Zorgpremie stijgt met 300 euro door Rutte III (rtlnieuws.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Carol Fenijn in Politiek  ·  94 Reacties

  • 36
  • 1533x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@45 Ooit Mike komt er een moment en dan ben jij oud en dan kun je het uit eerste hand ervaren question

51 deleted4234

Het is zó ontzettend de allerhoogste tijd dat er eindelijk eens 'n burgervriendelijk en sociaal kabinet komt!
Helaas moeten we de komende tijd nog aanhikken tegen een allesbehalve burgervriendelijk en sociaal kabinet... question

2
52 Scorpio

@35 Lol de grootste onzin die ik ooit heb gehoord, gelukkig woon jij niet hier en hoef ik jou niet serieus te nemen, je hebt geen idee wat hier gebeurd, dan weet je wel dat het niet naar de ouderen gaat.
Ja de huizen/gebouwen die zinloos worden verbouwd en dat weet je best, het meeste geld wat naar de zorg gaat zit in huizen, om winst te maken.

2
53 etymologie

ja hoor. de VVD en co zijn net begonnen met regeren en het grote graaien is alweer begonnen. met dank aan de stemmers op deze 4 partijen

2
54 Roomboterbabbelaar

Was ons zorgstelsel niet ooit eens bedacht zodat zorg voor iedereen betaalbaar zou zijn??
Die argumentatie is zo langzamerhand echt het doel voorbij geschoten!

1
55 Anonymousje

Het zijn vuile vieze huigelaars daar in Rutte III en zeker die partijen waar de C in staat, de C van crimineel dus!

2
56 Interessant

ziekenhuizen gaan failliet, thuiszorg heeft geen genoeg handen.
de ouderen zorg is ook al der mate slecht veel huizen sluiten.
Overal personeel te korten, geen ambulance komt op tijd.
Het gaat weer heel veel kosten en er staat duh niet iets fatsoenlijks tegen over.

Het vele geld komt niet waar het hoort dat is wel heel duidelijk en word ook steeds meer zichtbaar.

2
57 Gratiebarmhart

Er moet een einde komen aan het ongeremd zorggebruik op kosten van de ander. Dit is goed te realiseren door een maximaal zorgbudget wat uit de collectiviteit per individu bij leven betaald wordt. Max 3 netto jaarsalarissen is een mooi plafond, wil het individu meer dan gaat het individu daar eigenhandig voor opdraaien.

14
58 Recovery Mode

* Verwijderd door de redactie *

59 Dewereldrond

Ook een zorgrendementheffing voor familie, kinderen die hun ouders laten verzorgen , zelf in gebreke blijven dienen extra aangeslagen te worden. Zo is de hele poetshulp volkomen luxe, heeft niets met medische hulp te maken!

9
60 Recovery Mode

in ons geval zeur ik niet,
wij hebben een dochter van 6 die geboren is met een schisis,
op de site van menzis kan je precies zien wat voor kosten menzis gemaakt heeft, ze is nu 6 jaar en er is al bijna 70.000 euro betaald voor haar behandelingen, (plastische chirurgie, buisjes, operaties etc etc ) en ze blijft tot haar 18de onder controle, en als op haar 18de het litteken van de schisis (hazenlip) haar niet bevalt mag ze kiezen voor nog gratis plastische chirurgie,

dus sja maar daarbij wil ik ook nog even zeggen als de premie stijgt, (eigen risico niet meegerekend) stijgt in de meeste gevallen de toeslag ook! dus wat betaal je netto nou meer dan??
wel mee eens dat de middeninkomens hier wel de dupe van zijn ( de mensen die geen recht hebben op toeslagen)
maar nogmaals in ons individueel geval kan en mag ik niet klagen.

1
61 eggie1979

@53 je bericht mij van onzin en schrijft daarna zelf onzin. Want de langdurige zorg Kost geen 30 miljard? De grootste kosten post in de zorg is personeel. Niks gebouwen!

