Binnenland
  • 10
Het blijkt namelijk dat de combinatie van haatfundi's en onze vrije westerse waarden niet echt een gelukkige is. Zo deden Nieuw-Zeelandse dierenartsen samen met de vleesindustrie vrolijk mee aan het ontwikkelen van een slachtsysteem waarin aan de wensen van de strengste moslims werd voldaa ...

ongeveer 1 jaar geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
9
4
2
21
LEES MEER OVER

Trouwens vergeet al die grote monden niet dat Joden op dezelfde manier hun dieren slachten en ook niet anders willen?

101 streek    
ongeveer 1 jaar geleden door streek
5
Meld

@101 Ja, maar dan is het ineens wat anders.
Blijkbaar.

102 Violier    
ongeveer 1 jaar geleden door Violier
5
Meld

@99 en @100 Nonsens, Dhabiha is een vereiste.

103 Wild Rover    
ongeveer 1 jaar geleden door Wild Rover
0
Meld

@101 Net zo onzinnig.

104 Wild Rover    
ongeveer 1 jaar geleden door Wild Rover
0
Meld

@98 Ik zal mijn vorige post even onderbouwen, dan snap je misschien wat ik met 'activistisch' bedoel.

"Gewoon stoppen met alle soorten vlees eten."

Taalkundig wel leuk. Dit is een beetje een verdraaide vorm van gebiedende wijs. 'Gewoon stoppen' kan je simpel vervangen door 'Stop'. Zoals jij het schrijft, komt het wat aardiger over, maar het is niet meer dan een mooi verwoord gebod.

Dan brengt me op mijn volgende punt. Waarom stoppen met 'alle soorten vlees' eten' als je bezwaar het dierenleed is? Er zijn boeren die hun ziel en zaligheid leggen in het verzorgen van hun beesten. Er is heus vlees beschikbaar, dat ontzettend diervriendelijk tot stand is gekomen. Het is niet het vlees dat je in de supermarkt of bij de reguliere slager koopt, maar er is heus een alternatief te vinden. Ik vind dat je boeren tekort doet, die zich dag in dag uit inzetten voor hun dieren en het welzijn ervan.

"Als je je zorgen maakt over dierenleed is dat de enige optie."

Dat is dus niet altijd waar. Als je bereid bent te zoeken, maar met name te betalen, kan je prima vlees kopen dat op diervriendelijke en 'humane' wijze is behandeld én geslacht.

Daarbij spreek je mensen met deze laatstgenoemde zin direct aan op hun moreel besef. Dat is enigszins provocerend, waar an sich niets mis mee is overigens, maar het benadrukt wel de houding die je aanneemt, die ik als activistisch omschrijf.

Tot slot is het ook totaal niet waar wat je daar beweert. Of in ieder geval, je kan het onmogelijk feitelijk onderbouwen. Wie zegt dat je je niet zorgen kan maken om dierenleed én vlees kan eten? Oké, jij zegt dat, maar dat is natuurlijk niets waard. Persoonlijk ben ik niet erg gevoelig voor dierenleed in de vleesindustrie, maar het moet prima mogelijk zijn om beide zaken te combineren, lijkt me. Zeker als ik nogmaals het alternatief aanhaal dat ik eerder noemde.

105 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
3
Meld

Niet halal, maar waarschijnlijk wel radioactieve eieren

106 Denisova    
ongeveer 1 jaar geleden door Denisova
3
Meld

Gewoon minder vlees eten !

107 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
4
Meld

Als dat gebeurd is dat niet de schuld van de Islam of Moslims. Maar onze eigen schuld.

108 Flipper    
ongeveer 1 jaar geleden door Flipper
3
Meld

@56 Wat een enorm dom antwoord. Ga je vrouw lekker lastig vallen ofzo met je domme praatjes. Of die is je zeker zat, kan ik mij in vinden.

109 etymologie    
ongeveer 1 jaar geleden door etymologie
6
Meld

@106 en komt zeker door Trump?

110 etymologie    
ongeveer 1 jaar geleden door etymologie
2
Meld

@46 Er lopen ook heel veel moslim meiden en vrouwen zonder hoofddoek.

111 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
3
Meld

@86 Nee mogelijk gemaakt door rechts ze hadden de islamitische gastarbeiders contracten moeten aanbieden en na het uitdienen hiervan weer terug naar het land van origine en geen familievorming/hereniging toestaan. Ook geen asielzoekers toelaten dus ook geen islamitische ,de islamisering van Nederland is grotendeels op het conto te schrijven van uw rechtse matties die decennialang verantwoordelijk waren voor het beleid !

112 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@93 Volgens mij maakt het Chinezen echt geen moer uit wat ze eten apen,slangen,tijgerballen,honden,katten alle levende wezens zijn goed ook de manier van slachten boeit ze volgens mij niet als het dier maar gedood wordt of ze eten ze soms gewoon levend op.

113 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

Eye opener dus. Halal is niet meer dan een hype van de laatste jaren gestart door de ayatolla's. Moslims eten al eeuwen hetzelfde als wij, op onreine dieren na. Heel gauw afschaffen, inclusief die onzin van onverdoofd slachten met de kop naar Mekka.

114 Dune    
ongeveer 1 jaar geleden door Dune
2
Meld

@112 Bij de gastarbeiders ging het om ongeveer evenveel Turken, Marokkanen als Italianen en Spanjaarden. Enkele tienduizenden. Pas nadat de regeling gastarbeid was afgeschaft, kwamen honderddduizenden Turken en Marokkanen naar Nederland. Van gastarbeiders was toen al lang geen sprake meer. https://nl.wikipedia.org/wiki/Gastarbeider

115 Dune    
ongeveer 1 jaar geleden door Dune
3
Meld

Gewoon van die vegetarische nepvlees producten consumeren, mag ook niet-halal, hoewel ze niet te vreten zijn, zelfs duiven lopen er met een grote kring omheen.

116 Bart Boudewijn    
ongeveer 1 jaar geleden door Bart Boudewijn
0
Meld

Ik eet uit principe geen Halalvlees.
Ten eerste omdat ik het onnodige dierenleed niet wil aanmoedigen maar veel belangrijker dan dat omdat ik geen vlees wil eten dat gelieerd is aan een fascistische haatideologie.

117 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
6
Meld

Dat gebeurt alleen als we ons niet verzetten. Heeft Marianne Thieme van de PvdD zich al laten horen over onverdoofd slachten?

118 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
5
Meld

Nogmaals, we worden steeds meer cultureel en straks ook militair gekoloniseerd door deze middeleeuwse religieuze gekken.

119 Wil je niet weten    
ongeveer 1 jaar geleden door Wil je niet weten
3
Meld

@118 Heeft Marianne Thieme van de PvdD zich al laten horen over onverdoofd slachten?
Reeds vanaf 2011, zie bijv. https://www.partijvoordedieren.nl/items/onverdoofd-ritueel-slachten

Ikzelf zal nooit Halal gaan eten...

120 YeahWhatever    
ongeveer 1 jaar geleden door YeahWhatever
0
Meld

Ik mag geen halal eten.
En vanavond weer lekker varkens vlees.
( Kom maar met die minnetjes)

121 meneer van het nieuws    
ongeveer 1 jaar geleden door meneer van het nieuws
4
Meld

Hala varkensvlees kan ik nog nergens kopen.

122 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 jaar geleden door niet-alles-geloven
2
Meld

@118 en @119

Je zou je niet zo moeten laten beïnvloeden door een domme site als GeenStijl.

123 MayDay    
ongeveer 1 jaar geleden door MayDay
9
Meld

Veel meer dan men denkt is al halal. Mensen hebben geen idee wat er allemaal al (ongevraagd) halal is geproduceerd. Zoals bv de babyvoeding, suiker en tal van producten. Grote multinationals en aanverwante bedrijven die voor een grote (wereldwijde) markt produceren doen dat al bij voorbaat zo halal mogelijk. Ze hebben geen zin in de ene rechtszaak na de andere door boze, ontevreden moslims. Dus wat doet men, behalve het vlees worden ook de bindmiddelen ed. verkregen uit dieren die halal geslacht zijn. Dus de niet moslim krijgt zonder het te weten van alles binnen wat halal verkregen is. En omdat de niet moslim niet gewend is om voor elke scheet die dwars ligt naar de rechter te stappen, gaat dat proces steeds verder. Net als het eten in de gevangenis, de kantines, de ziekenhuizen, inrichtingen enz. Goedkoper om die kaffirs halal te laten eten dan 2 soorten te moeten aanbieden.

124 Bleke Betty    
ongeveer 1 jaar geleden door Bleke Betty
4
Meld

@124 Je zou es hier in Sheffield moeten komen kijken... Of Birmingham nog erger... Alles om maar zo politiek correct te zijn als het maar kan. Of dat trieste gedoe in Enschede met die moskee die bijna niemand wil maar er toch komt. Ik word er moe van. question

125 Neo Darwinius Maximus    
ongeveer 1 jaar geleden door Neo Darwinius Maximus
4
Meld

Er zijn videoos over ket koshere/ halal-slachten. Pure wreedheid. -cruel halal and kosher slaughter - YouTube
https://www.youtube.com/results?search_query=cruel+halal+and+kosher+slaughter Wrede woestijnvolken- al eeuwen volop aanwezig in christelijke territorie - slachten wreed en willen daarnaast ook wreed voor de christenen zijn. Zie Rusland -1917-1990- 41 tot 61 miljoen christenen vermoord in de Gulag, vaak door ex-rabbies en joodse bolsjewieken. Vandaag de dag ISIS en aanslagen in Europa /USA. Zitten we mooi mee. De nieuwsmedia , door ons betaald, worden door hen geleid. Ayaan Hirschi Ali had helemaal gelijk en heeft de Eurozooi achter zich gelaten. Eet geen halal. Vraag aan je patatzaak of ze halal/kosher vreemd gebruiken in hun produkten. Bij ons in het dorp niet.

126 flessenkraai    
ongeveer 1 jaar geleden door flessenkraai
5
Meld

@117 En vergeet ook niet dat een deel naar de halal-opbrengsten gaan naar fijne islamitische liefdadigheidsinstellingen als ISIS, Al Qaida en Boko Haram. Dus nee, ook geen halal voeding voor mij.

127 greenmango    
ongeveer 1 jaar geleden door greenmango
3
Meld

@121 U denkt of hoopt mischien dat moslims,joden,vegetariërs en mensen met een varkensvleesallergie/intolerantie/afkeer nu op de min knop gaan rammen ?...

128 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
4
Meld

@126 De christenen horen ook bij de wrede woestijnvolkeren die hebben die niet christenen toch zo fijn behandeld en zelfs heden ten dage heb je er bij wiens minachting en afkeer van de niet christenen enorm groot is.

129 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
7
Meld

.
Maak NL Haram!

130 Ook maar gewoon een duts    
ongeveer 1 jaar geleden door Ook maar gewoon een duts
6
Meld

@123
Door welke domme site laat jij je dan beïnvloeden?
Door Joop.nl of zo?

131 Gandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Gandalf
3
Meld

@130 Ik vind Nederland toch een betere naam dan Haram.....

132 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

21st century guy, radicalenradar, mayday, zijn allemaal halal, en willen halal voedsel graag door de strotten duwen van niet moslims, net als de rest van alle islamitische achterlijkheden!

133 henry86    
ongeveer 1 jaar geleden door henry86
5
Meld

@133 Oei oei, en jij stikt al bijna in je woede. Kijk dan maar uit voor dat halal voedsel. question

134 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
4
Meld

@134 onnodig dieren laten lijden omdat moslims dat zo graag willen.. jaa daar word ik inderdaad woedend van , primitieve idioten..verbieden dat halal, en het liefst dat hele achterlijke geloof

135 henry86    
ongeveer 1 jaar geleden door henry86
5
Meld

@135 Ik ben ook tegen dierenleed. Dat zou niet moeten mogen. Maar om nou een geloof te verbieden.....

136 Kubusje    
ongeveer 1 jaar geleden door Kubusje
4
Meld

@129 [De christenen horen ook bij de wrede woestijnvolkeren]

Tegen de tijd dat Paulus zijn brieven schreef aan de gemeenten in het Middellandse Zeegebied waren de christenen geen 'woestijnvolk' meer, voor zover ze dat ooit geweest waren. Veel van de oudtestamentische zeden waren al in Palestina achtergelaten voordat de evangeliën tot stand kwamen.

137 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
0
Meld

@135

Ik zou zeggen, trek je stoute schoenen aan en ga voor het gebouw van het CIDI schreeuwen dat kosher slachten moet ophouden en dat een dergelijk geloof achterlijk is...... En vooral dat het vanwege het onverdoofd slachten verboden moet worden..... Doen, niet hier de held uithangen!

138 Liwwie    
ongeveer 1 jaar geleden door Liwwie
2
Meld

Ik zou uit principe al geen halal vlees willen eten.

139 jdj    
ongeveer 1 jaar geleden door jdj
0
Meld

Belachelijk dat en modern land als Nieuw Zeeland zich de maat laat meten door idioten met een hoogstens middeleeuwse levenswijze en wereld beschouwing .

140 agent 357    
ongeveer 1 jaar geleden door agent 357
2
Meld

Het vlees van de islamitische slager is vaak goedkoper en lekkerder dan van de gewone slager. Het is alleen jammer dat de islamitische slager geen speklappen en karbonaadjes verkoopt.

141 oeioeioei    
ongeveer 1 jaar geleden door oeioeioei
3
Meld

@139 Wat is er mis met halal-vlees. Volgens de islamitische spijswetten moeten de beesten een goed leven hebben gehad... Dat is beter dan wat de NVWA voorschrijft.

142 oeioeioei    
ongeveer 1 jaar geleden door oeioeioei
4
Meld

@141 Dan kan een slimme ondernemer hier in springen zelfde slachtmethode en alle mogelijke soorten dierenvlees verkopen.

143 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@139 Doet hij natuurlijk niet hij zou wel de hele moskee willen toeschreeuwen dat ze achtelijke,primitieve barbaren zijn vanwege hun slachtmethode maar of dat hij dat durft waag ik zeer te betwijfelen...

144 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@133 Gestoorde Henry de Moslim ziet u ik kan ook domme dingen opschrijven ,ik ben voor keuzevrijheid voor de consument dus geen rare dingen zeggen.
U bent wel een treffend voorbeeld dat te veel islam niet goed is voor een mens daar wordt je waanzinnig van.

145 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@120 Veel mensen eten halal of hebben het gegeten al koopt men het zelf niet dan kan men het wel voorgeschoteld krijgen in eetgelegenheden,in buurthuizen,bij vrienden en bekenden,op vakantie enz.

146 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@117 U eet wel koosjer vlees ?

147 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@142 wat er mis mee is had ik al gezegd..halal slachten is kelen doorsnijden van dieren..oftewel dierenleed, en het is het jaar 2017 ..kelen doorsnijden van dieren maakt het vlees niet lekkerder ofzo..het gebeurt omdat het moet van een profeet van zo'n 1400 jaar geleden..de beesten moeten een goed leven hebben gehad..en aan hun einde mogen ze keihard pijn lijden?? omdat islamieten dat leuk/fijn of omdat dat moet..?? geef nou toch eens toe..dat is gewoon achterlijk, middeleeuws en zou verboden moeten zijn, net als dat kosher..

148 henry86    
ongeveer 1 jaar geleden door henry86
4
Meld

@148 Besef je uberhaubt wat je zelf allemaal als vleeseter aan dierenleed op je bord legt? Vermoed dat veel kippen best willen kiezen tussen als plofkip gehouden worden en levend aan een haakgeslagen en dan geëlektrocuteerd worden waar YouTube en dierenrechten websites vol mee staan. Of een fijn leven en rustig dik worden en dan halal de kop eraf..

Ons vee heeft vaak geeneens een goed leven dus wat dat betreft.. En ook wat de varkens betreft zijn de misstanden extreem wijdverspreid op 1 of andere hypocriete manier maken Henk en Ingrid zich daar niet druk om als ze keuvelen over hoe zielig halal vlees wel niet is tijdens de barbecue met vrienden.

Vermoed dat de kip kiest voor het bord van Achmed trouwens, maar we zullen het nooit weten...


149 Dian    
ongeveer 1 jaar geleden door Dian
4
Meld

@148 Als u zo begaan met dieren geen vlees vreten.
U bent 31 jaar neem ik aan hoeveel van die jaren bent u al tegen halal vlees ?

150 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
2
Meld

Ik wil dat halal vlees weleens proeven, maar dan alleen in een Michelin 3 sterren restaurant. En dan alleen overdag tijdens de ramadan.

151 Bart Boudewijn    
ongeveer 1 jaar geleden door Bart Boudewijn
1
Meld

@142 De halssnede, mits goed uitgevoerd is een snelle en relatief pijnloze dood. En om een dier halal te slachten is de goede uitvoering van de halssnede een voorschrift.

152 oeioeioei    
ongeveer 1 jaar geleden door oeioeioei
1
Meld

@151 Er zullen in Frankrijk vast 3 sterren restaurants zijn waar je overdag tijdens de ramadan een stukje halal vlees kunt bekomen. Overigens moeten moslims vanwege de voorschriften over gastvrijheid (waar wij kaaskoppen nog wel wat van kunnen leren) niet moslims tijdens de ramadan overdag gewoon iets te eten serveren.

153 oeioeioei    
ongeveer 1 jaar geleden door oeioeioei
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Chatgroep Gele Hesjes Nederland antisemitisch
Dat de Gele Hesjes in Nederland fouter dan fo...

21 uur geleden door Inter

Meerderheid Europese bevolking wil minder of...
Uit een onderzoek van het Amerikaanse onderzo...

20 uur geleden door Hadito

Aanslag Frankrijk
Aanslag in Straatsburg. Vier doden, twaalf ge...

11 uur geleden door Mrs. K

Jawed S. dreigt: 'Bij nieuwe cartoonweds...
'Waarom hebben jullie toestemming gegeven aan...

1 dag geleden door ontken

Stormy Daniels moet kwart miljoen aan Trump b...
Stormy Daniels moet president Trump 293.000 d...

14 uur geleden door Waarheid, gewoon zoals het is


ADVERTENTIE


Laatste reacties
vis
Zeeuws plaatsje verbouwereerd: honderden wiet...
Geweldig dit jammer dat ze opgepakt zijn veel...

minder dan een minuut geleden door vis

willem2604
Gele Hesjes. Sluit je aan....
@4 Op wie is jou bericht gericht als ik vrage...

minder dan een minuut geleden door willem2604

Undertaker
Afghaanse asielzoeker vermoordt 16-jarig meis...
@16 Waarheid mag nee moet gewoon gezegd worde...

1 minuut geleden door Undertaker

Jewkakka
Jawed S. dreigt: 'Bij nieuwe cartoonwedstrijd...
@170 om maar naar niet te spreken van idioten...

1 minuut geleden door Jewkakka

caso
Wereldwijd onderzoek: bijna 50% van de moslim...
Ook een manier om je bloedlijn zuiver te houd...

1 minuut geleden door caso

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig