Wordt Apple niet te premium? (emerce.nl)


Apple moet zich toch een andere ontvangst hebben voorgesteld van zijn nieuwe laptops. Na de presentatie afgelopen donderdag van de nieuwe MacBook Pro’s regent het klachten in forums over de ‘krankzinnig hoge prijzen’. ...

door technienieuws in Technologie  ·  20 Reacties

  • 0
  • 440x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Phoe, Nou ik koop wel een medionnetje die werken heel goed.

3
1 Positivo

MacBook Pro is altijd al premium geweest en voor professionele gebruikers. De "gewone" consument kan prima uit de voeten met de MacBook en MacBook Air.

11
2 Goedemiddag

Probeer maar eens een vergelijkbare machine samen te stellen, dan kom je er achter dat je net zoveel geld kwijt bent.

12
3 griepje

@10 idd zoek er maar 1 uit die na 5 jaar gebruik (echt gebruik en niet alleen je email of internet) nog zo doet , dit gaat geen windows zijn.

11
4 spacedeee

@2
De macbook pro is de enige met redelijke compabiliteit door meerdere usb aansluitingen en is ook een stukje krachtiger. De air en de normale macbook zijn het geld simpelweg niet waard. Daarnaast is deze macbook niet eens zo pro, je krijgt een relatief zwakke processor met weinig ram en weinig aansluitingen voor een torenhoge prijs.

@3 specificatiegewijs absoluut niet. Een vergelijkbare i5, 8gb ram en 256 gb ssd is beschikbaar voor onder 1000 euro in het windowssegment.

@4 als men normaal omgaat met de laptop moet een normale windows pc ook 4 jaar meegaan.

//

Prijzen slaan helemaal nergens op. Hier betalen we 1700 euro voor het basismodel zonder 'touchbar' terwijl het in de vs 1500 dollar is. Ik denk dat ik maar voor een tweedehandse van de vorige generatie ga, aangezien deze relatief duur is in vergelijking met vorige generatie

3
5 uberqwerty

"De goedkoopste 15 inch MacBook Pro met Touch Bar en Touch ID kost 2699 euro."

Toink.

1
6 zeikenderechter

@4 Ik heb er zo eentje, moet je geen koopje nemen, maar kan je rond de 1000,- toch een knap snelle I7 krijgen. Vorig jaar opgewaardeerd met een SSD en Win10. Volgens mijn PC leverancier die ook alles voor mijn bedrijf regelt nog "bloedsnel", hij was verrast. Buiten dat ik er een groot deel van de dag op werk gebruik ik deze ook voor semi professionele fotobewerking. Na 5 jaar gaan de toetsjes wat glimmen...

1
7 Tussenderegels

@5 mijn bevindingen zijn heel anders.
Ik heb van beide systemen meerdere apparaten en de apple blijft een stuk stabieler kan ik melden, ook de goed afgestemde windows gaan een stuk langer mee maar kosten dan ook zomaar 1000/1200.
Ik vergelijk ze niet met de 3 of 499 laptops want die gaan totaal niet lang mee als je ze echt gebruikt, maar ik denk dat daar de grootste groep minners dit niet zal begrijpen hun gebruiken hem immers ook iedere dag..voor internet..
Grootste probleem is de niet op elkaar afgestemde componenten.
Dat ze (te) duur zijn dat is zeker.

3
8 spacedeee

Dus nu beginnen ze een keer te klagen over de waardeloze prijs/kwaliteit verhouding die al jaren zo is? question

2
9 Wild Rover

Dat merk is mij al vele jaren gewoon 3x te duur, ze worden voor een habbekrats gemaakt en voor het 80 % te duur verkocht, daar doe ik dus niet aan mee.

2
10 corretje

Dure geldklopperij voor Applefielen die blindelings kopen wat het merk aanbiedt.

2
11 tripomatic

Er is een enorme stapel personen die een laptop koopt op naam. Maar als je voor jezelf opschrijft wat je met de nieuwe laptop wilt gaan doen en daarmee op stap gaat zal je zien dat je met een laptop thuis komt die krap een derde van de prijs is die anderen betalen.

Natuurlijk moet je dan wel maandelijks onderhoud plegen d.m.v. wat simpele gratis programma's.