9
62 mike45

Als all de migranten en vluchtelinge de zorg gratis krijgen om naar de doctor te gaan moeten ja de zorg kosten stijgen op kosten van alle Nederlandse burgers de verzekert zint. Dank aan alle VVD CDA D66 en CU stemmer.

2
63 Gunther

* Verwijderd door de redactie *

64 Dewereldrond

* Verwijderd door de redactie *

65 Dewereldrond
66 Gratiebarmhart

@64
U bent wel erg goedgelovig.

1
67 welofniet

@64 "Nederlands is helemaal niets kwijt aan vluchtelingen, daarvoor krijgt ze jaarlijks een zak met geld van Brussel"

Je bedoelt een sigaar uit eigen doos?

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/vraag-en-antwoord/uitgaven-rijk-provincies-gemeenten-voor-opvang-asielzoekers

1
68 Hans Brinker

De zorgpremie stijgt omdat de kosten hoger worden. Het enige wat Rutte 3 doet, is minder compenseren uit algemene middelen.

Dat is een politieke keuze waar de meerderheid blijkbaar voor is, gezien de uitslag van de verkiezingen. Dus meerderheid bepaald.

Ik wil toch dat mijn zieke moeder met uitgezaaide longkanker in haar hoofd alle mogelijk behandeling krijgt, ook al kost die meer dan dat je ooit aan premie betaald? En dan mijn vader met 2 hartaanvallen weken op de IC. Mijn ouders hebben al heel wat gekost.

Stel dat mijn moeder nog een jaar of 4 had geleefd, met medicatie die 40.000 per jaar kost.... Of ze bij die tumor in haar hoofd konden voor 75.000.

Ik betaal mijn deel, en begrijp hoe godsgruwelijk gelukkig ik mag zijn om premie te kunnen betalen.

0
69 Merlanni

Op mijn zorgpas staat Europese zorgpas, hetgeen betekent, dat je kan aantonen in het buitenland, dat je voor medische zorg verzekerd bent.
Heb het al eens eerder gemeld : had afgelopen zomer medicijnen in Italië nodig.
Wie schetse mijn verbazing, dat ik precies dezelfde medicijnen méér dan de helft goedkoper waren, dan in Nederland?
Het waren ook nog eens de (duurdere) originele merk medicijnen en niet de zogenaamde "goedkopere" versies.
Dan vraag je je toch af, waarom deze medicijn-prijsafspraken, inderdaad niet op Europees niveau, geregeld kunnen worden en waarom medicijnen in Nederland, tot een belachelijke prijs worden opgeschroefd.

1
70 Dieke

@66 er werken een miljoen mensen in de zorg in Nederland. https://www.google.com.ua/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.werk.nl/xpsimage/wdo213859&ved=0ahUKEwjti-r4-pzXAhXRpqQKHdM4BvoQFggrMAI&usg=AOvVaw3pJxGkj79Gu4rM1mfXab9_

Die kosten gemiddeld 50k per jaar dan kom je op 50 miljard per jaar aan personeelskosten dan heb je nog 40 miljard over voor alle andere kosten. De personeelskosten zijn dus echt met afstand de grootste kostenpost.

7
71 mike45

@64 “Nederlands is helemaal niets kwijt aan vluchtelingen, daarvoor krijgt ze jaarlijks een zak met geld van Brussel”

Want in Brussel groeit de geldboom?

2
72 JackKropotkin

@70 dieke zo kun je iets niet berekenen er een medicijn uithalen en dan roepen de medicijnen kosten in Italië maar de helft.

10
73 mike45

@72 kunnen we nu eens ophouden op ieder draadje de buitenlanders er de schuld van te geven. Het lijkt de jaren 30 wel alles was de schuld de joden en de zigeuners.

7
74 mike45

@70 Als je met die pas in een NHS ziekenhuis beland in het VK dan is alles gratis incl je medicijnen, wil je echter een ibuprofen in België dan ben je twee keer zoveel kwijt dan in NL. Medicijnprijzen zomaar vergelijken is lastig, door overheidsingrijpen e.d., maar de prijzen in Nederland zijn helemaal niet zo hoog, zeker niet de veelgebruikte (bloedverdunners, cholesterolverlagers ...).

4
75 JackKropotkin

@74 Huh? Ik ga er maar even vanuit dat je agressief-hysterische reactie niet voor @72 bedoeld was.

1
76 JackKropotkin

@40 , Nederland is niet communistisch dus dat hoort niet wat jij wil. De zorg hoort volledig onder de marktwerking te vallen en de staat zich niet met de prijs de bemoeien zoals het nu is. Het huidige systeem is het enige juiste. Socialisme is het slechtste dat er is. Zo min mogelijk staats bemoeienis en iedereen voor zichzelf verantwoordelijk en niet de staat. Zo werkt het in Nederland.

10
77 Ziggofan

@64 als wij Miljarden aan de EU betalen, en dan wat Miljoenen terug krijgen voor die vluchtelingen, wie betaald die vluchtelingen dan????

Denkt u wel na?? U lijkt meer onzin uit te kramen als vele anderen hier..

0
78 Logic

Onze nieuwe parasieten moeten ook in het ziekenfonds.

1
79 Xmod

@64 haha, linksche sukkel.

1
80 Xmod

@77

Je bedoelt dit:

IKKE IKKE en nogmaals IKKE
en de rest kan gewoon STIKKE.

4
81 MARCUSAURELIUS

@71 En maar klagen dat ze zo weinig krijgen... Hahaha, altijd lachen met dat personeel.

1
82 Ektoplasma

En waar gaat die verhoging naar toe........naar de graaiers.
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/een-op-de-vijf-topbestuurders-in-de-zorg-verdient-boven-de-norm

1
83 WHuls

@64 En waar denk je dat Brussel vandaan haalt?

0
84 shadowrunner101

@3
"Ik ben bang dat veel mensen een keuze zullen moeten maken tussen eten of zorg..."

Laten we dat moment nog even uitstellen door voorzieningen beperkt toegankelijk te maken, door bijvoorbeeld enkel toegang te bieden aan hen die vijf jaar in Nederland wonen.

Woon je korter dan vijf jaar in Nederland dan is er geen premieverplichting, maar je kan ook geen rechten doen gelden op collectieve verzekeringen (zowel op ziektekosten, als op sociale ondersteuning etc. etc.).
Pas na vijf jaar zijn er mogelijkheden om toegang te verkrijgen, tot het voorrecht van voorzieningen.
Zoals Nederland dat aan premie betalende Nederlanders en aan hen die hier langer dan vijf jaar zijn en ook premie zijn gaan betalen, als ondersteuning bied.

In mijn voorstel is er pas na vijf jaar toegang voor nieuwkomers tot al die voorzieningen, die ooit met enkel premie betalende Nederlanders voor ogen, in het leven zijn geroepen (zoals bijstand, sociale woningen, ziektekostenverzekeringen en andere voorzieningen, net als de vele vormen van subsidie (van voor scholing tot zwemles) die Nederland kent).

Maar misschien kan er voor de categorie die in mijn voorstel vijf jaar lang zelf haar broek moet ophouden, door apart op te richten verzekeringsmaatschappijen een basis ziektekostenverzekering aangeboden worden die buiten het sociaal stelsel omgaat.
Maar ook dat moet dan natuurlijk wel geheel op eigen kosten gaan.
En misschien zou die categorie (en dat dan natuurlijk ook geheel op eigen kosten, vooral niet gesubsidieerd) andere mogelijkheden tot risico- en inkomensverzekering aangeboden moeten worden.

Echter zaken als een gegarandeerd recht op opvang in een opvangcentrum met gratis voeding, medische basisvoorzieningen en basisscholing (voor kinderen) moeten natuurkijk wel als standaard aangeboden worden.
Gezinshereniging zie ik echter weer niet als een door de Nederlandse staat aan nieuwkomers te garanderen basisrecht, hoogstens dat er in speciale gevallen ministeriele discretie verleend kan worden.

Want met zo'n grote bevolkingsaanwas, die volgens het CBS geheel door de aanwas van grote hoeveelheden nieuwkomers word veroorzaakt, kan geen enkel sociaal stelsel instand gehouden worden (mede gezien de grote groep aan wie status verleend word en waaraan gelijk na statusverlening, in principe toegang verleend word tot allerlei voorzieningen hier in Nederland).

1
85 tegenzinnig

Kan maar 1 ding zeggen...Hufters!!!!!

0
86 Peka8

Jaja, iedereen krijgt er geld bij, blijkt later vanaf modaal, die leveren het meteen weer in aan zorgpremie, eind van de rit levert een ieder in behalve topinkomens.
Is altijd leuk om mensen blij te maken met een dooie mus, en weer trappen er mensen in.

4
87 Rattocasi

Mark Rutte maar roepen dat iedereen er op vooruit gaat. Hij bedoelt natuurlijk alleen de mensen waar de partij voor is, multinationals en grootverdieners.

1
88 Eric

@3 : Weinig te kiezen ben ik bang, je bent nl. verplicht je zorgpremie te betalen. Het zal Rutte III zijn reet roesten of je wel of niet te eten hebt. Rutte weigert immers ook al jaren steun vanuit de EU voor armoedebestrijding.

1
89 Reagentje

* Verwijderd door de redactie *

90 Chat Baker

Wij moeten elk jaar meer, meer, meer aftikken voor minder zorg. Elk jaar opnieuw. En de ene keer is het de premie, de andere keer is het het eigen risico. Maar omhoog gaat de prijs, en omlaag gaat de dekking.

En maar fulmineren tegen "kwakzalvers" om nog zekerder te stellen, dat iedere cent die wij uitgeven aan onze gezondheid, ook bij de "regulieren" en hun financiers terechtkomt.

3
91 Wendel

@91 Straks kunnen mensen alleen nog maar naar kwakzalvers want dan is de rest te duur question

5
92 Rattocasi

@60
Wat een kortzichtigheid. Ik zou je bijna een faillissement en een ongeneeslijke ziekte toewensen....

Een poetshulp is voor de meeste ouderen geen luxe, maar noodzaak. Bejaardenhuizen zijn er immers bijna niet meer. Elke oudere wordt geacht op zichzelf te wonen totdat hij echt helemaal niets meer kan. Als je geen familie of behulpzame buren/vrienden hebt, ben je vies de lul. En aangezien heel Nederland aan het werk moet, zijn er überhaupt amper mensen te vinden die hulp kunnen verlenen. Het gros van de professionele hulpverleners is op straat geschopt, en mag nu onder dreiging van intrekking van de bijstand het eigen werk voor niets doen.....

2
93 Tismewat

@93 Het is een eigen verantwoordelijkheid de poetshulp te verlonen, het is een fase in het leven waar iedereen mee te maken kan krijgen. Mensen moeten netwerken, netwerkgemeenschappen wordt de nieuwe solidariteit. De huidige solidariteit is onbetaalbaar!

4
94 Recovery Mode

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

Cream - Strange Brew (1967)https://www.youtube.com/watch?v=hftgytmgQgE...

1 minuut geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Frankie Avalon - Venus (1959)https://www.youtube.com/watch?v=kn2ALqAJZwo...

4 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

T.Rex - Children Of The Revolutionhttps://www.youtube.com/watch?v=PP2FyYSUJ54...

5 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Texas - I Don't Want A Loverhttps://www.youtube.com/watch?v=KHLchEtMKQg...

6 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Golden Earring - Buddy Joehttps://www.youtube.com/watch?v=0dDSCPa6azY...

