Undercover in de Duitse Lyme-kliniek (npo.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  32 Reacties

  • 3
  • 961x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dit soort praktijken komen beslist vaker voor in de medische wereld!! Er wordt tenslotte grof geld mee verdiend...

4
1 Topperz

@1

De pseudo-medische wereld, oftewel kwakzalvers.

0
2 silversurfer

Precies! In dit aanvullende artikel dat bij de uitzending hoort wordt dat bevestigd, en het is uiteraard ook nog alles behalve 'baadt het niet dan schaadt het niet', integendeel:
https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/deskundigen-waarschuwen-nederlanders-voor-duitse-lyme-klinieken

(**) Bart Jan Kullberg is hoogleraar Interne Geneeskunde en Infectieziekten aan het Radboudumc. Ook is hij een van de oprichters van het Lyme Expertisecentrum. Voor Kullberg is de Deense reportage geen verrassing: “Wij herkennen het feit dat Nederlandse patiënten naar deze particuliere klinieken gaan. Maar het essentiële verschil tussen de erkende, reguliere gezondheidszorg en deze Duitse klinieken is dat de testmethodes die zij gebruiken niet wetenschappelijk zijn onderbouwd.”(**)

(**) Geen snoepjes

Maar neuroloog in opleiding Wiels maakt zich zorgen over de patiënten die naar het buitenland uitwijken: “Een verkeerde diagnose kan heel gevaarlijk zijn. Bovendien kost het veel geld. Eerst al honderden euro’s voor de laboratoriumtest, en dan nog de behandelingen. Dit zijn vaak stapels peperdure voedingssupplementen en maandenlange antibioticakuren. Dat is niet alleen prijzig, maar kan ook gevaarlijk zijn." (**)

1
3 Wilmama

De hierboven genoemde Wiels schreef er een paar maanden geleden dit artikel over:
http://m.knack.be/nieuws/belgie/we-moeten-de-oplichters-in-het-lyme-circuit-dringend-een-halt-toeroepen/article-opinion-872391.html
02/07/17

Er duiken steeds meer meldingen op van patiënten met ernstige complicaties tijdens behandelingen voor 'chronische Lyme'', schrijft neuroloog in opleiding Wietse Wiels. 'Het is hoog tijd om de oplichters en charlatans van het Lyme-circuit een halt toe te roepen.'

(**) Alle relevante beroepsverenigingen en experten zijn het roerend eens: chronische Lyme bestaat niet. Het is wel belangrijk om te noteren dat dit niét betekent dat de patiënten in kwestie geen echte symptomen hebben! Het is de diagnose die niet deugt. Chronische Lyme is niets meer dan de zoveelste poging van het kwakzalversmilieu om patiënten met moeilijk te duiden klachten voor hun financiële kar te spannen - denken we hierbij aan de chronische mononucleose, glutenintolerantie, overgevoeligheid voor elektromagnetische straling, giftige tandvullingen, en de andere klassiekers uit het genre. (**)

1
4 Wilmama

Die mensen gaan daar bij bosjes naartoe vanwege mond-tot-mond reclame. Kennelijk schieten ze er iets mee op. En ze schieten niets op met de regulieren, anders zaten ze daar niet, in die Duitse kliniek. Bij de regulieren worden ze afgepoeierd als fantast en hypochonder. En nu wil de reguliere bovenbaas ook nog eens alle andere mogelijkheden verwijderen, zodat hun macht absoluut wordt over uw en mijn gezondheid. Dat zit al heel lang in de pen, kijk maar onder Codex Alimentarius.

14
5 Wendel

@5 Uitbehandelde patiënten zijn vaak wanhopig, kunnen niet accepteren dat er geen remedie is, en daar spelen dit soort kwakzalvers op in. Psychologische hulp is in zulke gevallen beter dan dat zij zich wenden tot kwakzalvers, met alle gevaren vandien. Daarnaast ontstaan extra kosten, want de Nederlandse zorg mag de gevolgen van kwakzalvers opvangen. Ondanks dat gevolgen van experimentele behandelingen niet vergoed worden zal men iemand die zich hier meldt met klachten door een experimentele behandeling niet wegsturen.