2
12 Pirate

De nieuwe MacBook Pro is toch een lachertje in vergelijking tot de nieuwe Microsoft Surface Book. Laten we Apple maar afschrijven m.b.t. innovatie als je nog steeds geen OS hebt dat normale touch schermen support en het moet doen met een balkje i.p.v. functie toetsen. De Surface Book kan zelfs gebruikt worden als een tablet en met de meegeleverde stylus zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt.

Maar voor de Apple fans is dat natuurlijk niet belangrijk want er staat geen appeltje op en dan kun je niet laten zien dat je erbij wil horen.

2
13 niet-alles-geloven

"Wordt Apple niet te premium?"

Apple is altijd premium geweest. Als student kocht ik mijn eerste Macintosh 8100 voor duizenden euro's omdat deze computer het meest werd gebruikt op mijn HBO opleiding muziektechnologie. Ik gebruik al meer dan een decennium Apple computers en heb alles mogen meemaken, van een bijna bankroete Apple, het ontslag van Steve Jobs en zijn terugkomst, de opkomst van de iPod enz.

Apple heeft door de jaren heen blunders begaan of een verkeerde strategie gekozen; ping, de eerste Final Cut X oplevering, de Cube, de "ronde" muis, Firewire, connect, om maar wat te noemen. Daarnaast heeft Apple ook veel goede zaken opgeleverd, de iPods, iMac's, iPhones (obviously), iPads, MacPro's en Macbooks (Pro's). En telkens wanneer Apple een nieuwe weg insloeg regende het kritiek. Soms bleek achteraf dat dit terecht was, zie de reeks blunders, maar vaak genoeg ook onterecht. Zo regende het kritiek na het verwijderen van de cd-rom drive, of de 3.5 Floppy Disk Drive. Niet veel later hoorde je er niemand meer over.
Een terugkerend tafereel, de klachten die ik nu aantref zijn in essentie identiek.

Nu, zijn de kritieken terecht of niet? Ik ben van mening van niet. Neem nu USB-C aansluitingen en de kritiek dat er geen andere poorten meer aanwezig zijn. USB-C is de toekomst, het is niet eens Apple's mening maar wordt ook door talloze andere fabrikanten geïntroduceerd. Het zal dus niet zo vergaan als de destijds Firewire aansluiting die een stille dood stierf. Over een paar jaar zijn externe schijven met USB-C aansluiting de standaard. Nu al zie je fabrikanten met mobieltjes die USB-C aansluiting gebruiken en andere fabrikanten die laptops produceren.

De nieuwe MacPro's zijn niet de 'meest krachtige' laptops op de markt, wordt ook nergens gesteld, maar het zijn desondanks natuurlijk wel zeer krachtige laptops. Je kunt er met gemak 4K films mee editen en zelfs zware games op spelen met de nieuwe AMD Polaris chips. De chips zijn óók speciaal ontworpen voor VR toepassingen, dus waar voorheen Apple (terecht) aangeduid werden als niet krachtig genoeg voor VR toepassingen is dat nu verleden tijd. Ook is de verwachting dat de iMac's uitgerust gaan worden met deze nieuwe chips.

De nieuwe MacbookPro's zijn gewoon zeer krachtige laptops. Niet de snelste maar zeker krachtig genoeg om zware toepassingen mee te realiseren. Bovendien kan je er een 5K monitor op aansluiten waarvoor Thunderbolt 3 voor was vereist. Daarnaast zit er dus Thunderbolt 3 op, voor de gemiddelde niet professionele gebruiker overbodig maar voor iemand die duizenden files of zware videobestanden over en weer moet kunnen pompen is Thunderbolt 3 zeer gewenst. Het blaast USB-C wat snelheid betreft weg; letterlijk.

Dan de prijs. Ja, de Macbook Pro's zijn prijzig, maar ik koop het apparaat ook niet voor de lol noch om daarmee te "pronken" wat een onnozele emotionele none-argument betreft. Ik koop het omdat ik graag op OSX werk en voor mijn werk een mobiele workstation nodig heb die zonder issues duizenden hi-res foto bestanden in mum van tijd kan overpompen. Met dit apparaat is dat een fluitje van een cent. Dat ik daar een slordige €3000,- voor moet betalen haal ik middels opdrachten er zo weer uit. Bovendien kan ik de BTW weer aftrekken en kan ik met deze nieuwe MacbookPro weer jaren (letterlijk) vooruit.

Resumerend

Je druk lopen maken over een keuze die iemand anders maakt om een apparaat wel of niet aan te schaffen is niet alleen verspilde moeite, het is ook gewoon buitengewoon kinderachtig en voegt inhoudelijk niets toe aan een inhoudelijk te voeren discussie. Ja, het apparaat is prijzig maar het is volledig aan de consument om te bepalen of hij of zij dit ervoor over heeft. Als je binnen OSX ecosysteem wenst te blijven werken en je het geld kunt missen en je oude laptop is serieus aan vervanging toe dan is een MacbookPro een no-brainer.

My 2 Cents

5
14 Dragje

Ik kijk wel uit om een laptop te kopen PUNT
maar als het dan toch ooit moet dan wordt het een heel duur ding.
Geen idee of die surface book een beetje te pruimen is maar anders wordt het een mac
en dan ben je nooit voor 500€ klaar , ik vind het naief te denken dat je onder de 1000€ een fatsoenlijk werkende draagbare computer kunt krijgen.

2
15 siempie

Hoe duurder, hoe beter! Het moet niet voor jan en alleman zijn, alleen voor de èchte snobs, zoals ik. Laten zien, dat je een hoop geld hebt, heerlijk!

4
16 Pollens

@16

Onnozele reactie.

7
17 Dragje

Samsung begint ook al veel te duur te worden. Een soort apple II. Een prijs/kwaliteit verhouding met een scherp oplopende lijn in de tijd. En dan laptops. Ook nooit begrepen. Pruldingen. geef mij maar een goede zelfgebouwde PC en een grote telefoon.

Apple. Het zijn net de oudere filmsterren. Ze hebben hun naam mee, ze kosten miljoenen maar kunnen hun rimpels en jicht steeds slechter verbergen. Voeg daar nog bij dat ze met hun exorbitante standaard eisen het script vaak onderuithalen.

Tijd voor nieuwe dingen. Modegrillen kunnen ook maar zo lang duren.

1
18 Phiteceen

@18

Allemaal emotionele prietpraat. Ik hoor dit riedeltje, letterlijk, elk jaar bij elk nieuwe hardware update van nieuwe producten opnieuw. Elke keer dezelfde mantra, apple innoveert niet meer, lopen achter, prijs kwaliteit is verloren, pruldingen.

De realiteit is dat je met een full blast 15 inch Macbook Pro 2 5K monitoren kunt aansturen en extreem snel files kunt transporteren (Thunderbolt 3) en m.b.v daisychain ongekend hoeveelheid apparaten kunt doorlussen; 7 apparaten per Thunderbolt 3 aansluiting hetgeen neerkomt op een potentieel van 28 apparaten aan je MacbookPro.
Maar daar stopt het niet mee, met Thunderbolt 3 kan je extern grafische kaarten hangen, PCI sloten, zoveel je wenst.

M.a.w. wil je in de nabije toekomst een GTX 1080 kaart aan je macbook hangen en deze veranderen in een powerhouse gaming computer? Dan kan dit! Wil je een nog veel betere kaart dan de GTX 1080 eraan hangen wat verder gaat dan spielerij in de vorm van spelletjes spelen? Dan kan dat ook.

Resumerend

USB-C is de toekomst, dat vind ik niet dat is een feit. En aangezien Thunderbolt 3 ingebakken zit in een USB-C aansluiting zal deze ook niet any-time-soon verdwijnen. Ja, nu is er sprake van een transitie periode, menigeen zal dus een dongle moeten aanschaffen als men de bestaande USB-2 of 3 externe schijfjes aan de Macbook Pro wil gaan hangen. Maar blijft dat zo? Nee, natuurlijk niet. Binnen een jaar zullen er talloze externe schijven op de markt komen met een USB-C aansluiting. Nog meer externe kastjes met PCI poorten uitgerust met Thunderbolt 3. De MacbookPro geeft een blik op wat komen gaat en is gewoon een zeer krachtige en extreem uitbreidbare laptop. Period.

3
19 Dragje

Onze moderne Bob Ross weet het perfect samen te vatten.

3
20 Dragje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@88 " Domme trol." Schelden, beledigen, op de persoon spelen → gemeld ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Zestig procent mbo’ers krijgt niks voor stage, Tweede Kamer zint op verplichte vergoeding

Als stagebegeleider ben je extra tijd kwijt om de student het een en ander bij te brengen. Daar moeten de studenten voor betaald worden? Heel vr...

3 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@85 Ach, het begint weer over schrijfvoutjes, dus je hebt geen argumenten meer . Domme trol. Aangezien je geen argumenten meer hebt, ga ik even...

6 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Nicks R. Van
D66-prominent voelt zich 'tweederangsburger' in Nederland - NieuwRechts.nl

Ze praat zichzelf een probleem aan wat er niet is. Ja, dan kun je nog wel even. ...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@86 Mja.. dank je, ik weet het niet. Dat voortdurende schelden, liegen enz. Dat houdt toch nooit op, er is niets aan/tegen te doen...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Te winnen voor slechts een tientje: een Belgisch kasteel ter waarde van 1,5 miljoen euro

Misschien iets voor de Meilandjes? ...

11 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@40 Lol, je schrijft nog steeds dezelfde onzin. Je bent dus gewoon een sneue antisemiet, daar hoeft niet meer over getwijfeld te worden. ...

16 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@84 Maar dat is het 'm nu juist. Je moet het niet zo ver laten komen dat je eraf gegooid wordt want dan lachen sommige mensen in hun vuistje. J...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@82 "Als een ware NSB'er. Het feit dat mijn reacties blijven staan, betekend dat mijn reacties aan de huisregels voldoen. " Al weer sche...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Ze kunnen ook beter onder de grond liggen....

23 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Mia Khalifa Boob ShowGrope Public PornOctokuro BlackedRear Camel ToeShow Me Black PornTati Evans NudeMuchi Muchi HentaiBlack Cat Spiderman PornSex Song Sex SongBellamurr AnalDesi Sex PositionHardcore Milf PornAbella Danger StraponXhansterliveXnxx Video ComLacey Chabert SexySarah Jean Underwood NakedConstance Marie NudSamantha NakedYuyuwhaTeen Old XxxBf Sexy Video CallingNikki Bella NudaJoey SilveraBlue Film Dikhao BlueShilpa Shetty Sex PhotoVillage FuckDubai Sex StoriesBlacked BridePorn BrazzersVintage Pron MoviesSexiest Anime CharactersBhabi Nude VideoNai Blue PictureDownload Free Lesbian PornAsian.pornoBaddiheubPornhugListcrawler TsTamil Porn TubePreggy AnalRomantıc PornAnal Sister BrotherAdult TiktoksDeepfakexxxWoman EscortOenelope Cruz NudeCute Blonde NakedNsfwcharacter AiQuadrinhos EróticosAlejandra QuirozJ MacBellasea FilmsKellymadissonHot Hindi Chudai VideoGalilea Montijo NudeHot Woman NakedHousewife Sex Video DownloadAmbie Bambii OnlyfansNext Gen PornSwinglifestSexy Xvideo HdFull Hd Xnxx VideoNina_monAmime PornhubBeti Ko Baap Ne ChodaIncestcartoon PornPorn Family Guy CartoonPornvideos 18Kylie Quinn BbcPlayboy VideoXnxx Hd Video NewSex Hd Video DesiBokep Barat Subtitle IndoPregnant Women FuckingAdriana ChechBlack Friday PornPorn HuabSexclub PornMia Khalifa DeepthroatingBigboobs DeriaTeen Age PornTubelore ComShy LoveTrent And AllieXx Vidos ComSunny Leone Group Sex VideoSouth Wala BfCardosiaVideos Of Nuru MassageNaked WebcamsCamvoyeurArgentina Me GustXnxx Hd MovieXxx Com VedioEnglish Ladki Ki ChudaiLuana Moraes PornChanel Uzi LeakedMy Girlfriend's Busty FriendSanilian XxxMidgetpornXxxfree VidNude HouseRedhead HotwifeAva Koxxx CreampieVideo X StramingEmma Kotos SexPawg AsainSex Com HollywoodBaise FranceFilmes PonolBisex BlowjobsVouyerBeautiful Blue FilmMom SexindianXxx.pronTwiter BokepPorn CompanionChennai Tamil SexIndian Beeg ComKannada Wife Sex Video69 Sex Video ComTodoporno.esXxxx BiluXxxx Mms VideoSexy Video SonagachiJapan Ki Bf MovieKelly Divine CreampieTeen Riding DildoJapan Aunty SexSexy Film Full VideoManuel FerraraBlackasslickAsstr.orgSock FleshlightJennifer Connelly TittiesX Bhojpuri BfMamis PornRakuen Shinshoku: Island Of The DeadFucking KoreanCougars CummingXxx Video 18 YearsSexyeyeBeachsexRedhead MilfpornCamwhorezPorn Black On BlackFab Swinger ComAnime Rule34Ebony Porntar