8 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Greenfield & Cook - Only Lies ( 1971 )https://www.youtube.com/watch?v=zT-_gcfPkvI...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Cats - Rock and Roll (I gave you the best days of my life)https://www.youtube.com/watch?v=IdejuYC5UOM...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Cats - There Has Been A Time (1973)https://www.youtube.com/watch?v=y7crL9JMcdw...

12 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

Als ik Edwin was zou ik iets anders gaan doen. Gewoon een simpel baantje. Huurwoninkje. En dat allemaal loslaten....

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Microsoft zet broncode MS-DOS 4.0 op GitHub

Volgens mij hadden we thuis 3 toepassingen ervoor destijds. Tekstverwerking, Spreadsheet en Boekhouden. Dat was alles. ...

28 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Princess Lili PornPimppornRussian Sex ComAlly Lotti Onlyfans LeaksBangla Xx Video SongPolice Sexy BfSalma Hayek Sexy MoviesBrooke PaigeIndian Hindi Girls SexProstitute HentaiBeach VoueurDolly Castro NudeBrazillin PornGuku .tuTelugu SexvedeosSekireiJapanese Teacher XvideosXxx LanjaFeet Cummed OnWife Sawp PornTiny Tit LesbiansNude SecrataryPornos FatJe Montre Ma SexetapeGay Men Old PornReba Fitness NudeDead Body XnxxFree Fucking VideoSexy Sexy Video BfHindi Sexy Movie BfDonnie RockGirlfreinds Mom PornBdsm TubesMiss JavHot Kissing Porn VideosXvideo ShootingNaked Beach PicsStanding Porn HdCartoon Bondage PornMianami AizawaWwww Xxxx WwwwBeautiful CrossdresserVanessa ChaseDad CrushTrue AnalSons Dp MomThemaryburke NudeBeeg BigCubby Mature PornPerfectgirls.betSunny Leone Cumshot CompilationXvid PornKkvsh SextapeStepfamily PornDeepfake Porn CelebBeurettepornBig Titty LatinaHot And Sexy XxxRimjob GifMy Dress Up Darling JavIndian Marathi Sex ComChinese Old Man SexSensual PornQuif PornAnime Porn TeacherNude Massage By WomenIvy WintersXnx Sexy MovieHerobrobineIndian Mami SexKatdreamsDinotuvePeladas Only FansWoodpecker UlluSherlyn Chopra XxxIndian Village XxxxExplicit In MoviesLittle People PronPornstars.tubeSamantha SaintpornFingering BlackCamwhores.tvAshian XxxKriti Sanon Hot SexyKearalasexSleepingsister PornPorm PicsFree BrazersAnal HommadeTs Nicki BandzNangi LarkiEnglish Blue Film English BlueAsiandollxTamil Desi Sex ComAsmr Roleplay PornVoyeur House LıfePanties PornOlivia Dejonge NudeXxx With Hot MomGta 5 PronNude Pics LatinaEbony Teens Big TitsDaddyswhoreHusban And Wife PornIzuna MakiBest Pron SitesJuiia AnnRodrigezSwathi Naidu AgeDaughtswapRoberta Franco PornRawblackvideo ComKlee HentaiNextdoortwinkMarian Franco NudeNude Tits PicSofie Reyez VideoGonzo PornographieXnxx NegroAgirlknowsStripper VideoBoobs Play VideoKorean Sex Video HdLesbian Squirting PornLunch With The Steps PornVoyeuor PornJeux HentaRedhead DeepthroatBlonde PornyXnxx Videos AndKannada Sex Video AuntyZombies XxxXnxx Mom Son BathroomMakima HentaiNurumasage PornRiley Reid Abella DangerFree Porn VidReal HookerHazel GraceAnnabgo NudeSatanicpornPawg HentaiZap American Gladiators PlayboyTelugu Ammayila Sex VideosIndain Xxx ComHarassment PornXxx New Pron VideoChut ChahiyeCrack Head BjGirfriends Mom Porn