Doordat hard werken zo wordt geïdealiseerd, voelen we ons massaal ellendig (welingelichtekringen.nl)


De toenemende werkdruk gaat ten koste van het leven thuis, stelt ze. “Werknemers vertellen dat hun bazen eisen dat werk voor het gezin gaat en velen verwachten dat hun personeel de klok rond beschikbaar is.” ...

door joepdekat in Economie  ·  25 Reacties

  • 0
  • 819x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Klopt als een bus kijk maar naar het aantal zelfdodingen die staan het laagst in Griekenland.
Terwijl je zou verwachten gezien de financiële situatie dat het aantal zelf dodingen in Griekeland veel hoger zal zijn ook staan Spanje Portugal en Italië ook er laag dat zet je toch aan het denken.
In noord Europa werken we ons letterlijk kapot voor de poen nee, dan hebben de knoflook landen het toch beter begrepen.
Zie link: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/26/meer-zelfdodingen

3
1 joepdekat

@1
Nou nee, we werken ons kapot om de schulden van de knoflooklanden te betalen.

Wie is er dan slim, wie is er dom?

10
2 Arthur2000

Werkgevers vergeten één ding: mensen werken om te leven. We leven niet om te werken. Mensen hebben hebben ook nog een sociaal leven en hobby's. Zo nu en dan ern keertje overwerken vind ik het helemaal geen probleem, maar dat mag geen gewoonte worden.

1
3 Schoenzool

@2 nee, we werken ons een slag in de rondte om de bail-out van de banken te betalen... terwijl de economie van landen als Griekenland nagenoeg geheel door de EU ontmanteld wordt.

3
4 TedjeR

** gebruiker verwijderd **

Rank en Yank protocol.

5 gebruiker-verwijderd

@4
Zo kan je het inderdaad ook bekijken.
De mensen die de Griekse staatskas geplunderd hebben en feest gevierd met de leningen zijn nu langst pleite. Die hoor je niet meer.

0
6 Arthur2000

Ik hoorde van een vriendin die in Griekenland woont, dat hun rente op hun spaarrekeningen daar veel hoger zijn dan bij ons. Snap ik iets niet? Het moet gewoon zijn dat je gewoon werkt en daar je dagelijks onderhoud mee kunt betalen. Werk je te hard, moet je gewoon meerdere auto's hebben, groot huis, veel vakanties (allemaal bekend bij mij door ex) en afgepeigerd door het leven gaan? Nee hoor, het leven bevalt veel beter met een partner die wel thuis is, die wel geïnteresseerd is in anderen, een normaal huis, weinig vakantie. Maar pure lol.

2
7 gaulette

Vrijheid is er wel voor ' asielzoekers' (soms tot in de derde generatie) en voor de hele rijken; zij kunnen heel veel delegeren en al op jonge leeftijd stoppen met werken.

4
8 Soare

Zo gaat het nou eenmaal in een kapitalistisch vrijemarktsysteem. De economie moet dan altijd groeien, de winst moet altijd groeien, en de eigenaren en aandeelhouders moet altijd hun inkomens zien groeien. De markt moet altijd groter worden, er moet altijd maar meer worden geproduceerd en geconsumeerd. Daar moeten wij dan altijd maar meer voor werken. Ook als we helemaal geen behoefte hebben aan nog meer rotzooi en gewoon meer vrije tijd willen, wat geen enkel probleem is door de stand van de wetenschap, techniek en kennis.
Ons mooie arbeidsethos is een mythe van profiteurs die goed verdienen aan het werk van een ander.

1
9 zewa

We moeten niet hard werken maar slim werken. in 1950 werkte ww meer uren toch verdiende we minder. Nu werken we minder en verdienen meer.

7
10 xativa

En het aller belangrijkste is dat we kunnen bouwen aan een economie die mensen in staat stelt om te floreren in plaats van eentje die geheel gefixeerd is op groei.”

Zelfs de groei is fictief. het gaat om statistieken om de statistieken. Geen enkele weerslag in het echte leven. Er zit helemaal geen groei in. Alleen maar afbraak, zinloosheid en bedrog.

1
11 Phiteceen

Je moet je tegenwoordig een slag in de rondte werken om je hoofd bovenwater en zonder schulden te houden, er blijft doodgewoon te weinig over van je inkomen.
We zijn gewoon weer de moderne slaven geworden, hypotheek slaven.

We verdienen wel meer maar ontvangen het alleen niet, concurrentie laat het niet toe horen we als sinds 2008, fijn he die EU en maar tegen elkaar blijven opboksen.
Lagere lonen, lagere sociale voorzieningen en ga zo maar door sinds de EU, goed voor de burger geweest, vergeet het maar wel voor de zakkenvullers.

1
12 corretje

Die 'werk-moraal' is er ten tijde van de Nephilim (Niburu) ingestampt bij de Aardse primaire mensen. De primaire Aardemensen werden afgericht en gemodificeerd (DNA) door de Nephilim om diep in de bodem vd Aardse-continenten het goud te delven dat in die tijden voor meer dan de helft is weggevoerd naar de "dwars koersende planeet " > Niburu.
De Aardse primaire mensen werden slaven/werkers die alzo geprogrammeerd
werden > Hard werken
Die moraal sluimert nog immer in een aantal Aardse mensensoorten van deze dagen. (We denken onbewust nog steeds dat hard werken goud oplevert)

Nb) Niburu zal over enige tijd terugkomen ...langszij.
Maar waarom ....?

7
13 m+m = Z

@13 , er is geen touw aan vast te knopen maar toch proest ik. Wat heb jij in je drie vloeitjes zitten?

0
14 SlayerFan

@14

Misschien ben je zelf wel datgene
waar je mij van lijkt te verdenken question

(Het is nl duidelijk en begrijpelijk geschreven /samengevat op @13
Dus moet je zelf maar eens "in therapie" ... Bijvoorbeeld bij je kennelijke
sponsor > Van Nelle ? ....of toch Douwe Egberts? )

4
15 m+m = Z

Hard werken goed leven

Niks mis mee

4
16 Rinze

hahaha alle bespiegelingen hierboven. er zit thuis veel potentieel dat door de uitbuitende ondernemers zelf aan de kant is gezet door robots en digitalisering. veel mensen thuis voelen zich uitgekotst als ze zich een slag in de rondte solliciteren maar 0 terugkrijgen.. en maar op de VVD blijven stemmen ...of. musschien is dat gemanipuleerd???

0
17 Lets keep it cool

Het verschil tussen hard werken en te hard werken is volgens mij gecreëerd door de verandering van de werkcultuur, deze is verandert van een oplossingsgerichte in een afrekeningscultuur.

0
18 Tussenderegels

@18 ; Ik denk dat jij dicht bij de waarheid zit. Ik werk al sinds 1985 en ik heb de arbeidsmarkt en de arbeidsethos aardig zien veranderen in die tijd. Van gewoon hard werken, je best doen en trots zijn op de gezamenlijk behaalde resultaten zie ik nu juist in veel sectoren een politieke cultuur waar het kletsten bij de koffieautomaat en bij het bureau een grotere rol speelt dan daadwerkelijke arbeid. Haat en nijd onderling, elkaar aftroeven, werk en schuld afschuiven. Niet zoals dat in de jaren '90 weleens heimelijk gebeurde maar gewoon openlijk. Ik kan er met mijn hoofd niet bij als ik collegae minimaal 1/3e van hun werktijd zie verkletsen over vooral niet-werkgerelateerde zaken maar steen en been klagen dat ze hun werk niet afkrijgen omdat de werkdruk 'te hoog' is.
De harde werkers worden eruit gepest want die zijn 'niet goed voor de sfeer'.

Tevens merk ik op dat hoe hoger het salaris is, hoe minder er daadwerkelijk wordt gewerkt. De mensen binnen de organisatie die het moeten doen van een brutoloon onder de €2000.- bij een 40 urige werkweek (wat ze vaak niet krijgen, eerder 20 uur) zijn over het geheel genomen de hardst werkende collegae en van hen wordt dat ook verwacht. Vreemd, niet?

Misschien zijn er wel meer burnouts door kantoorpolitieke spelletjes dan door werkdruk.

Maar hee.. Volgens de VVD zijn de mensen met het hoogste inkomen ook de hardste werkers. De VVD meent oprecht dat een stratenmaker minder hard werkt dan bv zo'n HR miep die een aanwezigheidspremie opstrijkt ipv een loon voor werk.
En dan ook nog miepen dat die werkgever die aanwezigheid niet zo nauw moet nemen want 'je werkt toch om te leven en leeft niet om te werken'?

0
19 Mariska3

** gebruiker verwijderd **

@18 ,. klopt. Reindahl is compleet verdwenen.

20 gebruiker-verwijderd

Als ik zo`n baas had kon ie het heen en weer genieten maar die heb ik niet ben zelf baas
Mijn personeel is gewoon vrij na werkuren
dat is hun tijd en niet de mijne

0
21 eoghanfeehily

@19 en @20 De huidige afrekeningscultuur zorgt voor een zeer ongezonde verhoging van de werk gerelateerde stress. Voor mij was dit een 3-4 jaar geleden de reden om een eigen bedrijf te beginnen zodat ik kan werken volgens mijn eigen ideeën en normen. Een klant is een mens en krijgt dus alle aandacht, passie voor het product, service essentieel (liever een keer verlies lijden dan de klant laten zitten) en kwalitatief de lat hoog leggen. Ik zoek altijd naar de win-win situatie. Het groeit als kool. Ik voel me er senang bij terwijl ik vaak meer uren draai dan vroeger.

0
22 Tussenderegels

Tja....massaal stemmen voor de neo liberalen die de "vooruitgang" denken te kunnen verwezelijken met de concurrentie en vechtsamenleving helpt ook niet echt.

En misschien wordt het ook weer eens tijd dat we gewoon vaker onze mond opentrekken en onze "bazen" weer eens rekening laten houden met het werknemersbelang....dat irritante zwijgen van medecollega's omdat ze bang zijn de "baas" op de teentjes te trappen moet ook eens ophouden....krijgen we weer eens wat voor elkaar voor mekaar....

0
23 MarkUg

De gemiddelde werkweek in Nederland is 32 uur. Nou, wat werken we ons kapot.

0
24 Wild Rover

@4 Het ia beide waar. Als je ziet hoeveel wij hier belasting betalen vergeleken met de Grieken schrik je je een hoedje. Er is daar vanuit de overheid helemaal niks geregeld.

1
25 Wild Rover

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Ayaan Hirsi Ali en de Amerikaanse schrijver Robert Spencer stellen dat er wel gematigde moslims bestaan, maar geen gematigde islam en dat fundam...

42 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Linkse Schotse regering valt uit elkaar: coalitieakkoord beëindigd - NieuwRechts.nl

Zo er sinds 1 april een nieuwe censuurwet van kracht in Schotland. Met deze wet kan de rechter zeven jaar gevangenisstraf opleggen aan al burger...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Muziekdraadje

aNTOON - oLIVIAhttps://www.youtube.com/watch?v=dditG7h5SnY&t=14s...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Olivia
Muziekdraadje

Blues Brothers: Soul Man https://www.youtube.com/watch?v=FTWH1Fdkjow...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Elvis Presley "Hound Dog https://www.youtube.com/watch?v=aNYWl13IWhY...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Mammas Don't Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys https://www.youtube.com/watch?v=-hDoF2onYlw...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

(Ghost) Riders In the Skyhttps://www.youtube.com/watch?v=nOWjX4BpC24...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Randy Travis & Josh Turner Perform "Your Manhttps://www.youtube.com/watch?v=tfN7lZJhK8U...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

Apache / 8 year old Olly busking guitar / Chesterhttps://www.youtube.com/watch?v=JRzi6VOUpzU...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

Olivia
Muziekdraadje

André Rieu & 3 year old Akim Camarahttps://www.youtube.com/watch?v=_-sfoqUa0vs...

2 uur geleden geplaatst door Olivia

NK. App
Desi Sex Story VideoMovie Indian Sex MoviePorn Cute HdIndian Bf Gf Xxx VideosSextb.neyLiterotica ChatWomen Sucking A CockNina NoethCartoon Disney PornCelebrity CreampieReal Daughter Daddy PornPelículas En Español PornosXxvideXviedeoAlexis Texas Full VideosSusan DeynudeNobita Shizuka PornSpeed SexPerite Asian PornLesbiansaxCummed In PantsAlice Greczyn NudeChudai Audio StoryOwen Gray TattooPorn With Loud MoaningOsa LovleyXlxl Porn6annonce LyonPornuubAmaturegay PornKristin Chenoweth NakedBeautiful Woman NudeMoney X VideoXxx Girl MovieAbella Danger PornoEthiopian PorneHollywood Full Hd Sex MovieSherlyn Chopra New NudesBig Mexican TitiesIndo NgeweWebcam Gay PornNxxx Free VideoTeenage Anime PornRuls34Nicole Aria PornCute And SexyBlue Film Full Hd VideoPorn AbcMelancholianna PornDoyblelistSkipthegmePornographie NuYouporn GraduitPorn Videos SexxxFallando MujeresBlacchyna SextapeLovely LillithKailani Kai AnalEstepmom XxxJapanece XnxxPppppPornovoreBrickbabeSlipping Mom XxxHenrai OnlineXnxx Hot HardSex Video BhaiPure Taboo Full VidoeCatandthebatElise Laurenne OnlyfansMiss Meringue NudePawg BlackedBottomless PublicXhemastar VideoNude FestivalPorn AsmeMonisscarsPaola Torrente PornShaking Boobs GifPriya Bhavani Shankar BoobsTap XxxReal Mo PornLesbian Threesome PornThick Asian PornIndian Hardcore MoviesPelículas Eróticas GrátisVoyeur Nip SlipNsfw Ig LivesStepsiblingscaught - Making Stepbro Cum And Mom Walks In S7:e8Explicit Sex VideosFatal ModeloXhamster Huge Clit Tiny DickPenetration PornReal Homemade SexNut In Her FaceSunny Leone Bp FilmRaping MilfFree Bbw Videos PornFemdom Forced BiAdult SeriesXxx Uncensored Web SeriesMom Daugter NudeFreepormPornvideos To WatchVax On Blondes PornPartner Swap PornHow To Meet Porn Ladyэро чатGirl OrgasmPurnhupBeautiful Girl BreastIndian Hot Hd SexAaliyah Love CreampieBob Crane Sex Tapes3d Game PornCuckold CaptionDesi Housewife XxxXxx Girl DownloadAnal HindiCatain StabbinNude Message VideosTabooporn StoriesH 曼Sonic SexingAlexandra Daddario Nude LeakMesubutaMamata Sex VideoKellymadisonXnxx Xx HdIndia Xx ComAlison Angel EromeMassage Xxx IndiaGay Porn StiriesBoobs Xnxx VideosHot Mom Fuck ComBlackjavMchaturbateAngelsoflondonCum DildoAmy Adams PornWonder Woman SexSexy Blue Full HdGwyneth Paltrow PornXxxfreeCarrie MoonX Desi NetXxx BiwiTamil Best XxxForbiden PornWikifert