@44 Mooi niet. Lees je eigen rommel eens terug. Vanaf daar ging het niet meer over de belasting op suikerhoudende dranken uilebal. ...
@42 7 ging vooral over de formatie en democratie. Toedeloe hoor verder. ...
@41 "Jah, Hitler was vegetariër." Ja, en Geert is een allochtoon. Daarmee is het cirkeltje mooi rond, dus ik ga weg van dit draad...
@35 😂Ja zeg dat. Het ging op reactie 7 al van de suikertax naar allochtone Geert.Over een obsessie gesproken. ...
@38 Jah, Hitler was vegetariër.Sukkel....
@37 "braaksels" Nou, gelukkig maar dat het geen gevoelige snaar is dan. :-)))) ...
Negeren deze "demonstrant" en tijdens de herdenking op 4 mei, totaal geen media-aandacht geven. Dat is het beste.Maar dat zal voor de NOS en d...
@36 Wie zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd haar te herhalen. ...
@36 Als je het verleden niet kent, kun je het heden niet begrijpen en de toekomst niet vormgeven. - Helmut Kohl ...
@34 Welnee, ik leg gewoon jouw niet ter zake doende braaksels even bloot....
Tja sommige mensen (heel veel eigenlijk) moeten hoe dan ook interessant gevonden worden, desnoods verzinnen ze een allergie die niet bestaat.
Zelfde met die gluten allergie waaraan zoveel mensen zogenaamd lijden, onzin.
Als je allergie wel een rage lijkt is het hoogstwaarschijnlijk dit soort aanstellerij.
@1 : Als je het artikel had gelezen had je geweten dat een glutenallergie niet bestaat, maar dat het om een gluten intolerantie gaat.
Blijkbaar vind je het interessanter om wat te roeptoeteren dan inhoudelijk te reageren.
@2 er zijn genoeg mensen die beweren een glutenallergie te hebben. nergens zeg ik dat het een bestaande allergie is. beter lezen voor je meteen zo aanvallend reageert.
Ik vind dat het artikel de grens voor een allergie of intolerantie nogal hoog legt.
Velen, misschien wel iedereen verteert tarwegluten moeilijk, er wordt gesteld dat het pas als intolerantie geldt als er ontstekingen ontstaan, terwijl ik mensen vaak meer energie zie krijgen als ze grotendeels tarwegluten vrij gaan eten.
Met melk hetzelfde, ik ken iemand die na 1 a 2 weken na het nuttigen van zuivel ontstekingen (aften) in de mond krijgt. Dat gaat dus om een subtiele reactie, die de hoogleraar waarschijnlijk niet kan aantonen.
(na 20 jaar last is deze persoon bijna aften vrij, ook zijn de aften een paar keer opgewekt door zuivel te eten, zowel per ongeluk als bewust)
Verplichte kost in dit verband:
@3 : Heb je ook gelezen dat 15 tot 20% van de bevolking wel een echte allergie heeft?
(en dat is dus zonder intoleranties)
Dat is dus tot 1 op de 5 mensen, Heel veel die dus niet alleen maar interessant doen.
ik had het artikel best willen lezen.
@6
Ik vind de groep die vermeende allergische reacties claimen toch wel schrikbarend groot (geworden):
(**) Knulst, gespecialiseerd in voedselallergie, ziet daarentegen ook patiënten die soms bijna niets meer durven eten of drinken omdat ze báng zijn voor zo’n extreme reactie, of omdat ze dénken dat hun buikpijn / misselijkheid / hoofdpijn door koemelk of kippenei komt, door brood of rode wijn of mosselen of wat dan ook. En hún aantal neemt ook toe. Inmiddels meent een kwart van de volwassenen en 17 procent van de kinderen een voedselallergie te hebben. In werkelijkheid, zegt Knulst, heeft 2 tot 4 procent van de volwassenen die echt. Bij kinderen is dat bij 4 tot 6 procent. (**)
Ik heb ook een intolerantie voor bier, wijn en vooral whisky of whiskey.
Meestal pas na een paar uur, vaak de volgende dag..
Je hoort er niet meer bij zonder allergie.
* Verwijderd door de redactie *
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.