door Carol Fenijn in Politiek  ·  195 Reacties

  • 22
  • 2198x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@150
Ik heb er ontzettend om gelachen.
Vooral toen hij kwaad wegbeende met zijn mond vol tanden question

7
151 Rinze

Kamervoorzitter Arib behoede Baudet voor een nog grotere afgang dan nu al geschiede.
Door na 6 nutteloze moties hem het verder spreken te belemmeren, nu zijn er 6 moties naar de prullenbak verwezen en anders waren het er 10 geweest.

5
152 Roy-050

Een debater die zijn feiten van een briefje moet halen, komt niet sterk over...

5
153 oeioeioei

@142 Oké, op inhoud dan. Wat er mis is met Baudet, evenals met Wilders, is dat hij vragen stelt als "wanneer wordt er iets gedaan aan de islam" en opmerkingen maakt over het "partijkartel". Zoals Dijkhoff al aantoonde is dat partijkartel complotterige flauwekul. Je komt met Marcouch als voorbeeld, maar Marcouch heeft toch echt voldoende bestuurlijke ervaring opgedaan in de stadsdelen (al vraag ik me mbt zijn CV wel af hoe je van de LTS op een lerarenopleiding terechtkomt).

En dan die vraag over de islam, die is onzinnig. Van een TK-lid mag verwacht worden dat hij/zij weet dat er geen onderscheid gemaakt kan worden tussen religies. Wie met opzet domme vragen stelt om kiezers iets wijs te maken dat niet klopt (alsof het mogelijk is enkel de islam aan te pakken en het boeddhisme buiten beschouwing te laten) moet niet raar opkijken dat er een ad rem antwoord terug komt.

Als Baudet een serieuze vraag gesteld zou hebben dan had hij gewoon antwoord gehad. Vragen die niet bedoeld zijn als vragen maar enkel het uitdragen van (onmogelijke) standpunten als doel hebben worden terecht niet serieus genomen.

5
154 Mrs. K

@134 Is dat in het bedrijfsleven dan anders? In welke sector is netwerken niet belangrijk? Ook de vuilnisman kan zich opwerken als hij de juiste mensen kent bij een overslagbedrijf.

5
155 Mrs. K

@142

"waarschijnlijk vind ik baudet daarom een verademing, hij probeert het over de inhoud te hebben."

Dat doet Baudet dus bij uitstek niet. Thierry Baudet noemde de Europese Unie 'een cultuurmarxistisch project dat tot doel heeft de vernietiging van de Europese beschaving'.

Sorry, maar bovenstaande heeft niets met inhoud van doen maar alles met ongefundeerde angstretoriek.

Net als de complotfetisjistische uitspraken zoals:

Thierry Baudet: "De universiteit is een bolwerk van socialistisch, linksig, oikofoob gedachtengoed"

en:

Thierry Baudet: 'ondernemend Nederland bloedt'

Het zijn stuk voor stuk demagogische oneliners zonder enig vorm van concrete onderbouwing. Het adagium is steevast: (denkbeeldig) links is de boosdoener, en de burgerman wordt onderworpen, onderdrukt, en van zijn/haar vrijheid bestolen. Baudet kanaliseert de gefrustreerde en bange blanke kiezer die in een globaliserende wereld zichtbaar moeite heeft zijn of haar weg te vinden. En wat doen demagogen dan? Ze zoeken een zondebok, de moslims, de EU, en beloven beterschap wanneer zij aan de macht zouden komen.

Het is net zo simplistisch als effektief, want bange mensen zijn makkelijk te overreden. Demagogie met Ravensburger, het zal mij niets verbazen als Baudet en Wilders samen het patent daarop delen.

6
156 Drumpf

@155

Exactomundo.

5
157 Drumpf

@154 Daar wil ik nog aan toevoegen dat Baudet niet de enige is die met als "vragen" vermomde standpunten komt, enkel voor de bühne met vragen en opmerkingen komen die in het debat totaal zinloos zijn en enkel voor de kiezers bedoeld lijken te zijn. De PvD, waar ik zelf een fan van ben, roept bv. regelmatig dat zij tegen de bio-industrie zijn. Leuk, en ik ben het 100% met ze eens, maar het is een opmerking waar geen andere politicus iets mee kan.

5
158 Mrs. K

@156 Eens. Hij onderbouwt die complotten niet. Ik ben wel benieuwd wat hij gaat antwoorden als naar zijn onderbouwing gevraagd wordt. In de TK is daar geen tijd voor en door de media wordt hij helaas uitgekotst, dus ik verwacht niet dat hij die kans gaat krijgen. Het zou interessant zijn als een journalist hem zou vragen op welk onderzoeken hij zich op baseert. Complotten bestrijden is onbegonnen werk maar Baudet en zijn verhaal volledig uitsluiten in de media lijkt me ook niet constructief.

6
159 Mrs. K

In ieder geval is Chérie er nu achter gekomen dat het niveau voor hem te hoog is.

4
160 Hadjememaar

Dijkhoff liet Baudet in het stof bijten en vervolgens naar adem happen, op humoristische en magistrale wijze. Die "intellectuele" knakworst is met zijn wazige monologen geen partij voor de Kamer.

Een fragment:
na een betoog van Baudet, waarna hij door Arib er op werd gewezen dat het de bedoeling is dat er een vraag volgt, en zichzelf zichtbaar moest herpakken want daar had ie blijkbaar niet over nagedacht, kwam hij dan maar met de vraag:

Baudet: "welk element hierin behoeft nog meer toelichting"
Dijkhoff: " ja voorzitter, ik heb geen behoefte aan een nadere toelichting van de heer Baudet op zijn eigen standpunten"


Meesterlijk!!

7
161 Brolin

Inderdaad een enorme afgang van Baudet. Hij kan het helemaal niet. Zeer clichématig en semi-intellectueel. Vol herhalingen en dooddoeners. Totaal niets waard. Alweer blijkt de Vaderlandse Zaak in verkeerde handen.

5
162 schrootflint

@159
Je schreef: "In de TK is daar geen tijd voor en door de media wordt hij helaas uitgekotst, "

Dat ligt geenszins zo zwart-wit. Onlangs bestede het NRC Handelsblad nog een uitgebreid artikel aan Baudet: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/03/voor-je-het-weet-zit-je-bij-de-partij-13835298-a1579887

Hij krijgt bovendien meer dan genoeg kans hiervoor door landelijk in rijkelijk gevulde gymzalen de menigte toe te spreken. Jaap Jansen, politiek verslaggever voor BNR, bezocht onlangs een bijeenkomst van Forum voor Democratie in Nieuwspoort.

Baudet krijgt meer dan genoeg ruimte om z'n verhaal te doen. Maar dan komt hij met uitspraken zoals:

"Ik denk heel vaak: ik ben de laatste der Mohikanen. We leven in een eindtijd. Denk je nou echt dat Napoleon de hele tijd bezig was met koopkrachtplaatjes?"

"Het allerbeste zou zijn als wij absolute heersers zijn. In het parlementarisme kun je geen grote beleidswijzigingen doorvoeren"

Die vent spoort gewoon niet. Laatste der Mohikanen? Eindtijd? Wens tot dictatorschap?

8
163 Drumpf

@163 meneer is gewoon een narcist met een jezussyndroom.

9
164 streek

Ik had Baudet echt wel wat intelligenter ingeschat dan Wilders maar wat ik van hem in de 2de kamer heb gezien is het niet bijster veel met steeds hetzelfde onderwerp " het PARTIJ CAROUSEL"

5
165 qubix

Niet zo vreemd nadat hij door de media en politici meerdere keren flink voor schut is gezet. Baudet is te lief. Laat hem maar even wennen, het komt vast wel goed. Wilders heeft natuurlijk meer ervaring en daardoor ook meer lef.

12
166 Cody

@146
Wel eens andere Kamerleden gezien, die niet uit hun woorden kunnen komen?
De vorige voorzitster van de VVD, kon ook nooit uit haar woorden komen en was ook altijd aan het stuntelen.
En bij de PvdA hebben ze mevrouw Kuiken, die ook geen debat kan voeren.
Om over sommige bewindslieden van nu en van het vorige kabinet maar niet te spreken.
(K)Wiebes en Van der Steur zijn daar goede voorbeelden van.
Geef Baudet als nieuwkomer, de kans om aan de oudere, ervaren debaters te wennen, die zijn ook ooit als jonge, onervaren politici begonnen.

13
167 Dieke

@167
Moet zijn kamervoorzitster van de VVD.

7
168 Dieke

@83

Sorry, dat was weggezakt in mijn geheugen.

3
169 WijzeDwaas

@123

Het is de taak van een volksvertegenwoordiger om zijn standpunten uit te dragen. Daarvoor is niet alleen dossierkennis nodig, maar ook de vaardigheid om die direct naar voren te brengen en om deze zelfs in een kwinkslag te verpakken.

Het is onzinnig om de islam te bespreken in de kamer. Dat wordt duidelijk gemaakt door Rutte door te zeggen dat we het boeddhisme ook niet gaan bespreken. Feitelijk refereert Rutte hier aan de grondwet die vrijheid van religie garandeert. Rutte verpakt het dusdanig in een kwinkslag dat de intelligente toehoorder direct het punt begrijpt.

Het is dus zeker geen cabaret, maar het kan ook zijn dat u de intelligentie mist.

5
170 WijzeDwaas

@126

Dijkhoff heeft een droomstart gemaakt. Hij is een intelligente man die gebruik heeft gemaakt van de domheid van Baudet. Doel: zorgen dat de VVD stemmer niet over stapt naar Forum voor Dictatuur. Dat doel is voorlopig bereikt lijkt me.

8
171 WijzeDwaas

@129

Dat zal hem ook nog lang na gedragen worden, net zoals de stekker van Jolande Sap.
Een volwassen partij zorgt voor een betere aanvoerder. Het zal me benieuwen wanneer FvD een betere man of vrouw gaat zoeken.

6
172 WijzeDwaas

@172 Dat is juist het kenmerk van populistische partijen. Die partijen draaien om personen. Moge Allah het verhoeden maar als Baudet morgen onder de tram loopt, is het volledig afgelopen met FvD.

Dat is bij normale politieke partijen niet het geval.

5
173 Hollander1967

Komt wel goed met Baudet. Hij heeft tenminste al de juiste standpunten.

14
174 Sterke

@173 Niet alleen van populitische partijen dat geldt voor alle partijen

12
175 Ikke44

“Ze willen het niet doen volgens mijn regels”.

2
176 Ketter

@173

Personen zijn belangrijk in de politiek. En dan met name bij de populistische partijen. Zonder Fortuyn bleef er van de LPF niks over. Zonder Wilders is het gauw gebeurd met de PVV. En de FvD is zelf mét Baudet niks. Alleen mensen die zelf ook niet al te slim zijn trappen er in.

5
177 WijzeDwaas

@177 klopt, en dat komt omdat mensen bang zijn zich aan te sluiten bij het gedachtengoed van zo'n leider. Ze hebben geen zin in 24/7 bewaking op hun lip.

11
178 Elpo

toch lastiger dan hij dacht dat fractievoorzittertje spelen in de echte wereld.
ff wat anders dat debatteren in de Plenaire zaal, dan je boodschap verkondigen in de zaaltjes met jaknikkers question

3
179 ikzelf

@178
bij de PVV kan je je niet aansluiten, ja mag alleen meedoen, en met het enige lid meepraten.
als geert stopt of ziek word, is er gewoon geen PVV meer....

3
180 ikzelf

@167 door te wijzen naar anderen wordt het optreden van Baudet echt niet beter. Hij ging af als een gieter.

2
181 Hoofd bijzaken

** gebruiker verwijderd **

@180
Daar zegt u wat...
Bij een onverhoeds wegvallen van het enige (bestuurs-)lid, wat gebeurt er dan eigenlijk...?

182 verdwijderd21

@167
Als Baudet niet zo ongelofelijk ballerig en arrogant had gedaan was hij misschien anders behandeld en dan was zijn vraag die geen vraag was waarschijnlijk ook anders gesteld.

4
183 PuurHagelslag

@167

"Geef Baudet als nieuwkomer, de kans om aan..."

Wat een nonsens. De man gebruikt grote woorden, de Tweede Kamer betreft een poppenkast volgens Baudet en hij is geen puber meer. Wel grote woorden gebruiken maar in een debat je niet staande weten te houden??

Bovendien gaat het er helemaal niet om of Baudet wel of niet uit zijn woorden kan komen maar om wat hij wel te zeggen heeft, een reeks aan paranoïde oneliners zonder enig vorm van onderbouwing. Terecht dat zijn opponenten hem dan niet "sparen".

5
184 Drumpf

Waarom weer zo'n suggestief artikel. Over de holle retoriek en kinderachtigheid van de vvd kliek wordt niets negatiefs geschreven. Waarom?

8
185 Vanillastick

@183

Andere serieuze oppositie die wel correct blijven werden ook nooit serieus genomen door dat arrogante kinderachtige partijkartel.

8
186 Vanillastick

Geen wonder dat VVD de publieke omroep wilt blijven sponsoren. Dan kunnen spindoctors elke avond bij Pauw alles rechtpraten wat wanbeleid is.

8
187 Vanillastick

Ach de verraders van dit oand moeten toch een keer gaan hangen aan een boom. Andere opties zijn er niet meer. Praten schrijven stemmen hielp niet.

8
188 Vanillastick

@188

Mag het dan een bonsai boompje zijn?

2
189 WijzeDwaas

@188 Wat suggereer je daar mee? Zeg eens letterlijk wat je van plan bent.

0
190 Ketter

* Verwijderd door de redactie *

191 WijzeDwaas

@155
??????
En daarom is het dus ineens goed?
??????

1
192 mening

@186 Had je geen ban vanillestok? Gelijk maar even gevraagd aan de redactie.

0
193 Dian
194 Dian

@186 nou de linkse oppositie heeft toch echt een punt kunnen maken en winnen.
Maar ja dan moet je met een goed uitgewerkte en fatsoenlijke motie komen.
En niet met onwettelijke en onnodige onzinmoties waarvan je weet dat die nooit een meerderheid zullen halen.
Zelfs partijen als SGP en PvdD winnen zo wel punten.

0
195 streek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

3 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

4 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Husband Wife Bedroom SexSunny Leone PusssyStarfire HotXhmaterPorn Videos MaturedVideos Por No Gráficos GratisFemboy Jerks OffDesi Boob PressNewsexvideoRealiry PornLara DiablaLaura Dem NudeCheerleader Deep ThroatBlack Male PornVideos Pornos TransexuellesMale Porn SrarsWhite Xxx HdFlashers At ConcertsFulsojjaXxx Indian Best VideoLesbo PornographyBoobjobs PornPorn QuadrinhVlonde PornLadies PissingIndian Gand PornKayla Jade EastKatja KeanNaked NubilesMary Alice JenniXnxx 18 Year GirlMurga PunishmentChina Sex Movie VideoKayla Kayden Sex VideosBallbusting SqueezePron SitesGirlfriend FolmsPorn Free YoutubeBiggest Boob In The World NakedHdpornbayBig Blonde TitiesWomen NudesFlight XnxxDakota NudeBetty Carr PornFilme Pornô Com As CoroasPornos Anal En EspañolPornhub AnastasiaEat PussyJulia DeluciaLilboomilaWww XxxsexvideoGay Bdsm VideoMomma CreampieMomlick TeensSpanking SexDickdown In DallasAunt Cass XxxViejascojiendoBigfucks TvElise GravesSybal StalloneNude At The PoolKloe KarterXxx KalkataMonkey CumWorkers Gone WildX VideorMilftubeLicking ClitJapamese Porn UncensoredSwastika Mukherjee NudePurulia Sex VideoHot Indian Honeymoon VideosXxx Big BollMujeres MasturvandoceCollege Mein BfKeralaporn VideosMature CrossdresserpornFatassmomLil Pump Getting HeadSierraxrainDehradun Sex VideoRamesh Jarkiholi VideoPorn Cartoon MonsterLust ConemaWeb Cam SexeTouching TitsCocktumblrPorn PostionBaddiestvZencı PornosuGoodprnElectra RayneJapanimomStrap On Lesbian PornAmber Honey PornJanice Griffith CompilationDerpixon PizzaBizzarr PornNude Chubby ChicksPornos Gratis DescargarApetupeNagatoro HentaiAmilia OnyxTimfuckRusaian PornElizabeth Olsen Nude SceneSamantha Ruth PornMarlene2995 DesnudaMom Dad And Son XnxxVid Tube PornYespornplease'sLavaríaAishah Sofey NudeFamily Therap PornMatyre CreampieNaked AuntyDani Daniels BangbrosOrgasm World ChampionshipBestjavpornYasmina KhanAnne Hathaway TitsBhoomika NudeHand CumshotsFenoxoTartaglia Rule 34Indian Porn Videos ComChristie Stevens Porn VideosAnna Claire SneedThe Thickest Cums The QuickestRelaxing PornXxx DayTaliataylorrrBonnie RottenPunjabi Audio XxxThe Best Porn StartsHot Wife AnalBrazzers CollegeXxxbrazerTamil Fucking VideosFutanari AnimeRemi Lacroix OnlyfansAsian Bbc CreampiePussytortureVampire BlowjobHailey WingitSmg4 Rule 34Live Nude Video CallPrivatecastingx