door Febee in Binnenland  ·  37 Reacties

  • 25
  • 861x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Verrassend... net zoals een groot deel van de rest van alle ontwikkelingshulp...

1
1 Topperz

Als je lokale West-Afrikanen al niet meer kunt vertrouwen, wie dan nog wel?! question

1
2 Wild Rover

Wanneer stopt dit nu eens een keer? Iedereen weet dat dit een probleem is en om wat voor vreemde reden dan ook blijft het gebeuren? Waarom?

3
3 VaY

Gewoon kappen met dat geld naar die zgn ontwikkelingshulp :-/ hoeft er hier niet meer zoveel bezuinigd te worden :-/

2
4 foshizzle

Staat hier allang niet meer van te kijken.
Gebeurd toch regelmatig dat geld in verkeerde handen komt..
Daarom geen cent krijgen ze van mij meer.
Ze moeten maar eens stoppen naar al die landen om geld te geven.
Je ziet wat ermee gebeurd.!!

1
5 annie

En dan vinden ze het vreemd dat mensen minder snel de knip trekken.

1
6 arcenist

Dat westerlingen überhaupt nog bereid zijn om geld te geven aan hulporganisaties voor Afrikanen. Dat volk heeft een hekel aan het westen, maar al die linse gutsies vinden ze zielig. Daarnaast komen ze toch hierheen om van ons te profiteren. Dat kost je dan dubbel zoveel. Sorry hoor, Daar kan ik met mijn pet niet bij.

2
7 Winston Churchill

Was laatst ook al in het nieuws.
De mensen die daadwerkelijk de patiënten verzorgden werken nog steeds met schamel voorzieningen, ze moeten b v hun handen nog wassen met water uit een primitieve waterpomp. De patienten moeten het doen met veldbedden, die hospitalen zijn heel karig ingericht.
Het Rode Kruis moet zelf beter controleren, ga desnoods zelf materialen inkopen, en zet eigen financiële controleurs neer bij die onbetrouwbare banken.
Zo niet, dan geeft straks niemand meer geld aan hulporganisaties, want er gaat daar veel te veel mis.

1
8 Marrie

Hoe zou het toch komen dat alle ontwikkelingshulp van de wereld 0,0 uithaalt. Handen af van dat mislukte continent en vooral grenzen dicht.

2
9 Soare

Ebola lost zichzelf wel op, voortaan gewoon uit laten woeden

2
10 chouffleur

Niet voor niets was er op st Maarten zo'n enorme weerstand tegen controle..
Die zagen het geld al binnen stromen..

1
11 chouffleur

Gut dat doet hij anders nóóóóit!

2
12 Ness

Meestal is de schenker goed bevriend met de ontvanger.

2
13 SjaakenTruus

@13 : dat heet een kickback systeempje. Wordt veel gebruikt ja. Wie het hardop zegt is een raar complottertje natuurlijk, hoe durf je bewindslieden en diplomaten en ander tuig zo te beledigen.
https://www.merriam-webster.com/dictionary/kickback

2
14 Ness

Ot.. Precies de reden waarom ik nooit doneer. De stichtingen in Nederland hebben allen een top boven de balkenende norm, en hetgeen wat daadwerkelijk aankomt wordt verdeeld onder andere criminelen.

1
15 Scalple

Dit echt geen uitzondering, is schering en inslag, het is voor fraudeurs overal ter wereld heel aanlokkelijk om te profiteren van al dat geld wat ongecontroleerd word uitgedeeld!

1
16 Zie Hier

De grootste criminelen werken bij Eht Rode Kruis. Waarom moet een directeur van deze club een ministerssalaris verdienen! Geen cent van mij aan geen enkel goed doel. Het enige goede doel,dat ik nog steun is die van mijn eigen gezin. Ik ga pas weer doneren als alle directeuren en managers bij die clubs zijn opgerot zonder bonus of vertrekregeling.

1
17 Een hardwerkende ZZPer

Serious Request 2017

"In conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis."
(https://www.npo3fm.nl/seriousrequest/dit-is-het-doel-van-3fm-serious-request-2017)

Wel even allemaal doneren hoor!

13
18 rolstoeltje

Mijn Congolese collega waarschuwde 20 jaar geleden al om niets te geven. Dat geld wordt gebruikt om wapens mee te kopen en er het eigen volk mee te onderdrukken

1
19 Berpke de Poes

Geen nieuws dus. Vandaar dat je ook nooit aan goede doelen moet geven. Zeker niet richting Afrika en MiddenOosten. En ook niet het Caraïbische gebied met zijn roversnesten.

