Cultuur
  • 3
...................Een heksenjacht? Nou nee, het is eerder het lichten van een deksel op een overvolle beerput. En Woody Allen is wel de laatste die zo’n opmerking zou moeten maken, werd hem onmiddellijk ingepeperd door de traditionele en sociale media. Want Woody wordt in een adem genoe ...

4 maanden geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
2

Beslist WA dat?

1 Arthur2000    
4 maanden geleden door Arthur2000
2
Meld

Mensen smullen van heksenjachten, elke nuance wordt uit het oog verloren, what's new.

2 Nerva    
4 maanden geleden door Nerva
5
Meld

Uiteraard prima dat de beerput losgetrokken wordt maar is er nog sprake van een gerecht of is verdenking al schuld?

3 Wild Rover    
4 maanden geleden door Wild Rover
0
Meld

Je zou toch maar een vrouwelijke collega hebben en ooit in één ruimte zitten zonder getuigen...

4 chouffleur    
4 maanden geleden door chouffleur
5
Meld

@2 Behalve dan dat in dit soort gevallen er nauwelijks sprake is van nuances :-/

5 foshizzle    
4 maanden geleden door foshizzle
0
Meld

@5
U bent er altijd bij aanwezig begrijp ik, hm,,,

6 Nerva    
4 maanden geleden door Nerva
6
Meld

@4 Om over een boze ex nog maar te zwijgen..

7 Wild Rover    
4 maanden geleden door Wild Rover
2
Meld

@6 Ik heb het hier over mannen als Weinstein he ? question

8 foshizzle    
4 maanden geleden door foshizzle
2
Meld

@6 ik moet er niet aan denken

9 chouffleur    
4 maanden geleden door chouffleur
1
Meld

De statistieken zijn ook in de westerse wereld nog steeds veelzeggend. #novictimblaming!

#metoo wil niet zeggen dat alle mannen fout zijn, maar dat foute mannen continue het voordeel van de twijfel hebben gekregen ten koste van vrouwen!

10 Manja    
4 maanden geleden door Manja
6
Meld
11 Manja    
4 maanden geleden door Manja
1
Meld

@10 Precies! Of de vrouw in kwestie zal er wel om gevraagd hebben door hoe ze zich kleedt, of dat maar doet alsof ze het niet leuk vindt, of ze is uit op geld , of het is gewoon een preuts zeikwijf :-/
Het is iig nooit 100% de schuld van de man in kwestie :-/

12 foshizzle    
4 maanden geleden door foshizzle
1
Meld

@10 Maar, op het nieuws, in de krant (enz.) hebben ze het wel over 'mannen' in het algemeen. Ze doen wel net alsof alle mannen zo zijn, alle mannen worden in een hokje gedrukt. Er lijkt geen sprake meer te zijn van enige nuance.

13 Bluth    
4 maanden geleden door Bluth
5
Meld

Ik vind het wel onhandig dat de vrouwen die het overkomen is lang gezwegen hebben. De meeste mensen blijven uit zichzelf gewoon van anderen af, tenzij met instemming. Maar als je fout gedrag niet corrigeert, hoe moet iemand die dat niet zelf bedenkt, dat dan leren?

14 Smiling    
4 maanden geleden door Smiling
4
Meld

@14 Angst, schaamte, denken dat ze toch niet geloofd worden? :-/

15 foshizzle    
4 maanden geleden door foshizzle
2
Meld

De reden dat veel vrouwen zwijgen (hebben gezwegen) is juist, doordat ze denken dat het wel meevalt (want hey, wat is er voor onherstelbaarst gebeurt als je niet verkracht, maar alleen bent aangerand?), ze soms zelfs perplex zijn (en denken 'ach, laat maar'), ze bang zijn om niet geloofd te worden (ze zullen wel denken dat ik het er naar gemaakt heb) en zo zijn er tal van gedachten en redenen waardoor foute mannen wegkomen met fout gedrag.

En nogmaals: niet alle mannen zijn fout, maar foute mannen weten wel zeer geslepen te manipuleren.

16 Manja    
4 maanden geleden door Manja
5
Meld

Boontje komt om zijn loontje.

17 Kaksaboemsa    
4 maanden geleden door Kaksaboemsa
2
Meld

@14 Ik snap het zwijgen wel, daar gaat het niet om. En ik ga er ook van uit dat zo’n Weinstein heus wel wist dat hij grensoverschrijdend bezig was. Ik voel alleen wat kriebels bij dat achteraf beschuldigen van zoveel mensen in de #metoo-campagne.

18 Smiling    
4 maanden geleden door Smiling
3
Meld

@13 Dus al drie mensen die denken dat alle mannen zo zijn? question

Ik zuig het verder niet uit mijn duim hoor. Op het nieuws e.d. hebben ze het over "mannen", alle mannen. Ook dat alle mannen afstand moeten nemen van mannen die zich niet kunnen gedragen, alsof ik verantwoordelijk ben voor het gedrag van andere mannen.

Door dit soort stigmatisering ga ik me juist niet meer uitspreken tegen dat soort mannen, iets wat ik nu wel doe. Maar goed, zeggen dat niet alle mannen zo zijn schijnt niet meer te mogen... question

19 Bluth    
4 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@18
Misschien wel gewoon een behoefte aan bewustwording: dat wat 'normaal' gevonden wordt niet normaal is...

20 Manja    
4 maanden geleden door Manja
5
Meld

@19
Misschien is het meer een "wie de schoen past..."?
We kunnen onszelf ook afvragen, hoe "normaal" óók in onze westerse cultuur 'victimblaming' schijnbaar is....

21 Manja    
4 maanden geleden door Manja
7
Meld

@19
Het grappige is dan wel weer (of eigenlijk triest), dat in de huidige tijdgeest men wél verwacht dat bv moslims afstand moeten nemen van moslimterreur, maar dat in het #metoo-verhaal wordt gevonden dat alle mannen te veel over één kam worden geschoren question

22 Manja    
4 maanden geleden door Manja
7
Meld

@21 Dus wanneer het mannen betreft is stigmatiseren en het over één kam scheren wel okay? Zolang het seksisme tegen mannen is, dan is het wel okay? Maar als ik daar iets van zeg, dan zal ik vast wel zo'n man zijn die vrouwen aanrand en verkracht, hé?

"Victim-blaming en shaming" is werkelijk ziekelijk, één van de weinige dingen waar ik nog echt pissig om kan worden. Alleen waarom zijn opeens alle mannen beesten die vrouwen aanranden en verkrachten?

23 Bluth    
4 maanden geleden door Bluth
4
Meld

@22 Logisch, omdat er in het handboek van alle moslims exact hetzelfde staat. Dat terreur is islamitisch terreur, inspiratie uit de Koran en van de profeet Mohammed, dezelfde Koran die alle andere moslims lezen en dezelfde profeet die het voorbeeld voor alle moslims is.

Er is geen mannen-handboek of wat dan ook wat oproept tot het aanranden, verkrachten en/of misbruiken van vrouwen. Of je moet de Bijbel en Koran als dusdanig zien. question

24 Bluth    
4 maanden geleden door Bluth
4
Meld

Die Woody is zo'n type waarbij je je afvraagt of het nu een man of een vrouw is. Of iets er tussenin...Type Tofik Dibi of Jesse Klaver. Die kun je niet serieus nemen verder.

25 Rise of the Antichrist    
4 maanden geleden door Rise of the Antichrist
4
Meld

@25 idd of Baudette, Hiddemade en niet te vergeten Geertje.

