PornAhegaocumWife Swapping InterracialHidden Camera MasturQuero Ver Meninas PeladasBiggest Asses PornstarsRadhika Apte Hot VideosCouple SuckingMom Bikini PornPorn Videos In StoryGay Porn Straight BlackContos SexuaisPornpawgBollywood Star Sex VideoComic Sex VideoOlderwomennudepicsDani Daniels Latest VideosHuge Ass PornBollywood Bed SceneSex During Sleep VideosWww Leolist ComMandi May XxxChatur BaBishoujomom LeaksLesbian GrouppornThickassdaphne Stud쏘걸HenraitecaShark PornKiner Sex VideoRachel Star RidingMichelle Comi Onlyfans Leaked3 Lesbian SexIndian Young Couple XxxHttp Soap2dayMackenzie Jones NudesPorn Mini SkirtTiktok UncensoredFrer Porn HubFullporn VidsJane Krakowski NudeTheallierae NudesXxx Anty VideoXxx HistoryMan Sex PhotoFutanari TentacleWet XxxHagi AzusaVanba BardotDescargar Videos PorYng TitsFull Porn Movies Free DownloadEnglish Sex OldFattest VaginaVillage Field SexJanice Griffith SexAunty Boobs RomanceKillmeebitch882Starfie PornExtreme Lesbian PornTwerking BjAllpprncomicXxnsSex Com 2019Indian Cfnm StorySaniya Iyappan XnxxArt Porn VideoHd Porn MovieNewest Kendra LustSexvideyoXnxx Baap BetiAnime Unscensored PornFlexible NudeChubby Chicks NudeTs Babi HoneyJames Charles Deepfake PornCamprivePornmonkeyTattooedmilfSuniluneResmi Nair Nude PhotoLichellemarieFappeningblogCrazyshit.xomAloaha TubeYoungster PornstarBig Booty BbcHombres Y Mujeres Que Hacen El AmorLegs Spread WideLerabuns PornAryanna StarrXvideyNew Indian Aunty SexXxxx DanceAnorexia PornFotos Famosas NuaXvideos.c9mReese RobbinsLola Lynn NudeDesi Hindi Bf FilmFree Full Length Porn VideosFree Adult Web CamNaked SrlfiesIndian Daddies NakedDost Ki Maa Ki Chudai VideoMet Art TeensNaked Game VideoLillias RightLana HotAdult Cam ChatNuwbie NudesPron New HdFisting Elbow Deep3d MompornFuracãopornoXnxx.hdcomWww Tamil Actress Sex Com18 Movies Free DownloadHd Quality Indian PornForced Mom SexRayn Madison PornInternet ChickesD4swongSpanking MachineTeenager Porn GifsXxx Hot Romantic SexHousewifegingerHome Teen PornTgitl PornCasandra CruzCzech PornaManjwa 18Amouranth Onlyfans LeaksSex Telugu AuntySex Xnxx PhotoDevar PornShemale Fucks Couple