1
20 schrootflint

Domme, naïeve bestuurders die niet willen leren. Naïeve mensen die maar blijven geven en geloven dat zij de wereld verbeteren, in werkelijkheid worden er helaas wapens voor gekocht.
Wat we op St Maarten doen, een integriteitskamer instellen die de uitgaven controleert, is m.i. een hele grote stap vooruit, dus met belastinggeld gaat dit wel op, maar met liefdadigheidsgeld maakt het schijnbaar geen moer uit waar het heengaat?

1
21 Gerritruyter

Mensen die geld geven, die gaat het helemaal niet meer om- of dat geld wel goed terecht komt. Er is bij die mensen maar één ding leidend. Ik koop m'n 'schuldgevoel', af.
That's all.
Zo'n houding, die is eigenlijk nog zwaar crimineel, egoïstisch ook nog. Maar ja... (Zucht).

2
22 Flipper

Je verwacht het wel!

1
23 Jan met de korte achterlul

En ja hoor verrassing.
Weer blijkt via, via onze centen richting de "elite" te gaan en elke keer trappen we er in.
Een aap blijkt slimmer dan de mens.

7
24 opabert

@21 Voor bekende Nederlanders die programma's op tv presenteren zijn inzamelingsacties een verdienmodel, gewoon lopende band werk gebaseerd op schuldgevoelens van de westerse burger. Voor die burger is het gewoon een manier om de schuldgevoelens af te kopen met geld en er een goed gevoel aan over te houden. Daar komt 0% ratio bij kijken.

1
25 Conradijntje

@22 Je was me voor. De gulle gever doet het inderdaad voor het goede gevoel en is er niet in geïnteresseerd of het geld wel goed wordt besteed. Dit maakt het wel erg makkelijk voor fraudeurs.

1
26 Conradijntje

Heel normaal hoor, wat denkt die blanke man wel niet? Het geld is gegeven en de plaatselijke macht graait er lustig op los. Geen dank u wel enne kunt u nog meer sturen?

1
27 Al

Goh echt waar.. .. je verwacht het niet. Dit is echt uniek
, nog nooit eerder gebeurd. Kijk maar naar Haïti ook alles goed terecht gekomen, oh nee wacht dat was al een groot deel na een paar weken kwijt. Lief add dan, oh ook niks van aangekomen. De ramp in Indonesië .. ook al niet . Ect ect ect

Dat mensen andere mensen in nood willen helpen is een mooi iets. Maar al die acties zijn een corrupte k@tzooi en wat @25 schrijft.

2
28 Ivo

@3 Ach met het hulpgeld voor Sint-Maarten daar doen ze het wel goed in ieder geval maar ook dat is door schade en schande

5
29 Ikke44

Ik geef alleen nog maar aan goede doelen waar de top bestaat uit vrijwilligers. Dat is over het algemeen plaatselijk.
Al die dingen die zo groot geworden zijn, dat er een dik betaalde 'bestuurder' boven moet staan, een goed verdienende tussenlaag en dan nog de vrijwilligers, die krijgen van mij geen cent meer.

Ik heb het ook gezien in Afrika. Bestuurders die in dikke auto's rijden, mooie huizen hebben, dikke ontvangsten waar veel eten, drinken etc. wordt geserveerd. En dan vlak bij mensen die sterven van de honger.

De wereld is knettergek geworden en valt door de eeuwige geeuwhonger naar het dikke geld uit elkaar.

1
30 gaulette

Het is niet de eerste keer dat t geld dat we aan t rode kruis geven "alternatief" besteed wordt.

Bron: https://nos.nl/googleamp/artikel/2039602-maar-zes-huizen-op-haiti-gebouwd-met-rode-kruis-miljoenen.html

1
31 Ruud100

@4 het is sowieso raar dat we t normaal is dat we geld sturen als men bijvoorbeeld medicijnen nodig heeft, of water, of bouwmaterialen. Als de bank in nood is stuurt men geld. Als de bevolking het koud heeft stuurt men kleding. Als men honger heeft stuurt men voedsel in blik, als men dorst heeft stuurt men water... als men transport nodig heeft een non refundable tegoed bij Fedex....etc

1
32 Ruud100

Ik geef alleen nog geld aan de lokale dierenbescherming en aan het Ronald McDonaldhuis. De enige twee stichtingen waar ik achter sta.

0
33 upanddown

Bodemloze putten, diepe zakken... gelukkig geef ik al járen niet meer aan "goede" doelen. Ik verdeel mijn het geld dat ik kan missen onder de armen: mijn linker en rechter arm wel te verstaan.

0
34 DruppeltjeDrie

Voor de tsunami op Haïti was 110 miljoen uit Nederland opgehaald.
Er is door de Clinton foundation van de totale opbrengst 400 miljoen aan onttrokken. Dan weten u en ik meteen waarvoor wij geld ingezameld hebben ?
Juist voor de Campagne van Hillary Clinton die met een groot bedrag aan de haal gegaan is. En voor de bevolking is er bijna niets veranderd op een paar huisjes na.
Van mij geen cent meer voor welke ramp dan ook als het ZO moet.

0
35 Eindpenthode

* Verwijderd door de redactie *

36 Dewereldrond

* Verwijderd door de redactie *

37 Pxf7+

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Antisemitisme is niet haat verspreiden over een geloof. Die opmerking is of gewoon onwetendheid of beweegt zich al richting antisemitisme zel...

6 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ach, een rondje ouwehoeren gaat domme lui écht niet laten inzien dat de Joodse gemeenschap in Nederland en de Israëlische regering totaal vers...

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

32 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

36 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

40 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@13 Ik heb begrepen dat het vaak om daklozen gaat of andere sloebers die boos worden over statiegeld of net te weinig geld hebben voor dat leven...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

5 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Indian Forced Porn VideosSunny Leone Xhamster ComFree Download Porn VideosCameron Diaz Porn MovieEbony Amateur NudeDrunken StepfatherPebbelzdamodelAshley Ortega LeakedRainbowbambiPersianbaddieNgentotin SmaYini Leon PornAmelia Russo Nudeسکسی انالBf Full Hd MayIndian SexzMommy SwallowsDaftsexeRachel Weisz NakedNatural Tits NudesDevar BhabiMillf Big TitsAnnika EveBonnie Bun PornBubblebratz NudeJenny69 NudesTxx PornPawg Big BootySamantha Flair NudePornotubeSex Vidio ComBade BhaiyaDesi Pron ComWeb Series Hindi Porn VideosBihar Pron VideoSleeping Creep PornShawna Lenee Pornسكس محارمEscort Around MeVidéo De PornographiquesBig Tiddy Goth EggTeen Girl SexTenticul PornPantieshentaiSexual Stories EroticFamosas Do Instagram NuasLong DildoMature Asin PornHot Randi SexDownloader Online Porn黄色动漫FikdapDogital DesireCrystal Chase ShoplyfterBrianna Beach Full VideoClitorispornStepmomsleepIporns TvGreen Eyed Girlfriend Gets Fucked Hard In BedroomEhenatiMing-na Wen NudePornhubcheatingFilme DorcelFotos PornograficPeta Jensen Johnny SinsChan XxxBokep Viral RebeccaBrazzerz GayMr.deepfakesJerkgayRomi Rain GifBokep Indonesia ViralAngel Wicky PovAtkgrilfriendEmily YooBig Dicked BodybuildersAmateur PorntubesWww BeurettesPink World Sex ComTeacher Xxx HdMia Khalifa Big FuckAnal BoyNew Hot Sexy PornMilf Forced SexIndian Real Couple SexBig Boob NudeResident Evil 4pornHenta XvideosNicolane EscobarAlina HenessyBig Booty In LeggingsLovexxxXnxx Porn VidioFh18 NetBus PornTamil Teen PornBoop SuckingTean PornFilipina Teenager PornWww Best SexSylveon HentaiDesi Xxx 18Sunny Leone New SexyAunty Navel LickIndian Hot Lady Sex VideoCreampied GrandmaProne Bone Sexual PositionPornografiasThe Kardashians NakedPorn Actorsسكس فيديوChloe WilddCara Develingne NudeXossipfapNew Sex Video Hd DownloadMirzapur XxxShoeonhead LeakedSleeping Force Sex VideosIncest SitesPornô AsmrFilme PornouAnushka Sen NudeAtrices PornosR6 Rule 34Transexual PornstarsWww Xxx Hd Sex ComBella Poarch Leaked VideoBengali Mein SexXnxx Desi PriyaGranndpa PornOshima AiruPornodingue ComDakotajade OnlyfansPost Nut Clarity DefineAmature Homemade PornLesbian Seduces StraightSguid Game PornMompov MaggieBig TitwifeMargaret MarkovXxx Hot Porn HdCamel Toe NakedLarge Breasts NudeOnlyfans Mega LinkPorno BeuretteMurmaBlow Job QuickMyhentai ComicFace Fuckسکس روسی