26 Hadjememaar    
4 maanden geleden door Hadjememaar
8
Meld

@14
http://tinyurl.com/ydyxvkht

Bovenstaande link is de google search op "verkrachting aangifte".
Er komen tientallen links tevoorschijn die het slachtoffer allemaal ter zijde willen staan.
Zelfs als ik een google search doe op "fietsendiefstal aangifte" google is de eerste hit "Een Verkrachting meegemaakt? Raadpleeg de Slachtofferwijzer."

Kennelijk is het nogal lastig aangifte te doen van seksuele misdrijven. Waarom dat zo is wordt ook beschreven in de vele linkjes na dat googlen.

Het is stuitend hoeveel vrouwen last zeggen te hebben gehad van dergelijke misdrijven. In de bus die lekker gevuld zit zijn wellicht meer dan tien slachtoffers aanwezig die zich nooit hebben kunnen uiten of laten helpen, om welke reden dan ook.

Soms schaam ik me voor mijn geslacht, bijvoorbeeld bij het 'grabben' van Trump en de verkrachtingen die als wapen worden gezien in Afrika. Dis-respect heeft wederom álles te maken met een gebrek aan opleiding. En dan óók nog lopen te zeiken dat ándere culturen minderwaardig zijn... yeah, tuurlijk.

Overigens snapt Woody alles van heksenjachten...:
https://www.vanityfair.com/news/2014/02/woody-allen-sex-abuse-10-facts

Daar horen we de Trumpolinas en Henks en Ingrids die de pedofiliestudie hebben gedaan niet over. Net zo min als over Charlie Chaplin, Elvis Presly, Roman Polanski, Gary Glitter, R. Kelly, etc...

Excuses aan al die vrouwen die welke vorm van ongewenste intimiteiten hebben moeten ondergaan.

27 KDaver    
4 maanden geleden door KDaver
7
Meld

Of Hadjememaar. Ook zo'n vreemde snuiter. Ken je 'm? question

28 Rise of the Antichrist    
4 maanden geleden door Rise of the Antichrist
4
Meld

@27 +++++ question

29 foshizzle    
4 maanden geleden door foshizzle
2
Meld

@28 1 plusje is van mij. Blij?

30 Hadjememaar    
4 maanden geleden door Hadjememaar
5
Meld

@27 "Het is stuitend hoeveel vrouwen last zeggen te hebben gehad van dergelijke misdrijven. In de bus die lekker gevuld zit zijn wellicht meer dan tien slachtoffers aanwezig die zich nooit hebben kunnen uiten of laten helpen, om welke reden dan ook."

Inderdaad ontiegelijk stuitend. Heb helaas ook al genoeg verhalen van vriendinnen aan moeten horen die zoiets mee maken tijdens het weekend, grijpgrage mannen die even een kopje kleiner gemaakt zouden moeten worden. Het taboo wat er dan heerst op het doen van aangifte e.d. is iets waarvan ik hoop dat dat héél snel verleden tijd is. Ik hoop ook dat wanneer een vrouw zoiets overkomt haar omgeving iets doet (dus niet alleen mannen) en ingrijpt.

Overigens, de keerzijde is dat als een vrouw mij in mijn kont of kruis grijpt, ik niet eens aangifte hoef proberen te doen wan dan lachen ze je uit... Maar dat is toch ook aanranding?

31 Bluth    
4 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@31 "
Overigens, de keerzijde is dat als een vrouw mij in mijn kont of kruis grijpt, ik niet eens aangifte hoef proberen te doen wan dan lachen ze je uit... Maar dat is toch ook aanranding?"

Tja, dat is dan weer de keerzijde van hoe vrouwen worden gezien als het zwakkere geslacht question een man kan een vrouw makkelijker overmeesteren o.i.d. dan andersom

32 foshizzle    
4 maanden geleden door foshizzle
0
Meld

@32 Dat klopt. Alleen als ik de vrouw dan overmeester ben ik de dader. Waarom moet de vrouw mij zomaar bij mijn kruis kunnen grijpen en moet ik dat op de koop toenemen? Waarom is het heel normaal wanneer en vrouw mij naroept met "lekker kontje, mag ik erin bijten?"?