2
6 Mrs. K

Ik heb net de zembla uitzending teruggezien, wat een ongelooflijke kwakzalvers, gewoon misdadig zoals ze met de ALS patient omgaan.

0
7 kwatta

Het is weer het oude verhaal dat wanhopige mensen belazerd worden door dit soort pseudo wetenschappelijke laaienlichters

1
8 Rinze

@5

"kijk maar onder Codex Alimentarius. "
Die heb jij dus helemaal niet gelezen, die codex. Je lult gewoon alle aluhoedjespaniekblogjes na die je leest. En dan zeggen ze nog dat mensen die niets op hebben met kwakzalverij sheeple zijn, tssss...

0
9 silversurfer

ik denk dat aan de omgang met patiënten in de reguliere geneeskunde (dus ze serieus nemen met vage klachten) veel helpt om te voorkomen dat ze bij dit soort alternatieve klinieken terecht komen. Dit zegt mij dat bij de artsenopleiding naast de medische vaardigheden ook aandacht moet komen om met de gevoelens en angsten van patiënten om te leren gaan. Ook moeten de artsen leren doorverwijzen naar andere artsen, die beter zijn op een bepaalde specifieke problematiek. Problemen moet je dus bij de bron aanpakken en niet door het verbieden van kwakzalvers, want dan gaan ze alleen ondergronds. En let wel. Als je tendode bent opgeschreven, grijpen veel patiënten naar de laatste strohalm van de alternatieve geneeskunde.

2
10 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@10 Het probleem is dat een arts op zijn eigen eilandje gespecialiseerd is, en vaak weet de een niet wat de ander doet of heeft daar dan weer geen verstand van. Niemand is verantwoordelijk voor het eindproduct.

10
11 Rattocasi

#11
Tjongejonge zeg
Denk je nou echt dat artsen onderling geen overleg hebben over patiënten en gezamenlijke behandelingen?
Zoals gewoonlijk roep je weer eens iets zonder enige kennis van zaken

2
12 Rinze

@5
[ Bij de regulieren worden ze afgepoeierd als fantast en hypochonder. ]
Er zijn anders al jaren poli's en klinieken die er speciale aandacht aan besteden, dus hoezo afpoeieren?: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/steeds-meer-poli-s-en-klinieken-voor-onbegrepen-ziekten~a3323831/

@6
[ Ondanks dat gevolgen van experimentele behandelingen niet vergoed worden zal men iemand die zich hier meldt met klachten door een experimentele behandeling niet wegsturen. ]
Deze begrijp ik niet. Wat in Duitsland gebeurt valt a) niet onder een experimentele behandeling en b) heb ik er nog nooit van gehoord dat reguliere behandeling van ernstige bijwerkingen van kwakzalverij e.d. niet vergoed zouden worden in Nederland.

0
13 Wilmama

@10
[ ik denk dat aan de omgang met patiënten in de reguliere geneeskunde (dus ze serieus nemen met vage klachten) veel helpt om te voorkomen dat ze bij dit soort alternatieve klinieken terecht komen.]
Het is eerder andersom. Patiënten komen over het algemeen in dit soort dubieuze klinieken terecht omdat ze de reguliere diagnoses niet accepteren. Maar al te vaak mede door het geroeptoeter van zelfbenoemde deskundigen.

0
14 Wilmama

@12 dat denk ik niet alleen dat hoor ik ook uit verschillende hoeken.

Handiger om een @ voor het nummer te zetten.

10
15 Rattocasi

@15 , u heeft eerder aangegeven dat u uw oor alleen in bepaalde hoeken te luisteren legt. U hoort dus een sterk selectief gedeelte van alles dat men zou kunnen horen als men breder zou luisteren.

1
16 Intellector

@16 Dat is u eigen interpretatie weer en daarop is mijn antwoord nee.
Ik krijg uit verschillende hoeken informatie.
Hier op de lijntjes is eenzijdige informatie van de schreeuwers die een ieder die anders denkt overrulen.

6
17 Rattocasi

@15
Wat heeft dat met de ziekte van Lyme te maken, en de mistoestanden in diverse peperdure Duitse Lyme-klinieken? Het is nu al te moeilijk om on topic te blijven of wat?!

0
18 Wilmama

@17 , U hoort slechts een zeer beperkt aantal geluiden. Logisch dat uw antwoord 'nee' luidt.

Zie verder de terechte opmerking van @18 : u gaat weer eens off-topic. U doet werkelijk alles om de geneeskunde maar zwart te kunnen maken.

0
19 Intellector

@18 Vraagt u zichzelf nooit af waarom gaan er zoveel mensen naar toe, en waarom geven deze mensen het aan elkaar door?
Als iets slecht is, is uitsterven het eerste wat gebeurd.

6
20 Rattocasi

@19 wist niet dat dit topic over mij ging.

7
21 Rattocasi

@20
De kortste samenvatting van het probleem staat in deze lijfspreuk van Willem Betz van Skepp.be:
"Geloof je alle nonsens, of sommige niet? Hoe maak je het onderscheid?
De hevigste missionarissen en propagandisten voor kwakzalvers zijn vaak hun slachtoffers zelf."

0
22 Wilmama

Kwakzalvers bestaan omdat er mensen naar toe gaan, waarschijnlijk hebben deze mensen een goede ervaring ermee anders geven ze niet aan andere door dat het goed is.

En zoals u, uw sekte heeft, hebben deze het alternatief.
Voor ieder wat wils.

6
23 Rattocasi

@23
Ontelbare onterechte diagnoses Lyme, en gemiste andere diagnoses, vind jij dus geen onoorbare praktijken maar een zinnige keuzemogelijkheid?

Uit de reportage blijkt dat zelfs Deense patiënten met de dodelijke spierziekte ALS en de hersenziekte Parkinson er te horen krijgen dat ze de ziekte van Lyme hebben en daarvoor worden behandeld. Kerngezonde Deense journalisten besloten undercover te gaan als patiënt en hun bloed te laten onderzoeken in de Duitse BCA-clinic, Arminlabs en Privatpraxis für Integrative Medizin. Met de geheime camera legden ze vast dat behandelaren Lyme constateren bij twee gezonde proefpersonen. (zie link in @3 )

0
24 Wilmama

@24 Ja ik vind het wel onbegrijpelijk waarom mensen daar naar toe gaan, IK vraag mij alleen af waarom gaan deze mensen daar naar toe, voelen ze zich ongehoord in regulier? waarom wijken ze af van regulier zal toch een oorzaak hebben, denkt u niet?

8
25 Rattocasi

@15 vroeger @nujij werkte een # ook.

0
26 Elli

@10

Kwakzalvers zijn leugenaars, en dus altijd zelf het probleem.
Leugenaars, omdat ze goedschiks of kwaadschiks iets beweren dat net klopt, of tenminste waarvan ze door gebrek aan goed onderzoek niet kunnen weten dat het waar is.

Je schrijft: "Problemen moet je dus bij de bron aanpakken en niet door het verbieden van kwakzalvers,"

Ik zeg: Problemen moet je bij de bron aanpassen, en dus door het verbieden van kwakzalvers.

Natuurlijk is elke verbetering in de reguliere zorg welkom! Maar dat tot "bron" bestempelen is te gek voor woorden. Het is juist slechts indirect gerelateerd.

Niets is namelijk bestand tegen de praatjes van een gladde verkoper (kwakzalver). Die klinkt altijd beter dan de reguliere waarheid. Daar zorgt de verkoper gewoon voor. En zonder bewijs is er niets dat zijn praatjes in de weg staat.

0
27 PipoDeC

@26 Dat was ook beter. De @ gebruiktje voor "at", dus waar je op reageerde, en de # gebruikte je gewoon om te verwijzen naar andere posts. Helaas is dit niet naar nieuwskoerier mee gekopieerd....

0
28 PipoDeC

@27 Dan doet u wel net of een ieder die bij kwakzalvers komen zwakbegaafd is en gevoelig zijn voor verkoop praatjes, niet zelf kunnen denken dat andere voor deze moeten denken, kan ook zijn dat ze zich niet gehoord voelen bij regulier en dan op zoek gaan naar iets anders.

@26 Ja, die goede oude tijd question

6
29 Rattocasi

En dan hoor je ook hier regelmatig stemmen dat echte artsen zouden moeten gaan samenwerken met kwakzalvers -- en sterker nog, dat echte artsen die tevens kwakzalven op een of andere manier 'meerwaarde' zouden bieden.

Aan die meneer Yusuf Günes is dus goed te zien hoe deze integratie van echte geneeskunde met natuur'geneeskunde' uitpakt: net zo goed als de integratie van kersenvlaai en koeienvlaai.

Het resultaat hier is dus iemand die het grootste deel van de tijd incompetent loopt te knoeien met andermans gezondheid -- maar vanwege zijn echte artsendiploma wèl medicijnen zoals antibiotica mag voorschrijven en dat dus ook doet op basis van zijn kwakdiagnoses. Hier een overzicht van wat deze figuur zoal doet:
http://www.drguenes.de/index.php?rt=naturHeilkunde
- Acupunctuur: bewezen onwerkzame kwakzalverij
- Mesotherapie: bewezen onwerkzame kwakzalverij (onderhuidse injecties met homeopathische middelen, plantenextracten en vitaminen -- volgens de kwakzalvers met een verjongend effect, maar zonder bewezen werking)
- Manuele therapie: grotendeels onwerkzame kwakzalverij, lijkt op fysiotherapie
- Posturologie: grotendeels onwerkzame kwakzalverij (tracht tal van kwalen te verhelpen door mensen een andere lichaamshouding aan te leren)
- Scenartherapie: absoluut onwerkzame kwakzalverij (categorie 'elektrische kwakbehandeling')
- Ozontherapie: gevaarlijke kwakzalverij. Ozon is een agressieve, gevaarlijke vorm van zuurstof die weefsels beschadigt en vetten oxideert (en dus exact het tegenovergestelde doet wat de kwak- en supplementenwereld juist nastreeft met antioxidanten). Het is ook een krachtig bleek- en ontsmettingsmiddel dat je juist NIET in je lijf moet krijgen.

Maar ja, kennelijk mogen dit soort lieden gewoon hun gang gaan, in ieder geval tot er slachtoffers vallen...

0
30 RichardR

@30 Houd je vrienden dichtbij, maar je vijanden nog dichterbij.

6
31 Rattocasi

Omdat er niet vaak genoeg gewaarschuwd kan worden:
https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/zembla-duitse-lyme-testen-deugen-niet/

Zembla: Duitse Lyme-testen deugen niet
Duitse Lyme-klinieken ontdekken Lyme bij kerngezonde undercoverjournalisten door onwetenschappelijke test.
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 20 okt 2017

(**) In april deden journalisten van het NCRV-programma De Monitor iets vergelijkbaar als hun Deense collega’s. Ze ontdekten, ook met een verborgen camera, dat de zelfbenoemde Amsterdamse Lyme-arts Geert Kingma een Duitse LTT Lyme-test gebruikt die onbetrouwbaar is en niet is gevalideerd. De Nijmeegse arts Kullberg zei in die De Monitor-uitzending: “Er zijn testen in de handel die niet gevalideerd zijn, er zijn geen kwaliteitscontroles gedaan om te laten zien wat het betekent als zo’n test positief of negatief is.” Ook het expertisecentrum van het AMC, het in 2012 opgerichte Amsterdams Multidisciplinair Lyme Centrum (AMLC), gelooft niet in de Duitse test. (**)

0
32 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@32 Er is geen rugzakje. Je kletst. ...

zojuist geplaatst door Bop

Querido not
Offtopic

@2695 Ik ben bang dat ze hier geen "verwijder tool" hebben.Kijk bijvoorbeeld naar Koempel - dat account staat er nog steeds. Er zijn wel vee...

1 minuut geleden geplaatst door Querido not

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Wat is de overeenkomst tussen een vrouw en een stel ruitenwissers?Ze piepen allebei niet meer wanneer ze nat genoeg zijn....

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

Strongoli
Offtopic

@2691Blijf het vreemd vinden, dat men bewust spam negeert omdat er veel "gemeld" wordt. Ook hier ga je in de fout, want het lijkt mij duidel...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Vreselijk, moet je die laffe gewapende moslimman eens zien, die een jonge vrouw vanuit het niets, trapt en schopt waar hij haar maar raken kan....

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bob Sleebaan
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Ongelooflijk dat zo'n regime een hele bevolking van 88 miljoen mensen kan onderdrukken. Ik vraag mij af hoe groot het deel is van de bevolking d...

7 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ThWil
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@31 Je weet zoveel niet. Maar koester nu maar je internetrugzakje waar je 7 X 24 uur druk bezig mee bent terwijl je maar voor 40 uur via dat rug...

9 minuten geleden geplaatst door ThWil

progressiefliberaal
Op vrijmarkt met een tikkie betalen wordt steeds populairder

Stop met dat uitwissen van onze cultuur! /zelfspot...

9 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Op vrijmarkt met een tikkie betalen wordt steeds populairder

Tikkies verstuur je niet, tikkie roep je nadat je achter iemand aanrent....

9 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

wildersfan
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

Waarom schreeuwt de landmacht om tanks? Uit de Oekraïne oorlog blijkt dat tank helemaal niet handig zijn. De VS heeft al 5 tanks verloren in Oe...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Big Butt Nude WomenLightskin AnalDouji. FrNepal Sex FilmBella Thorne PornographySpanker PornThot LeaksLivesexcamAnimalxxxsexBest Pornography Of All TimeTubevideo PornSites Like FlingsterChudai Video HdBackroomcastingcouch DaisyPink Panties PornFamous Peoples NudesBullbangBig Old TittyMature Models NudeAaliyahhadid OnlyfansAlexis Texas DoggystyleBest Bf VideoSaxxxGirls Showing PussySuhagrat Sexy Video DownloadErotic Ghost Story 2English Subtitle Porn MoviesCathy Heaven XxSwallow BbcFakily StrokeMerce PaluaXxx Pawn Full VideosSpied NakedUberhirnyLoop Das FamodasSix Videos ComTelugu Beautiful Aunty SexLochnessa93Nhentai 372961Village Indian SexJapanese Train Porn VideosAltyazılıpornVoyuer On The BeachPureruby87 TitsPassionate Love SexBlack H.d PornFilmes Pornô Do BrasilBest Pornstar XxxPorn Bf HindiLadies Sex FilmFemale Pov Virtual Reality PornFree Porn Vr GamesFree Abime PornOld Man LickingMundohentaiAlex Coal Perfect GirlfriendArianne CelestyJogosxxxGay Naked TwinksSunny Leone Latest VideoCrzy PornAndra XnxxOil Massage BrazzersPunjabi Dirty TalkLesbian EroticaaIce Spice Porn VideosHistoire Gay PornVideos Pornos De AnimesPorono UsaVirginia Sanhouse NudesPornbellePakistani Bf SexVideos Erotic MassageMeu HentaiReal Big BoobiesMuskan XxxHindi Sex Download ComZendaya Hot VideoXfantazy DownloadNudes GilsPornographique SexeAutumn Falls SexLana Rhoades Double PenetrationClaudia Bavel PornNakedupskirtBridegangbangHot Bog TitsBig Boobs GrabPorn With ArtPeta Jensen Double PenetrationAmadahy FacesittingPorncubAmateurlatinoDesi Cinema WebKimber JamesDare TylorPron Star GirlBlack People On PornSatyr PornCast Of Hollywood DivasMoroccanzina PornVeronicaperasso PornHd BrazersMbrba-107Wrong Hole PornBlackpaybackVaginas RubbingBrazer PornPorn Chat BotJacky Et Michel TvTaboo HeatOwen Gray Porn StarAlana Rose BrickzillaJovenes DesnudosTrisha Paytos NudesDrunken Step FatherBoruto X Hinata PornMamtha SexNaked Tiktok DancingSunny Leone Hot Sex ComSexy Lebian PornSexy PussypornPornhubtransSexy Feet PornXxx New Full Hd VideoSex Making VideosLetsdoit ComSunny Leone Hot SongGold Digger XxxActresssexDirty Talk SoloMassage Porn VidosMindi Mink Virtual SexPorn In Massage RoomDost Ki Man Ko ChodaMauth SexPorn Videos Free DownloadBengali Chuda Chudi VideoBody Massage Sex VideoAsian VoyeurismBig Mexican TitsXxx Desi YoungTalia_taylor OnlyfansBoob Sucking VideosWake Up SexAbella Danger PornosAunty Ka SexFirst Time Porn VideoKrystal Swift PornPuffy Nippled Lesbians