door Carol Fenijn in Politiek  ·  45 Reacties

  • 6
  • 577x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wel leerzaam. Er is ook veel humor in verwerkt.

De diverse social media zullen dit in de toekomst niet meer mogelijk maken, dat is wel een positief effect ervan.

1
1 Carol Fenijn

@1 "De diverse social media zullen dit in de toekomst niet meer mogelijk maken, dat is wel een positief effect ervan."

Het is alleen jammer dat het nodig is.

5
2 VaY

@2 Het is naief dat dit tot nu toe mogelijk was. Een enkele tiener zo zou de politiek van een compleet land kunnen beinvloeden.

2
3 Carol Fenijn

En steeds komen de complotters weer ontkennen.

8
4 WijzeDwaas

Leuke advertenties.

6
5 Positivo

@3 Klopt wel. Het was naief.

2
6 VaY

@3 Ender's Game. Peter en Valentine...

0
7 d6072b01

Tja, domme mensen zouden dat allemaal voor waar kunnen zien...en daar zitten er nogal wat van op smoelboek

6
8 Moetffmijneikwijt

Die advertentie van Jezus met satan is wel grappig.
Press here to help jesus win.

5
9 Marrie

@1 Hoe ga je dat in de toekomst voorkomen? Veel van die advertenties verschillen in niks van opzwepende posts van diverse extreme Amerikaanse groepen. Ze zijn her en der zelfs flink genuanceerder question

1
10 d6072b01

@9 herstel, moet press “ like” to help Jesus win.

1
11 Marrie

De russen zijn de as van het kwaad.
Zoiets zouden de amerikanen nooooooit doen.

7
12 elpablo

Zo fantastisch, die Russische propaganda t.b.v. Donald Trump:

Satan: If I win, Clinton wins
Jesus: Not if I can help it!

Press 'like' to help Jesus win!

Dat kan toch alleen in Amerika!

4
13 tegenzinnig

@12 Wat een onzin, bewijs maar eens dat het niet een groepje Russische hackers was die niets met de Russische regering te maken heeft, of zelfs een enkele slimme tiener.

2
14 Carol Fenijn

@4
Ik kom niks ontkennen hoor, ik kom alleen even vertellen dat het andersom net zo goed gebeurt en erger.

4
15 Al

Tjonge, nieuws van een jaar oud.

7
16 Hein2

@8 weer zo'n sukkel die denkt dat hij ongevoelig is voor marketing. Daarom geven bedrijven er triljarden aan uit en dat zijn allemaal domme mensen.)

2
17 Moien

@14
Ik was vergeten de sarcasme modus aan te zetten.

Ik ben ervan overtuigd dat beïnvloeding van mensen door alles en iedereen plaats vindt.
Ook door jou en mij.
De amerikaanse verkiezingen zijn een grote poppenkast wat wel weer is aangetoond.
Ze verdienen daar niet beter.

2
18 elpablo

@15
Heb je bewijs dat dat de Amerikaanse overheid bewust advertenties koopt op sociale media om bijvoorbeeld de Russische verkiezingen te beinvloeden?

6
19 GreyB

@16

Leef jij al in 2018? Het bericht is van 2 november 2017, 16:28

Bij mij is dat net een uur terug.

PS. Bericht van Laurens Verhagen. De nujij’rs van het eerste uur kennen hem nog wel.

3
20 WijzeDwaas

@10 het gaat om de boodschap. En de boodschap is dat buitenlandse invloed op binnenlandse verkiezingen wordt veroordeeld en wordt aangepakt. Als dat niet werd veroordeeld, kan dat voor precedent werking zorgen. Dan denken ze "ach, ze doen er toch niks aan, dus de volgende keer gaan we een stapje verder".

2
21 Sparkplug

army of Jesus zit in Shanghai ,klinkt niet echt Russisch

5
22 Jongens van de Witt

Dit lijkt een beetje op de 'government assessments' die de VS als basis hadden om een oorlogje te starten, andere landen te beschuldigen en illegale acties uit te voeren.
'We nemen aan dat de Russen op grote schaal via de sociale media de verkiezingen hebben beïnvloed en daarom nemen we het aan.'

Er wordt gegoocheld met getallen, alsof ongeveer de helft van de Amerikanen deze advertenties / spotprenten gezien heeft op de diverse social media, alsof die allemaal van de Russen kwamen en alsof de Amerikanen daarom gekozen hebben voor Trump.

De Amerikaanse politiek (de groepering die verslagen is door Trump) heeft last van o.a. achtervolgingswaanzin, ze zijn gaan geloven in hun eigen leugens, vergelijkbaar met jaren terug toen de Russen en communisten elders ook alles gedaan hadden.
Hoe dom kan je zijn om daar ook nog maar iets van te geloven.

8
23 Proemevla

@22 ze zullen er voor jou i.h.v. Made in russia bijzetten, internet detective?

3
24 Moien

@24
Of "From Russia with love"...

LOL

3
25 GreyB

Wanneer besteedt de media eens net zo veel aandacht aan de Amerikaanse (vernietigende) inmenging in talloze landen over de hele wereld?
In hoeveel landen heeft Amerika al wel niet de verkiezingen beïnvloedt. In hoeveel landen heeft het al niet geprobeert het zittende regime omver te werpen. In hoeveel landen heeft Amerika met haar geheime diensten en NGO's onrust aangewakkerd en getracht revoluties in gang te zetten. Hoeveel terroristen groeperingen heeft Amerika wel niet gesteund en van wapens voorzien om hun imperialistische doelen te bereiken. Hoeveel landen over de hele wereld heeft Amerika al niet vernietigd en in puin achter gelaten? Je zou de tel bijna kwijtraken!

Rusland is een lief lammetje in vergelijking met de as van het kwaad in deze wereld: Het meest oorlogszuchtige land ter wereld, Amerika!

Het Amerikaanse volk mag juist blij zijn met deze advertenties die de beerput aan omgekochte Wallstreet politici onder de aandacht brengt.




Deze zogenaamde

5
26 Ron

@23 nee het gaat over beinvloeding, het wordt niet gebruikt als reden van de nederlaag. Die hacks en deze propaganda is bewezen, het is moeilijk voor u, ik weet het,maar het is het begin van Cyber War. Waaron ontkennen russen altijd alles wat glashelder is, zie doping, mh17, corruptie Janokovitsj, moord op Magnitzky. Het was minder erg geweest als Poetin gewoon zijn voorkeur had uitgesproken.

3
27 Moien

Wat er leerzaam aan is dat de advertenties zowel pro als contra Trump waren. Hoe valt dat te rijmen met het idee dat 'de Russen' wilden dat Trump zou winnen? Wat deze advertenties doen is de controverse aanscherpen. Hebben de Amerikanen echt niet nodig hoor, die zijn al helemaal uit elkaar gespleten, want USA is er zélf een meester in. Heeh, wat kunnen we doen om de AMERIKAANSE invloed op onze politiek te weren? Er zit minstens 1 gast in het parlement met banden met de joodse maffia in USA, zo niet 2 en wellicht nog meer verdekt opgestelden. Waar komt Antifa vandaan, en de Grauwe eeuw, en de anti-zwarte piet beweging?

UIT AMERIKA. Ga daar maar over janken ipv over een paar flauwe advertenties, waarvan niet eens duidelijk is of ze van de Russische regering afkomstig zijn. Van Twitter is bekend dat die de Russen zelf hebben uitgenodigd om ads te plaatsen, en de Russen zijn daar niet op ingegaan. https://www.rt.com/news/407919-twitter-multi-million-offer-rt/

5
28 Ness

@27 "Het was minder erg geweest als Poetin gewoon zijn voorkeur had uitgesproken"

Er zijn twee politici. Eén daarvan zegt letterlijk een oorlog te willen beginnen tegen jouw land wanneer ze gekozen wordt als president (Clinton). De andere politicus zegt juist de relatie met jouw land te willen verbeteren (Trump).

Naar welke politicus zou jouw voorkeur in deze situatie uitgaan?

5
29 Ron

@28
Staat in het artikel.
Onrust zaaien...
Poetin is gebaat bij onrust en niet alleen in de VS

3
30 GreyB

@28 "Hoe valt dat te rijmen met het idee dat 'de Russen' wilden dat Trump zou winnen?"
Nou, zo moeilijk is dat niet. Maar dat gaat jouw pet te boven.

"Waar komt Antifa vandaan, en de Grauwe eeuw, en de anti-zwarte piet beweging? UIT AMERIKA"
Bron? Duim?

Oh, en die link is RT. Ja, natuurlijk, een héél betrouwbare bron, al helemaal over dit onderwerp.
Je was een poosje rustig, na het verwijderen van je stuitende berichtjes eerder vandaag, maar ik zie dat je alweer het hoogste woord hebt, schaamteloos doorkwaakt.

3
31 LanCaster

@29 BS. Alweer een slachtoffer van de alt right media en de russen. Russen heeft nooit gezegd dat ze er op uit is om oorlog te voeren met de russen, ze is niet bang om oorlog te voeren, heel andere context.

2
32 Moien

@28 heeft u meegekregen hoe de CEO van Twitter gisteren, in de senaats commissie, op zijn flikker kreeg en faliekant afging.

2
33 Moien

@30 : nee niet om onrust te zaaien. Om kijk te krijgen wie op wat zou gaan stemmen. Het internet leent zich prima voor dat soort spionage. En natuurlijk willen ook de Russen weten waar ze aan toe zijn.

6
34 Ness

Te grappig voor woorden als dit de advertenties waren.

2
35 solidsteel

“Zo werd de advertentie 'Satan: if I win Clinton wins!' getoond aan Facebookleden met interesses in onder andere God, Breitbart, Conservatisme, Bijbel en Jezus”.
Dus eerst werden profielen opgesteld van facebookleden, en afhankelijk van het profiel specifieke boodschappen verstuurd. Andere profielen kregen dan weer andere boodschappen, geheel naar persoonlijke voorkeuren. Met andere woorden, zich zelf versterkende echoputjes.

1
36 Crannbuidhe

Zal in de toekomst een groot probleem worden voor de gutsies als FB en dergelijk politieke opruierij gaan weren!

4
37 Zie Hier

@26 Minder op inforwars zitten helpt om niet te verdrinken in foutieve informatie.

1
38 VaY

Natuurlijk beïnvloedt de Amerikaanse elite al sinds minstens 1900 verkiezingen, maar als de Russen het doen moeten ze er wel even wat van zeggen ja.

0
39 zewa

Ik ben benieuwd of ze in de VS ook een analyse gemaakt hebben van hoe Russen fora als Reddit of Breitbart e.d. gebruikt hebben. Op NK hebben we onze bekende figuren van links en rechts, maar als je weleens op die fora komt. Ongelooflijk hoeveel haat daar "gecultiveerd" wordt. Zelfs op fora waar er moderators actief zijn, gaat de haat daar heel ver.

1
40 Trompetsignaal

@27 Nee, de hacks zijn niet bewezen evenals de 'propaganda' niet, het zijn aannames, meer niet.
Het komt uit infantiele geesten die als ik hier naar de advertenties kijk (die deze posting omringen) terstond naar Catawiki zouden gaan, een vlucht boeken bij china southern en solliciteren naar een functie als key account manager omdat koffie hun kop of tea is geworden.

2
41 Proemevla

@41 goh, ik krijg advertenties van boekhandels, auto’s en tuinieren. Je weet hoe cookies de reclame beïnvloeden die je hier ziet, he. Ze zijn een spiegel van je interesses.

0
42 Trompetsignaal

@42 krijg nu spontaan een advertentie van een bed/matras en hotels aangeboden. Ze reageren wel heel snel op mijn post.

0
43 Trompetsignaal

@41 Dan nog een reactie op je eerste zinnetjes: propaganda en jacks niet bewezen.
Die propaganda is bewezen. Zelfs Russische journalisten hebben mensen gesproken die voor deze trollfarms werkten. Dus om maar een van je eigen favoriete woorden te gebruiken. Je moet niet wegkijken van de feiten, ook niet als je daardoor gedwongen wordt je eieren verhaal iets ingewikkelders (lees genuanceerder) te maken. (P.s. Nu komt er een advertentie over winterjassen voorbij)

0
44 Trompetsignaal

@42 Geen van de advertenties die ik noemde komt ook maar in de buurt van mijn interesses. In de zeldzame gevallen dat dat wel zo is zijn ze te laat, ik heb mijn keuze dan al gemaakt dus dure mosterd (voor de bedrijven die de reclame betalen) na de maaltijd.

@44 Niks van wat o.a. in dit topic wordt genoemd is bewezen, lees het artikel maar en tel het aantal keren 'zouden', allemaal aannames.

1
45 Proemevla

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Kortere lontjes vragen om nieuwe methode: NS-klas leert met geweld omgaan

Ze hebben het al zo ver laten komen dat ze een wapen moeten dragen willen ze zich kunnen verdedigen....

12 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@83 @89Aardige inside info over de reden en hoe het ging toen ;"they spat on us"Special Report: Why Ukraine spurned the EU and e...

13 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Twee onfrisse figuren waarvan ik me wel eens afvraag of ze wel een douche hebben....

13 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

LoydMorris
Joost Klein vertrokken naar Eurovisie Songfestival: 'Mijn doel is twaalf punten'

Kan iemand hem vertellen dat hij het kleerhaakje nog even uit z'n jas moet halen. . . . ...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ongelovenloos
Topdokter slaat alarm: ‘Chemische stoffen in vaccins maken kinderen trans’ - Dissident.one

Het grootste probleem zijn die ouders die hun kind laten kiezen wat ze willen zijn , een jongetje of een meisje.Ere zijn er ook bij die een zo...