En als een Ronda Rousey het doet zullen de meeste mannen machteloos zijn, dus... question

33 Bluth    
4 maanden geleden door Bluth
4
Meld

Ik ben zo vaak aangerand door vrouwen. Kan ik nog steeds aangifte doen? Als de rechter mij gelijk geeft en ik krijg smartegeld dan hoef ik nooit meer te werken.

34 Rise of the Antichrist    
4 maanden geleden door Rise of the Antichrist
7
Meld

@34 Rise of the Antichrist
Ik ben een keertje zomaar gepijpt in de auto, terwijl ik nog aan het autorijden was.
Dat bedoel ik maar, hoezo ongewenste intimiteiten?

Ben er nog steeds van onderste boven. Gelukkig toch nog heelhuids thuis gekomen.

35 Natayo the Bobcat    
4 maanden geleden door Natayo the Bobcat
5
Meld

@33 Vind wijven die zo doen ook niet normaal: -) vroeger had je opeens die hype van de Chippendales, nah, als je zag hoe de 'dames' tekeer gingen tegen die strippers ! Als een vent dat zou proberen bij vrouwelijke stripper dan had de hel losgebarsten :-/
Maar dan nog denk ik dat een vrouw zich sneller bang of geïntimideerd voelt als ze wordt betast door een man , dan andersom question

36 foshizzle    
4 maanden geleden door foshizzle
0
Meld

Woody Allen had beter niks kunnen zeggen trouwens.
Die is ook niet bepaald van onbesproken gedrag.

37 Natayo the Bobcat    
4 maanden geleden door Natayo the Bobcat
0
Meld

@35 Weet je wel zeker dat dat ongewenst was? question

38 Rise of the Antichrist    
4 maanden geleden door Rise of the Antichrist
1
Meld

@27 KDaver
Begrijp niet goed wat Woody Allen met Trump te maken heeft (of Chaplin?).
Allen is een typische Hilary aanhanger, komt uit hetzelfde kringetje.

39 Natayo the Bobcat    
4 maanden geleden door Natayo the Bobcat
4
Meld

@36 Ik weet het wel zeker.

40 Rise of the Antichrist    
4 maanden geleden door Rise of the Antichrist
0
Meld

@38 Rise of the Antichrist
Oke, misschien had ik wel aanleiding gegeven. Zou kunnen natuurlijk.

41 Natayo the Bobcat    
4 maanden geleden door Natayo the Bobcat
1
Meld

@36 Vrouwen zijn wat dat betreft niets anders dan mannen. Als ik vriendinnen soms hoor spreken wanneer ze 'zijn vergeten' dat ik er nog ben dan denk ik weleens dat mannen het beschaafde geslacht zijn. question

Ik denk dat dat het grote 'probleem' is, omdat mannen nou eenmaal niet snel geïntimideerd zijn door vrouwen (geheel logische redenen natuurlijk) en daar moet ook wel rekening mee worden gehouden. Daarom ben ik ook van mening dat vooral mannen, mannen die zich misdragen aan moeten pakken.

Alleen wat mij een beetje steekt is dat een vrouw mij gewoon bij m'n kont/kruis kan grijpen en dat moet ik dan maar normaal vinden, terwijl ik daar helemaal niet van gediend ben!

42 Bluth    
4 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@42 Natuurlijk makkelijk gezegd van me, maar als zo'n mokkel dat bij je doet dan kan je haar toch ff heel duidelijk maken dat ze voortaan ff fucking normaal moet doen ? question of sta je juist op zulke momenten met een mond vol tanden? Ik vroeger jammer genoeg wel question
Het stomme vind ik dat ik aan de ene kant vind dat ook ik #MeToo kan zeggen, en aan de andere kant waren het geen verkrachtingen dus vind ik het weer niet serieus genoeg daarvoor: -/

43 foshizzle    
4 maanden geleden door foshizzle
0
Meld

@43 Ik draai de situatie voor de dame om, en dan staan zij met de bek vol tanden. Heb ook al een keer gehad dat ik niet zo moest zeuren, wat maakt het uit als een dame me ergens bij grijpt, is toch lekker? Maakt niks uit dat je als man zijnde daar niet van gediend bent, je hebt het maar te slikken.