16 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@83"Relevanter is de vraag: had het parlement de volmacht om 'm af te zetten?"Het deel van het parlement dat niet verjaagd was? Nee , ...

16 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Wedergeboren
Let op: WhatsApp kan geen video’s versturen op Android-toestellen

   Niets van gemerkt toen ik vandaag 2 filmpjes naar het buitenland stuurde. Dat ging perfect. ...

18 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ongelovenloos
KIJK. Ongeruste Russen delen beelden van colonnes westerse legervoertuigen die richting Oekraïne en Polen rijden: “Het is alsof er geen einde aan komt”

@5Zo is het .Laat iedereen eens kijken waarvoor Amerika zich zo inzet voor een niets bedoelend landje.Als Amerika er geen voordeel uit k...

19 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Olivia
Muziekdraadje

Tres Natas - Spirit in the sky https://www.youtube.com/watch?v=fBUjdhlYSeo...

22 minuten geleden geplaatst door Olivia

ongelovenloos
Aardappels uit Nederland of rijst uit Azië: wat kun je beter eten voor het klimaat?

Gewoon eten waar je zin in hebt .Doen ze in de rest van de wereld ook....

27 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Youhdporono ComCamvideosBestassMan Sucking BreastPorn In ColoradoWives Who Love AnalAnushka Xxx VideoRayerozePussy Selena GomezEmily Willis Anal CreampieTheyarehugeGif StrippersHinata Comic PornLesbians Farting PornSexy Asin PornShe Left Us MissaxNaked Men TumEbony PornpicturesBrazzershdVictoria Triece XxxSexual Games PcNude Danielle FishelFreya Mayer PornMissmiafit PornPorn RecordsX Video Mother And SonIndianpornstarApril Olsen DpJogos PornogrficosHistorias HeroticasMakima AssIndian Aunty Sex ImagesMmm XnxxDigital Playground ParodyTabo PornNoodle Magazine ComRaquel Welch NakedOk Xxx Hd VideoSex Ki BateKimmy Granger VideosAsian ThreesomesDivine BreastsHot Sexy Aunty RomancePornos GayXxx Of BrazzersSwathi Naidu New VideosJasmine Grey CreampieXx VjdeoPantieshentaiMom Making Love To SonNude Model GlamourOld Porn StartsNude Models On InstagramBrittany Daniel NakedThe Incredibals PornBestsexpositions.comPantyfacesittingMarathi Xnxx VideoSudan XxxTamil Porn FilmTic TokpornTeen RimjobMilf Anal Fucked With Nasty Young Couple In The BedroomAunty XnxxGeena Davis NakedSaxi Blue FilmDesi Sex New SiteExtreme Porn SitesEbonytittiesHindi Latest Sex StoryAlia Bhatt Porn VideoHigh Rated PornKaam Sutra VideosHandsfree CumEmme HixBrother Sister SuckingPorn BoyfriendMms BeeXxbrits.conBabefacedhoeGay Pounding PornJosh Hartnett LpsgFreexxxvideos DownloadRebellious Chantele PornReddit YoutubetittiesAslil VideoBrother And Sister Bf MoviePorn ProsituteBig Booty JudiesRubias PornBd Company NudeWww Telgu Sex ComAbgxxxHot Desi Porn HdWatch FuckAnalroccoSlumber Party PornPornovore FrCaudolisme.netGay Porn For TeenagersBrittany Renner LeakedShyamala SexImo XnxxWww Sexvodeo ComBhosdi KeSexmovirsPornografia AsiáticaCame SexeFamosos PornoJinxed PornFinnster Of LeakAndi PinkKerala PornographyHandjob CompelationMemek IndonesiaThumbizillaBig Tits VidzMarried PornographyPorn OlfCumwithlinkAltyazılı PornonoEbony Orgy'sThe SabrinabanksMia Malkova MoviesKamini AuntyPorn Video With Dirty TalkWww.free PorncomDeepthroatgangbangXnxxcLuscius NetPorn Cruising GayAlia Sexy VideoChunky CumParasite PornAutumn Falls LesbianWife Gets DpedFilms PornSitup BokepTiktok BlowjobSexi Video Hd ComHindi Suhagrat FilmAnnareyhornyFatal Model Nf葵司Hindi Full Hd SexDesi Girl Hd PornMalayalam Hot MmsSunny Leone XnCartoon Live SexForbidden Fruit Porn