Nee, dit komt echt niet in aanmerking voor verkrachting of zelfs aanranding. Het is voor mij ook niet echt boeiend waren het niet dat er met twee maten wordt gemeten. En als je in een drukke kroeg staat, en je per ongeluk met je hand tegen de kont van een dame komt, dan is dit tegenwoordig al aanranding, dan zal de dame #metoo gebruiken. Helaas helpen dat soort zaken niet echt mee.

44 Bluth    
4 maanden geleden door Bluth
4
Meld

@44 Nou, de keren dat ik zegmaar ben betast tijdens het uitgaan tellen voor mij niet eens mee om er de #MeToo voor te gebruiken. Ook omdat ik niet zou willen worden gezien als aanstelster of een zeikerd die nergens tegen kan . question
Lastig gevallen worden tijdens uitgaan vind ik dus raar genoeg minder serieus dan dat het gewoon 'zomaar' gebeurt op de werkvloer of tijdens ritjes met het OV.

45 foshizzle    
4 maanden geleden door foshizzle
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

46 Stachouwer    
4 maanden geleden door Stachouwer

Een "Stachouwer"; zulk een verwerpelijk persoon dat geen woordenboek of encyclopedie het heeft opgenomen...

47 Hadjememaar    
4 maanden geleden door Hadjememaar
3
Meld

Het gaat zeker niet om alle mannen. En ik heb ook niet het idee dat het de bedoeling is van de #metoo beweging. Mannen wie zou iets overkomen is mogen ook mee doen, daar rust nog een veel groter taboe op.
Waarom er vaak geen aangifte gedaan wordt of er pas later over gesproken wordt? Vaak gebeuren dit soort incidenten door bekenden, werkgevers, collega's, kennissen of familieleden. Het wordt vaak niet geloofd. Of als het wel geloofd wordt vinden veel mensen de rust op de werkvloer, binnen familie en vriendenkring belangrijker dan achter het slachtoffer te staan.

48 Tralalala    
4 maanden geleden door Tralalala
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Kajsa Ollongren: een kille prinses of zelfver...
De vrouw die gisteren het referendum torpedee...

20 uur geleden door AD

Cowboy-boycot: 'Wat mag er straks nog we...
VIDEO: Ministers reageren op het nieuws dat e...

8 uur geleden door Doehetlekkerzelf

Geen cowboyfeestjes meer in TivoliVredenburg...
Activisten hadden een thema-kinderfeest in ju...

17 uur geleden door NOS

‘Verlaat gekkenhuis Nederland voor het...
‘Verlaat gekkenhuis Nederland voor het te laa...

11 uur geleden door website001internet

Rechter voorkomt effectieve aanpak van Turkse...
Een op de vijf Turkse Nederlanders wordt verd...

18 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Hadjememaar
PVV trekt zich terug uit Islamdebat...
Geer is gewoon dolletjes, het is een poepie. ...

2 minuten geleden door Hadjememaar

FNKTD
Diversiteitssneeuwvlokjes universiteit Leiden...
@22Ik leg een doek over uw kooi.....koppi...

4 minuten geleden door FNKTD

Positivo
Brussel: “geen ‘omvolking’ toelaten = g...
Wilt U dit NIET, Stem FvD of PVV. ...

5 minuten geleden door Positivo

Topperz
‘Verlaat gekkenhuis Nederland voor het te l...
Toch vraag ik me af waar wij Nederlanders naa...

5 minuten geleden door Topperz

FNKTD
Bonden zeggen overleg op....
@43als jij 'leiding' mag geven weten we w...

5 minuten geleden door FNKTD

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig